Kategorier
Vardagstrams

Helgens destruction

Det ser förjävligt ut hemma nu. Eller ”konstigt” som Ninja gått runt och sagt. ”Det ser konstigt ut här hemma” säger hon. Och ja, jag håller med. Fast när man precis målat klart så tänker man såklart ”va fiiiiiint det blev” bara för att man är så jävla nöjd med att ha åstadkommit förändring. Fast det är inte speciellt fint.
 
Jag har inget emot ”ljust och frääääässsccchht” men just vitt funkar inte. Den är steril och för tankarna till sjukhus och dårhus. Hade jag inrett ljust och fräscht så hade jag valt bleka nästan-vita-pasteller som ljusgul, ljust ljust rosa, mingrönt eller helt enkelt beige. Det ger lite mer värme och hemtrevlighet än det vita. 
 
Och hemtrevligt är nyckelordet när jag inreder. Värme och hemtrevligt. 
 

 
Skåda förstörelsen. Massakern. 
 
Jag fick hjälp av Anaiah med att måla. Maken drog till segersäng (till Anaiahs make då) med ungarna över helgen och vi kombinerade målande med filmmys, god mat och sovmorgon. Kändes t.o.m lyxigt. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Helgens destruction”

Ja, vi fattar du avskyr vitt! Du har den smaken du har, tröttnar på tjatet lite….

Svar:
Du kanske ska lägga till lite fler bloggar bland din dagliga läsrunda så du har nåt annat att läsa när du tröttnat på innehållet här, för JAG kommer ju inte anpassa mitt innehåll efter vad enskilda läsare tycker. Kan tipsa om apans.se, arsinoe.se och karins konstgrepp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är inte heller särskilt förtjust i vitt, vitt, vitt som många har. Tycker det känns kalt och sterilt.

Ändå blev det vita väggar i hallen när vi gjorde om (dock kombinerat med ett skitsnyggt mörkt golv) och ljus,ljusgrå väggar med vit-grått klickgolv i sovrummet. Haha.

Den dagen jag får hus ska jag försöka inreda i varmare färger, dock. 🙂

Jag har gått från att avsky vitt (inredde bara med tex röda/gula/rostfärgade väggar) till att verkligen gilla det! MEN inte BARA vitt, alltid med många andra färger, fast inte på väggarna lixom. För att jag är så fruktansvärt ombytlig (göra-om-junkie typ) och det har inte funkat med för mycket färg/mönster på väggarna. Tex just nu gör jag om barnens lekrum o då blir det tre vita väggar, en fondvägg i fin tapet o massa färger på tavlor, vimplar, you-name-it.

Lycka till med kommande försäljning!

Jag kan inte förstå hur vitt kan vara en så eftertraktad färg!?

Den enda gången den kan gå hem det är om man har STORA möbler i nå vacker mörk trä nyans typ och sen en massa färger och tyger och mys och pys och krims och krams! Annars är det, precis som du säger, ett jävla dårhus!!!

Hej,

Tack för en grym blogg som jag läser slaviskt varje dag 🙂 Är dock dålig på att kommentera. Men när jag idag läste debatt-artikeln i Aftonbladet av Alf B. Svensson om att "Sluta försöka göra barn könsneutrala" var du den första jag tänkte på. Jag hade så gärna velat vara duktig på att skriva ner mina tankar och argument mot denna artikeln och ge Herr Svensson en riktigt välformulerad käftsmäll. Men det faller sig tyvärr inte så naturligt för mig. Så därför tycker jag att du ska göra det 🙂 Jag blir så sjukt arg på att en så sjukt felinformerad och okunnig människa faktiskt får plats i Aftonbladet för att uttrycka sina åsikter. Han skriver tex. att vi ju nu i flera år har försökt oss på det här med könsneutralitet på förskolor men att det ju fortfarande är flest män som begår flest våldsbrott: alltså funkar det inte. Jäkla skit artikel som jag alltså tycker att du borde trasha sönder med några välformulerade rade 🙂

Tack igen för en grym blogg!!

Men assåå. Det kan ju faktiskt finnas andra människor som också gillar färg? Andra människor som är potentiella köpare av er lägenhet. Jag skulle älska en redan "färdigmålad" lägenhet. Varför inte bara sälja den som den är? Så extremt unikt är det väl ändå inte att inte gilla vitt?

Svar:
vi vill att så många som möjligt kommer och budar och då är det vitt som gäller. Vitt ser bättre ut på bild och det är bilderna som avgör om folk kommer eller ej.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Julia, fler som gillar och budar desto bättre är det ju! Dessutom ser det större ut när det är vitt, vilket också lockar köpare.

Själv älskar jag vitt men ändå blev det ljus sand, mörk choklad och latte hemma på väggarna. Så kan det gå!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article16139583.ab

Vitt kan vara bland det tråkigaste som finns, alla ska ha vitt vitt vitt. vita skåpluckor vitt kakel vita väggar allt ska vara så kliniskt och fiiiiiint.

Jag har faktiskt fått dille på att måla vitt, men det handlar mer om att jag bor i ett 1900talshus med 1,98 i taket på övervåningen så att måla innertaket vitt blir känslan att det blir större.

Men det blir så tråkigt om man inte bryter av det vita med något mysigt eller färgstarka tavlor eller något sånt.

De sjukhus jag varit på har nästan alltid haft väggar i olika pasteller så jag är nog mer emot det än vitt jag :-/ Finns en fördel med vitt iaf. Ett rum ser större ut på nåt vis och tavlorna framträder bra 🙂

Sara: Hon brukar skriva om intressanta samhällsfenomen annars, skulle hon byta inriktning till inredning så skulle jag hoppat av tåget. Men om du kan ge mig ett datum om bär hon är klar med temat vitt så återkommer jag då.

Kakan: hur svårt ska det vara att förstå? Alla människor har olika smak. Jag mår i princip illa av lila väggar och mörka färger, men inte skulle jag sitta och säga att ett sådant hem associerar jag med en spya… Har man inte förståelse för att andra människor har olika inredningsstil så har man inte förståelse för mycket här i världen.

Vitt har jag aldrig gillat på väggarna. Känner inte att det går att inreda med utan att det ser sterilt och konstigt ut. Är mer som dig och vill ha varma toner och färger. Men skulle jag ha det ljust så skulle jag gjort som typ underbaraclara gjort speciellt i sitt kök. Det är ljust men ändå inte vitt och mycket finare tycker jag. Min mamma älskar vitt och hela hennes hus är vitt. Jag får panik av det för hon har målat trappen ner från övervåningen vit och det är hur läskigt som helst att gå i den. Skiten syns mer också. Och så har hon vita väggar och vit inredning. Jag vill bara slänga en hink färg över det hela 😛

Det skrivs att vitt associeras till dårhus (som av min yrkesmässiga erfarenhet att döma oftare är i pastellkulörer) och då måste jag kontra med att mörkt, mörkt, mörkt och grejer överallt känns som att befinna sig mitt i en depression. Inget ljus som reflekteras, bara en massa saker som samlar damm och gör att rummen känns mindre.

Själv har jag lagom vitt, med färgklickar och tomma ytor och lagom plock. Det märks att det är jag som bor här. Och det räcker ju att JAG trivs.

Ja LD, som svar på ditt svar: Om du så önskar så kan jag läsa andra bloggar än din.

Svar:
Jag önskar ingenting, men om du inte är nöjd med min så finns det andra som kanske faller dig bättre i smaken…? Lycka till
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh, jag älskar vitt. Inte med för sterila ytor som vita möbler eller vita (Blanka!fy!) ytor. Nej varma vita väggar (det finns ju som du vet olika nyanser av vitt!) med trämöbler till. Gära en färggrann stor tavla. Det går lättast att variera färger då.

😉

Hey Lady, kolla in det här: https://www.facebook.com/kontikigbg/posts/564256440268372?comment_id=111406427&notif_t=comment_mention

"I helgen gick jag och några vänner till er på Kontiki. I baren hälsades en i sällskapet välkommen av en äldre man som högst olämpligt och kränkande sätt tog på dennes kropp. Den antastade ifrågasatte då vad mannen gjorde och varför vilket slutade med en diskussion där även mannens sällskap deltog. Männen blev stundvis mycket upprörda och provocerade av diskussionen som i övrigt hölls på en acceptabel nivå. Barpersonal skrattade roat tillsammans med de två männen åt vad som enligt dom verkade vara en löjlig situation. Här yttrade någon utav de två i sällskapet saker som "vi trycker hårdare än ni kniper" och "jävla feminist fitta". Inte långt ifrån hot om våldtäkt. Strax efter detta blir den antastade ombedd av personalen att gå hem. Då denne leds ut av personal från Kontiki sitter de två männen kvar i baren och skrattar högt… Jag ser mycket allvarligt på detta. Det är både sexuella trakasserier och hot om våldtäkt. Det går under diskrimineringslagen."

Hej!

En helt annan sak än vad ditt inlägg handlar om men jag reagerade verkligen på en sak idag. Jag är medlem i Club Change och får därmed reklammail av dom. Lite nyfiken så jag klickade in mig på en av deras nya bikinis. Här är länken.

http://change.com/se/miami-beach-3.html

Så klickade jag upp bilden på den blonda tjejen längst ner för att se hur bikinin ser ut på – men något såg skumt ut. Är hon inte EXTREMT smal över revbenen? Photoshop much…?

Det sjuka är att det tog mig ett tag att förstå vad som såg så konstigt ut. Jag menar – jämför med tex höften – det är EXTREMT smalt!

@ Anonym

Antar att det är jag, Sara, som du frågar om jag kan ge dig ett datum där hon slutar prata om väggfärgar istället för intressanta samhällsfenomen. Det skulle jag gärna göra, men eftersom du är anonym så är det ganska svårt.

haha jag har bott på dårhus och på psykakuten var det ljusgult och på ett längre boende var det ljusgrönt så joke’s on you kära dahmer.

Svar:
du missar min poäng
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Äsch smaken är ju som baken liksom, det är väl det osm gör människor så intressanta 🙂 Och som en flane här ovan så kan jag ju säga att den psykakut/psykmottagning jag sett så inte var den vit. Landstingsfärgen är nog snarare ljusgul.

Håller med om att kritvitt inte är så mysigt. Men vitt men mönster i kan vara himla fint, tycker jag i alla fall! Min mamma har vita tapeter med ett svagt, svagt medaljongmönster på. Den är verkligen jättefin.

Du/ni tycker/fror inte att det vita ser lite underligt ut i förållamde till resten av inredningen? fast ni tänkte kanske homestyla resren av lgh också?

Svar:
nej det tycker jag inte. vitt är faktiskt en ganska bra bas på väggar till den slags inredning vi har. Homestyla kommer vi ej göra, däremot plocka bort lite saker för att öppna upp samt ta bort det mer personliga. Man vill att de som kommer på visningen ska kunna känna att de bor här.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

När lägenheten kommer ut på hemnet så måste (ordet måste är understruket, och i fetstil) du posta länken i din blogg (jag är en hemnet knarkare av rang). Vem vet "köp och bo i Lady Dahmers lägenhet" kanske är värsta sälj pitchen och höjer priset? 😛

// nyfiken i en strut (fattar inte varför man säger så?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *