Kategorier
Vardagstrams

Hej alla okända människor; systrar och bröder. Jag älskar er.

 
Jag älskar morgonrusningen. Älskar flocken. Brukar titta på alla individuella ansikten, möta blickar. 
 
Är det verkligen bara jag som älskar människor? Jag tycker att den generella attityden ofta är ganska så tvärtom, det hatas åt höger och vänster och JA jag hatar som fan emellanåt jag också, men jag har nog aldrig stött på någon som uttryckligen ser på människor som sina systrar och bröder. 
 
Jag har kanske nån psykos, eller så har jag sett för många amerikanska hjältedramor men jag blir tamejfan alldeles varm i hjärtat i folkmassor. Jag älskar att betrakta folk och vet att trots idiot, egoism och allmän douchebag-ism så är de flesta ganska ok ändå. När det verkligen gäller.
 
Älskar för övrigt flockbeteenden. Jag vet, det låter helt galet men det är ju människans styrka på nåt vis. (jaja nackdelar osv) Givetvis älskar jag de som slår sig fri när det behövs också, för ibland behövs det verkligen folk som går mot strömmen. Men det är viktigt vi kommer ihåg att det är vår flockmentalitet som gör att vi bryr oss om varandra, samarbetar, gör uppror, vågar. Tillsammans. 
 
(ÄLSKAR också sådana där flashmobbar där folk dansar och sjunger och främlingar är glada tillsammans åherregud vad händer med mig??) 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hej alla okända människor; systrar och bröder. Jag älskar er.”

jag tänker och känner exakt likadant, jag har aldrig bara satt ord på det..

nu när jag praktiserar på en förskola och ser föräldrarna hämta sina ungar och ungarna gråter av gjädje, så tänker jag bara att människor är så himla fantastiska och fina.

Jag pendlar till och från jobb, det är rätt roligt att se hur pass mycket rutinmänniskor en del är. Bara för att fucka upp deras lilla värld så brukar jag ta deras plats på bussen ibland. Eller plinga så att de inte får plinga först. Så snäll är jag… 🙂

Att titta på människor är ju bland det mest intressanta och härliga som finns! Brukar fundera på vilka de är, vart de är på väg, hur deras liv ser ut. Och jag fascineras alltid av att det finns så många människor, så mycket kontaktnät och livsöden.. Det är underbart! Sen är ju jag en såndär kristen typ, så det händer att jag (tyst för mig själv) välsignar de personer jag passerar och önskar dem en bra dag.

🙂

Det är precis på grund av det du beskriver som jag älskar vardagen. Jag gillar tanken på att flocken, alla enskilda pusselbitar, sammanfogas och "är på rätt plats" (nåja) Ingen trivs med när ekorrhjulet snurrar för fort, men de tär skönt att vet att i princip alla har det likadant.

Känner likadant! Älskar människor, hur vi alla har olika åsikter som kommer från erfarenhet och känslor, hur komplicerade livsformer vi egentligen är. Vi är riktiga jävla idioter emellanåt, men sedan gör vi något stort och vackert och komplicerat och åhhh

Klart vi är systrar och bröder, vi går alla på denna jord och om fler tänkte att vi faktiskt är connectade så skulle nog fler känna empati inför andra. Att leva som isolater är inte en bra utveckling för samhället eller mänskligheten.

Det är ju helt underbart att titta på folk! Jag minns när jag boddeo Helsingborg och hängde alldeles för mycket på knutan. Men man lärde känna så många typer av folk och stilar. Tåget mot Klippan var ju såklart inget undantag….likso… minutrarna innnan tåget stannar – alla står still – när tåget stannat är det kaos. Man måste vara snabb om man vill ha någon sittplats.

Jag blir också sådan i perioder. Känner en sån fantastisk gemenskap med hela mänskligheten! Däremellan finns det även det motsatta i mitt universum. Mer av en alienerad typ. Det förstnämnda är att föredra 🙂

Hej!

Jag har en liten fråga till dig som inte alls handlar om människor, utan om hår och BM!

Det är nämligen så att för någon månad sen började jag med BM och jag har nu märkt att jag för första gången i hela mitt liv fått mjäll! Min hårbotten är dock inte torr, utan snarare fet.

Tänkte höra om du har något tips på hur jag ska behandla detta?

Svar:
Du har antagligen inte sköljt håret ordentligt. Använder du ÄCV efter tvätt?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anna Björk:

Det kan vara så att du använder ett för fett balsam. Själv tycker jag bäst om Tresemmés Naturals, den finns i en rund vit flaska på 900ml, med gröna blad på och svart och grön kork. Glöm inte att massera hårbotten och skölja ordentligt.

"…men jag har nog aldrig stött på någon som uttryckligen ser på människor som sina systrar och bröder."

Där har du lite fel Lady 🙂 Vi muslimer ser varann som systrar och bröder. En enda stor familj. Världens största antagligen!

Om jag själv slipper stressa på morgonen, eller i den stressiga miljön finns det få ställen som är så intressanta som dessa för att beskåda flockmentalitet och titta på människor öht. Jag älskar annars att typ titta på folk när jag sitter på bussen eller tåget typ.

He he, skönt perspektiv. Jag brukar bli nojig av folkmassor ibland. Tänker på "civilisationens tunna fernissa". Och på böcker som "the road" där civilisationen gått under och vi börjar äta upp varandra. Men jag har också blivit rörd, till exempel på utomhusjympa med Friskis då alla gör rörelser synkront till musik. Ska prova att se på mina medmänniskor med kärlek imorgon istället.

Jag kan också känna så, dock inte i stressgången 😉 Men jag tror att de flesta människor är trevliga, hjälpsamma och bra liksom. Kanske naivt men det är en skön inställning att ha!

Håller med dig… men får du verkligen lägga upp en bild på random folk sådär? lr hade du fått deras tillåtelse? Inte meningen att försöka "sätta dit dig" men blev nyfiken eftersom jag trodde att man inte fick det, så de kan va jag som har fel 🙂

Svar:
ja det får jag faktiskt
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *