Kategorier
Vardagstrams

Vad jag gillar och inte gillar med Bones

 
Då är det dags för lite soffhäng och ett avsnitt Båms. Jag har börjat på säsong sex och retar mig på tre saker: 
 
1. Att alla kvinnor (utom Bones) är typ festklädda till vardags. Speciellt Cam som har rena galaklänningarna på kontoret. Är inte hon en forensic something something? VART ÄR FESTEN ALLA SKA PÅ??
 
2. Angela. Åh vad jag ogillar denna människa. Sjukt könsrollskadad. Som den där gången Hodgins friar och hon ba ”NÄÄÄÄÄ” och så friar han igen och hon ba ”NÄÄÄÄÄÄ (igen) men sluta inte fråga!” (wtf??) för att det tydligen måste kännas ”rätt”. eller den där gången Bones vill ha bebis via donation och Angela ba ”du måste göra traditionellt” eller när hon blev sur för att Booth inte sa ”you look beautiful today” när de träffades en morgon. Har tusen exempel till. Och nej, jag tycker inte det är charmigt alls att hennes pappa tvångstatuerar killar eller hotar och skrämmer. URK. (jaja, Booth är också en fucking disaster)
 
3. Nä jag kom inte på nån tredje grej… men ge mig en stund så…. 
 
Saker jag gillar med Båms:
 
1. Brennan/Bones. Såklart All of her. 
2. Brennans kropp: Vanlig kropp, breda höfter och kött på armarna. Hon har även egna tänder. (ej fasader)
3. Serien klarar alla bechdeltest i världen tio gånger om.
4. Jämn fördelning av könen
5. Hodgins är snygg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad jag gillar och inte gillar med Bones”

Hahaha. Alltså nu följer inte jag serien nitiskt, jag tycker den är bra, men den är inte min grej, den är för "ljus" men jag gillar att stereotypa Booth ändå faller för Bones och får mycket att bita i med en kvinna som är så icke-traditionell som hon är. 🙂

Nu är du officiellt min idol! Inte bara för ett sunt feminismtänk, en fascination av seriemördare och nu bones! Fantastisk serie med mycket mänskokranier och ben (finns det något vackrare?!)

Skulle tipsa dig om serien Nip/Tuck men tvekar lite då huvudkaraktärerna är typ sexistiska svin, men härligt gore-ig och blodig.

Bones är helt okej (serien heter för övrigt "die Knochenjägerin" i Tyskland, coolt va?) men jag gillar Law and Order SVU mycket mer. För att Olivia Benson/Mariska Hargitay är mycket snyggare. Något äldre, något bredare, något mer oompf. Bones är nog ändå lite för "snygg" för min smak.

En skön befriande bild! Normalt ser jag bara mig själv ur den där vinkeln och det brukar framkalla tvångsmässiga slit och knåd med magen. Som om jag fladdrade den upp och ner så mår jag bättre? Nä jag mår sämre. Fan den är som den är och det är jag glad att du delar med dig av 🙂

Yaay! Jag tycker också att Hodgins är snygg 😉 I has a thing for nerds!

Tycker att Cam är så jävla skadad vad gäller hennes kropp. Tycker att hon ser ut som att hon ska dö svältdöden, det gjorde hon inte i början. Tycker att det är synd.

På tal om serier, har du tänkt på att kvinnliga skådespelare som är med i serier ofta blir smalare och smalare för varje säsong som går? I första säsongen har många rätt "vanliga" kroppar för att några säsonger senare vara extremt smala. Finns massor med exempel på det, exempelvis Jennifer Aniston i Vänner.

Jag har oxå fastnat för Bones. Väldigt oväntat för jag gillade det inte alls innan. Gravidhormoner kanske? Hur som helst håller jag med dig om kläderna. Väldigt verklighetsfrånvarande. Tror inte nån ser ut så där när man pysslar med lik liksom..

Mella: jag tänkte också på det angående buffy men sen tittade jag på vad hon gör i serien – slåss och springer 80% av tiden och då borde hon bli mer vältränad för varje säsong utan att hon försöker "bli smal" 🙂 Faith är lite mer formlig, mindre pinnig än buffy

Åsa: Nu var det inte jag som gav exempel med Buffy, har aldrig sett den serien. Givetvis kan det finnas helt vetttiga förklaringar till varför folk blir smalare, men jag tycker att det är alldeles för att det inte ska kännas lite misstänksamt.

De säger ju precis när Cam börjar att hon är himla petig med utseendet, men visst förstår jag vad du menar. Men jag antar att hon kan komma undan med festblåsorna eftersom hon är chef och inte bara ska handskas med slemmiga likdelar. Att Angela säger så där när Hodgins friar flera gånger har ju med hennes "konstnärssjäl" att göra.

Jag älskar Båms, både serien och huvudpersonen. Och Hodgins. Hodgins! <3 Åh.

Vet inte om du sett Desperate Housewives men denna serie gör verkligen skäl för sitt namn.

Såg den när jag var tonåring och den gick på tv, men nu hemma och sjuk så har jag kollat den igen i brist på annat och behov av glättighet.

Tycker det känns helt sjukt att jag "växt upp" med denna serie där det är okej att slå sin man som en del i relationen och mycket mycket annat. Bara sorgligt.

Alltså, inte alls på tal om det här, men med tanke på saker man gillar. Jag hittade just en hel kategori om LCHF här på bloggen och undrar nu om det är ngt du fortfarande kör eller har slutat med och isf varför?

Svar:
Jag äter lchf
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bones stör mig på samma sak som jag ofta gör i serier med smarta, kompetenta kvinnor i huvudrollen: de kan aldrig få vara ENBART smarta utan måste alltid vara lite "konstiga", typ ha problem med det sociala spelet, nästan lätt autistiska. Och det är liksom inte bara i en serie/film som det är såhär!

Svar:
sant.
men å andra sidan…. är inte Angela smart? Hon är ju ganska ”normal”. 🙂
Sen har vi ju Zack som är smart och kuf.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Joo, men Bones är ju huvudkaraktären, Angela är ju hennes balanserade sidekick, typ, som kan förklara "hur det går till" *kräks*

Älskar för övrigt åklagaren i Bones! Underbar karaktär på alla sätt!

ÄLSKAR bones! Som sagt så gör brennans karaktär hela serien! Dock angående "festkläderna" så gillar jag det ändå. Man kan ju knappats kalla serien realistisk i alla fall och jag antar att jag gillar att det är ett smått förskönande av verkligheten. Mer lustfyllt att titta på (blandat med lik och ben och allt)

Älskar Bones, personen då mest.

Sorgliga är att jag har en vän som betett sig precis som Angela, nämligen så skulle hon "tacka nej" till frieriet om det inte var tillräckligt spektakulärt. Hon hade nämligen "förtjänat" det sa hon. Och visst, jag håller med henne om att det väldigt ofta är hon som är the bigger person och anstränger sig lite extra för att skämma bort sin emotionella bebis till partner, men att då kvitta ett helt obalanserat liv tillsammans för ett påkostat och skitavancerat frieri EN kväll!? WTF?

Älskar Båms!

Jag har även tänkt på något annat när det gäller Angela. Hon hade ju en period där hon var tillsammans med en tjej (ärligt talat säkert för bättre ratings) men sedan gick tillbaka till en man. I många sitcoms skämtas om att kvinnor har bisexuella tendenser eller har perioder där de dejtar kvinnor (Friends, How I met Your Mother, the O.C, Glee för att nämna några) men aldrig ser man män ha denna ’fas’. Att vara bög är ju skamligt, men att se kvinnor hångla upp varann är en turn-on. It’s a world by men for men.

Förresten väntar jag på att läsa vad den tredje grejen var. 🙂

Älskar Bones,tror faktist inte jag stör mig på nånting speciellt alls i serien. Älskar Brennan hon är så smart och tuff;) Håller med att Hodgins är snygg, men Booth är väldigt snygg han med.Sen tycker jag om Angela väldigt mycket, tycker hon är en härlig karaktär =)

ker:

Fast jag har tolkat det mer som att det beror på hennes höga intelligens och ingenting annat. Som LD nämner är ju Zach en riktig kuf. Och vad är inte, framförallt Sheldon, killarna i Big Bang Theory? Eller Spencer Reid i Criminal Minds?

Jag identifierar mig väldigt väl med Bones och önskar ibland att jag kunde vara som henne och ibland känns det skönt att se någon annan vara som en själv. Men sen har ju jag också aspergers så det kanske inte räknas? (Jag är så evinnerligt trött på att så fort någon är smart "ska" dom ha aspergers)

Amen! Blir galen på Angela. Plus att jag blev helt knäpp på Hogins när han skulle fria första gången och de skulle på restaurang och han ba typ "Vi ska ut och äta. Ta på dig klänning, höga klackar, smink. Allt." Asså.

Varför ger du kommentarer angående huruvida skådespelarna är snygga/har fina kroppar, om du sen säger att du absolut inte förespråkar komplimanger gentemot utseendet? Har precis läst igenom en massa av dina inlägg och håller ibland med dig till punkt och pricka men många gånger ser jag dubbelmoral som stör mig. Exempelvis när du först skrev att det var jobbigt att ditt hår kändes ofräscht om du inte borstar det varannan dag; inte mindre än två inlägg senare har du skrivit "Och ”vara fräsch”? Vad betyder det?"

Ser fram emot svar 🙂

Svar:
vet du vad komplimang betyder? Det betyder att man säger DIREKT till en person att de är fina/duktiga/osv. Jag har inte ringt upp Emily Dechanel för att meddela att jag tycker om hennes kropp. Att tycka att andra är fina är helt ok.
När jag skriver ”vad betyder ”fräsch”? så är det en hypotetisk fråga. Jag vet vad fräsch betyder för mig. Oren. Men vad betyder det för dig eller hen eller dem?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *