Kategorier
Vardagstrams

Godmorgon?

Nu är det så himla dålig stämning i typ ALLA kommentarsfält, och jag känner att vi alla måste hjälpas åt för att hålla den på en sund nivå. Det är helt ok att bli förbannad här, det är helt ok att uttrycka sig hårt, men när ilskan liksom tar över alla inlägg så blir det så jävla trist för de andra som inte har lust att delta.
 
Jag vill ge alla en chans, även de som har en avvikande åsikt. Jag gillar när folk bidrar till debatt och diskussion, även om jag inte håller med, men jag tänker inte tolerera trollande eller spammande och då blir jag tvungen att blocka folk jag kanske inte vill blocka egentligen. 
 
Kom igen nu. Who’s with me? 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Godmorgon?”

Jag kan vara ganska neggig ibland när jag inte håller med dig, så idag får du en stor varm internetkram för allt positivt du gör. Jag ska bli bättre på att berömma dig när jag tycker att du gör något bra. 🙂

Jag är inne på samma spår som Zombie. Jag undviker oftast att ge mig in i diskussioner på nätet eftersom det så sällan går att föra en normal och respektfull diskussion utan att det mynnar ut i personangrepp och allmänt trollande. Men jag är för evigt imponerad och tacksam till de kloka människor som orkar ta fighten.

Jag gillar egentligen nätdiskussioner. Men detta att ingenting som ens avlägset rör genus/feminism någon längre stund kan diskuteras sakligt är grymt störande. Med en gång poppar det upp folk och börjar yra om feministmaffia, genustalibaner och pk-samhället, och då tappar man liksom tron på mänskligheten.

Att diskutera jämställdhet med någon som talar om "genustalibaner" och liknande är för mig helt meningslöst. Då har nivån redan där sjunkit till en oacceptabel nivå och sedan kan man stånga argument mot varandra in absurdum.Anser man inte att ett strukturellt förtryck existerar så blir det som att diskutera nazism med någon som anser att förintelsen aldrig har hänt,det spelar ingen roll hur många bevis /undersökningar/studier/statistiska siffror man kan bygga sina argument på om motståndaren anser att dessa är påhittade och beställda av någon slags "PK-maffia".

Jag håller mig också undan för det mesta för jag blir arg och vill skriva fula ord. Det är sjukt enerverande med "diskutanter" som bara manglar ut helt flippade åsikter om och om igen! Och ja, det går att ha sådana! T.ex. sådana som bygger på extrema faktafel när vederbörande inte kan ta till sig en lite mer verklighetstrogen syn. När sånt tar över kommentarfälten känner jag inte att det går att tillägga nått.

Ibland kan folk behöva blockas för att de hindrar en diskussion!

Ja! Godmorgon!

Vet inte hur mycket tåg du åker eller så, men jag åker det rätt ofta då jag huserar i GBG och min familj i Värmland. Men, SJ har ju en så himla bra tidning, Kupé, och just i denna månads exemplar har de en väldigt bra och vettig artikelserie som heter "I en kvinnlig värld"!

Här är online-bilagan: http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=xv1h6p6v&gInitPage=1 och serien börjar på sida 36!

Har så mycket att säga om detta egentligen, men nu skiter vi i det, LÄS! <3

Jag är helt with you!!!

Jag håller med de tidigare lite grann.

Jag håller mig också lite avstånd när jag känner att diskussionen är hetsig, just för den anledningen att man bara blir överkörd och oftast har folk så otroligt svårt för vanlig vett och etikett och hyfs såhär bakom en skärm och såna diskussioner är way far down för mig. Då är det roligare med IRL diskussioner som i alla fall kan skötas på ett MYCKET trevligare sätt! :))

Du gör helt rätt i att blocka! Helt rätt!!!

När orden tar slut tar nävarna vid.

Det är nog där problemet sitter. Många med åsikter som de inte kan argumentera för och som har dåligt stöd i verkligheten är vana att bara diskutera i slutna verkstäder. Om någon kommer in i den slutna verkstaden eller de kommer ut ur den så blir de frustrerade av att behöva komma på argument och över att möta verkligheten. I verkliga livet tar nävarna vid, men på nätet finns det ju bara ord och då tar man till ordens motsvarighet till nävarna.

Det är ganska lärorikt att ta del av vilka åsikter som hysarna kan diskutera öppet och vilka åsikter som inte klarar av den belysningen. Jämför t.ex. genusdebatten där diskussionen är helt fri, med genusfolket där kritiska åsikter inte tollereras. Eller för den delen; jämför med något rasistforum (där alla gapar om att diskussionen i gammelmedia inte är fri)som t.ex. avpixlat. De tål inte heller en fri debatt.

Svar:
jag uppskattar din närvaro, men jag vill be dig tagga ner lite. du är lika god kålsupare som resten av oss. Att försöka förstå varandra är A och O i en diskussion.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är sant, det är svårt att diskutera. Speciellt med människor som inte förstår eller kanske snarare, inte vill förstå.

Att diskutera med MJ är som att spela schack med en duva. En person kan göra hur många drag den vill, men i slutändan kommer duvan bara skita på brädet och flyga iväg.

Jg tycker det är roligt att utbyta åsikter i kommentarsfält, för då kan man se saker från en ny synvinkel och få vidgade vyer. Däremot tycker jag att man ska vara saklig i debatten. Personangrepp och nedsättande attityd är inte OK. Varken från kommentatorer eller LD. Tycker jag, men ingen behöver hålla med mig.

Läste nyligen någonstans följande: "Man kan få lika mycket makt över andra genom artighet, som genom arrogans." Så varför inte välja artighet?

Det bästa sättet att bemöta oförskämda kommentarer är att bara ignorera dem. Om någon skriver att "NN är en j…a subba som kan dra åt h..e", och det bara får stå där, utan kommentarer, utan att "bli sedd", så blir det istället löjeväckande. Som om en mobbare skriker glåpord och den utsatte inte tar åt sig och ingen hänger på.

Fortsätter glåporden, så blocka, för ingen som kommer in här ska behöva läsa sådana saker.

Svar:
Jag håller med dig till viss del, men jag tycker inte att hårda ord eller ilska behöver bli nedbrytande alla gånger. Att våga visa att man är arg, kalla nån för idiot men fortsätta debatten är ofta mycket ärligare och konstruktivare än att bita ihop och försöka, på ett artigare sätt, plocka isär sin motspelare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker om ditt kommentarsfält, tycker det pågår många och bra diskussioner här. Framförallt är det coolt att du till skillnad från många andra bloggare själv är med och diskuterar, tålmodigt förklarar vad du menar eller ryter ifrån när det går från konstruktiv diskussion till "nu jävlar ska du få "tjafs.

Helt med. Jag följer din blogg nästan utan att kommentera alls. Brukar däremot ta upp dina ämnen i min vardag med vänner och kollegor. Brukar läsa kommentarerna för att få en föraning om vad som komma kan i dessa diskussioner;). Heja dig!

Josefine:

Jag håller med. Att bevisa bristen på argument från er sida 100 gånger räcker. På rasistbloggar brukar de tröttna på att bli svarslösa redan efter 75 gånger.

Svar:
Det är ingen här som är svarslös. Sluta nu. Du har skittrist attityd. Jag vill inte behöva blocka dig då du bidrar till debatt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Även om jag är förbannad försöker jag tänka på hur jag skriver saker. Jag anser inte att jag tjänar nåt på att vara förbannad i en kommentar.

Att sedan andra läser in ev ilska i mina valda ord är en annan femma. Jag får många gånger höra att jag är arg i inlägg när jag i själva verket suttit och asgarvat när jag skrivit det, andra VILL tydligen att man ska vara arg…

Är det verkligen att bidra till debatten att konsekvent vägra svara på frågor, spela dum och upprepa samma sak om och om igen samtidigt som man ignorerar alla andras argument?

Jag tycker nog att du har tolererat en del trollande i de senaste kommentarsfälten tyvärr.

Svar:
Jag har börjat radera tramset men låter det sakliga vara kvar. Får se om det blir bättring.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Caroline: har ingen aning om vad du brukar skriva för kommentarer men tyckte din kommentar idag var jäkligt skön och insiktsfull, skönt att höra liksom! (läser väldigt sällan kommentarerna för jag blir så mentalt trött av det)

Gillar diskussioner och dessa brukar mest uppstå när man tycker olika. Dock så tolererar inte jag att folk nedvärderar, sjunker till namnkallande, inte svarar på frågor, kommer med falska "fakta" och så vidare. Då blir det ingen diskussion utan det blir en enda trist monolog/påhopp från en person.

Håller med om att du har tillåtit för mycket spammande. Dessa personer, eller snarare troll, är här för att förstöra diskussion, inte föra diskussion. Jag uppskattar alltid att ta del av relevanta argument från personer som har helt andra åsikter än jag, men när personer medvetet hugger på precis allt vad andra säger, och motsätter sig saker för motsättandet skull blir det lika hög intellektuell nivå som om man pratar med en trotsig tvååring. Det blir inte givande för någon. Oavsett vad som sägs kommer personen medvetet att missförstå, ignorera och lägga fokus på ovidkommande detaljer.

Jag tror att alla förstår vem jag refererar till.

Jag fattar att du vill ha känslor och åsikter här LD, men till skillnad från tidigare stormiga debatter är de senaste totalt meningslösa. Det är så uppenbart att i alla fall en person är här endast för att förstöra och få alla andra att tappa intresset. Vore synd om du låter dem lyckas.

Brukar oftast inte heller kommentera för att inte bli överkörd eller förlöjligad (ja, jag har dålig självförtoende) men läser ofta kommentarsfältet. Den senaste tiden har frustreringen växt när man läst hur folk försöker diskutera och resonera med trollet (alla vet vem) som vägrar förstå och som försurar stämningen. Ja, jag gillar också när det blir debatt, men det där är som att tala ned en vägg, lika mycket vettig respons.

Svar:
Men du, du är ju anonym – se kommentarsfältet som ett ställe att öva argumentation på. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Som feminist måste man kunna argumentera för det man står för. Att gnälla och klaga när argumenten tryter visar att man själv inte har något att komma med. I en riktig debatt kan man inte trycka på någon "blockknapp".

En eloge för LL här måste jag säga, som vågar tillåta folk med olika åsikter.

Jag tror precis som Lisa att de är här för att förstöra och framför allt för att få andra att tappa intresset för kommentarsfälten.

Tyvärr gör de det jävligt bra, för det är inte roligt att i vartannat inlägg läsa hur de som ids svara på eländet blir förminskade och/eller ignorerade.

Själv kan jag inte kommentera det långa inlägget du skrev som var riktat just till mig. Det är väldigt oseriöst av dig om det nu skulle vara så att du blockat mig från att kommentera just där och inte ge mig chans att bemöta dig samt dina ryggdunkarvänner. Jag vet inte riktigt hur det fungerar med sånt på bloggar då jag aldrig har haft någon. Men skulle du nu ha gjort det med avsikt så är det väldigt lågt.

Svar:
Nej jag har inte blockat dig. Då hade du inte kunnat kommentera här heller.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *