Kategorier
Vardagstrams

Nu målar vi

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu målar vi”

Hej! Jag läste ett tidigare inlägg, "Diagnos" och tänkte bara säga att jag fick liknande symtom som du och min öronläkare sa att jag fått hyperackusi. Någon kanske redan har skrivit det, det var så många kommentarer så jag orkade inte läsa igenom. Men,hur som, jag fick även tinnitus av någon anledning under min studietid (stress, hörselskada?), men istället för nedsatt hörsel så blev jag överhörd. Mycket plågsamt. Vi skulle till exempel testa en sådan där ljudmojäng som man sätter i väggen här hemma, för att skrämma bort djur med frekvenser som inte människor kan höra, men jodå. Jag hörde den där jävla tingesten så den fick vi ta bort. Började dra mig undan, slutade "gå ut", orkade inte träffa mina vänner. Det var så obehagligt med alla ljud, kände mig illamående bara av att tänka på alla ljud jag skulle utsätta mig för. Kan fortfarande inte lyssna på gälla röster, då blir jag sjukt irri. Måste alltid ha öronproppar när det är fest eller kalas. Att gå på konsert utan kommer absolut inte på fråga. Men hörselproppar fungerar bra och är dessutom nödvändigt så att skadan och tinnituset inte ska bli värre. Det kan ju vara något för dig som uppenbarligen överhörd att tänka på, skydda din hörsel! Om du dessutom skulle få tinnitus kan livet förmörkas, tro mig. Har alltid med propps i min väska. Tack för en bra blogg!

HEJ.

Det kommer nog bli svinsnyggt! En jättesnygg tröja du har på dig också 🙂

Jag vill bara berätta att jag tycker att du är grym och att du har förändrat mitt liv i många aspekter, på enbart på bra sätt då vill säga.

Din blogg är hur bra som helst, och du är smart som fan och har så himla bra värderingar och du hjälper mig massor med nya perspektiv m.m.

Ha det så bra

Jag upptäckte något roande idag!

Igår la jag till att min kille läser din blogg. Jag sa inget.

Tidigare idag skulle han skura golvet och utan någon uppenbar orsak började han åla runt med moppen och slickade på skaftet. Hum…

Jag frågade då om han blivit inspirerad av någon, förslagsvis en Lady Dahmer. Efter att jag ställt frågan så blev han helt röd om kinderna och sa "NÄ!" sedan ville han inte skura något mer. Istället gick han till datorn och raderade internethistoriken. Jag stod bakom och sa att han var söt. Själv låtsades han inte höra utan skulle börja kika Blocket väldigt intensivt. 🙂

Roligast av allt är att jag har anat ett tag att han läser bloggen. För några veckor sedan började han fråga mig det ena och det andra, och ville ha djupa svar om vad jag tyckte.

Märkte att frågorna passade ihop med inlägg du skrivit. De gånger mina åsikter inte var vad han förväntade sig eller passade ihop med dina i de inlägg du postat blev han bråksjuk. Han avslöjade aldrig sina egna åsikter men märkte att han ville tycka som du, men istället för att erkänna gick han den här krångliga omvägen. 😀 Han är den tysta typen som gärna drar till fjälls/skogs, jagar, fiskar och annat "typiskt manligt", så känns väl lite svettigt för honom att inse att han kanske är en skogstokig rabiat feminist. 😉

Vad han inte tänker på är att jag har valt honom för att han är en väldigt empatisk och okomplicerad människa. Han låter syskonbarnen måla hans naglar. Han gick till och med runt i smink på affären en gång efter att barnen spökat ut honom. Det var inget han orkade bry sig om.

Han köpte en rosa overall till brorsonen en gång för att han tyckte overallen hade stora schysst reflexer. Brorsdottern brukar han ta med till verkstaden eller på jakt. Men så upptäcker han att han är precis som en vanlig genusintresserad feminist och då blir han orolig.

Det är verkligen att skapa onödig oro åt sig själv. Det är ju bara att fortsätta att gilla läget. 🙂 Speciellt när jag vet att han i grunden inte ens hade märkt att du är feminist om det inte hade varit för att din header talar om det.

Svar:
haha ge honom en puss från mig 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *