Kategorier
Vardagstrams

Ikea alltså.

Jag älskar egentligen Ikea för har man barn och liten plånbok så är ikea the place to be liksom. Ba upp till barnavdelningen där fikat kostar typ FEM SPÄNN (lassa upp bullarna) och så kan man släppa loss odjuren en stund medans man fikar och skvallrar med sällskapet. Rekommenderas!

Men att åka till Ikea med en make som ska typ titta på ALLT jättejättelänge och gärna hinna springa runt hela Kungens Kurva när vi ändå håller på för att titta på varenda inredningsbutik som finns… ja det kan vara mindre nöjsamt. Jag är givetvis tacksam för att vi har ett gemensamt intresse (SKITBRA!) men shit, kan karln fatta nångång att jag har en attentionspan som en femåring med ADHD och inte riktigt orkar hålla samma tempo? 
 
 
Men kan vi gååååååå nångång???

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ikea alltså.”

Hej. Drabbades plötsligt av en väldig kärlek till dig av ingen speciell anledning tror jag. Håller absolut inte med dig i allting, fast vem fan håller någonsin med en annan människa om precis allt, men du är så jävla kewl. //:=)

Ja IKEA är verkligen perfekt för barn.

Min korv tycker om att provsitta varenda soffa, provsova i varenda säng (under täcke och allt), ställa skorna i alla skohyllor i alla modellrum och helst öppna varenda skåplucka som finns för att se om de har några roliga saker där inne.

Å ena sidan älskar jag att han har så kul för ingenting och jag som student kan vara där gratis och äta typ billigare än om jag lagade maten hemma, å andra sidan räcker fan inte mitt tålamod till att han ska provligga varenda jävla säng och öppna varje luckfan som dyker upp.

Så ja, jag hyser tudelade känslor jag med…

Jag har en väldigt off topic-grej som jag inte kan bolla någon annan stans än här hos dig, snälla hjälp mig! Har du sett "Gumballs fantastiska värld" på barnkanalen? Om inte, se ett avsnitt och förfasas.. Jag mailade tittarombudsmannen på SVT idag, för jag kunde inte bara låta det passera. Och jag är inte den som brukar varken kommentera här (flitig läsare sen 2008 dock!) än mindre maila SVT liksom. Här är mitt mail:

Hej SVT!

Idag tittade jag och mitt barn (4,5 år) på Barnkanalen som vi ofta gör på vardagkvällarna och råkade tyvärr hamna mitt i "Gumballs fantastiska värld".

Jag ska vara rakt på sak och delge er min mening om den hemska upplevelsen vi fick. Det kan, handen på hjärtat, vara något av det mest fördummande jag sett. Någonsin.

Jag förfasas över att det ens får visas i public service, om jag ska vara ärlig. Min uppfattning om SVT och Barnkanalen är att ni ska sträva efter jämlikhet, spegla det mångkulturella och återge barnens verklighet ur ett prestigelöst och neutralt perspektiv. Men det här programmet, jag vet inte. Hur tänkte ni när ni köpte in det? Ett stressigt och härjigt lågvattenmärke till program som lyckas med konststycket att både cementera könsroller, uppmana till mobbing och använda cyniska metaforer som barn knappast fattar vitsen med. Jag googlar lite och kommer fram till att programmet är amerikanskt (!) och köpt från Cartoon Network, och det förvånar mig inte särskilt om jag ska vara ärlig. När jag ser på Barnkanalen med mitt barn förväntar jag mig kvalitet och i 9 fall av 10 så får jag det. Men snälla, detta program gör mer skada än nytta. Jag tror mig veta att ni vill sända ut ett jämställt budskap och jag ser alla tecken på det i er tablå (samt era fantastiska programledare både i Bolibompa och era egna produktioner såsom Myror i Brallan osv) men alla skulle verkligen må bättre av att "Gumballs fantastiska värld" ströks ur tablån, för vet ni vad? Den världen är inte det minsta fantastisk.

Jag tror att IKEA är utformat efter oss med ADHD. Det är liksom "oh look something shiny" precis HELA tiden. Det vill säga, man drar fram som en furie och får hela tiden sin guldfisk-attentionspan tillfredsställd. Då ska man INTE ha en noggrant letande långsam person med sig. Det går fetbort!

Kan definitivt tänka mig ett byte av make för en dag! Eller, jag menar för ett Ikea-besök 🙂 Ett annat alternativ är att min make går en kurs hos din make och får insikt i tjusningen med Ikea. Lätt ironisk. Men i ärlighetens namn blir jag lite avundsjuk på just detta…

Det finns ju inget värre än föräldrar som sitter kvar och fikar medan barnen får leka hejvilt utan tillsyn. Vissa barn klarar detta perfekt, andra ungar vill man bara mota in i den där leksakstunneln i tyg och stampa ihjäl. Detta efter att de precis gett andra barn (mitt t.ex.) bulor och blåmärken och trängt sig 100 gånger trots tillsägelser. Och om man säger till föräldrarna får man onda ögat.

Men! Jag som stod imorse, när jag skulle fixa frukost, och tänkte att: "Fan. Hur kunde jag vara så dum som bara köpte 1 paket med 6 stycken glas sist jag var på IKEA? De kostade 9 kr och jag älskar dessa glas! Dom är i precis lagom storlek fast många tycker nog dom är för små. Typiskt. Jag vill till IKEA.

Håller med "S", värsta som finns (behöver inte vara på IKEA) är när föräldrar sitter och slappfikar medan barnen löper amok och rusar omrking, men som du säger vissa barn gör ju inte så men det är inte många…

Är precis som din man, älskar att göra saker i lugn och ro – min man hatar det – därför åker vi inte till IKEA tillsammans så är problemet löst så slipper jag ha någon som tjatar att vi ska gå hem och han slipper bli uttråkad till döds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *