Kategorier
Vardagstrams

Så jävla fin utsikt på sats. x2

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Så jävla fin utsikt på sats. x2”

Tror antagligen att jag skulle fnissa som en fjortis och be om din autograf ifall jag såg dig. Eventuellt tvinga karln att göra det om jag blev för blyg =P Coolt att se sig själv i rutan =) !

Hej,

Du är en otroligt förvirrande människa.

Du anser att barn ej ska behöva höra att

Något det har på sig är "fint" och tjatar

Om normer och ideal. Du påstår själv att du

Inte vill ha komplimanger för ditt yttre,

Hur tänker du då ang piercings och hårfärgning?

Du hade även kraftig eyeliner i tv. Visst har du

Gjort allt detta för att se "snygg" eller "fin" ut?

Detta är dina ideal som du återspeglar

På dina barn! Vad säger du om nån

Påpekar att du har snygg hårfärg o liknande?

Är det tillåtet? Du är lika ytlig som oss andra

Svensson-morsor! Skillnaden är att vi inte

Lägger lika mkt energi på att överanalysera allt

Och alla. Du är en sån vars barn får

Prestationsångest o skam/skuldkänslor om dom

Inte följer DIN norm, inte mina barn som får

Höra att tröjan dom valt är fin.

Svar:
Först och främst så måste du förstå att jag är en produkt av min tid. Jag har lyckats jobba bort mkt fåfänga och mkt av min utseendeångest, men självklart inte helt. Jag vill vara fin. Jag vill också ha ett utseende som känns bra och jag trivs bäst i rött hår. Jag identifierar mig med det eftersom att jag färgat det så i ungefär 25 år. Piercing, tatueringar osv hör också ihop med min självbild. Men som sagt; jag är redan påverkad och framförallt så är jag VUXEN. Jag vill bespara mina barn den ångest jag själv känt.
Om nån påpekar att jag är snygg säger jag bara ”tycker du?”. Inget mer än så.
Mina vänner har jag förklarat för att jag inte vill höra att jag är snygg. Jag vet att jag är snygg. Sådana kommentarer får mig bara att bli självmedveten.

Ja jag är ytlig emellanåt, som sagt jag är en produkt av min kultur och fostran det går inte att fly från även om man vill, och ja jag analyserar antagligen mer än vanlig svenssons. Det är bra att analysera och rannsaka sin omvärld och framförallt sin närmiljö och sig själv. Du får det att låta som att medvetenhet är dåligt och ignorans bra. Det är helt fel. Jag nöjer mig inte med ”så är det” utan jobbar för förändring och förbättring.

Barn som växer upp med krav får prestationsångest och skamkänslor. Inte barn som växer upp i ett hem där de inte blir värderade efter sina prestationer. För då funkar det precis tvärtom vettu. Så sluta upp med personangreppen och diskutera sakfrågan istället. Fast du kanske inte är intresserad av det?

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker man kan säga till sin dotter att hon är fint. Cool eller tuff kanske passar bättre till en liten pojke men självklart kan en pojke var fin med, men jag tror inte han bryr sig så mycket om det.

/Sören

Svar:
varför tycker du att man ska behandla flickor och pojkar olika? Varför ska flickor vara fina och uppmuntras bry sig om sitt yttre, men inte pojkar?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller ju med dig. Säg till din pöjk att han är cool och tuff. Fin är inge bra. Det kan du säga till din tös

Svar:
Nej du håller inte med mig. Jag tänker inte uppmuntra min son att vara ”cool och tuff” och min flicka att vara nån fin liten docka. Barn ska bemötas lika.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Då förstod jag nog dig fel. Ha en trevlig lördag

/Sören

Svar:
Ingen fara. Stanna gärna kvar och läs lite mer här så förstår du kanske hur jag tänker….. kanske får du ett nytt perspektiv och lite nya tankar? 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *