Kategorier
Vardagstrams

Äh jag tar en tupplur istället

Nä fan jag pallar verkligen inte att blogga nåt idag. Inte nu iallafall. Jag är så jävla trött så jag ska ta och utnyttja barnens förskoleplats till fullo och GÅ OCH LÄGGA MIG OCH SOVA. 
 
 
Nej bilden har inget med inlägget att göra, jag ville bara visa upp mitt tramsiga och perfekta barn. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Äh jag tar en tupplur istället”

@jag: Nej, det är det verkligen inte då förskolan på intet vis är till för barnen annat än som strikt barnpassning under föräldrarnas förvärvsarbete. Som förälder har man faktiskt skyldighet att förlägga sin dygnsvila till nattetid och arbetstid dagtid då det annars blir svårt för våra ärade medborgarinformatörer att hålla koll på avikande föräldrar för vidare rapport till berörd förskola..;)

Det är verkligen något man borde göra oftare faktiskt! Jag kan känna mig hur slut körd som helst men inte fan tar man sig tiden och vilar. Nej då ska man diska, städa, tvätta, handla. Ungefär. Eller så sitter man vid datorn och proppar hjärnan full med en jävla massa info om olika kemikalier eller nått! 😀 Sov Gott!!!

Jag gillar inte ditt sätt att tänka, alltid (oftast). Jag gör verkligen inte det. Men en jävla söt unge har du där. Det får man banne mig erkänna. Jag skulle också vara stolt, om jag var du! Charmen är total.

Får man inte ställa en helt normal fråga utan att bli påhoppad? Jag är bara nyfiken för här i Malmö är det strikt arbetstid+ev restid man får ha barnen i omsorg. Har man lediga dagat mitt i veckan måste man vara hemma med barnen.

Svar:
De förskolor jag jobbat på föredrar att barnen inte missar några dagar alls pga den pedagogiska verksamheten. Barn som kommer och går hamnar ofta utanför.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man får i Sverige ha barn på kommunal förskola när man:

1. Jobbar (efter behov, resvägar är inkluderade, däremot är det ej tillåtet att t.ex gå och handla innan man hämtar sitt barn)

2. Är föräldraledig med annat barn (max 15h/vecka)

3. Är arbetslös (max 25h/vecka)

Ej annars, dvs inte när man är ledig. Inte ens dagtid för att sova om man jobbat natt.

/fd förskollärare

Svar:
Nu vet jag inte om det där är några universala regler, men de förskolor jag jobbat på har INTE haft dessa regler. Där har det varit önskvärt att alla barn kommer ALLA dagar under veckan för att inte hamna utanför den pedagogiska verksamheten som ofta sträcker sig över hela veckan. Barn som kommer då och då kommer ofta lite utanför. Både gruppen, gemenskapen men också det som jobbas med. De hänger inte med.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Stod och diskade när det plötslig slog mig att din blogg är min bibel. Då måste det betyda att du är min gud?

Svar:
DET HOPPAS JAG (eller profet kanske)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

På vår förskola, kommunal sådan, önskar personal och rektor att barnen är på plats mellan 9-15 varje dag oavsett om någon förälder är ledig. Det är då den pedagogiska verksamheten äger rum och de vill att alla barn ska kunna vara med från början till slut under projekten. Detta är i Dalby, utan för Lund i Skåne.

Och jo, man får ha sina barn på förskola överallt dagtid om man har arbetat natt…

Svar:
Japp så har det varit där jag jobbat också. Detta för att barnen inte ska missa nåt i onödan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men LD – du jobbar väl? Du är ju betald (väl?) av Allt för föräldrar för att skriva i din blogg? Det är väl arbete? Att det blir en lucka i arbetet är väl bara att tacka och ta emot.

Eller ser jag för krasst på det eftersom jag inte har egna barn? Men barnen har väl ganska mycket tid med dig ändå?

Svar:
jo det är mitt jobb det här. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är sjukskriven och får ha min dotter 6 timmar på förskolan 5 dagar i veckan, får sova, handla..ja, göra vad fan jag vill när hon är där. En utvilad mamma är oftast en mer tålmodig mamma så sov på underbara du!

En sak jag undrar är om det verkligen står skrivet någonstans att man INTE får handla innan man hämtar? Det är så löjligt, Okej, inga storhandlingar 17:30 kanske säger sig självt men jag handlar i stort sett jämt (då jag behöver handla) just innan jag hämtar för affären ligger mellan jobbet och förskolan och hemmet ligger åt andra hållet sen. Jag hämtar aldrig senare än tiden på min dotters schema säger vilket innebär att de dagar jag handlar har jag kunnat sluta lite tidigt eller handlar två saker väldigt fort. På vilket sätt skulle det då vara bättre om jag hämtade min dotter som har kul, släpar med henne på 20 min promenad till affären, in i en affär och sen vänta på bussen (som går var 15 min vilket kan innebära en evighet för henne) för att åka hem och äntligen få mat? klart det är bättre hon är 10-15 min extra på förskolan och sen glad i hågen får promenera hem.

Klart man ska få sova handla till och med gå till stranden samtidigt som ens barn är på förskola eller hos dagmamman. Det är nyttigt för barn att ha en kontinuerlig samvaro med sina kompisar.

Hm, jag har vikarierat på förskolor där de har förklarat för föräldrarna att de gärna vill ha barnen där 9-15 varje dag, men att de tyvärr inte kan tillåta det ifall föräldrarna är lediga eftersom försäkringen inte täcker då?

@Vilvery: Det är olika kommun för kommun. I t ex Handen har du rätt till 25 timmar/vecka trots föräldraledighet. Då är barnet oftast i förskolan mellan 9-14 eller 15 beroende om det går fyra eller fem dagar i veckan. Andra kommunder har 15 timmar, andra fler än 25. Det varierar, det finns ingen regel för hela landet.

Och det där med att barnen inte skulle få vara i förskolan om föräldern jobbar natt är bara nonsens! Skulle någon förskola få för sig att göra så (idag) skulle det bli ramaskri och artiklar i Aftonbladet DIREKT! :))

Jo perfekt! Passa på och utnyttja den lediga tiden du har. Känner samma sak ibland med inspiration för bloggandet, ibland blir det blackout. Du gör rätt i som vilar då, för då kommer inspirationen tillbaka. I alla för min del 🙂

Men det var så, som nån skrev, när mina ungar var på dagis/dagmamma, de är födda -97 och -99. Restid till och från arbete skulle man uppge. Inte handla innan hämtning av barn. (fast det gjorde jag ändå, affären låg på vägen från busshållsplatsen nästan.) Sen fick jag också ansöka om att få ha min stora son kvar hos dagmamman några timmar om dan när lillebror kom, för att han var extremt aktiv och klättrade på väggarna om det inte hände nåt exakt hela tiden (har fått två diagnoser nu som äldre)

Men annars fick man inte ha syskonen kvar på förskola/dagmamma.

Det var ju som sagt några år sen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *