Kategorier
Vardagstrams

Jag gillar traditioner och en dag för kärlek är en tradition

Idag är det alla hjärtans dag. Jo jag vet, kommersiell skitdag som går ut på att företagen vill tjäna pengar. Och jo, man ska ju vara kärleksfulla och bla bla blaaa hela året, varje dag, inte bara på EN speciell dag. Men… jag gillar alla hjärtans dag.
 
Jag är en sådan sällsynt sate som älskar romantiskt dravvel. Jag tycker om att uppvakta min man och jag tycker om när han uppvaktar mig. Jo fan, till och med en töntig bukett blommor får mig på gott humör men allra bäst är ju bara känslan av att maken tänkt på mig

Jag skiter fullkomligt i att det blivit ett kommersiellt jippo. Visst inte ska det behövas en speciell dag för att visa kärlek… men faktum är ju att många i vardagens dimma av stress, jobb, småbarn och måsten lätt glömmer bort varandra och då är det bra med en dag som påminner och liksom tvingar fram det kreativa tänkandet kring romantik. En spark i arslet liksom.

 
Sen är jag ju som alla redan vet, ett stort fan av traditioner. 
 
Vad ska ni göra idag?
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag gillar traditioner och en dag för kärlek är en tradition”

Jag firar med magsjuka och feber. Min man "uppvaktar" mig genom att ta hand om sonen, trösta mig när jag ligger på badrumsgolvet och gråter samt springa ut i köket och hämta avslagen Lidl-sprite som sedan får stå orörd tills den dunstar bort.

Vilket vackert kort! Jattefint <3 Ikvall ska jag vara ensam hemma da min flatmate ar ute med sin pojkvan. Jag ska ata glass och kolla pa Sherlock (for pa sa satt blir Benedict Cumberbatch min date, hur bra ar inte det?)

Vilken fin bild! 🙂

Vad ska jag göra då.. Ja, jobba och lägga mig tidigt för att orka gå upp klockan 6 imorgon och jobba på melodifestivalen.. bleeh. Men innan dess ska jag köpa en tröja till pojkvännen och mysa lite 🙂

Ja, det blir väll plugga plugga plugga, inför tentan i ecklesiologi imorgon. Sjukt romantiskt..

Älskar ljuset i bilden btw!

Sen har jag faktiskt en fråga till dig också 🙂

Om man är bjuden på en finare tillställning, typ släktmiddag osv, och även barnen förväntas vara "finklädda", hur ska man tänka/göra? Dels verkar det ju bara finnas puttenuttiga klänningar och strama skjortor/väst, och oavsett så kommer barnen bombarderas med kommentarer från släktingar. Till vardags är det ju inte jättesvårt att hitta riktiga könsneutrala barnkläder som ingen behöver kommentera , men just till fester/högtidliga tillfällen, när utseendet verkligen är så i fokus.. Förstår du vart jag vill komma?

Svar:
Till barnen kan du köpa matchande tunikor i skjorttyg. Varken klänning eller skjorta men lite finare. 🙂 Det finns enkla vita (eller vilken färg som helst funkar nog). Och så ett par enkla byxor till bara.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

halleluja, sådär tänker jag också. och jag blir lite ledsen av att flera av mina vänner är ledsna idag, för att de inte "har någon". själv ligger jag hemma sjuk och min flickvän är i sin stad (långdistans) och jobbar. annars hade jag varit bitter, men inte i år. det känns liksom helt okej, för det bubblar ändå lite extra inombords idag. jag antar att stressen kring denna dag blir mindre och mindre bara.

Jag kan ibland känna det som att andra dagar blir en glad när någon uppvaktar en men idag blir en ledsen om en inte blir uppvaktad. Och man vill inte att ens kära ska bli ledsna och då blir det snart rätt pressat. Fint att det finns några som uppskattar det i alla fall!

Håller helt med! Tycker det är en fin dag.

Jag har lämnat ett hemmagjort kort åt pojkvännen min på köksbordet och familj och vänner ska nog få varsitt också. Nopoo massagebars som jag fixade ihop förra veckan blir det också 🙂

Min sambo och jag har inte haft det så bra tillsammans den sista tiden, vi är tyvärr inne i en svacka. Vi har många år tillsammans och dåliga perioder har vi haft tidigare så jag tror och hoppas att den här också kommer gå över. Men det känns ju lite jobbigt att alla hjärtans dag dyker upp mitt i allt elände liksom. Det känns lite krystat att vara romantisk när man är arg och sårad och jag får nästan den här ensam och singel-känslan när man hör att folk verkligen är kära just idag. Jag är nog kär nånstans långt inne men sårade känslor lägger sordi på hela grejen. Vi har redan bestämt att inte fira idag, det bestämde vi av praktiska skäl eftersom jag jobbar sent, men imorgon kväll ska vi köpa hem lite extra god mat och äta tillsammans efter ungarna lagt sig.

Jag firar med att dra iväg på jobbet med kakor till roommaten och arbetskompisen som jobbar till 22..(och den ena fyller dessutom år!)

Älskar Alla Hjärtans Dag, gillar att vara extra snäll, haha! 😀

Själv är jag inget stort fan av romantik och gulligull. Tycker det mest känns krystat och tillgjort. Så jag hoppas innerligt att sambon inte har några romantiska planer.

Annars är sonen magsjuk så jag firar genom att VABa och mysa med han. Sen ska jag väl hitta på någon god middag, men det blir inte mer än så. Och sambon får nog fira genom att ta hand om disken och ta hand om sonen ikväll så jag får egentid.

Först vill jag bara säga, fin bild på er 🙂 här firas det inte nåt alls. Eller ja, barnen fick en varsin liten present och en bakelse. Men jag blir utan eftersom jag är singel. Så blir en vanlig dag med snöskottning och bära massa ved :p

Jag är singel som senaste månaden lidit av en extrem kvällsångest på grund av att jag är ensam och ledsen typ för jämnan.

Så ikväll tar jag med de singelvänner som vill och går ut och dricker öl för pengar jag verkligen inte har.

Bitteröl som vi kallar det. Det ska bli trevligt. Älskar mina vänner, både singlarna och ickesinglarna, och är glad att jag slipper vara ensamma en sån här bitter dag. För bitter är den fan när familjen bor halva landet bort, man är singligaste singeln i hela västra götaland och allt känns rätt piss…

Have fun alla parjävlar! 😛

Ska försökt få det städat, bakat morotsbröd och trerätters till mannen kommer hem.

Men min ettåring har skrikit fram tills nu och vägrat sova middag så vi får se vad som hinns med.

Hade fått för mig att du var helt emot kommersiella jippon, tänk vad fel jag hade 😉

Hoppas ni får en bra dag . kram

Svar:
jag är emot kommersialism, men man behöver ej delta i den för att fira alla hjärtans dag. (lika lite som när man firar jul som också är kommersiellt)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har samma situation som Sofia ovan, ovän med sambon, så jag ignorerar alla hjärtans dag nu. Känner mig så arg på honom så jag är inte ens sugen att vara i samma rum som honom. Och som Sofia skrev, typiskt att alla hjärtans dag kommer i samma veva.

Tycker det är konstigt att just Alla hjärtans dag får så mycket skit, jag ser inte hur den här högtiden skulle vara värre än någon annan?

Själv så ska jag skjuta runt på min mamma och bonuspappa så de kan äta på restaurang och dricka vin. Men jag har köpt en liten present till sambon och vi har bestämt att vi ska fira på lördag med lite god mat och en film.

tycker alla hjärtans dag snarare känns som en spark i huvudet på alla som är (ofrivilliga) singlar. är 21 och varit singel hela livet så det känns kanske extra tungt. eller så gör det inte det, vad vet jag.

tycker det känns dumt också att dra ihop sina (singel)tjejkompisar och göra någonting, typ som att man måste trösta varandra. vill helst inte erkänna att jag inte vill vara själv liksom.

Det har kanske blivit ett kommersiellt jippo men det var det inte från början, så varför fokusera på den kommersiella biten? Sankt Valentin kastades i fängelse för att han vigde människor som inte fick gifta sig enligt lagen. Värt att fira!!

Du är jättesnygg på bilden med din man. Men varför vill du ha en image som nedvärderar dig själv som en hårig fet ful feminist? Det är ju vad du tycks sända ut även om du inte tycker det själv…

Svar:
om du tycker att jag är en fet ful och hårig feminist så får det stå för dig. Varför skulle det vara nedvärderande att vara ful, fet eller hårig förresten? Ser du ner på människor som inte faller dig i smaken rent estetiskt? Jag bryr mig heller inte om huruvida du eller nån annan tycker att jag är snygg för det har ingen relevans för mig. Jag bryr mig däremot om att få vara den jag är och se ut som jag gör utan att bli bedömd.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vi firade i morse med att kika på vår halvbakade halvgrek på rutinultraljudet. Ikväll blir det grekisk kycklingsoppa med familjen.

Svar:
grekisk kycklingsoppa är det godaste som finns. Och jag kan göra en perfekt sådan. MUMS.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag bara undrade lite kring hur du som feminist tänker om det. Och nu vet jag. Fast jag märker ju förstås att du inte riktigt greppar situationen (vilket du själkvart inte kan göra heller när jag inte förklarat om den).

Om du orkar och har lust så får du gärna ta bort min kommentar (både denna och den förra, men framför allt den förra), eftersom jag inte vill att det ska bli någon diskussionsgrej om det bland kommentarerna. Just för att jag redan innan jag skrev var rädd att jag skulle framstå som korkad/egoistisk/ett skämt (vilket jag ändå redan gör i mitt förhållande som du säkert förstår). Du gör som du vill, men blir mycket glad och tacksam om du tar bort dem.. 🙂

Svar:
Klart jag greppar situationen, jag har tänkt och gjort precis som du en gång i tiden.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man firar jul, midsommar, påsk, jag tycker faktiskt att kärleken förtjänar att firas 🙂 den är fantastisk och bör lyftas fram bland alla hemskheter som händer i världen. Sedan måste man ju inte fira alla hjärtans med sin partner, jag vet folk som är singlar som går och gör något speciellt med en vän.

Jag håller med dig, Natascha, kommersiellt jippo eller ej, det är en härlig dag, och visst kan man göra det "vilken dag i veckan som helst", men helt ärligt, vilka gör det i praktiken?

Det som anna skriver är sjukt intressant att disskutera. Varför är det okej att slå en man när man är arg men om han slår tillbaka är det hus i helvete? Jag och min pojkvän kan bråka och ibland blir man arg men jag slår aldrig, och han slår inte. Jag hatar tron om att män ska tåla så mycket mer..bara för att du föds med penis betyder inte det att du ska tåla slag, hur svaga och lätta dom än är.

Men sen är man inne på det klassiska (som syns i filmer bla.) om tex. en kille är otrogen eller liknande och tjejen äger honom med en örfil innan hon avslutar förhållandet..det anses ju vara stark och häftigt. Men om det vore ombytta roller hur coolt vore det då? Varför? Då är det ju mansförtryck och misshandel etc etc.

Jag hade dock klippt till en kille om han taffsat och jag HAR gjort det. Finns inget som gör mig mer förbannad än det. DÅ anser jag att jag har rätten att slåss, eftersom det inte finns mycket annat jag kan göra för att ta tillbaka min kropp. Och hade jag taffsat på en kille, hade han också fått slå mig. Man måste få försvara sig.

Hej LD

Har en fråga som inte är relevant i dagens inlägg, men kör iaf. Hoppas du har tid för ett svar. Min syster har en son som fyller i början av januari. Nu skall hans kompisar som är 5 i år gå in i 5-årsgruppen. Hon har pushat på rektorn att låta honom gå med upp, men det innebär ju samtidigt att han kommer börja skolan ett år tidigare. Hur tänker du om detta? Ska man helt enkelt förklara för barnet att du får nya kompisar när de andra byter avdelning?

/Louise

Svar:
Jag skulle fråga vad barnet vill.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har tagit hand om min sjuka mormor, badat, gett en stor påse lakrits till maken och choklad till äldsta barnet samt lekt med yngsta barnet. Och skrivit min första kommentar på din blogg!

Tack för ditt svar!

Kan man fråga en 4-åring om hen vill börja skolan ett år tidigare? Att börja första klass när man är 6 år istället för 7.. Man kan ju aldrig förutse vad det innebär i längden. Jag tänker att kanske det även är bra för ett barn att faktiskt få vara äldst på sin avdelning. Att vara den som känner sig äldst, men istället blir det ju nu att han alltid kommer vara yngst.

Vi har haft en annorlunda och väldigt icke-romantiserad valentine, då det varit begravning för min morfar idag. Men det blev en fin kärleksfull dag ändå.

Igår blev jag dock uppvaktad med blommor och "hemma ostpicknick" av min sambo… Mysigt.

Håller med till fullo, fira saker är ju det bästa som finns!

Härligt med ytterligare en anledning.

Min hjärtevän är på bortaplan så jag gottade mig istället lite extra i sönernas nackar.

Nu njuter jag dock av lugn och ro och trycker choklad i min ensamhet. Underbar dag!

Jag och min sambo firade inte alls Alla hjärtans dag. Vi har lite det tänket att vi har alla hjärtans dag varje dag på året. Men vi hade lite myspys iallafall under förra natten 😉 hehe

Annars har man firat denna dagen med dottern och åkt till bvc med henne. Sedan har man försökt natta en gråtande tös. Ibland är det jobbigt när inget hjälper 🙁 ♥

Jag håller med! Bara för att det är en "kommersiell" dag så behöver man inte följa det konceptet. Denna uppsjö av godis och speciella "I love you"-saker som dyker upp strax före den 14:e… det är bara att strunta i dem om man inte gillar dem. Vi har firat med god middag hos syrran och gett varann lite presenter som varit individanpassade och inte "kommersiellt" romantiskt 🙂

Verkligen jättefin bild!

Jag tycker som du, bara för att det är en kommersiell dag ligger ju grunden i att visa lite extra kärlek för varandra och för det behöver man inga dyra presenter eller framtvingade kärleksserenader.

Igår städade jag hela lägenheten in i minsta detalj (för jag är vanligtvis en lortgris precis som du) och bjöd min pojke på hemlagad mat (då jag vanligtvis är för lat för att fixa något annat än nudlar, så det blir ofta han som får stå för matlagningen). Det var en väldigt fin och efterlängtad kväll, hoppas ni två hade det lika mysigt 🙂

Vilken underbar bild på er! Jag firade med att sitta med ett spädbarn i famnen hela eftermiddagen på jobbet eftersom mamman blev skickad till PIVA och pappan inte behagade komma och hämta sin 9 veckors. Dagen avslutades med magkatarren from hell och påklädd spoon med min sambo.

Håller fullständigt med dig om detta. I vardagslivet är det så lätt att bara stressa på och bara för att alla hjärtans dag nu skulle vara ett kommersiellt jippo betyder inte det att man inte kan skapa romantik utan att slänga ut skyhöga summor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *