Kategorier
Vardagstrams

Vill jag förknippas med en mördare?

Frågan är enkel, men svaret beror ju helt på sammanhanget. I sverige är det få som vet vem Dahmer är och även de som vet vem han är drar inte alltid paralleller till mig. Det är ju ändå ett ganska vanligt efternamn i vissa delar av världen. Alltså upplever jag inte att jag förknippas med honom även om jag (och ni) vet sambandet.
 
Tanja Suhinina som ofta skriver mycket vettigt, både på twitter och i sin blogg, tycker att mitt alias Lady Dahmer är osmakligt och omoraliskt och jag kan köpa hennes argument även om jag inte tar det på samma stora allvar som henne och inte riktigt ser det som ett problem.
 
Hon verkar uppleva att jag särbehandlas i den offentliga debatten, ’låter hållas” och ”kommer undan” med att använda en mördares namn, men grejen är ju att jag inte är nån speciell utan startat på samma fot som alla andra. Jag ’kommer undan’ med det för att jag har ett vettigt budskap och sunda värderingar som överskuggar. (Hade jag spridit främlignsfientliga budskap samtidigt som jag kallade mig för fru breivik så hade det antagligen låtit annorlunda)
 
 
 
Jag köper hennes kritik, som sagt, men tycker ändå att det doftar lite ovilja att förstå. Om detta beror på hennes personliga åsikter om mig eller annat låter jag stå osagt, men jag tror det ligger lite mer bakom. Jag upplever även ett underliggande skuldbeläggande nånstans i den här kritiken som går ut på att peka ut mig som lite FÖR fascinerad av mördare och att detta skulle vara ”vidrigt” som Suhinina påpekar.
 
(Och sen är jag inte helt avig. Klart jag kan tänka mig att byta namn, eller snarare sluta använda mig av ett alias. Men jag vill etablera mig som Natashja innan jag överväger det. (vilket jag försöker, genom att alltid använda mitt riktiga namn i debatter, tv, radio och krönikor). Däremot så ser jag inte det som ett större problem just nu)
 
Ni som missat varför jag kallar mig för Lady Dahmer kan klicka här.
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vill jag förknippas med en mördare?”

Hm. Ja hon är en aning rätt där men när vi alla vet att du inte hyllar honom genom ditt namn, för det är ju verkligen inte det du vill, så tycker jag inte att det blir ett problem.. Men visst.. Lite hemskt är det allt trotts allt.. Kanske skulle du fundera på ett nytt alias eftersom du själv också håller med henne till viss del..

Nej, alltså. Tycker inte ens det är ett problem. Tycker folk är bajsnödiga när det kommer till det här. Fattar det inte ens. Snacka om att verkligen ha för mycket fritid.

Och sen tror jag absolut att det handlar om någon underliggande skuldbeläggning. Herregud liksom. Visst att du byter senare för att du vill etablera dig som Natasja, men inte p.g.a. sånt här. Nej.

Det är som att Marilyn Manson ska tvingas byta namn av PK-maffian. Pfft.

Svar:
Var lite försiktig med den här retoriken, att folk har för mycket tid osv, dock. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har du funderat på vad skillnaden är mellan ditt alias och HMs tröjtryck på 2pac är? Eller likheten kanske är det intressanta just i detta specifika fall.

Svar:
Det är väl ingen skillnad… eller?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

På ett sätt kan jag förstå att Lady Dahmer klingar illa i mångas öron. Samtidigt vet jag att jag (och säkert många andra) läste om dig för första gången just tack vare ditt val av alias. Det väcker mycket känslor och nyfikenhet, "Vem är det egentligen som sitter bakom namnet och vad vill personen ha sagt?" Jag kan ärligt säga att jag hade gått miste om denna fantastiska blogg om det inte vore för att ditt namn triggade igång min nyfikenhet från första början.

Jag har tidigare inte reflekterat över det så jättemycket mer än att tänka att det kanske är "lite opassande". Men är själv fascinerad av psykopati och liknande störningar så har en del förståelse. Däremot så tänkte jag till nu, och har faktiskt helt ändrat åsikt.

Med tanke på att du ändå har gjort dig ett visst namn i media, och troligen kommer att synas mer och mer, så är det lite tråkigt tycker jag, att du på något sätt hyllar denne man. En mördare, våldtäktsman, nekrofil och kannibal. Det är om man drar något långsökta paraleller lite likt faktumet att H&M har Tupac på sina t-shirts. (Även om jag definitivt förstår att det är en enorm skillnad)

Men kanske skall inte våldet trivialiseras heller. Jag föreställer mig om mamman till ett av hans offer skulle se namnet Lady Dahmer och veta kopplingen. Det skulle nog vara mer än smärtsamt.

Men jag vet inte, kanske är det harmlöst. Men på något sätt så ringer ändå pyttesmå varningsklockor. Man tänker lätt att seriemördare är någon typ av kändisar, men egentligen är de ju bara människor som var svårt känslomässigt skadade, och som i detta fall, våldtog, mördade och åt upp oskyldiga barn/ungdomar/vuxna

Lady Natashja klingar fint 🙂

På något sätt tycker jag Lady-delen ska finnas kvar även om du byter namn.

But that’s just me.

Svar:
hahaha nä, Lady är ju sjukt humoristiskt men osant.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag gillar inte heller namnet dahmer, allt annat med dig, ja, men just namnet, nej. Det känns onödigt och rätt osmakligt och så tror jag att de flesta vet vem "bara" natashja Blomberg är!

Alltså, jag fick upp ögonen för dig JUST för att du hette Dahmer, jag hade väldigt dålig koll på just bloggvärlden i stort, men Dahmer för mig har aldrig varit något annat än just Jeffrey, på samma sätt som för mig är Bundy Ted, inte Al…..

Så visst det ligger en del i hennes kritik. DOCK är det samtidigt en sak jag har tänkt på; jag har på vissa ställen kvar mitt gamla nick-name sedan 10 år, något jag inte alls identierar mig med idag, men gjorde då, hade jag börjat blogga under det namnet är jag tveksam om jag hade ändrat det när jag blivit stor.

Däremot tycker jag det är stort av dig att du faktiskt säger att du köper hennes kritik. Det är ett öppnande från din sida. Hon verkar ju dock ha gått i ordentligt baklås.

Jag håller faktiskt med henne. Att säga att det är okej för att ingen vet vem han är tycker jag är ett helt orimligt argument, särskilt när du själv upplyst de få oinvigda om hans brott. Förstår över huvud taget inte hur en kan försvara det om man samtidigt tycker att HM’s Tupac-tröja är en hyllning till en sexualförbrytare. Ser ingen skillnad.

Som Amelie ovan säger: Att du kallar dig för Dahmer är det enda som jag tycker är dåligt med dig….

Nja.. jag vet inte vad jag ska säga?!

Man får väl heta vad man vill så länge man kan försvara det bloggnamn man valt!

Eftersom jag själv har en kusin som mördats så kan jag känna känslan av smärta när jag tänker på ordet "mord/mördare"… Men sen att koppla det till dig som person och din blogg… Nej!!

Men alla är olika och alla har olika åsikter som vad de anser vara rätt eller fel och så kommer det alltid att vara…

Ha det!!

Jag tycker argumenten för namnbyte är starka! Jag tror verkligen det funkar med ditt vanliga namn nu i ett större sammanhang. Att göra ett namnbyte nu med argumenten som talar för det visar på att du kan lyssna och utvecklas i rätt riktning. I övrigt förutom just ditt "artistnamn" så älskar jag dig!

Jag gillar namnet eftersom det visar att du är en komplex person och att du inte skäms för det intresse du haft/har för seriemördare samtidigt som du tex visar att du är en kärleksfull mamma. Skönt som omväxling till alla "normala" och "trevliga" människor.Samtidigt håller jag med om att det kan vara dags att byta eftersom du nu har gjort dig känd och att du då har ett större ansvar. Dessutom är ju ditt riktiga namn både välklingande och unikt.

Svar:
Jag gillar också namnet av samma anledning. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast den uppfattningen jag fått ÄR just det att du fascinerats av seriemördare. Det har brevväxlats och hängts på forum etc. Håller med om att den biten varit provocerande och av den anledningen har jag undvikit diskussionerna och ditt försvar till det. Tycker det är opassande främst för att de männen du "fascinerats" av inte bara slagits och dödat utan även våldtagit. Tycker faktiskt hon har helt rätt i det hon säger genomgående i sitt inlägg.

Samtidigt tycker jag namnet Lady Dahmer ligger jävligt bra i munnen och som folk påpekat tidigare är det nog väldigt bidragande till att jag blev intresserad av dig från första början och till att jag läser här varje dag. Hade du bara varit feminist och hetat Greknamn Svennebananefternamn hade du försvunnit i mängden.

Hej LD!

Jag tänkte fråga om menskopp men hade ingen jättelust att leta fram ett inlägg som handlade om just det, så jag hoppas det är ok om jag frågar här i stället.

Jag har funderat på den där "piggen" som finns på de flesta modellerna. Tycker den inte på i olika vinklar? Alltså trycker mot murran? Bara en tanke jag har haft men inte hittat svar på.

Svar:
Piggen kan man klippa bort. det gjorde jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

jag fattar inte! varför ändrar du konstant åsikter? ser ovan att du säger att tupac grejen är samma som ditt nickname, men under tupac debatten påstod du att det inte var de. Såg även vad du skrivit på HM om tupacincidenten jag vet inte hur ironisk du var jag hoppas på mycket. varför denna åsiktsbergochdalbana?

Svar:
Jag har inte ändrat åsikter, det är nog du som missförstått mina svar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skulle det vara annorlunda om det var våldtäktsmän du brevväxlat med? Om Varg hade våldtagit en kvinna istället för att ha mördat en man? Är lite nyfiken på var din gräns går för vad/vilka du ger fribiljetter till och inte.

Svar:
Min gräns går vid barnamördare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu tänker jag skriva ett par sanningens ord här och det är att du Lady Dahmer lider av oerhörd DUBBELMORAL! Som många innan mig har påpekat så beklagar du dig i bloggen av att H&M säljer tryck på T-shirts med en dömd sexualförbrytare medan du själv låter dig bli "känd" under en mördares namn. Du beklagar dig över näthat mot kvinnor på nätet men själv har du skrivit flera inlägg med direkt mobbning och näthat om Carola. Du säger dig vara feminist och stå upp för kvinnor men varför går du inte ut i VERKLIGHETEN och hjälper kvinnor i samhället på kvinnocentrum som kvinnofrid, gömmer kvinnor undan sina misshandlare till män och kvinnor som riskerar att utvisas, som inte har pengar m.m. Du gillar att sitta bakom en datorskärm och utmåla dig själv som rebellisk feminist men i själva verket är du hemmafru och så vitt jag vet (utifrån vad du själv har skrivit) så är det bara din man som jobbar. Gör något för kvinnor PÅ RIKTIGT istället, in action!

Svar:
Nåja ”sanningens ord”? Dina uppfattning snarare. Och vad vet du om vad jag gör utanför bloggen egentligen?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hon har helt klart en poang (flera faktiskt) i sitt tyckande. Jag ar sjalv fascinerad av seriemordare, sapass att jag far hora av mannen att jag ar skruvad 🙂

Men en sak jag undrar over, Cissi W skrev att det skulle inte vara ok att kalla sig Lady Lasermannen/Hagamannen, och da blir ju foljdfragan: varfor ?

Lasermannen har mordat betydligt mindre, hagamannen ar ju inte att anses som seriemordare alls. Den kommentaren kandes mycket ologisk.

Det ar inte sa att jag stor mig pa ditt anvandarnamn, och jag vet varfor du har det. Men det ger onekligen en del hojda ogonbryn nar du te.x patalar for HM att dom nyttjar sig av en domd valdtaktsmans namn.

Sa vad tycker du, skulle du tycka det var ok med folk som kallar sig for Lady Brevik, Lady Hagamannen mm ?

Svar:
Hagamannen, Breivik mfl är too close to home. Dels ganska färska händelser och dels ganska lokala sådana (sverige/norge är litet). Jeffrey Dahmer t.ex mördade på andra sidan jorden, inga anhöriga bor här eller kan svenska eller påverkas av t.ex mitt namnval medan hagamannens offer lika gärna kan läsa min blogg. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag kan hålla med om att ditt val av "artistnamn" är etiskt obehagligt och stötande, och för mig på något sätt också signalerar att man inte tar verkligheten på fullt allvar. Å andra sidan är vardagen full av andra etiskt rätt ruggiga saker, jag tycker t.ex. att det totalt sett gör större skada att TV4 sänder Idol än att du kallar dig för Lady Dahmer. Och jag är väl inte helt etiskt renlärig själv alla gånger heller. Men en sidoaspekt som jag tycker är värd att reflektera över är i vilken utsträckning du som feministisk debattör gör feminismen en otjänst genom valet av nick. Att självvalt och aktivt associera sig med en person som uteslutande mördade (och även gjorde andra vidriga saker med) män och pojkar ligger helt i linje med nidbilden av manshatande radikalfeminster. Att du åtminstone inte totalt sett är någon manshatare är väl rätt uppenbart. Men du ger faktiskt, genom ditt val av nick, "motståndarsidan" i jämställdhetsdebatten gratis ammunition.

Svar:
Jag ör så himla himla trött på att få höra på alla olika sätt jag skadar feminismen. Feminismen påverkas inte av mitt namnval. Hade jag valt nick ur ett manshatande eller ens radikalfeministiskt perspektiv så hade jag aldrig namngett mig efter en man. Jag har för övrigt INGET intresse överhuvudtaget att övertyga eller falla i god jord hos motståndarsidan. De är nämligen mina fiender och de jag aktivt motarbetar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker dock inte att du i detta inlägg förklarade varför du valde att använda det namnet från början. Var motivationen enbart att få en reaktion eller fanns det något syfte med att du valde just honom – förutom att inte så många kopplar ihop namnet med Jeffrey?

Tycker att namnet rent estetiskt är ett bra val då det flyter bra i munnen, men jag vill gärna veta motivationen bakom valet innan dess att jag bestämmer mig för ifall jag tycker att det är ett bra eller dålig val.

Kram

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag avskyr ditt nick, har alltid gjort. Det får mig att tänka på stympning och massmord. Hoppas att du ändrar det snart. Natashja är ett skitfint namn och du är redan så känd att ett namnbyte inte skulle påverka läsarsiffror alls- tror JAG.

Jag pratar inte om att falla i god jord hos rabiata radikalmaskulinister, håller med om att det vore en destruktiv målsättning, utan om att inte i onödan stärka deras möjligheter att göra skada. Kan kanske också finnas en viss poäng i att föröka stå på god fot med de mer sansade och betydligt vanligare förekommande maskulinister (typ mig) som sympatiserar med och stöttar de mer sansade delarna av feminismen. Ditt namnval försvagar för mig din styrka som feministisk debattör. Bara lite, men i alla fall. Och av kommentarna ovan framgår väl rätt tydligt att det finns ett antal personer som gillar dina åsikter men ogillar ditt namnval. Summa totalt sett en viss försvagning av din styrka i debatten. Jag skulle tycka mycket bättre om din ofta aggressiva debattstil, och nog även läsa den här bloggen oftare, om det stod ditt riktiga namn högst upp i stället.

Kan förstå invändningarna men även din förklaring och är själv fascinerad av just seriemördare, av psyket, av dilemmat och frågan kring vad som utgör ondska/sjukdom. Folk i allmänhet fascineras av detta, annars hade inte filmer som När Lammen Tystnar, Cape Fear eller Citizen X funka och inte heller hade alla dessa dokumentärer och konspirationsteorier om Jack the Ripper, Ted Bundy, Manson, the Boston Strangler varit så gångbara. Ska man blanda in feminism i det hela (ska man det?) så kan man väl i så fall titta på hur kvinnliga mördare behandlas och ses på jämfört med manliga diton.

Chipper the Ripper

Gillar ditt namn och hoppas du behåller de så länge du gillar det =) som någon sa tidigare, det visar på att du är en komplex person.

Plus de ganska roande att se hur upprörda folk kan bli och att så många får för sig att sitta och tala om för dig vad du borde och inte borde göra eller att nu har du minsann gjort nåt som är ’fel’ (oooh hemska tanke)

Folk klagar på dubbelmoral men vad är så hemskt med det… (de en uppriktig fråga för jag ser/förstår inte det) Varför måste just du vara en perfekt person och varför kan inte just du få ha lite dubbelmoral ibland. De ju inte så att allt de vettiga som du säger plötsligt blir ovettigt för det.

Om jag hade blivit mördad i 25-årsåldern på 80-talet (är född -62) hade det idag funnits åtminstone ca 200-300 personer som haft tillräckligt nära anknytning till mig för att bli personligt rejält illa berörda av om någon valde ett nick utifrån min mördares namn. 300 x 17 = 5 100. 30 år av statistiskt sett normal folkomflyttning och beblandning över nationsgränser ger rätt hög sannolikhet för att någon eller några av de personerna idag kan svenska och bor i eller åtminstone regelbundet vistas i Sverige. Och tar del av svenska debatter. Man behöver ju inte vara specialintresserad för att stöta på ditt nick och börja fundera, det räcker t.ex. med att läsa aftonbladet.

Svar:
Det där var fruktansvärt långsökt och det tror jag att du vet också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh! Jag kommer ihåg när jag började läsa din blogg! Tyckte du var galet cool! Feminist gillar mörka grejer inreder mysigt med färger i stället för vitt. Mörka intressen som seriemördare och annat. Känns som att folk vill dämpa lite den du är och vad du gillar. Kan relatera lite till det jag är själv nörd och älskar tv spel och japansk kultur osv men mina nära tycker hellre att jag ska anpassa mig som svenne och inte färga mitt hår blått på mitt bröllop eller sätta upp tv spelen på väggen. Plus att dahmer för mig är gammalt nu. Man skämtar om honom överallt tex i south park family guy osv. Jag ser inte ditt alias som en hyllning. Mer bara som "hej jag är inte som andra småbarnsmammor så fuck off!" Jag brukar skämta om Hitler hela tiden och kalla mig själv Hitler tid vissa tillfällen men inte fan hyllar jag inom. Det är synd att folk tar illa vid sig av dina intressen och hur du uttrycker dig men jag antar att folk helt enkelt inte är vana. Eller förstår.

Alltså, spontant tycker jag att de negativa reaktionerna på namnet Dahmer känns lite konstruerade. För ärligt talat, hur många svenskar har en stark negativ association till det namnet? Däremot kan man ju jobba upp negativa känslor om man vill, rent intellektuellt. För i teorin är det ju samma sak som….fru Breivik kanske. Så visst finns det negativa vibar om man gärna vill. Men det är lite ohederligt att bara gå på om hur smaklöst det är och inte alls ta hänsyn till hur "oladdat" namnet ändå är just här och nu – även hemska händelser, personer och företeelser tappar sin laddning med tid & avstånd.

Dubbelmoralens Lady Dahmer: Men herregud. Människor växer, förändras och får nya uppfattningar och erfarenheter HELA tiden! Namnet har hon haft länge och hade kanske inte riktigt samma starka syn då som hon har nu(?). Är inte det här VERKLIGHET eller? Är detta bara på låtsas för dig eller?

Du är återigen en sån där hemsk person som bara tycker att allt man gör är för lite. Man måste ju skapa värsta revolutionen om det ska räknas tycks det som.

Natashja gör i alla fall NÅGOT! Hon skriver den här bloggen och möts dessutom av kommentatorer som dig VARJE dag. Hon gör ett bra jobb till skillnad från MÅNGA andra.

Vi är bara människor och jag tror fan att ALLA lever i mer eller mindre dubbelmoral. Fy fan för ett liv som bara var svart eller vitt.

jag vill bara säga att jag är helt ok. med ditt nanm val.. så du intresserar dig för seriemödare och ditt namn speglar det.. jag ser inte ett problem med det,, du får väl ha vilka intressen som du vill?

Vad jag inte begriper är varför du inte släpper den här Lady Dahmer grejen- som Är osmaklig och respektlös. Liiite halvgenialt med ironin i detta och ditt budska.. men precis som med mensbindan så finns det ingen s ån baktanke från början och ironin känns långsökt…

Du ha ju ett coolt och utstickande namn… hette du Maria Svensson kanske du varit i behov av ett artistnamn men.. du är väl rätt etablerad med ditt eget namn..?

Svar:
för att jag tycker om namnet. Jag har haft det sen 2000.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det märkligaste tycker jag nästan är de reaktioner som hennes fråga/kritik genererade på Twitter. Jag håller med Tanja om att det inte borde vara särskilt kontroversiellt att ifrågasätta ett sånt val av nick som ditt, men uppenbarligen så var det det, och det förvånar mig.

Jag kan förstå synpunkten-men man kan intresseras och fascineras av saker utan att rättfärdiga dem. Jag fascineras av häxbränningar, men jag tycker inte att vi ska elda upp kvinnor. Min pappa är intresserad av militärhistoria, men han vill inte ha krig för det. Behåll ditt namn så länge du är bekväm med det. Håller med Svamp, det visar din egenart. Jag gillar konstrast mellan delarna, det eleganta Lady och så Dahmer på det.

Det är så att jag är sugen på att fråga vad Tanja anser om bandnamnet Iron Maiden.

Svar:
eller marilyn manson
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller helt med vad "J" skrivit i första stycket av sin kommentar.

Namnet gör att du vid första intrycket framstår som oseriös, och om inte annat leder det bort tankarna från feminism och genus till ett helt annat intresseområde. För mig innebar det t.ex att det tog minst ett år från att jag först snubblade över dig i feministdebatten tills jag faktiskt började läsa din blogg, just p.g.a ditt namnval.

Säga vad man vill om seriemördarintresset, jag skulle inte heller tycka att t.ex "Triathlonlover" vore ett särskilt lyckat alias för någon som vill ägna sig främst åt politisk debatt etc.

Jag tror absolut att du kan börja använda Natashja. Kanske dessutom bättre att göra det tidigare snarare än senare. Ju mer du kommer att förekomma i massmedia, desto mer etablerat blir ditt alias.

Lycka till!

Svar:
fast jag HAR ju ett annat intresseområde och för mig är det lika viktigt som allt annat. Jag är ju inte BARA feminist eller intresserad av den debatten och jag tror det är en anledning till att aliaset har blivit viktigt för mig. För att det står för nåt annat än den där rabiata feta feministen som de flesta ser mig som. Det står för en mindre seriös sida, det håller jag med om, men jag vill inte vara 100% seriös eller ses på det sättet heller.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Självklart har du andra intressen också, och jag menar inte att du ska dölja din fascination. Människor är mångfacetterade, det inkluderar såklart rabiata feminister också:).

Men som jag skrev flyttar ju namnet fokus i väldigt hög grad. Lady Dahmer är ju verkligen ett namn som sätter fokus på endast ETT av dina intressen, och inte alls det du fokuserar på i den offentliga debatten.

Men jag triggas också av att kvinnor i högre utsträckning förväntas vara perfekta och stringenta, medan män i offentligheten i högre grad kommer undan med en massa privata idiotier, utan att deras offentliga status påverkas.

Svar:
Jag triggas också. Jag blir grinig och sur och envis och tvär. Jag tänker att, näää jag ska fan INTE byta namn bara för det liksom. Jag ÄR ju den jag är och det inkluderar massa osympatiska sidor och om det får folk att ta mig på mindre allvar, ja…. ja då får det vara så för då är det ju MIG de inte kan ta på allvar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hm, jag tycker såhär..

När man väl sätter sig ner och TÄNKER på ditt nick, verkligen tar in vem han (dahmer) är och vad han gjort och att du tagit hans namn. Ja, då känns det inte så genomtänkt och bra. Det står liksom i kontrast mot allt det du står för. Samtidigt så hakar jag aldrig upp mig på namnet annars, på ett ytligt plan låter det väldigt catchy och nu är du ju känd som Lady Dahmer, jag förknippar aldrig Lady Dahmer med Jeffrey Dahmer! Du är Lady Dahmer punkt slut liksom.

Samtidigt så tror jag att du inom dom närmsta åren kommer synas och höras allt mer i media och att det i så fall kan vara bra att byta namn nu, om det är något du själv vill alltså.

Risken med att fortsätta heta Lady Dahmer är att debatten kan komma att styras till ditt "osmakliga" val av nick. Att det helt enkelt kommer användas för att smutskasta dig, allt enligt "lex Toblerone" som drabbar kvinnor som tar plats i det offentliga rummet. Kunde Mona Sahlin nånsin uttala sig om något utan att Tobleroneaffären drogs upp? NEJ. Risken finns att detta med Dahmer kan bli något som folk hakar upp sig på och som används för att diskreditera dig. Å andra sidan så kommer folk kanske alltid att hitta nåt skit att hänga upp sig på.. så varför inte vara den man är fullt ut? Allt beror ju såklart på hur viktigt ditt nick är för dig.

Svar:
det kommer alltid finnas sätt att smutskasta mig på. Det här är så ytligt att hellre det än att folk gräver i saker jag inte vill. 😉 Det kanske låter skitfjantigt men för mig har lady dahmer kommit att bli så mycket mer än ett alias på nätet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Det där var fruktansvärt långsökt och det tror jag att du vet också."

Mina kunskaper om statistik och om människors tankar, känslor och beteenden är rätt stabila. Gedigen högskoleutbildning och mångårig yrkeserfarenhet inom de områdena säger mig att det inte alls är särskilt långsökt. Även om det inte är så vanligt förekommande så har det hänt ett par gånger att mina patienter varit nära anhöriga till mordoffer, och mått fruktansvärt dåligt över det inträffade. Att jag mött och lidit med dessa personer är en av anledningarna till att jag ogillar ditt val av nick. Att ditt val av nick har berört människor med någon form av personlig anknytning till andra mordoffer än Jeffery Dahmers illa är alltså inte ens en statistisk spekulation om hyfsad sannolikhet, utan tämligen säkert. Jag är en av de människorna.

Jag har all respekt för att man som privatperson kan behöva ha utrymme för sina mörkare sidor, och att det rentav kan vara rätt välgörande ibland. Jag behöver inte gå längre än till delar av vad jag själv tycker är underhållande inom t.ex. skönlitteratur. Men som offentlig debattör i bland annat frågor som rör förtryck och övergrepp tycker jag man har en annan roll och en annan sorts ansvar för hur ens val påverkar andra människor.

Svar:
du vet att det finns tusentals människor i hela världen, usa och europa, som heter Dahmer. Det är ett relativt vanligt namn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

För att sammanfatta: Om du valde att även här på bloggen göra som du gör i t.ex. TV, d.v.s. kalla dig för det du heter, så tror jag att du både skulle stärka kampen för ökad jämställdhet i samhället och undvika att göra en del redan lidande människor ytterligare ont. Naturligtvis kan jag ha fel, att ha ett extra uppseendeväckande nick och att inte i onödan anpassa sig till andras önskemål kan vara värdefullt. Jag vill inte att du ska ändra nick för att jag tycker det skulle vara värdefullt för sånt som är viktigt för mig. Men om du själv kom fram till att det skulle främja det som är viktigt för dig skulle det göra mig glad.

Ok, jag forknippar definitivt namnet Dahmer med en mordare. Jag vet vem han ar o vad han har gjort. Som du har jag aven haft ett starkt intresse for seriemordare. Jag har flera bocker pa amnet och studerade aven kriminologi i Sverige och USA. Jag brevvaxlar aven med en domd mordare har i USA sedan 13-14 ar nu men han ar inte i samma kategori som Dahmer pa langa vagar. Personligen hade jag inte velat skriva brev till en seriemordare, pedofil eller valdaktsman. Men det ar jag. Nar jag forst upptackte din blogg (nyligen) sa tyckte jag att det var underligt att du anvande dig av Dahmers namn pga det han star for men efter att ha last din forklaring till varfor sa forstar jag. Fast jag forstar aven att manga uppfattar det som nagot negativt. Vi alla uppfattar saker o ting olika. Sa ar det bara. Det ar bra att diskutera o vidga sina vyer.

"du vet att det finns tusentals människor i hela världen, usa och europa, som heter Dahmer. Det är ett relativt vanligt namn."

Sant, men eftersom du även har en bild på Dahmer längst ned på din blogg så går det ju inte att ta miste för anhöriga.

Jag skulle bli lite ledsen om du helt plötsligt slutade kalla dig och/eller bloggen för Lady Dahmer.. Du är ju mer LD än Natashja för mig, som ett smeknamn på en vän ungefär.

Vad creepy det där lät…

Läste här uppe att din gräns går vid barnamördare men visst har du brevväxlat med Richard Ramirez? Eller han dödade ju en 9 åring om jag minns rätt? Inte säker på om du HAR skrivit till honom ens och den första frågan låter helt dömande men vet inte hur jag ska formulera mig – Så jag dömer dig inte, så du vet! Undrar mest för att jag också har en stor fascination för seriemördare och också vill våga skriva till någon och ja, jag är mest nyfiken. Tycker inte det är något fel med Lady Dahmer just för att du har distans till namnet och för att det är ett gammalt nick som hängt kvar. Inget du valt i och med att bloggen blev stor för att provocera.

Tycker förövrigt sååå mycket om allt du har lärt mig så jag skiter i vad du kallar dig haha. Kram!

Svar:
Jag och richard brevväxlade i början av 2000-talet. Mordet på Leung klarades upp först 2009. Alltså visste jag inget om henne när jag skrev till honom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej!

Ville ocksa lagga min vote for att du ska byta namn. Att ta sitt samhallsansvar och motarbeta valdsakter etc ar viktigt och just nu bidrar ditt namn till att normalisera och mystifiera fruktansvarda garningar. Lite samhallsansvar var det.

Kram pa dig.

Jag tog jävligt illa vid mig när jag läste Lady Dahmers nick. Detsamma gjorde flera jag känner. Helt och hållet hennes val vad hon vill kalla sig för, det var ju knappast ett nick skapat för att skriva om småbarnsproblem utan ämnat för att diskutera seriemördare med andra som gillar seriemördare, men bara så att alla kan lägga ner diskussionen om att INGEN kan ta illa vid sig av en amerikansk serimördare.

Jag tar också illa vid mig men kan inte förklara varför då jag själv älskar att läsa om seriemördare, samlar på skräckfilm, är med på goreforum osv. Jag kan inte sätta fingret på varför jag blir så jävla provocerad men tror det hade med ditt brevskrivande att göra..

I slutändan så är du en vanlig privatperson som får kalla dig vad du vill och göra vad du vill och jag kan inte förstå varför det spelar så stor roll bland folk? Okej, du har många läsare men du är en vanlig dödlig som alla andra så egentligen borde jag inte bry mig men gör det ändå av någon anledning..:(

Frillan: Jag tar absolut inte illa vid mig att någon brevväxlar med seriemördare eller är intresserad av seriemördare. Däremot tyckte jag/tycker jag att det är opassande för en offentlig person (ish) att uppkalla sig efter en person som är ökänd i hela värden för sina gruvliga våldsbrott, mord och hemska våldtäkter.

Det spelar roll bland folk för att folk får lov att ha en åsikt, precis lika mycket som LD får lov att skita i åsikten och kalla sig vad hon vill – däremot kommer kritik isf att komma upp om hon stöttar en kampanj där hon belyser att Tupac var arresterad för sexualbrott. Det tycker många rimmar illa med "hyllningen" i namnet.

Jag har följt dig sedan du endast hade typ 150 prenumeranter, och i början reflekterade jag väl lite grand över ditt alias men efter att ha läst så pass länge som jag gjort är du numera bara Natasjha för mig. Om du skulle övergå till ditt vanliga namn skulle jag fortfarande läsa men jag förstår även vad ett inarbetat alias har för betydelse i bloggvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *