Kategorier
Vardagstrams

Ja det kan ju vara lite svårt att veta var gränsen går liksom

Ja, jag älskar George Michael och det står jag för SÅ DET SÅ. Jag minns när Freddie Mercury dog 1991 och alla som var nånting inom musikvärlden höll en minneskonsert för honom på Wembley (och jag såg direktsändningen såklart) och George sjöng ”somebody to love” tillsammans med resterande medlemmar av Queen och jag ba HERREGUUUUUUUD han skulle kunna ersätta Freddie, fast bara nästan men iallafall, för han var så jävla bra på att sjunga. 
 
 
 
Amen ni hör ju hur jävla awesome. Eller ja ok då det kanske var mindre awesome än jag minns men ändå liksom.
 
En av mina favvolåtar med George är Father Figure och även om jag sjunger med högt när ingen hör så har jag inte riktigt reflekterat över texten, tills igår då jag lyssnade på den om och om igen ungefär trettioåtta gånger som jag brukar göra med låtar jag gillar och ba….. wtf är det han sjunger egentligen?
 
”I will be your father figure”  jahaa…. ok, hen har kanske daddy issues osv kan man ju tolka det som. (BEEN THERE DONE THAT liksom) ”Put your tiny hand in mine”  um.. ? Ok. Kanske. ”I’ll be your daddy” o-k? ”But sometimes love can be mistaken for a crime’’…………….
 
Eeeeeeehhhhh????

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ja det kan ju vara lite svårt att veta var gränsen går liksom”

Alltså just father figure var en av de låtarna jag lyssnade sönder med G M också när jag var yngre. Men jag insåg för ett tag sedan att det är sällan bra att analysera musik en lyssnade på för eoner sedan……för precis som du skriver…eh? Vet inte riktigt om jag VILL förstå hans text där 😉

Ja jag hade också ett sånt där "vafan är det han sjunger" moment.

Var en låt som jag lyssnade på i sjuan och hade glömt bort tills jag hittade en väldigt gammal skiva förra året.

Blev helt chockad över vad låten handlade om egentligen. Hade uppenbarligen totalt missat det som 13 åring. Hur fan det nu gick till.

http://youtu.be/8I4Z3ZVGAZc

Håller med! George är den enda jag hört som kommit någorlunda nära Freddies sångkapacitet. Fast när det gäller utstrålning och närvaro på scen så låg Freddie långt före 🙂 Såg också livesändningen av det där. Känner sig lite "daterad" för att man gjort det kanske…hehe…

På sing365.com säger Jayna så här (att ALLA kvinnor vill ha just det är jag dock ej beredd att hålla med om):

"If you’ve seen the video, It’s about a woman, a girl who’s had a rough life, maybe drugs, promiscuity early in her life. She grew up too fast. A girl who’s "broken". And basically has daddy issues, leading to man issues. She didn’t have a "father figure". George Michael wants to "save" her, the way a father should love and protect his daughter, along with loving her as a partner. At the end of the day, all women, want a man like this. Someone who is strong, protective, comforting and will "save" her. A "father figure". I think it’s beautiful and pure."

Den skrevs ju innan han kom ut som homosexuell, när aids var på tapeten. Jag har alltid tolkat den som en tidig gay-låt, som är lite sådär hemlig och tvetydig just för att han fortfarande är i garderoben. En kärleksförklaring till en yngre och mer oerfaren man, men inte ett barn. Det är homosexuella som är det kriminella i texten.

Förlåt men måste bara få ut detta. Blir så oerhört frustrerad på denna värld. Är 19 år och tjej. I min klass är det killarna som tar för sig, tjejerna sitter tysta. De flesta ledarna i världen är män. Vd:ar, chefer, rektorer.. Oftast män. Presidenter, statsministrar.. Oftast män. Jag blir så arg! Jag vågar inte prata om detta inför min familj då dessa är väldigt konservativa och säger bara "sluta låta så feministisk". Tjejer är nästan alltid underordnade. Känns verkligen som att detta är "a mans world". På riktigt. Tjejer blir våldtagna stup i kvarten, många blir misshandlade/kontrollerade av sina män.. Vågar inte säga detta öppet då de flesta i mitt umgänge ogillar feminism. Men varför är denna värld så fruktansvärt orättvis? Vad kan man ens göra åt det? Man ser när man åker förbi skolor/dagis att det är ett tydligt mönster.. Killarna springer runt och leker medan tjejerna står i ett hörn. Vet inte varför allt detta plötsligt upprör mig. När jag är ute händer det ofta att läskiga män stirrar intensivt på mig och slutar inte vilket känns obehagligt.. känner mig som ett vandrande offer, och har till och med blivit förföljd några gånger. Förlåt för detta var tvungen att få ut det. Tack för en väldigt bra blogg!

Haha alltså åå. Vilket antiklimax att plötsligt börja lyssna på texterna till dom gamla dängorna.

@Holly, tänkte på den låten också! Som jag har älskat den och för något år sedan så ba’ vänta… Öh, vad sjöng du precis nu igen Springsteen?

@Mad:

Världen framstår naturligtvis som fruktansvärt orättvis om man ensidigt tittar på problem som kvinnor har samt de fördelar som är kan upplevas ha. Men det du inte får glömma är att även män drabbas av en mängd orättvisor. De blir oftare misshandlade, de står för nästan alla dödsolyckor på jobben, de får oftare ut och dö i krig, de har sämre skolresultat osv.

Det du kan göra som ung tjej är att bli bra på någonting. Visa att tjejer kan, och generationen som kommer efter dig kommer då inte behöva kämpa lika hårt för att kunna ta plats. Men detta kräver hårt arbete, det KRÄVER att kvinnor faktiskt på allvar tävlar om att bli #1 i allt från Donkey Kong till matlagning osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *