Kategorier
Vardagstrams

Idag blir det heldag med maken

Idag har mannen tagit ledigt från jobbet. Han jobbar så mycket övertid att han kan ta ut kompledigt lite när som helst och idag har han det. Vi ska dra in till stan och gå runt i affärer. Alla våra gamla favoriter som vi aldrig hinner gå i, som antikhandeln, Raja och alla secondhands på söder. Och så ska vi äta och fika såklart. 
 
Det kommer givetvis bli jättetrevligt.
 
Ja, om han slutar gnata på mig att jag ska ”göra mig klar istället för att sitta vid datorn” som om jag vore en jävla treåring för sånt är bara så jävla enerverande. Specieltl för att jag typ ALDRIG NÅGONSIN inte varit klar i tid. Jag är dessutom vuxen (HELLO liksom.)  jag vill inte ha en till farsa. 
 
Gör ni också så? Leker morsa/farsa? Sluta med det. 
 
 
Godmorgon!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Idag blir det heldag med maken”

"Leker" mamma varje dag tror jag. Tjatar mest om att han ska stiga upp, gå och lägga sig. Jag som hade lovat mig själv att inte göra det när vi flyttade ihop.

Tänker jämt att jag ska sluta tjata, men då undrar jag vad som skulle hända om jag verkligen slutade…hm.

Lite. Han beter sig som om jag kommer trilla ner i ett hål direkt jag går utanför dörren. Faktiskt en av de kvaliteter min mamma uppskattar mest hos honom.

Personligen brukar jag tänka att om han kunnat hålla sig vid liv själv såhär länge borde han vara go to go i iaf 25 år till.

Nån morsa är jag absolut inte. Men märker att fortfarande efter nästan 20 år ihop förväntar han sig det ibland (och han blir lika besviken varje gång), tex att jag ska hålla reda på hans tandläkartid, var han lagt sina träningskläder eller när barnen han ska hämta slutar sina aktiviteter. Och omgivningen (särskilt hans mamma) utgår ofta från att jag ansvarar för honom som om han var ett lätt utvecklingsstört barn. Tex att det är jag som klär på honom ("vilken snygg tröja X hade idag, är det du som köpt den?") och ser till att han äter, tränar och passar tider ordentligt. Men konstigt nog verkar han klara det bra själv.

Känner så igen scenen när han tjatar på mig att göra mig i ordning när vi ska i väg. Grrrr. Finns inget mer effektivt sätt att förvandla mig till obstinat tonåring.

Nä, klart det inte är roligt att bli tjatad på. Men som den som alltid alltid alltid får stå och vänta så kan jag säga att jämt och ständigt behöva vänta när man bestämt att göra något också är rätt tröttsamt. 😉 Två sidor av allt…

Är tacksam för att jag har en "vuxen" karl så jag slipper tjata om vanliga saker, däremot blir jag arg på hans användande av torktumlaren och mina kläder och det får han höra ibland.

Men städning, mat och allt annat behöver jag inte gnälla på. Tycker snarare han borde tjata mer på mig som är en slöskit….men det är rätt lugnt på tjatfronten här. För det mesta =P Men hålla tider, det är vi båda noga med. Hatar att slösa med min och andras tid. Hatar att vara sen och jag ogillar starkt att andra är sena….kan nästan bli lite aggressiv om någon inte kommer på utsatt tid. Sen om något kommer emellan och man hör av sig : ok. Men att man håller på och slöar och inte kommer iväg. Det är inte ok för mig….

Om det tar tid och man ska iväg nånstans så är det ju bara att lämna personen som sackar efter 😉 då behöver man inte tjata och gnälla. Man åker bara. I sthlm funkar det ju när det finns tunnelbana, här hemma så får karln helt enkelt ta den andra bilen. Har tagit ungarna och åkt på bvc, karln har kommit efter med andra bilen. Det har hänt en gång. Efter det har det inte blivit något spelande på datorn när vi ska iväg.

Hahahaha, jag är nog en extrem morsa till min sambo… Fy fan, stackars honom. 😀 När jag tänker efter kallar jag alltid honom "lilla" också… även fast han är fyra gånger så stor som jag… nej herregud, jag måste fan lägga av… usch…

Jag är nog också en ganska seriös morsa och inget som oturligt nog går att kategorisera som lek.

Fan LD nu fick du mig att inse, fast det inte ens var något nytt, utan jag har varit fullt medveten om att jag tjatar eftersom han i sin tur tjatar på mig om att sluta tjata typ, men det blir ju något helt annat när man ser det från den här synvinkeln som du gav mig nu.. FAN! Jag måste ge mig.

Nej usch. Ryser av tanken på en karl/kvinna som inte kan sköta sina saker själv (tandläkare eller vad det nu må vara). Självständighet är sexigt och trevligt i ett förhållande. Sedan bryr jag nog mig inte om min sambo är uppe till 4 på natten – man kan ju inte sätta upp sådana regler för en vuxen karl. Han får ju "skylla" sig själv om han är trött på morgonen sedan. Tack och lov att jag funnit min karl… <3

Jag röt precis ifrån mot 2 killar i min klass som satt och pratade om en tjej, kallade henne hora, slyna, bitch, listan kan göras lång. De sa det som att det vore helt okej och till slut kunde jag inte ta det mer. Jag har mycket dig att tacka för att jag äntligen vågar säga ifrån och ta plats, jag gapade och kallade dem dumma i huvudet utan problem, Även om de inte brydde sig känns det ändå som en bedrift.

Tack för peppen och förklaringarna på att det är helt okej att ta plats!

Jag måste fråga en sak. Först och främst: jag dömmer inte. alla gör som man själv vill. Men. Är det vanligt att föräldrar tar ledigt från jobbet och ändå låter barnen gå till förskola? Är själv förskollärare och nybliven mamma och har full förståelse för att man vill kunna ta tid för sig själv eller med sin partner, att barnen kan ha det bättre på förskola några timmar (även om man som förskollärare också är skittrött och less mellan varven och önskar inget hellre än att föräldrarna får för sig att hämta barnen liiiite tidigare just där och då. Ja, så är det. Förskollärare blir också bajströtta på sitt jobb) Men åter; Är det vanligt att man gör så? Vågar man stå för det inför förskolan (du gör uppenbarligen det, hejja!) eller hymlar folk för att man egentligen "vet att det är fel"? Å andra sidan ska väl förskolan skita fullständigt i hur man väljer att göra. Jag kan inte säga vad jag tycker. Som förälder förstår jag det. Som förskollärare inte. Svårt.

Svar:
Vanligt? Det vet jag ingenting om. Det är väl snarare så att det är en lyx att kunna ta ledigt mitt i veckan. Men mina barn går på förskolan måndag till fredag mellan 09 – 15 , oavsett om vi är lediga eller ej. Detta för att det är viktigt med rutiner och att barnen får hänga med i den pedagogiska verksamheten. Ibland får de givetvis också vara hemma om vi ska hitta på nåt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du bara glömde nämna att barnen var en halvtimme sena till förskolan och står fullt påklädda och väntar medans du sitter i trosorna och surfar? Ooooookej…

Svar:
…. jag satt och borstade tänderna. Ni fick vänta påklädda i prick fem minuter. Att barnen var sena var ju för att vi ALLA vaknade sent. Så det så.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Första gången jag verkligen insåg mitt problem var när jag frågade om han inte skulle borsta tänderna innan han gick – och sedan går in och TAR PÅ TANDKRÄM PÅ TANDBORSTEN. "Jag kan själv…". HAHA nej men usch.

Har kommit långt sen dess dock. Nu oroar jag mig och hjälper mest till i smyg när han egentligen inte förtjänar det. Ibland inbillar jag mig att han är för svag för livet, och det är han väl egentligen. lösningen till det är ju inte direkt att dalta…

Jag skulle vilja påstå att det handlar om respekt för varandra också, har man bestämt att gå en viss tid är det ganska taskigt om en står fullt påklädd och svettas medans den andra sitter och typ surfar.

När det gäller dagis så finns det väll de som har regler att om en förälder är hemma så måste barnet vara hemma, eller kan någon rätta mig om jag har fel? En vän till mig fick i alla fall inte ha barn på dagis när en förälder hade semester, det var mot reglerna.

Svar:
du har fel. 🙂 Sen kan enskilda förskolor ha sina egna regler.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *