Kategorier
Vardagstrams

”Incidenten”

Jaha. Igår var det ju mitt-i-veckan-familjemys och det gick ju bra. Typ. 
 
Så här såg det ut före ”incidenten”:
 

 
(Notera den rosa byttan med världens godaste chili-sås.)
 
Sen såg det ut så här:
 

 
”Mina trosor är fulla av sås” ylade Cissi. Och nu säger jag inte att Cissi är klumpig… hela tiden, men jag kan säga som så att det här kommer komma upp många gånger framöver i framtiden. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ””Incidenten””

Kom att tänka på när jag läste detta hur tråkigt det är att ha en "dålig" egenskap – tex vara lite klumpig eller ha svårt att passa tider – och alltid, alltid, alltid bli påmind om den av vänner, familj och bekanta. Givetvis alltid på ett skämtsamt sätt, så man inte kan bli arg utan att framstå som en galning. Hahahahaha vad roligt det är att X alltid gör si eller så. Väldigt drygt i längden.

Menar inte att det är så här – var mer en fri association.

Anonym:

Jag måste bara säga… att vara klumpig kan man inte riktigt hjälpa. Däremot att passa tider, det kan man defintitivt hjälpa. Det handlar om respekt mot andra.

I övrig – både med och utan incidident, ser det väldigt mysigt ut 🙂

Lena, det där med att passa tider är inte alltid något man kan hjälpa. Jag har alltid haft svårt för att komma i tid, men kämpar med det varje dag. Jag kom för sent till nästan samtliga lektioner under skoltiden och fick ständigt kvarsittning. DET VAR INTE ROLIGT. Fick senare en adhd-diagnos där psykologen förklarade att det är ett vanligt symptom att ha dålig tidsuppfattning (även att vara klumpig).

Jag har en kombinerad asperger-adhd-diagnos och är både vad de flesta skulle kalla klumpig och har jättedålig tidsuppfattning. "Klumpigheten" beror på ett dels de motoriska svårigheter som följer med AS och adhd och problem med balansen. Jag tycker att det är jobbigt att folk drar upp det jämt, typ "hon gör ju alltid såhär" inför folk som jag inte känner och på ett skämtsamt sätt så det bara är att skratta med för att inte verka barnslig eller dryg.

Om det är bland folk jag känner väl och som inte drar upp mina dåliga egenskaper på ett "retsamt" sätt kan jag också skratta åt det, dock.

Lena – Det är sånna som du som ger oss med svårigheter ett helvete. Jag har ingen färdig diagnos än, men det är på gång. Folk som tror att man alltid missar bussen med flit. Som tror att man missar början av varje lektion för att det är kul och sen får stå och skämmas efteråt när man frågar läraren vad man har missat. Som tror att man tycker det är roligt att få påminnelseavgifter på alla räkningar och biblioteksböcker. Som tror att man glömmer saker för att jävlas med andra. Det handlar inte om att man inte har respekt för andra utan att man kämpar för att få ihop sin vardag och ständigt misslyckas. Se över din människosyn och läs på om npf-diagnoser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *