Kategorier
Vardagstrams

TÄNK PÅ MIG OCKSÅ, JAG ÄR FAKTISKT SNÄLL. JAG BITER INTE AV KUKAR OCH MÖRDAR INGA MÄN. KRÄVER EN MEDALJ FÖR DETTA UPPOFFRANDE.

 

Nä jag lovar, vi ska inte glömma bort alla duktiga män därute som kämpar för vår skull.
*kastar konfetti*
 

 
”Hen tar tillfället i akt att sprida sin egen agenda, agendan att vi faktiskt måste prata om de snälla männen. Hen tar fokus från kvinnoförtrycket och riktar om det till sin egen ”utsatthet” som kommer sig av att ingen aktivt sa att det faktiskt finns snälla män (ingen sa motsatsen heller). Det är att stjäla showen, och dessutom på helt felaktiga premisser! Det är att sno åt sig uppmärksamhet från ett jävligt fett problem, nämligen kvinnohat, och istället bara gnälla om att en minsann är snäll.”
.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”TÄNK PÅ MIG OCKSÅ, JAG ÄR FAKTISKT SNÄLL. JAG BITER INTE AV KUKAR OCH MÖRDAR INGA MÄN. KRÄVER EN MEDALJ FÖR DETTA UPPOFFRANDE.”

Blir så jävla trött. Man är inte en snäll eller duktig kille bara för att man inte behandlar kvinnor illa. Att man behandlar varandra bra är liksom det minsta man kan begära av varandra.

Vi borde anordna en daglig parad. Som kvinna går det ju inte att förstå den oerhörda uppoffring dessa stackars män gör när de inte våldtar oss. (att förnedra oss ibland är ju helt okej) -.-

Seriöst, folk alltså.

Hur vore det om ni män som känner er "kränkta" och kräver uppmärksamhet över att ni inte våldtar, hotar eller kränker kvinnor istället faktiskt kämpar MOT de män som gör det och mot samhället som accepterar det?!?

Nu har man väl missförstått något om feminismen och kvinnohatarkampanjen, det är väl aldrig, aldrig, aldrig någon som glömmer bort männen som inte våldtar, de där "snälla" männen som inte slår sina fruar eller låser in sina döttrar? Om inte annat så därför att de alltid verkar nästla sig in i alla diskussioner och ledset förklara att inte alla män våldtar, näthatar eller beter sig illa. No shit.

Man måste börja alla prat om hemska män med att skriva "OBS! Inte alla män våldtar eller näthatar!", annars blir någon ledsen och känner sig träffad.

Vilket extremt näthat från kvinnor den mannen fick utstå för att han angav sin åsikt.

Kul att se hyllningskören till näthatet här.

Svar:
att angripa en åsikt är inte näthat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Tänk på mig också, jag är faktiskt snäll…" *asg* så underbar rubrik. Håller inte alltid med dig i allt LD. Men när det blåser upp till storm på misogynitetshavet är du som en riktig fyra av sunt förnuft och ljus i det kompakta mörkret. All nätkärlek till dig idag!

MJ:

Att uttrycka en annan åsikt än någon annan är inte näthat. Att kalla någon idiot är inte heller näthat, det är otrevligt.

Att säga att någon ska dö, våldtas, stenas, torteras, få sina barn dödade eller våldtagna, sin adress utlagd med mordhot osv. Det är näthat. Vad i det här utdraget uttrycker ett sådant hat?

Jibril:

Jaha? Varför skrev du inte det under inlägget om uppdrag granskning då? De flesta kommentarer som lästes upp där var ju inte heller näthat enligt din definition.

En gång på en fest var jag jättesugen på att droga ner, våldta och sedan mörda en kille, men sen lät jag bli. Jag är SÅ ARG att ingen har gett mig beröm för det!!!! Inte ETT ENDA snällt ord. Fan vad arg jag blir.

Varför ska det uppmärksammas? VARFÖR?! Är det meningen att bli höjd till skyarna för att det inte hatas? SE problemen som finns. Inte det som inte finns.

Tänk om man varje dag bekräftade sig själv genom: nej, idag har jag inte sagt något elakt. Fy vad bra jag är! Idag sa jag hej till tjejen i kassan, jag är minsann snäll jag!

Så himla idiotiskt.

MJ: Jag tycker mig bara se att de uttrycker sina åsikter. Det näthat mot LD vi reagerar på är mordhot, hot om våldtäkt, när hon fått sin adress outad, när hennes man och barn blivit hotade etc.

MJ

Jag såg programmet och det var ju hot de kom med. Tycker jag att alla är lika illa? Nej. Jag tycker inte att det är ett hot att kalla någon ful, att vilja pissa någon i ansiktet, stympa dem osv däremot är hot.

Tweetsen LD har här förlöjligar ett fenomen. Blir männen som sagt det stötta? Ja, förmodligen. men vem fan bryr sig? Det handlar inte om att inte bli stött. Alla blir fan stötta av småsaker ibland, män som kvinnor.

Det svåra är när det går över i hot eller påhopp som kantas av hot. Jag ser det inte i den screendumpen LD har här.

Skulle du inte kunna peka på vilken av dem eller vad det är i dem som är näthat enligt din definition?

IG:

Du kanske borde läsa den hatutsatta killens inlägg igen. Det är ju faktiskt näthatarnas omskrivning som du refererar till. Han skrev ju inget sådant för att utsättas för näthatet.

Om han istället hade skrivit:

"Tycker att kampanjen mot svartskallar som hedersmördar är fantastisk, men glöm inte bort alla invandrare som inte har hederskultur"

Tror du att du och de andra näthatarna hade hoppat på honom då?

Bittertjockisfittan:

Vem har sagt att det ska uppmärksammas eller höjas till skyarna?

Jibril:

Vilket fenomen är det de förlöjligar?

Men det är alltså bara hot som är näthat?

MJ: Det finns ingen som säger att det inte finns män som inte näthatar. Alla vet detta, de flesta män vandrar glatt genom livet utan att få arga blickar för att ha mordhotat feminister på nätet. Däremot får många invandrare dagligen utstå fördomar för sin hederkultur.

Sen tycker jag att det är dumt att debattera en människa som faktiskt sagt att hen bara är ute efter att trolla eftersom "feminister aldrig blir emotsagda".

Fenomenet "Snälla killar som behöver påpeka hur snälla de är" i princip. De flesta har stött på dem.

Allvarligt så tror jag att de flesta definierar det olika. Jag har inte en blogg, jag är inte offentlig, jag kommer nog aldrig kunna förstå hur det är. Jag tror att om man är bloggare så skulle man nog klassificera näthat som alla påhopp.

Personligen har jag mer problem med hoten, men jag är som sagt inte en del av riskgruppen.

Men så kan man fråga sig om parodier är påhopp? För i såfall är ju typ alla komediprogram påhopp och hat.

Lis MC:

Ändå blir den här killen utsatt för ett massivt näthat bara för att ha påpekat att det finns män som inte näthatar eller våldtar.

Ja det verkar dumt, men det har väl inget med saken eller diskussionen att göra?

MJ: Tja. Jag vet faktiskt inte om jag tycker att det är näthat mot honom. Ingen skriver något negativt om honom utan attackerar åsikten.

Dessutom är den som skrev uttalad feminist och skriver ofta och gärna om kvinnofrågor, så din tes om att feminister inte blir emotsagda är ju lite splittrad.

Jag förstår poängen med kommentarerna till detta, men här håller jag ändå med MJ lite. Vad vinner vi på att håna på detta sätt?

Ibland känns kampen för jämlikhet faktiskt som en kamp mellan man och kvinna där meningen är att ena partern ska vinna och den andra förlora.

Det var klantigt uttryckt, det kan jag tycka, men vi måste faktiskt komma ihåg de männen som är på vår sida och vara enade. De är inte våra fiender.

Naturligtvis ska man inte hylla vanligt jäkla folkvett, men att trycka ner en människa i skosulorna, vad fan hjälper det?

Jag är lika stolt över min man och mina manliga vänner som vågar gå emot strömmen som jag är stolt över de kvinnor som gör det, vi kämpar alla i samma krig, och vi borde göra det sida vid sida.

Winterfell: VEM har glömt männen som inte förtrycker kvinnor? VEM? Det kommer ett program på TV om kvinnor som blir hatade just för att de är kvinnor, och genast dyker det upp ledsna killar som inte hatar kvinnor. INGEN har sagt att alla män hatar kvinnor, ingen har sagt att män är elaka och hemska, ingen har sagt något alls i den stilen i programmet, och ändå skall vi ha en ruta innan det börjar där det står "OBS! ALLA MÄN ÄR INTE HEMSKA!"? What the knull?

Suck

Det är som de där vi-som-aldrig-sa-hora-och-nu-är-bittra-eftersom-vi-ändå-inte-fick-ligga-killarna. Killar/män som ser det som ett utslag av godhet (som bör uppmärksammas och premieras) att inte behandla sina medmänniskor illa. Så tröttsamt.

Och detta att så många (både män och kvinnor) har så jävla låga förväntningar på män att de på riktigt tycker det räcker med att inte bete sig som ett as för att kvala in som en fin kille.

MJ

Hm, ganska många men i just det här fallet var det väl hela poängen med killen som kommenterade först? Att han är snäll och inte våldtar? Det är oftast så det brukar uttryckas. Att de är snälla killar som inte gör det. Inte att de bara är helt vanliga människor med god människosyn. Utan just att de är "snälla".

Det är lite trist och jag tror nog att en del av dem som gjort parodier på det har träffat en eller flera såna killar och därför hoppar på lite väl snabbt. Men precis som de säger är det ganska futtigt att ta fokus från frågan med deras gnäll.

MJ – Att inte hålla med någons åsikt eller t.o.m. dumförklara själva åsikten (!) är väl ändå INTE detsamma som att någon önskar att denne ska våldtas,styckas,skära halsen av en person och dessutom önska att BARNEN ska våldtas?!

Det är skillnad på att inte hålla med någon, tycka att någons åsikter är åt helvete och att faktiskt hota och kränka.

MJ; du verkar ha missförstått vad näthat är för något. Näthat är inte att ifrågasätta någons åsikt, att parodisera, eller ens att driva med någons åsikter för att hen tycker annorlunda. Näthat är att angripa personen bakom åsikterna på ett kränkande sätt, inte att angripa åsikterna i sig. Detta är bara min definition men jag hoppas du förstår.

@MJ

Att ens prata om näthat i det här sammanhanget är faktiskt stötande. Eller så missade jag inläggen där folk kommer med personangrepp, ger detaljerade våldtäktsbeskrivningar, hotar hens barn, berättar att de vet var hen bor. Att raljera över en åsikt man tycker är dum är inte ens i närheten av "hat".

Nå, nu ska vi inte gå för långt bara för att en kille får mothugg på nätet. Det ironiseras och förlöjligas möjligen men det hatas inte. Långt ifrån.

Ingenstans skriver någon hur de vill skada och lemlästa hans kropp och tom familj pga en åsikt han framfört.

Lisa MC – Nu har jag för det första inte överhuvudtaget påstått att någon säger att alla män hatar kvinnor, och jag syftar inte på reaktionerna på programmet, utan mer allmänt.

Jag hävdar att vi faktiskt glömmer bort de män som är riktigt bra. Jag engagerar mig i den här frågan också, och jag anser att första steget mot jämlikhet är att stå enade, vilket vi inte gör.

Jibril: Jag kan lova att jag blir förbannad på folk som tycker att det är ett hjältedåd att inte våldta, misshandla, hota (osv) kvinnor 🙂

Det är inte konstigt att så många kvinnor är rädda för män när det i stort sett förväntas att män ska behandla kvinnor dåligt.

Winterfell:

Jag tänker att du har rätt i att vi måste stå enade för att komma fram till förändring. Men vi ska inte berömma folk för folkvett och vi ska inte ta fokus från en fråga bara för att någon känner ett behov av att rättfärdiga sin penis.

Att säga att majoriteten av de som hotar/näthatar kvinnor är män är inte detsamma som att säga att alla män gör det. Precis som inte alla män våldtar, kränker osv.

Men det ska inte behöva bli uppmärksammat. Jag ska inte behöva tacka min pojkvän varje dag för att han inte våldtar mig när jag sover. Det blir löjligt. Det i sig betyder ju inte att jag inte uppskattar att han inte gör det eller ens tror att han skulle komma på tanken att göra det.

Anonym: Hur menar du, glömmer bort män som är riktigt bra? Nu förstår jag absolut inte alls vad du menar. Jag anser inte att man står separerade för att man inte jublar över att det finns män som inte våldtar. Det är ganska givet. Jag kvinnohatar inte, jag manshatar inte, jag våldtar inte, jag beter mig anständigt och är ganska snäll i mitt tycke. När kommer min parad? Glöm inte kvinnorna som inte hatar/våldtar!

Ni som anser att man ska hylla "bra" killar: Varför ska man det? För att killar som inte behandlar kvinnor dåligt är så sällsynta att de förtjänar något pris? Eller är det en stor prestation för män att inte bete sig som svin mot kvinnor? Eller vad tänker ni?

Jag är så trött på alla som hela tiden tycker att det ska tänkas på männen. Så fort en nämner ett problem som rör kvinnor så ska det alltid finnas någon som tycker att vi ska tänka på männen som också har det här problemet. Varför kan de inte bara lägga ner?!

Jibril: Nå, nu sa jag ju också att man inte ska hylla vanligt folkvett.

Jag tror ni missförstår mig. Jag håller med i varenda stavelse du skriver. Det jag vill uppmärksamma är inte män som beter sig som folk, utan män som, precis som oss, vill ha en förändring.

Sen har jag funderat mycket på den här frågan om just män som kommer med det här argumentet att "dra inte alla män över samma kam". Hur ska vi bemöta det? Jag har inget svar på den frågan, men en sak är säker, och det är diskussionerna idag knappast för oss närmare varandra, och vems fel är det? Är den alltid den ena partnerns fel eller har vi alla lika stor skuld i att vi inte kommer någonvart i diskussionerna?

Det här handlar ju om obehaget man känner när man blir anklagad för att tillhöra en viss (priviligerad) grupp. Samma ångest som jag känner om nån påpekar att jag har råd att säga upp mig imorgon och sen leva på sparpengar och tom resa utomlands om jag vill, medan andra får jobba dubbla skift och ändå knappt har till hyran. Eller samma skam som om någon säger "du vet att om du hade hetat Mashmed Abdhulla kanske du hade varit arbetslös fortfarande, tur för dig att du passerar som svensk på arbetsmarknaden".

Jättejobbigt att bli påmind om. Man vill bara ställa sig upp och säga "men, men, jag är faktiskt snäll! det är inte mitt fel att världen ser ut som den gör! jag ger pengar till tiggare ibland! förlåt! lägg av! det är inte mitt fel!"

Så kan det kännas. Men nej, vi behöver inte uppmärksammas på de som är mer eller mindre utan skuld, däremot kanske vi behöver prata igenom hur man kan hantera vetskapen om att man är priviligerad (orka stava rätt, jävla ord) utan att reagera med att slå bakut varje gång någon vill ta upp ett samhällsproblem. Det är där skon klämmer, tror jag.

Tycker att de sista twittrarna är väldigt bra. Mäns perspektiv existerar överallt. Men eftersom män inte fattar det så tror det att ett kvinnoperspektiv (ett av hundra) är jättetaskigt och genast måste vägas upp med ett mansperspektiv för att det sa bli rättvist.

Vi måste försöka få folk att förstå att de är priviligerade och vad det innebär. Vita, män, medelålders, medelklass, ni är ÖVERALLT. Det är de andra som behöver lyftas fram, inte ni IGEN. Fatta?

Känner att jag inte riktigt lyckas formulera mig som jag vill. Det blir bara missförstånd så jag drar mig tillbaka från denna diskussion.

Vill bara tydliggöra att jag är lika mycket feminist som er andra, jag försökte mig bara på att reflektera lite. My bad…

MJ

När han skriver "glöm inte bort män som inte hatar/våldtar" blir det svårt eftersom det är en viktig fråga men nu ska rampljuset helt plötsligt flyttas till frågan om män som inte våldtar och hatar?

Okej, vad är det med män som inte våldtar och hatar? Vad är det med dem? Vad är poängen? Frågan handlar ju inte om dem, de har ju inte gjort något fel och de är inte en del av problemet? Varför ska vi uppmärksamma dem? Och vad ska vi uppmärksamma dem för? För att de INTE gör det? Menar de att de känner ett behov av det men triumferar genom att välja att inte göra det?

Det blir löjligt, jättelöjligt.Ser du inte det kanske det beror på bristande analys?

HAHAHAHA. Tror Efter tio kommer köra på temat "Alla duktiga män som inte våldtar"

Malou till man: Hur känns det att inte våldta?

Man: Det är svårt, kuken styr ju mitt liv men jag känner ändå att jag måste tänka på kvinnorna.

Älskar verkligen män som haaatar feminister (för tydligen hatar feminister män..) men gärna beskriver sig själva som fullkomliga idioter som tänker med kuken och inte för allt i världen kan hantera ett strykjärn (inte ens i Monopol).

Jibril: Problemet med männen som inte våldtar är att de får ta jävligt mycket skit på grund av vad helt andra människor sysslar med. Jag skulle också bli förbannad om jag fick ta del av skulden för vad andra kvinnor håller på med. Jag anser att kollektivt skuldbeläggande är förkastligt.

Sandra:

Jag påstår inte att det är kul att tillhöra en grupp som problematiseras men man måste på något sätt acceptera sina privilegier. Precis som att jag i egenskap av vit kvinna har vissa privilegier andra utländska kvinnor inte har.

Jag skulle bli arg som man över de som vill belysa män som inte våldtar eftersom det får det att låta som en bragd för dem och det är det fan inte. Jag skulle bli sjukt arg över att bli idiotförklarad på det viset om jag var man!

Att prata om män som grupp är inte att kollektivt skuldbelägga dem utan mer att belysa ett faktum precis som att tala om kvinnor som offer gällande sexualbrott inte är fel eftersom vi tyvärr står för majoriteten av de som utsätts för sexualbrott.

Att säga "Jag tycker att du har fel!" är inte näthat! Inte ens att säga "Jag tycker är du har för jävla fel!" är näthat. Det är skillnad på att säga att man tycker att nån hade lite otur när de tänkte och/eller uttryckte sig och på att uttrycka hat.

Tycker det är så tröttsamt att det aldrig får handla om bara kvinnor. Att det alltid ska klampa in någon man och gnälla för att det för en gångs skull inte är männens perspektiv som tas upp. Man kan inte prata om problem som drabbar kvinnor utan att det ska påtalas att män också har problem. Man kan aldrig tala om hat riktat mot kvinnor utan att någon måste påtala att även män kan bli hatade. Och man kan aldrig tala om mäns hat mot kvinnor utan att någon man ska börja tycka synd om sig själv för att han minsann aldrig har hatat.

jag tycker det är lite konstigt att de här engagerade männen inte startar facebookgrupper där de kan inspirera hatarna till att bli lika bra män som dom. det är ju liksom inte kvinnor som behöver påminnas om att det finns många män som inte hatar, vi träffar sådana varje dag, däremot de män som hatar helt öppet tror ju att de har rätt, att de gör världen en tjänst, att de tell it like it is när andra håller tyst… de verkar helt omedvetna om att andra håller tyst för att de inte håller med. alls.

Haha, men varför blir man inte förvånad?

Ska man primera det som är normalt och applådera att folk är snälla?

Kanske ska ge min karl en sidenrosett för att han lägger sin tvätt i tvättkorgen, han är ju man så det ska man tydligeninte förvänta sig heller.

Men Sandra – säg inte att du tänker så?

I såfall ska väl alla kvinnor vara arga för att många människor drar alla blondiner äver en kam, eller så ska alla Brunetter vara sura för att de anser mer tråkiga osv.

Jag känner ingen man som är arg för att kvinnor gör uppror mot våldsbrott, eller för att män inom föreskoleverskamhet oftast får onda ögat.

Vem lägger skuld på "alla"män för att vissa är idioter?

Och vad är det som i såfall får en person att gå runt och vara arg och känna skuld om man är oskyldig??

Så du menar att det är normalt att gå runt och vara arg för att man tillhör 50 % av en grupp på jorden som oftast får skit för våldtäkter, till exempel.

I såfall ska jag nog gå runt och vara arg för att jag som kvinna ofta får höra att det är kvinnans uppgift i livet att få barn. Jag menar , så många tycker ju det så jag måste nog vara arg på männen tror jag..

Jibril: nej jag tycker inte det är okej att samhället ser på mig som ett offer eller en förövare enbart baserat på vad jag fötts som. Att du och uppenbarligen de flesta andra här tycker sådant beteende är okej får stå för er. Jag tar avstånd ifrån sådana åsikter.

Det är en självklarhet att man inte ska våldta, eller mörda kvinnor. Varför ska man gå runt och tacka dom som inte gör det? Vadå ska vi säga:’tänk att det finns män som faktist är snälla, trodde alla var våldtäksmän och mördare, men inte du, du är snäll’.

Ingen glömmer att det finns snälla killar, men finns ingen aneledning att fokusera på dom, det är som att säga att alla män är våldtäktsmän som hatar kvinnor, men det finns några få undantag där dom faktist inte gör det.

Ingen går väll endå runt och tänker på hur snäll man varit underdagen som inte hotat eller slagit ner nån. Man gör inte det för att det är självklart att det är helt fel att bete sig så.Vi tänker helt klart bara bättre om män än att dra slutsattsen att alla ska göra oss illa, det är därför som vi inte tackar dom som inte gör det!.

Om nu NÅGON fortfarande skulle känna förvirring över skillnaden mellan näthat mot kvinnor (i stil med det som Uppdrag Granskning visade) och de kritiska tweets som citeras i det här inlägget så är det så här:

Alla – varenda en – av tweetsen (säger man så?) ovan har med sakfrågan att göra. De vänder sig mot något som en person har SAGT och vrider och vänder på DET på ett kritiskt men samtidigt underfundigt sätt. De kommentarer som vi pratar om som näthat mot kvinnor riktar däremot in sig på personen. Det spelar inte så stor roll vad hon har sagt för det viktiga är hon som person: hennes kropp (’du är så jävla ful att jag inte skulle vilja röra dig för hundra miljoner kronor’), hennes beteende (’du är en slampa och en hora’) och kopplat till det finns det (ibland/ofta?) hot om hur hon som person ska straffas.

Om folk ärligt inte förstår skillnaden så förvånar det mig inte det minsta att näthatet mot kvinnor ser ut som det gör.

Den stackars killen har ju en högst relevant åsikt som absolut bör appliceras när fler samhällsproblem debatteras! I diskussionen om barnfattigdom får vi ju inte glömma de rika barnen, pratar vi om krigsdrabbade länder måste vi ju också nämna alla som är lyckligt lottade med fred… Och hela den här uppståndelsen runt "torka aldrig tårar utan handskar", när ska liksom vi HIV-FRISKA människor få lite uppmärksamhet?!?!

Asså, det pratas ju mycket om de svältande barnen i Afrika, men när ska vi prata om de mätta barnen i Sverige? Alla barn svälter faktiskt inte!

Det pratas ju mycket om djurägare som missköter sina djur, men ALLA DJURÄGARE ÄR INTE DJURPLÅGARE! Glöm inte oss snälla djurägare!

Och alla som pratar om problemet med hemlösa, de tänker aldrig på oss som har ett hem. Alla människor är inte hemlösa, när ska det pratas om oss människor som har ett hem?

Mupo: hahaha måste skratta lite åt eländet också så tack. Brottas just nu på min blogg i en liknande diskussion så det är skönt att komma in här i kommentarsfältet och känna sig lite stärkt bland "likasinnade" 🙂

Ärligt älskar dig!! du ÄR girlpower! Du är sååååå vettig. Det är verkligen det du är VETTIG OCH SMART. Stör mig på folk som vägrar inse att tex näthat eller patriarkatet är ett problem och ÄLSKAR dom som inser det. Du borde typ få ha ett helt uppslag i DN varje dag. + förstasidan. FORTSÄTT!!! 😀

FAST, den där tweeten är ju tagen ur sitt sammanhang! Han förklarade sig ju och det han menade är ju att han inte ville att männen som inte är idioter inte ska glömmas bort på så sätt att vi ska låta dom hjälpa till! MEN div. feminister (aka. manshatare) vill du inte ha med några män att göra och väljer att missförstå som vanligt! 🙂 Det känns som att just Cimon som gör mycket bra för både kvinnor och män jämt missförstås för att man VILL missförstå honom?!

Svar:
jag tycker inte hans andra tweets var bättre alls,. Samma gamla tugg om att vi elaka dumma feminister bara hatar män och är emot dem. Vem har liksom sagt att män och kvinnor INTE jobbar sida vid sida här? Var har han fått det ifrån liksom?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Så fort han lyfter frågor och åsikter så ska han inte uttala sig för han vet inte och han är kille och jadajada! Det är nog det han menar, att ju fler desto starkare så att säga! Kan tänka mig att han menar att det lätt blir att man pratar om "män" i allmänhet istället för att se det på individnivå för det är ju så att vissa föräldrar lyckats ganska bra med sina söner! 🙂

Tycker det är synd att LD tar en tweet ur en rad andra där han förklarar precis vad han menar för att vinna poäng här!

Personen valde att försvara "snälla killar" då feminism (ofta) är synonymt med manshat. Hur det kommer sig att den parallellen ofta dras är en annan fråga. Han kände sig väl träffad, vilket många män ofta gör i dessa sammanhang!?

Förmodligen ansåg han väl att så fort en feminist börjar gapa riktar de sig mot alla män. Om diskussioner/debatter skulle ske mer städat tror jag att de skulle nå ut till fler personer. Att tvinga någon i försvarsposition är aldrig en bra start, jag skulle inte gilla det utgångsläget i alla fall!

Jag tycker att det finns fog för vad jag säger. När jag läser igenom kommentarerna tycker jag mig tydligt kunna urskilja: hat, ironi och sarkasm osv, varför måste det vara så, går det inte att diskutera dessa frågor med en vänlig ton? Jag har också svårt att se en anledning till att smutskasta den här killen, han har ju egentligen inte gjort något fel, han har bara sagt något väldigt självklart!

Jag vet anledningen till varför de här "snälla" männen inte tar något initiativ till att starta egna grupper etc, det är för att det alltid tillslut kommer fram att dessa männen inte är så snälla som de påstår sig vara, utan det visar sig nästan alltid att även de själva är kvinnomisshandlare eller våldtäktsmän.

Det finns inga snälla feministkillar.

@S, ditt lilla troll. Jag tror inte ens att du är feminist på riktigt. Här har det diskuterats det självklara i att inte konstant behöva klargöra att vi inte drar alla över en kam bara för att vi diskuterar strukturer. Men se, där har vi dig, som istället målar med breda penseln. Vore jag en antifeminist från Avpixlat på besök här skulle jag givetvis ignorera alla sunda inlägg i tråden ovan och istället bygga min världsåskådning kring din kommentar. Grattis, bra jobbat!

Dessa snälla killar som förfäras över att dras över samma kam som de andra männen är händelsevis inte samma som förväntar sig en stående eloge när de diskat? De är inte samma män som förväntar sig en parad när de slängt in en tvätt eller en jävla änglakör när de städat toa?

För isåfall förstår jag. De lider av ett stort bekräftelsebehov. Jag menar; beger man sig in i en diskussion om män som hatar kvinnor bara föratt få en klapp på axeln med ett "nej alla män är inte likadana, du ä så dutti så som inte våldtar när andan faller på, du ä en snälldutti kille snuttegull" och bara reducerar diskussionen till en diskussion som handlar om raka motsatsen till det den gjorde från början så sitter offerkoftan så jävla tight.

Mätta ditt jävla bekräftelsebehov någon annanstans och håll dig till sakfrågan!!!

Det är jättebra att dessa utsatta, hotade och näthatade kvinnor uppmärksammas. Men glöm inte de kvinnor som INTE är utsatta och behandlas väl och respektfullt!

Ja, vilket intressant Uppdrag granskning DET skulle bli!

Varför kräver inte upprörda män att de "snälla" ska uppmärksammas i sammanhang där huliganvåld diskuteras? Eller där man pratar krogbråk?

Krig? "Jag slåss inte, varför får jag inte uppmärksamhet". "Jag rånar inte värdetransporter, varför får jag inte höras också".

Det här fenomenet förekommer aldrig annars än då där våld mot kvinnor uppmärksammas. Det är också en struktur.

Förstår inte riktigt vart ni vill komma med dessa inlägg. Finns det snälla män? -ja det gör det! Finns det elaka män? -Japp!

Behövs det ett uppdrag granskning för reda ut detta? Inte i min värld!

Anneli, vad är det som säger att endast män deltar i aktiviteterna som du nämner?

"Anonym"

Ja gör det. Jag tänkte mest på att programmet inte alls handlar om att berätta att det finns elaka män eller att det bara är män som är elaka. Du kanske mest baserar dina frågor på att programmet heter "män som näthatar kvinnor"? Som sagt så upplevde jag det som att det framgick ganska tydligt i programmet varför man hade valt att fokusera på just det (män som näthatar kvinnor).

En bra man (precis som kvinna) är inte den som är snäll och håller tyst. En bra man (precis som kvinna) är en man som backar upp kvinnor framför män. För hur sorgligt det än låter så spelar det inte jätte stor roll hur mycket vi kvinnor säger att män har gjort fel, vi ses ofta som gnälliga i de männens ögon. "Galna feminister". Det är när andra män säger ifrån, försvarar och genom aktiv gärning stödjer och talar utifrån ett feministiskt/humanistiskt synsätt.

Jag längtar tills män i allmenhet säger ifrån till andra män, både IRL och på nätet, INTE anonymt.

När jag läste det första inlägget så tänkte jag att personen bara ville säga ”Dra inte alla över samma kam”. Men jag antar att alla ni som vänder sig emot det inlägget gör det för att ni är trötta på att folk säger så utan att någon faktiskt har dragit alla över samma kam?

MJ: Näthat är väl när man kränker någon personligen, typ som du är ful, äcklig, ska våldtas, borde dö, jävla bög, etc. I alla kommentarer ovan tycker jag det klart framgår att det är hans uttalande de tycker är sjukt, idiotiskt, dumt och inte han personligen.

Sånt mitt ex alltid sa. "Vi snälla killar" Han hade för vana att kalla kvinnor för hora, döma mig dagligen om mitt utseende dög, om jag var för smal/tjock, slog sönder dörrarna hemma om jag var ute med tjejkompisarna för han blev svartsjuk, förbjöd mig att onanera osv.

Han var snäll för han våldtog minsann inte fast hans lumparkompisar gjorde det och då sa han nej!

Jomen tjena. Det var 15 år sedan och jag var en liten skitunge då på 18 år men hur FAN tänkte jag när jag gick på hans dravel, undrar jag än idag? Och vad har egentligen hänt med de killar som tror att de ska få en daglig eloge för att de INTE våldtar?

Dean: Jag förstår att man blir frustrerad och jag tycker inte direkt att det är något konstigt att man blir det. Det är knappast roligt när man benämner män som kollektiv grupp i ett sammanhang och det handlar om män som våldtar t ex. Då passar det ju bättre om man säger "våldtäktsmän". Kan verkligen förstå att det inte är roligt när tonen blir sådan att den låter som att den gäller män som grupp.

Eftersom de flesta män faktiskt kan våldta de flesta kvinnor så är det ju ett val som görs att inte våldta. Var lite tacksamma istället att fler män inte våldtar istället för att håna de som inte gör det.

Idioter.

Svar:
Det där säger mer om dig än det gör om andra män. Sök hjälp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Daniel

Men skämtar du eller? Jag är man och har aldrig våldtagit någon och jag tycker fan inte att kvinnor ska vara tacksamma för det. Det är inte svårt att låta bli att ha sex med folk som inte vill!

Och ingen hånar män som inte våldtar, de hånar de som tycker att kvinnor ska vara tacksamma för att män inte våldtar dem.

Bobben

1. definiera "riktig feminist"?

2.Jag tänker inte anpassa det jag skriver bara för att det finns en chans att någon idiot från avpixlat kan läsa det och känna sig kränkt. Varför skulle jag bry mig? (det är som att anpassa sig efter patriarkatet, aint gonna happen)

3.Det är inte mitt fel att män våldtar och misshandlar(även "snälla" sådana) så lägg din kritik där den hör hemma.

"Vore jag en antifeminist från Avpixlat på besök här skulle jag givetvis ignorera alla sunda inlägg i tråden ovan och istället bygga min världsåskådning kring din kommentar." Var det inte precis det du gjorde? dvs. ignorerade alla "sunda" inlägg och endast reagerade på mitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *