Kategorier
Vardagstrams

Helt korrektär det ju inte, men det duger ibland

Tamlins nya favvoprogram är maj pille tommy. Såklart. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Helt korrektär det ju inte, men det duger ibland”

Haha! Fanns ett barnprogram när jag var liten som hette Tippen. Pappa tyckte det var lite jobbigt när jag glatt utbrister "Pappa, hem å titta pitten å!" ifrån barnvagnen.

Kastade om bokstäver hej vilt. Tänkte rätt, men det blev så fel.

Maj pille tommy är fantastiskt. Eller ja. Jag gillar det också. När världen är skit och problemen hopar sig är det så skönt att dra på ett avsnitt gullegull och vänskap och magi och starka tjejer, även om de är tommies.

Jag har ibland frågat barn VARFÖR de gillar vissa program det tittar på. När jag frågade om just mylittlefonie så var det mest svaret "för att dom har så fina färger"…eller liknande..

Så länge de inte är de avsnitten med ponniesarna där de säger åt varandra att inte äta, kanske det kan gå bra ändå då 😉

Hej LD!

Jag är 13 år och älskar din blogg. Jag undrar om du har några förslag på hur man hanterar katiga, äckliga, irriterande, sexistiska dumskallar i skolan. Såna som tror att dom kan göra vad dom vill med tjejer. Dom tafsar inte (än), men gör små saker som jag tror rätt snabbt kam eskalera… Inget stort har egentligen hänt, men en av dom trampade på min kompis fot med flit, och en annan fällde krokben på mig. (då kastade jag mina nycklar superhögt i hans rygg varav en av hans kompisar kasatde en snöboll på mig) Jag känner inte riktig för att säga till någon vuxen, vet att det kommer bortförklaras och "inget stort har ju hänt". Och även om dom skulle bli tillsagda skulle det antagligen bara göra det hela värre. Snälla kan du skriva lite om vad du tycker om det här samt vad jag skulle kunna göra. Att säga något jättesmart är inte bra, eftersom deras iq är begränsat kommer det säkert inte hjälpa. Det värsta är att dom antagligen kommer växa upp till att bli kvinnohatande antifeminister som misshandlar sina fruar…. Och dom är 12 år.

Tja, med tanke på att seriens skapare är feminist och haft det i åtanke när hon skapade "Mane6", att tjejer skall få finnas i alla dess former utan att de är mindre kvinnor eller värda för det, så tycker jag det är ett bra program för Tamlin. Särskilt Dragon Quest-avsnittet, som i princip handlar om att killar skall få lov att vara sig själva och hitta sig själva utan att behöva leva upp till några "tuffa" ideal.

Mamman till L&L – Tyvärr så valde de att intervjua de skummaste av bronies. Det är inte sunt att byta namn lagligt till en tecknad figur, hur bra en serie än är :I

@Louise:

Dom har ett beteende som tjejer brukar belöna med uppmärksamhet och sex. Vill du bryta trenden, se till att du och dina kompisar väljer killar som inte har ett sådant beteende.

Menar du att dom har gjort nya filmer med mlp? när min dotter var liten hade hon en mlp-film ärvd av kusinerna och den handlade enbart om att ponnysarna skulle göra sig vackra för att en kill-ponny skulle lägga märke till dom och bekräfta dom. Vidrigt.

Hon har lekt massor med ponnysarna men filmen "försvann" snabbt.

Mitt favvo är dock Teletubbies. Inget händer (bra för stressade), sedan visar de en film … och sedan visar de om samma film, så att vi som flyter iväg i tankar ska få en andra chans. Kan inte tänka mig ett mer genialiskt program. Men så är jag ju några år äldre än Tamlin iochförsig 😉

Jag gillar de nya MLP även om de gamla var finare såklart 🙂

Och det där klippet med "du ska inte äta mer, du ska vara smal" är ju jättekonstigt, jag såg bara den engelska versionen som liten och där säger hon typ "leave those jellybeans to me".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *