Kategorier
Vardagstrams

Jag var ung och dum och liberalismen lät bra i teorin

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag var ung och dum och liberalismen lät bra i teorin”

Har aldrig röstat på något av partierna i alliansen. Min "skam" är nog att jag en gång varit med i svenska kyrkan trots att jag är ateist. Iofs fick jag inte välja det själv eftersom jag döptes som bebis :-S Men skumt känns det ändå.

Alla tycker vi olika uppenbarligen. Jag har läst på en del (så jag skulle inte kalla mig dum, möjligen ung) och tycker socialliberalismen är bäst för mig, tyvärr finns inte det perfekta partiet. Intresserad som jag är letar jag, och har t.o.m. gått med i ett parti jag förmodligen kommer rösta på i kommande val.

Men det här med att alliansen förstör Sverige stämmer nog inte riktigt, möjligtvis inom vissa områden men vänsterblocket gör sitt till på andra. Försök se saker nyanserat och inte i svart eller vitt.

Alla är helt enkelt bra/dåliga på olika saker och jag skulle akta mig innan jag dumförklarar ett helt parti (även om jag är ganska nära att göra det med SD, p.g.a. sådan uppenbart taskig människosyn som tyvärr lyser igenom gång på gång. Men den åsikten säger mycket om mina egna fördomar). Jag dömer inte folk för partitillhörihet, mina tre bästa kompisar sympatiserar med V, MP resp. M och vi trivs hur bra som helst ihop. Skulle aldrig påstå att deras partier försöker/håller på att "förstöra" Sverige och att de bidrar till detta.

HAHAHAHA, får tillbakablickar till sommaren 2006 när jag var 13 år och tog emot flygblad från Moderaterna. Mitt första möte med politiken och tanken var "ÅÅÅH, men det HÄR låter ju vettigt!" Tack för att min samhällslärare den hösten utförligt och objektivt gick igenom alla partiers ideologier. Har inte sympatiserat med moderaterna sedan dess x)

Jag känner många som bytt åsikt, från höger till vänster eller från vänster till höger. Själv har jag dock alltid röstat på Vänsterpartiet. Ända sedan skolvalet 1998 då jag var femton år gammal.

Jag röstade på Centerpartiet 2009 och 2010.. Jag tyckte att de hade vettigast politik av alla mer eller mindre galna partier, att rösta på FI eller Piratpartiet fanns liksom inte ens med i ekvationen :/

Ellinor. Va? Är lite som sheldon nu och hajjar inte din ironi.

Beror hur man ser på hur framgång ser ut. Större utanförskap är ett gott tecken på att det inte går bra. Hör ofta de som anser att han har klarat kriserna bra. Jasså?

Har brytit mig ur familjens centerpartistiska åsikter. Är förjävla nöjd med att vara vänsterpartist.

Och min största synd är att jag en gång röstade på Socialdemokraterna i kommunvalet. Hur fan tänkte jag där? Det är samma sosseman som sitter som kommunalfullmäktige och han måste vara den värsta tomten ever (alltså jag skojar inte, han kunde vara bästis med Juholt). Till min ursäkt var jag 19 år. Idag har jag bättre tankar och röstar Moderaterna.

Helt OT!

Du började ju med schampo från panten pro v för nån månad sedan och jag har gjort samma sak nu efter 1,5 års no poo för jag tänkte att det kunde vara bra skydda barret med lite silikoner med det är på utväxt.

Jag undrar mest om du är nöjd och tycker det funkar bra? Mitt hår har blivit sådär glatt som det ju blir av silikoner men under den där ytan känns det förbannat torrt trots en massa pyssel med inpackningar.

Jag vet inte hur jag ska göra,

min mamma är så långt ifrån genus att hon kommer ifrån stenåldern känns det som. Det driver mig smått till vansinne.

Hon såg ett kort på sitt barnbarn som bebis förut och sa "men titta, har du en ROSA napp!? "

och när jag försöker prata med henne om genus säger hon "jag har faktiskt läst forskning på internet som säger att man ska uppfostra pojkar och flickor olika! "

jag börjar ge upp.

Yey för nedmonterat anställningsskydd & minskat inflyttande från fackförbunde som är på arbetarens sida! Yey för sänkta löner & hårdare arbetsklimat, för ökade klassklyftor vilket alltid genom historiens gång i alla riken världen över bidragit till ökad rasism! WOHO. & fp är det mest rasistiska partiet över 4 procent efter SD.

Nästa val (när är det ens? totalt ointresserad..) så får jag rösta för första gången. Men hur fan vet man vad man ska rösta på? Skulle vara guld värt om någon snäll och opartisk (höhö) människa kunde skriva ner lite + och – över alla partier och göra det enklare för en att veta vilka som vill vad och vilka man verkligen inte ska rösta på..

Moderaterna är väl dom som bestämmer nu? Dom som har sabbat skolan med all ny jävla skit? Dom ska jag fan inte rösta på iallafall..

Sara – gå in och läs på själv om varje parti istället, så kan du skapa dig en egen åsikt utan att riskera att någon som utger sig för att vara opartisk puttar dig lite fint åt sitt håll. Ställ upp dina huvudfrågor, vad tycker DU är viktigt? Skolan, finans, export, pension, jämställdhet, invandring?

Jämställdhet, invandring och skolan tycker jag personligen är mest intressant och röstar därefter.

Läs på lite och hitta vad du själv tycker är viktigast. Många vill gärna dumförklara andras partier, men det kommer man ingen vart med. (Även om jag själv har en tendens att göra just detta) Jag har inte bytt från höger till vänster bara för att någon tycker att mitt parti är fel.

Lycka till!

Sara, kika varje partis hemsida och ta vad du känner känns bäst.

Vet många som bara lyssnat på vad andra säger och efter att först ha röstat och sedan läst kommit fram till att det dom röstat på visst varit helt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *