Kategorier
Vardagstrams

Vadär det som bränner i fittan egentligen?

När jag har mens så brukar jag tycka att det är bekvämt att ta med sig våtservetter när jag lämnar hemmet. Det kan vara skönt att få typ tvätta av fitty samt röv snabbt och enkelt emellanåt och då använder jag dessa. Märke är helt oväsentligt för jag har inte märkt nån skillnad alls på dem. Och vad har jag märkt då, undrar nu kanske? 
 
Jo. Att varje gång jag använder våtservetter så känns det som att fittan brinner. På riktigt. Det bränner och svider. 
 
Och detta använder folk (inte jag) på sina små bebisar. Flera gånger om dagen. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vadär det som bränner i fittan egentligen?”

Jag misstänker att jag är litesmåkänslig mot aloe vera, har provat flera olika aloe vera produkter och varje gång svider det, bränner som faen och vissa gånger får jag utslag. :/

Ser att du skrev att du får samma effekt oavsett märke, men vill ändå tipsa om ICA Basics oparfymerade då jag änvänder det på samma sätt och inte märker av något brännande (eller så är min fitty och rövi lite mer härdad efter att tidigare blivit sydd från Ystad till Haparanda) 😉

Oavsett vad ska det fanimig inte brännas!

Prova att använda wipes till att göra rent spisfläktskåpa och ugn med ska du få se, det är det enda som biter! Och efter det (om inte förr) kan man verkligen undra vad det är folk "tvättar" (läs: smörjer in) sina käresta med!

Vad gäller varför det svider tänker jag på att det är olika pH på olika ställen av kroppen. Apoteket har intimprodukter med rätt pH- rekommenderas!

Tror kombinationen våtservett & slemhinnor inte är så jättebra. Men på bebis används de väl på hud och då är det nog inte lika känsligt. Använde inte sådana på mina barn, men det var mer snålhet/fattigdom än att jag trodde de var dåliga på nåt sätt.

Svider inte i min fitty (oavsett märke) så kanske är det helt individuellt.

Till små bebisrumpor är vatten med några droppar olivolja i en flaska det ultimata. Snällt mot huden o löser upp bajs som fastnat på huden på ett litet kick!

Jag blev tillsagd att endast använda ett speciellt märke (Huggies Nånting utan parfym) av min BM eftersom alla andra innehåller så mycket äckligt.

Fast i folks försvar, en bebisrumpa innehåller ju inga PH:värden eller slemhinnor som kan bli konstiga. Nu har ju jag en pojkbebis, men jag skulle ju aldrig använda vanlig tvål eller så på en vuxen vulva henner (har icke läst om barn), men jag använder det på bebisrumpor.

Alltså, JA, det bränner satan i fitty på mig med.

Jag har alltid en liten flaska med vatten, tvättlappar och jordnötsolja i väskan ifall blodig olycka börjar lukta unket. Eller om fitty luktar fishy!.

Men kör dock på tvättlappar som rengöringsduk. Tog nyss en och torkade av den feta spisfläkten. Med andra ord löser dem fett?!

Upplever samma sak. Det är fruktansvärt.

Min man meckar även en del bil och han har testat massor av medel för att få dem rena när han meckat. Så en gång var det panik så jag slet med mig ett paket av ICAs oparfymerade och händerna hade inte en fläck kvar. Jag är rätt tacksam över att detta hände innan vi fick barn för sen vägrade jag använda sådana tvättlappar.

I Studio Ett i P1 ska de idag diskutera näthat, inför kvällens Uppdrag granskning i SVT. Det går att kommentera här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1637

Dagens fråga är: Vad har du själv för erfarenheter och vad tycker du att vi ska göra åt näthatet?

Tyvärr kommer väl kommentarsfältet som vanligt att kidnappas av arga män(niskor) som anser att näthat föds ur (och är berättigat?) folks frustration över "pk-vänstern". Så snälla, ni som faktiskt har erfarenheter av det näthat som riktas mot kvinnor, in och kommentera så att debatten inte blir helt snedvriden!

Jag gör samma sak, har provat massor med märken och dom som fungerar för mig är änglamarks svanenmärkta våtservetter, alla andra svider.

Det var viktigt för mig att testa själv innan jag använde dem på min son.

Ja och drar man bara tanken lite längre, så kanske man för det första, om man aldrig har gjort det, tar sig en titt på innehållslistan, annars borde man ganska snabbt kunna räkna ut att det inte är så konstigt att såna skit produkter svider med tanke på alkoholer och parfymer och andra JÄVLIGT otrevliga ämnen!

Därför ska man använda torra tvättlappar som man bara blöter innan blöjbytet. Simpelt. Smidigt. Fräscht. Miljövänligt. Hudvänligt. Kan det liksom bli bättre ens????

Jotack, det svider på mig också. Misstänker konserveringsmedlena. Men dessa wipes innehåller ju ibland också silikon och annat konstgjort skoj som jag personligen nu undviker.

Vill jag torka extra när jag är på toa blöter jag bara ner papper och torkar med och sedan torkar torrt. Man kan ju ha med liten flaska med olja i jackficka eller handväska och använda det med papper istället.

Skulle aldrig våga använda dem på verken mig själv eller på bebisrumpa, men de är jäkligt bra att ha när man städar… tar bort även de mest ingrodda fläckar.

Vilket jag finner lite skrämmande :S

Jag fattar inte hur man kan rekommendera föräldrar att använde våtservetter i rumpan på barn. De tar ju bort allt naturligt hudfett så att en kissig blöja ligger och fräter på huden. Sedan vi slutade med våtservetter och gick över till tvättlapp med olja och vatten har det inte varit en röd rumpa i sikte.

Gör egna våtservetter genom att blanda rosenvatten med en skvätt glycerin, häll över en hög med näsdukar och låt dem suga upp vattnet, de går bra att förvara i minigrip-påsar 🙂

Tvättlappar av papper, vatten och barnolja baserad på rapsolja använder vi till babyblöjbyte. Inte en röd rumpa sen vi slutade med våtservetter. Apotekets intimservetter använder jag själv om jag inte har tillgång till vatten.

Våtservetter innehåller en del konserveringsmedel och annat skit. Kanske reagerar du på det?

Det var egentligen inte det jag skulle skriva. Jag vill bara passa på att tacka för en otroligt inspirerande blogg. Jag har haft en oproduktiv dag på jobbet i dag och suttit och läst inlägg efter inlägg i snart tre timmar. Jag vet inte hur många aha-upplevelser jag har fått. Jag har lärt mig så otroligt mycket.

Jag har på äldre dar upptäckt att min mamma är otroligt omodern i sitt genustänk. Det yttrade sig när min syster fick sitt första barn (en son). Mamma förfärades när min syster köpte en rosa tröja till honom och kommenterar hennes köp av en röd overall (???) med "Ja, det är säkert ingen fara". Ingen fara för vad?

Du har gett mig mer kött på benen att diskutera genus mer sansat och sakligt, så att även mamma kan förstå att det inte sitter i färgerna. Det känns viktigt, då jag själv väntar mitt första barn.

Tack för att du skriver.

Jag är glad att min unge blev röd av de flesta våtservetter!

Jag hade iofs inte tänkt använda sånt ändå.

Men då slapp jag använda såna av lathet 😉

Ibland använder jag dock våtservetter på honom, typ om jag inte har tillgång till vatten. (Hade torra servetter och olja i skötväskan), och de enda han inte blir röd av direkt är Änglamarks parfymfria.

Torkar alltid bort/torrt efteråt.

Jag blir fan lite sur när jag läser saler i stil med "och sådant använder folk på sina barn". Anledningen till att jag använt och fortfarande använder våtservetter är för att det funkar perfekt för oss. Jag har inte tid/ork att göra egna våtservetter från rosenvatten och glycerin, vi har ingen plats att ha skötbord i badrummet och därför har vi inte tillgång till rent vatten (försök ha en skål vatten i närheten av en unge på 1,5 år) och ingen tid att duscha av ungen efter varje blöjbyte.

Allvarligt talat, sånt här ser jag på lite samma stil som Familjelivmammorna som klagar om "halvfabrikat" när det ju är så enkelt att göra egna köttbullar, eller jämför ketchup med att ge barnen heroin. Jag bakar allt vårt bröd själv eftersom jag inte tycker om att sonen äter skiten som är i vanligt bröd (typ endast vatten, salt och socker) men jag skriver inte "jag fattar inte hur folk kan ge sina barn köpebröd" eftersom jag fattar varför. Det är för att det funkar för barnen och familjen.

Svar:
Lisa, det är inte så krångligt som man tror. Jag har inte ens haft ett skötbord utan bytt där jag stått liksom (typ soffa eller golv). Köpt hem torra servetter och fyll en flaska med vatten/olja som du kan ha stående, sen blöter servetten med. Lätt som en plätt. Rosenvatten och glycerin är helt onödigt. (och det är ju bara efter bajs man behöver tvätta.)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gjorde misstaget att sitta här mitt under min lektion med årskurs åtta och tjuvläsa din blogg medan eleverna arbetar på egen hand. Började såklart skratta hyfsat högt – och eleverna som tror att jag rättar deras texter :-/ (och ja, det gör jag också).

Hur som helst. Jag använder, med visst dåligt samvete inför både mitt barn och miljön, våtservetter till hans stackars rumpa. Vi har världens minsta badrum och därmed sker blöjbytena inne i hans rum = inget rinnande vatten. Brukade köra vattenskål + papper, men nu välter han ut den jämt.

Nåväl. Har du testat bindorna med lukt? Det är nästan otäckare tycker jag, än att en gång då och då torka av sig med en brinnande våtservett. Min fru tyckte det luktade väldigt gott och trodde det var min egen doft, men ack nej, det var Lidl…

Jag har upptäckt att du aldrig ska smörja in aloe i armhålan efter en ynklig rakning. BRÄNNER seriöst. Tror det beror på om det är "äkta" aloevera eller inte vissa har ju massa annat skit i sina produkter. Jag gillar 100% från egen växt.

Lisa, jag förstår hur du menar, men tänker ändå att det är värre att flera ggr om dagen tvätta sitt barn i rumpa och underliv med något som kanske svider som fasen, än att käka färdiglagade köttbullar då och då.

Jag har också använt tvättlappar på mig själv och tycker att det svider och bränner extremt, så nej, jag skulle aldrig använda det på mina egna ungar, för det gör ju faktiskt ont och är väldigt obehagligt. Att använda tvättlappar i mjuk frotté och ha en flaska med olja/vatten tar faktiskt ingen tid alls att blanda ihop och är enkelt att ha med sig överallt dessutom. Man kan ta med sig en påse eller något också och lägga de använda tvättlapparna där i och sen slänger man dem i tvättmaskinen.

Utöver detta så tror jag helt enkelt inte att folk vet hur mycket skit som döljer sig i produkter menade för små barn, det är parfym, alkohol, paraffin, parabener osv osv i all oändlighet och det ÄR faktiskt inte bra för kroppen, hur smidigt det än är.

SannaMac: Jag har också ett väldigt litet badrum så här sker blöjbytena också i barnrummet. Först trodde jag det skulle bli jätte bökigt att använda torra servetter som skulle blötas upp och krångla så först tänkte jag ha en flaska med vatten och någon droppe olivolja i inne på rummet som jag smidigt kunde nå vid blöjbyte. Men jag insåg snabbt att det ända jag behövde göra var att gå ut i köket innan bytet, blöta upp 3 servetter för jag har lärt mig att 3 servetter räcker ALLTID. Problem solved!!!

Tror du att det skulle fungera hemma hos dig??

Båda våra barn tål inte våtservetter i rumpan utan de har fått svamp av dem. Fuktiga tvättlappar med barnolja är det bästa sättet att rengöra rumpor tycker jag. Men tvättservetter är jättebra att ta bort fläckar med på kläderna om olyckan är framme. Funkar hur bra som helst på i princip allt. Säger väl en del om hur nyttiga de egentligen är …

Vi har inte använt våtservetter på våra barn. När förskolan gjorde det, trots att vi sagt ifrån, syntes det direkt då ungarna blev röda. Så vi har kört på torra tvättservetter som vi har blött själva, allteftersom vi behövt. Det är inte så himla svårt att ha en bunke vatten bredvid sig när man byter på ungen. vi bytte aldrig i badrummet, det är alldeles för trångt för sådana aktiviteter så vi löste det i andra rum. Dock aldrig med rinnande vatten så pass nära att vi kunde använda det utan att riskera att ungen damp i golvet. Vi använde alltså torra tvättlappar och vatten i en bunke, funkade kanonbra!

Brukar använda ungarnas Ica-våtservetter (oparfymerade) och köra raggardusch i muff ibland. Svider aldrig och då har jag ändå väldigt känsliga slemhinnor… Barnen har aldrig haft röda rumpor (förutom dottern när hon var liten på dagis och personalen glömt byta bajsblöja grrr) så jag har inte dåligt samvete.

Ogillar våtservetter, använder endast sådana om jag är i bilen och har typ pillat i olja eller något. Mamma har alltid dessa i bilen ifall man skulle behöva tvätta sig.

Har nämnt att det finns alternativ till dessa våtservetter till min syster som har bebis, att man kan använda vanlig olja till torra servetter men hon har inte visat stort intresse.. vill heller inte gå på om det flera gånger för hon är jävligt bra med kem och sånt när det gäller det mesta ändå. Tror dock hon kör mest med vatten om hon inte är på resande fot med trollungen.

Men jag tyckte faktiskt mitt syskonbarn var lite röd i rumpan sist.. dumma servetter 🙁

hej! jag vet att du skriver mycket om det här med no poo och undviker kemikalier i sådana sammanhang, jag undrar lite hur du tänker med alla gifter som finns i kläder och mat. köper du alltid ekologiskt? tack för en bra blogg.

Våtservetter är ju riktiga skräckupplevelser… Det går nog snabbare att sammanfatta vad de inte innehåller än tvärt om. Ofattbart att människor uppmuntras utsätta sina barn för det!

Så onödigt att använda våtservetter till sina barn! Det är verkligen något som har marknadsfört bra – för folk tror att det är NÖDVÄNDIGT och att det är ENKLARE än andra metoder. En torr tvättlapp och kranvatten funkar utmärkt. Vi har våtservetter också, som vi använder i nödfall, om vi måste byta blöja på ungen någonstans och inte har tillgång till vatten. Men oftast finns det ju handfat där man byter.

Som någon skrev ovan: på barn använder man väl våtservetten på hel hud, ej på slemhinnor! Har iofs snopp-barn, men har för mig att jag läst att man aldrig ska torka i snippan?

Sen är jag också ganska less på den här additiosstressen man hela tiden skapar "det är såååå lätt och du är såååå obetänksam/dålig mamma (för pappor skulle vi aldrig peka ut) om du använder våtservetter/ger burkmat/köper barnkläder som inte är ekologiska". Men det är såklart inte meningen…?

Jag tog upp samma sak i detta inlägget (hänvisar till länken) då jag upptäckte att skiten på ugnsluckan försvann då jag använde en tvättservett för att torka av den.

Alla vet ju hur hårt sån smuts brukar sätta sig fast och att det annars brukar vara svårt att få bort – men inte med våtservetter inte…

Antar att det är aloe veran. Hade sjäv en deo med aloe vera och den sved som fan! Samma sak en gång när jag hade våtservetter till händerna, de innehöll aloe vera och sved jättemycket.

CIssi, fast här bland kommentarerna är det verkligen ingen som sagt att någon är en dålig mamma för att man använder våtservetter? Och ja, det ÄR faktiskt SÅ enkelt att använda torra servetter/tvättlappar och ha en flaska med vatten/olja med sig. Och ifall våtservetter kom med en varningstext som sa att man inte får tvätta snippor, snoppar eller rumpor med dem, utan endast hud, då undrar jag ifall någon ens skulle köpa… Så att säga att de inte ska användas på slemhinnor säger mer om att man inte ska använde dem alls, faktiskt.

Vad olika hud- och hårvårdsprodukter innehåller MÅSTE uppmärksammas, det handlar inte om att slå någon på fingrarna, utan att göra människor medvetna med vad de använder på sina egna och sina barns kroppar.

Maggie: rumpor, snoppar och yttre blygdläppar består av hud= ingen fara att tvätta med våtservetter. Inre blygdläppar (och ollon?) = ej hud utan slemhinnor, och där får man ändå lära sig att inte vara och dutta med något alls.

Och nej, såklart säger ingen rakt ut att man är en dålig mamma om man använder våtservetter (jag tror inte att spec. många "antivåtservettspersoner" ovan tycker det heller) – det är bara den lilla lilla tillrättavisningen om hur man genom att komplicera sitt liv en aning* skulle kunna vara en (ännu) bättre mamma som skapar additionsstress.

*Våtservetter är klara i förpackningen, man lägger dem i kundvagnen och sen där man sköter sitt barn = klart. Torra lappar + olja och vatten = flera olika saker som ska införskaffas (var får man tag i lagom stor tom flaska med lagom stort hål som är lätt att fylla på). Det ska blandas. Man ska komma ihåg att blanda. Man ska veta vad "en droppe olivolja" är. När bajsblöjorna är ett faktum behöver man två händer för att fukta den torra trasan med blandningen, alt veta innan hur många man behöver, tar mer tid än att bara rycka upp servetterna en och en, med en hand.

Och tro mig- hade jag haft barn som reagerat på våtservetter det minsta lilla hade jag gärna gjort allt ovan. Men när det inte behövs, nej då betalar jag gärna de extra kronorna och slipper mecket. Och är en bra mamma ändå. Men ändå nu additionsstressad över ytterligare en liten liten sak, som tillsammans med alla andra små små saker blir ett helt hav av saker att måsta för att ge sina barn den Perfekta Barndomen.

Maggie, hade det bränt i rumpan hade sonen gråtit eller på annat sätt protesterat. Det gör han inte. Det fungerar bra för oss. Han är inte röd, han är inte ledsen, men han är vridig som en mask och smetar bajs överallt vilket gör att jag föredrar att använda färdiga tvättservetter. Jag tycker inte att det är några problem att ge färdiga köttbullar, men jag tycker att grejen är på lite samma nivå. Funkar det inte med våtservetter får man väl fundera ut något annat – funkar det så funkar det.

Det är ju en enorm skillnad att använda våtservetter i ett vuxet underliv och att använda det på en rumpa – man fuckar inte upp pH-värdet på rumpan, man gnuggar inte in något i slemhinnorna, osv.

Nu vet jag att jag är lite överkänslig, och what the hell, Lady Dahmer har väl rätt att skriva ett inlägg om våtservetter om hon vill det. Men jag känner mig alltid lite sårad när jag känner som att någon antyder att jag sätter min egen lättja framför min sons välbefinnande, oavsett om det gäller våtservetter eller köttbullar. Jag har provat vanliga servetter men de torkar inte lika bra tycker jag, de faller sönder och tar för lång tid att torka med.

Svar:
Jag låter definitivt min lättja komma före många gånger. Ingen skam i det. Eller ja… hähä- Men du, på riktigt -prova att ta fuktiga tvättlappar med olivolja på. (inga servetter som faller isär, utan riktiga tvättlappar typ coops) Ett svep med handen och all bajs är borta. Ett tips är även att låta din unge stå upp när du byter och torkar. Jag har provat våtservetter ibland med mina ungar och det är mycket svårare att få rent snabbt med dem.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till er som säger att man inte ska torka barnen på/i slemhinnor: era barn måste bajsa jätteprydligt! 🙂 När jag var barnflicka (min hittills längsta erfarenhet av blöjbyten) och "min" unge hade skitit ordentligt så var det bajs överallt. Och då menar jag ÖVERALLT i alla veck och slemhinnor, oavsett hur snabb man var med att byta. Såklart att jag var tvungen att torka bort bajset då. Funkade ju oftast med bara vatten vad jag minns, jag hade inga flådiga våtservetter, vet inte ens om de fanns på den tiden (nittiotal).

Till er som säger att man inte ska torka barnen på/i slemhinnor: era barn måste bajsa jätteprydligt! 🙂 När jag var barnflicka (min hittills längsta erfarenhet av blöjbyten) och "min" unge hade skitit ordentligt så var det bajs överallt. Och då menar jag ÖVERALLT i alla veck och slemhinnor, oavsett hur snabb man var med att byta. Såklart att jag var tvungen att torka bort bajset då. Funkade ju oftast med bara vatten vad jag minns, jag hade inga flådiga våtservetter, vet inte ens om de fanns på den tiden (nittiotal).

Vi använder det i nödfall på dottern när vi är där det inte finns vatten eller där vatten är krångligt att komma åt (tex när vi är i våra resp familjers stugor). Dottern verkar inte reagera negativt på dem alls när de används sällan i alla fall.

Jo, på bäbisar kan man vara tvungen att torka i snippan om de bajsar framåt. Jag tvättar aldrig inne i slemhinnorna på mig själv eller på henne i onödan men jag tänker att hade jag själv fått bajs därinne så nog hade jag torkat och det rejält och det gör jag på henne också.

På mig själv har jag använt våtservetter som är gjorda för intimtvätt de gånger jag varit i skogen en längre tid vid mens men aldrig annars och då bara en gång om dagen och inte varje toabesök och jag har inte märkt något negativt av detta.

Vanliga tvättlappar, blöt dem, lite olja på vid behov, lägg i en påse..vips så har du våtservetter som inte innehåller en hel kemikaliefabrik! Funkar för både vuxna och småttisar! Billigare, miljövänligare. Lite omständigare, men inte mkt!

Jag köpte hem våtservetter när jag fick mitt första barn..trots att de var oparfymerade så stank det om dem..använde dem inte till honom..utan körde med det förslag jag beskrivit ovan!

Någon kanske har skrivit det redan (pluggpanik så tittar bara in snabbt), men tänkte tipsa om apotektets intimolja, lite vatten (eller helt utan vatten) och tvättlappar. Körde på det över mer eller mindre hela kroppen när jag hade benet gipsat och det var svårt att duscha. Har för mig att det funnits i små reseförpackningar också, smidigt att ha med i väskan/jackan. Dessutom skönt om man blir lite torr av bindor.

Jag använde våtservetter till min lilla bebis i några veckors tid. Hon gnällde ju inte under tvättningen, men märkte efter ett tag att huden gick upp vid ljumskarna samt vid de yttre blygdläpparna. Smörjde och sen slutade jag använda våtservetter. Det hjälpte!

Japp!

Testade för jag tyckte det var smart o enkelt att ha med på festival. Sved som fan.

Nu har jag barn. Använder torrservetter som jag blöter i ljummet vatten o eftertorkar med vanlig rapsolja. Tack vare dig. Så TACK!

När barn nr 1 var baby så tänkte vi likadant – bekvämt. Men oj vad vi fick smörja in rumpan! Ibland såg det riktigt illa ut. Sen slutade vi bara att använda våtservetter och använde torra servetter istället som vi blötte i handfatet då vi hade skötbordet precis bredvid. Voila – inga mer problem. Sen skulle vi flytta, och med det blev det flyttstädning. Tog första bästa av det som fanns kvar, alltså våtservetter. Fläckar som tidigare inte gick bort försvann typ direkt, samt lite kladd med en bläckpenna på tapet bleknade ordentligt!

Med barn nr 2 har vi bara våtservetter med i skötväskan om det skulle vara akut brist på vatten. Har knappt använt salvan som vi köpte nu på 9 månader!

Jag brukar använda Libresses särskilda servetter för ändamålet, de heter typ "Fresh vipes". De funkar finfint. Däremot: Jag råkade jag ta en ansiktsservett någon gång. Tänkte att om en ska ha det på den känsliga hyn i ansiktet kan det väl inte vara som att att tvätta fittan med aceton direkt… Men typ så kändes det. 🙂

Jag använder torra tvättlappar, billigare och enklare i mitt tycke. Jag vill inte pekpinna nått men det är med slemhinnor och hud, huden är kroppens största organ – den avvisar inte allt utan absorberar en himla massa.

Jag provar alltid våtservetter på mig själv innan jag använder de på ungen min. ICA basic är, förvånande nog, bäst.

Men ditt tips om olja på skumlappar är fortfarande oslagbart vid blöjbyte!

Jag tvättade mig med ICA Basics dylika vid ett tillfälle och sedan föll det sig så att min Darling och jag hade oralsex. Han undrade vad jag hade gjort eftersom det smakade gift och hans tunga blev bedövad.

Använd INTE på bebisar m.a.o.!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *