Kategorier
Vardagstrams

reaktioner

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”reaktioner”

Jag måste säga att den upplevelsen av mäns reaktioner på mäns våld inte är en upplevelse jag delar med den här tjejen (och förmodat dig eftersom du RT:at). Sen att det finns en jävligt loj inställning när det kommer till ändrad attityd, men det tycker jag gäller lika mycket kvinnor som män. Jag har nog ingen i min närhet som rycker på axlarna åt den här typen av våld. Tvärtom vill jag påstå.

Svar:
min erfarenhet är tyvärr precis som hennes. Börjar man tala om mäns våld osv så reagerar vläldigt många med att slå ifrån sig. T.o.m sk ”schyssta killar”.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Byt ut ordet man/män mot t.ex neger, muslim, zigenare o.s.v.

Fy fan vilken idiot hon är som lever under någon sals illusion om att det finns en grupp "män". Fråga dig själv, hur många män rycker på sina axlar när deras döttrar blir slagna mitt på stan? Hur många män rycker på sina axlar ifall deras fru hade blivit våldtagen? o.s.v.

De flesta män är emot våld mot kvinnor, det är bara under illusionen "Man VS Kvinna" som idioter som du själv tror att män inte bryr sig eller ignorerar våld mot kvinnor.

Svar:
nej man kan inte byta ut ordet mot neger, muslim eller zigenare. det funkar inte så. De flesta män är emot våld mot kvinnor tills bästa kompisen ger frun ”vad hon förtjänar” eller en slampa blir våldtagen. De flesta som slår sina kvinnor är emot våld. Och du missar verkligen poängen, poängen med citaten är inte att män är svin utan att män reagerar märkligt när vi talar om mäns våld.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym – Grejen är att många kvinnor är rädda för män. JAG är rädd för män även om det blivit bättre med åren och ökad "fulhet". När jag gick i mörk park helt ensam och två män kommer gående i en riktning för att byta och gå rakt mot mig helt plötsligt, i högre takt… De kom säkert på att de gått fel men under de sekunderna det tog för dem att gå förbi mig och ut ur parken höll jag på att bryta ihop. Har TUSEN exempel på situationer där män skrämt mig på gränsen till att bli galen.

EN gång har det hänt när jag gått ensam på mörk gata mitt i natten att den mötande mannen gått ut i gatan för att hålla tydligt avstånd. Han sa god kväll men stannade inte. TACK du älskade medmänniska som har förståelse för hur det känns att vara rädd!

Svar:
Jag är definitivt rädd för män
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh, hade denna diskussion med min man senast i förrgår! Hjärndött, för vi kommer ingenstans. Han hatar just formuleringen "mäns våld mot kvinnor". Och jag menar att man marginaliserar problemet ifall man skulle säga "vissa mäns våld mot kvinnor". Till slut kunde vi enas om att män (vissa män då kanske??) nog förstår siffror och statistik bättre exempelvis en av tjugo kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier. Jag förstår att man som man inte vill bli ihopklumpad som en enhet. Lika lite som vi kvinnor vill det, men i just detta fallet tycker jag att männen skall hänga av sig offerkoftan…

Svar:
Grejen är ju också att din man, som man, skördar frukterna av mäns förtryck. Att tillhöra gruppen som är privilegierad innebär just det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Att inte gilla något är inte samma som att bry sig, visa hänsyn eller motarbeta det man inte gillar.

Det handlar inte om det är rättvist eller inte. Det är jävligt lätt att visa hänsyn i de allra flesta situationer.

Vad många inte verkar fatta är att det inte är "män" som våldtar och slår, för det skulle innebär att det att vara man är synonymt med att man vill våldta eller slåss. Människor, vare sig det är män eller kvinnor, våldtar och slåss för att de antingen har en psykisk störning eller lever i en kultur/miljö/religion som har uppfostrat dem att det är rätt att göra så. Lägg inte den skulden på män överlag, för de allra allra flesta män är hur genomfina som helst och skulle aldrig höja handen åt vare sig en annan kvinna, ett barn eller en man.

Svar:
fast det är inte en slump att det är just MÄN som våldtar, slår och mördar. Så nej, jag skulle inte vilja påstå att det är ”människor”. Det är män.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Caroline och Anonym: fast de flesta som begår våldsbrott är män. Det innebär inte att alla män begår våldsbrott. Man måste ju för att försöka minska våldet i samhället bland annat ställa sig frågan varför det inom den grupp som begår våldsbrott är så hög andel män. Då så handlar det inte om att man säger att de männen som begår våldsbrott representerar alla män. Man vill få svar på frågan för att sedan kunna komma fram till hur man kan minska våldet i samhället. Det handlar inte om att anklaga män som grupp.

Detta enormt störande tic att folk inte förstår skillnad på meningen "män gör x" och meningen "alla män gör x". Vi måste kunna prata om att män begår en förödande stor del av vålds- och sexualbrotten i världen, utan att det hela tiden poppar upp muppar och skriker "nej, du kan inte klumpa ihop alla män så där. jag är/känner en fin man som aldrig varit våldsam". Suck.

Ni har inte funderat kring varför kvinnor uppmanas att vara rädda hela tiden? Som kvinna är man fan inte helt hjälplös bara på det kriteriet, men har man haft en livstid av "slå inte på tjer för hon är tjej" mentalitet så har man kanske inte så stor tilltro till sig själv… Det är ju faktiskt MYCKET större risk för att en man ska bli misshandlad av en annan man än att en kvinna blir det..

Underbart, den feministiska propagandan om mäns våld mot kvinnor har fått kvinnor att gå runt och vara rädda för män. Man har skapat den underordning som man säger sig vilja motverka.

Som man bäddar får man ligga, nu får ni leva med ett självpåtvingade mentala fängelse. Kul för er.

Svar:
Det är knappast feministerna som propagerat för synen på män som odjur eller farliga. Det är alla ickefeminister som gör det när de håller kvinnor ansvariga för mäns våld. Typ människor som du som menar att vi kan undvika att bli våldtagna. Eller menar du att kvinnor var mindre rädda/förtryckta innan feminismen kom igång? Vakna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har en fundering….jag är uppfostrad väldigt, väldigt jämställt och av två extremt genust-tänkande föräldrar. Har aldrig prinsessifierats av min pappa och har uppmuntrats till att vara stark kvinna. Jag har aldrig upplevt att jag är rädd för att gå själv på stan (när jag var yngre) eller varit rädd för män i den benämningen som det oftast pratas om i just mäns våld mot kvinnor….

Kan det finnas någon relevans i det här, eller är det bara jag?

För övrigt kan jag tillägga att jag efter en våldtäkt dock blev jävligt harig för dejter, då jag blev dejt-rejpad…typ. Men det behövdes en sådan incident för att jag skulle bli rädd först…

tankar kring detta?

isf kan man dra slutsatsen att alla kvinnor bara är ute efter en mans förmögenhet för så är det. Man vet ju inte om hon vill ha en eller ha ens pengar…fan feminister visar igen vrf de är snäppet under neandertalare…

Svar:
Förklara gärna hur du menar nu.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men hur kan ni förvänta er att man ska sluta generalisera kring kvinnor när ni gör samma sak mot män?

Svar:
att generalisera är ett viktigt verktyg för att synliggöra strukturer. Detta gäller för både män och kvinnor. Problemet är inte generaliseringar utan när folk saknar analys och när generaliseringarna saknar belägg som t.ex ”kvinnor är si elller så”.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Män slår, våldtar och mördar i mycket större utsträckningen än kvinnor. Att konstatera detta är inte samma sak som att påstå att ALLA män utför dessa brott eller att INGEN kvinna gör det, men att män står för en förkrossande majoritet av våldet i samhället är tyvärr inte en åsikt, utan ett rent konstaterande.

Det intressanta är att reaktionen när någon påpekar att mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem ofta blir att "men det är större risk för en man att bli misshandlad av en man än för en kvinna att bli våldtagen". Och ja, rent statistiskt ser det ju ut så (sedan kan en diskussion om de olika strukturer som ligger bakom misshandel och våldtäkt vara på sin plats) men, och detta är ett stort men, det är ju fortfarande MÄNS VÅLD som är problemet?

Saken är den att män måste sluta ursäkta sig och börja se sig själva som en grupp, ett kollektiv, och som en del av en mycket privilegierad grupp har man också ett ansvar. Varför är det så mycket enklare för många (vita) män att se sin överordning när det kommer till frågor kring hudfärg, än när det kommer till kön?

Caroline – Jag tycker du missbrukar begreppet "generalisering". Att påstå att ALLA män brukar våld mot kvinnor vore verkligen en generalisering, en väldigt hemsk och orättvis sådan dessutom, men att krasst konstatera – utifrån statistik och rapporter – att mäns våld mot kvinnor är ett stort problem är inte att generalisera. Det är att konstatera faktum. Stor skillnad.

MAY – Förklara hur jag får skylla mig själv. Snälla berätta hur det här är och var mitt 12åriga jags fel. ALLA GRUPPER i samhället är med och skapar det här klimatet. Det har dessutom varit såhär FOREVER!!! LÅÅÅÅÅNGT innan feminismen ens hade börjat formuleras. Eller vad vet jag. Är ju inte ens feminist och kan i princip inget om teorin bakom.

Veronika och May:

Att kvinnor känner osäkerhet när de är ute beror inte på någon "feministisk propaganda" utan om faktisk statistik. Kvinnor är inte försvarslösa och vi är inte offer men vi är mer sannolika att råka ut för sexuellt våld än män. Däremot är det som du säger större sannolikhet för en man (oftast ¨ldern 18-25) att bli misshandlad än för en kvinna.

Att som kvinna gå ut och vara rädd och hysa misstänksamhet mot män beror mycket på det samhälle vi lever i där en våldtäkt målas ut som det värsta tänkbara för en kvinna (detta kan i sin tur dras till en parallell om kvinnors värde är kopplat till deras sexualitet elelr brist på den.)

Det beror också på att samhället är väldigt snabbt med att skuldbelägga kvinnan i media, sociala sammanhang och även i rättsväsendet (vad hade hon på sig? ingen förtjänar ju att bli våldtagen men hon hade ju flörtat med honom, han kunde ju inte ha förstått att hon itne ville trots att hon var stel och grät genom hela samlaget)

Sara Brännholm – Min mamma har ist hjälpt till att göra mig rädd. För att hon var rädd att ngn skulle göra mig illa såklart. Men skolan är helt klart det ställe där jag tydligast fick lära mig hur "världen fungerar".

Vad ledsen jag blir att din trygghet togs ifrån dig. Hoppas du kan hitta den igen.

Hur jag har reagerat på liknande händelser:

Min dejtrape fattade jag inte ens att det var en våldtäkt först. Det var konstigt. Men tyckte ändå att det var ett förväntat händelseförlopp. Typiskt killar liksom.

När mitt ex började misshandla mig, tjatsexet gick över i våldtäkt så blev jag ist mindre rädd för män. Blir fortfarande skiträdd när det händer ngt men allmänt, hela tiden, är jag mindre rädd. Kan sitta (när jag känner mig hyfsat trygg) och tänka "FUCK U! Var det där det värsta du kunde göra mot mig?? HA HA HA". Typ.

Sen om det är för att vi kommer från "olika håll" vet jag inte.

Så om det inte är en slump att män slår och våldtar, vad menar du då att det beror på?

Svar:
Strukturer och normer. Tror du på riktigt att det är en slump? Att det lika gärna kunde vara kvinnor som stod för våldet? Kvinnor och barn våldtas till döds på flera platser på jorden, är det en slump att det är män som är förövarna?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Blir så trött på kommentarer som Christians. Kvinnor som är ute efter mäns pengar, och män som är beredda att ingå i det äktenskapet baserat på pengar i utbyte mot sex och show off. Feministerna är ju vi som står för jämlikheten, vi som vill balansera maktskillnaderna så att var och en ska kunna välja vem de vill vara och hur de vill leva oavsett kön. Så en hen som inte vill ha feminist är ju snäppet under primat skulle jag säga.

När folk talar om vitas förtryck av anti-vita så är det inte som att jag börjar tjuta. Jag vet ju att JAG inte använder min vithet för att förtrycka andra (medvetet iaf) men jag kan ju ändå erkänna att jag har en förmån genom att vara vit. Och att andra missbrukar den förmånen.

Privilige is not something to be ashamed of it is something to be aware of.

de att man som kvinna är rädd när man går ensam för "alla" män kan var våldtäcktsmän, varenda kvinna man träffar kan vara en golddigger. tyckte själv de var ganska glasklart att jag var ironisk för att de är så löjligt.

Förövrigt så tack för att du svarar på så många kommentarer 🙂

Svar:
Tycker du att det är löjligt att kvinnor är rädda för att utsättas för våld? De flesta kvinnor har eller kommer att utsättas för sexuella trakasserier under sin livstid. Kvinnor mördas, våldtas och utsätts för kränkningar dagligen. Det är en reell rädsla även om det underbyggs av strukturer som ofta handlar om att kontrollera kvinnor genom att skrämma dem. Patriarkatet tjänar på det. Tyvärr.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är inte rädd för män, kanske bor man i rätt landsända åtminstone än så länge:)eller så begriper en inte bättre. Inte kul att gå omkring och vara rädd för hanarna.. Bra att det diskuteras med målet mot en förändring.

Caroline – Nu vet jag inte om det du skrev var riktat till mig, men antar det eftersom jag svarade dig tidigare.

Nej, det är min fulla övertygelse att det inte är en slump att män slår och våldtar i mycket större utsträckning än kvinnor gör det. Däremot tror jag inte att detta är biologiskt betingar, vilket innebär att jag tror att om kvinnor hade fostrats in i den könsroll och de mönster som män gör, då hade det varit kvinnor som varit i majoritet bland förövarna, och inte männen.

Jag tror personligen på en förklaring som ligger i linje med många teorier kring genus och könsroller, nämligen att män redan från tidig ålder fostras in i att det är mer "okej" att vara våldsam (går att se redan på förskolan då pojkar uppmuntras till mer våldsam lek än flickor) än vad det är för kvinnor. Pojkars kränkningar och våld mot flickor i skolan avfärdas inte sällan av skolpersonal och andra vuxna med att "han gillar dig men vet inte hur han ska visa det", för att ta ett mycket talande exempel där kvinnor påverkas att tro att mäns våld till och med kan vara ett tecken på affektion (!)

Sedermera är jag, och många med mig, av uppfattningen att det finns en djupt rotad uppfattning i samhället om att kvinnors kroppar och sexualitet är till för män, och i någon mån tillhör dem, snarare än kvinnorna själva. Alla män och kvinnor påverkas av detta, även om det inte innebär att alla män tycker detta är rätt och legitimt.

Att påstå att män slår och våldtar är, som jag skrev tidigare, inte samma sak som att påstå att ALLA män gör (eller tycker det är okej att göra) det. De allra flesta män slår eller våldtar inte, det är vi medvetna om. Däremot måste vi våga tala om varför män är så överrepresenterade i brottsstatistiken när det gäller våldsbrott och brott som inbegriper sexuellt våld.

Både män och kvinnor är med och upprätthåller könsmaktsordningen, men män sitter på långt mer makt i samhället, både i Sverige och i världen, och har därför ett stort ansvar. Män kan inte urskulda sig med att "men jag slår inte" och sedan tycka att han inte har ett ansvar i att motverka sexism.

Men vad göttigt men ännu en man som ska förminska och förlöjliga när man försöker prata om sin rädsla.

Gå in på twitter och läs @everydaysexism, #shoutingback. Har själv råkat ut för det mesta av det som skrivs där. Här hemma i goa, fina Sverige. För att inte tala om vad mina kompisar i serveringsyrket har fått stå ut med.

Christian – Ursäkta, men så jävla vidrigt att förminska kvinnors rädsla?! Du är, enligt ditt namn, inte kvinna och har således INGEN ANING om hur denna rädsla upplevs. Förstod din ironi, men att ens dra liknelsen mellan "rädslan" i att stöta på en golddigger och rädslan i att stöta på en våldtäktsman är så smaklöst att det är sanslöst.

Män löper större risk för att råka ut för trubbel, men är generellt sett mindre rädda än kvinnor.

Återigen, kvinnor har fallit in i offerrollen. Det är ni själva som står för ert eget förtryck.

Svar:
Det är knappast kvinnor som ursäktar mäns våld genom att skuldbelägga kvinnor. Det är knappast kvinnor som i alla tider har lärt kvinnor att de måste skydda sig, undvika risker, viss typ av kläder, män osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kvinnor borde inte vara rädda men samhället tvingar oss att vara det.

Vi ska veta hur man "förebygger" en våldtäkt och förhindrar det. Helt sjukt! Det är ju inte offret som är den skyldiga utan den som begår den vidriga gärningen men ändå läggs det skuld på offret. Det är något vi får lära oss genom media, sociala situationer och rättsväsendet. Vad hade hon på sig? "Det är ju inte okej att våldta men hon hade ju flörtat med honom." Det går inte att fastställa att mannen inte uppfattat att kvinnan inte ville ha samlag trots att hon var stel och grät under hela samlaget. Allt det är exempel på vad som faktiskt sagts om våldtäkter.

Alla män våldtar inte. Ingen rationell människa skulle få för sig det. Men om en kvinna råkar ut för en våldtäkt så ses det som att hon har skuld i det för att hon borde "veta bättre" (m.a.o. ha förhindrat våldtäkten genom att inte följa med random kille eller åka svarttaxi eller ens vanlig taxi ibland osv.)

Kvinnor som individer kanske inte alla är rädda men samhället som det ser ut idag straffar oss för det.

Män har svårt att förstå tyvärr, men ett första steg är att försöka förstå istället för att bli kinkig och hävda att de minsann inte slår/våldtar eller jämföra att bli utsatt för en våldtäkt med att vara ihop med en golddigger.

Svar:
när man säger att vi borde ”veta bättre” så säger man samtidigt att alla män är farliga.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir så förbannad på Christians inlägg, ja, vissa kvinnor väljer en man för deras pengar, och vissa män är så vidriga att en normal femistisk kvinna aldrig skulle ta i dem me tång, då de har en viss vilja att lägga pengar på en kvinna i ett äktenskap som går ut på att hon ska vara där enbart för sex och uppvisning. Feminismen gäller inte bara kvinnor, den gäller män och hens och vi alla behöver den för att bli accepterade som individer. Även du som man har inte alltid varit fri just på grund av att du föddes med en balle, så kommer det ett par förväntningar och en viss uppfostran och ett visst utanförskap. så jag är feminist inte bara för kvinnornas skull, utan också för din jävla skull. Otacksamme jävel!

Roligt, tydligen är det alltså bra för det s.k. patriarkatet att skrämma kvinnor på detta sätt. Samtidigt som de enda som verkar vilja stoppa fenomenet är just män.

Som vanligt (tyvärr) så vill inte kvinnor ha en lösning utan bara medhåll och sympati över hur svårt dom har det.

Är det inte dags att växa upp? Jämställdhet är ingenting män kan ge er, det är något ni måste leva upp till.

Svar:
jag väntar fortfarande på att du ska ge mig svar på vad lösningen är. Varför vill du inte svara?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är också trött på detta. Typ "JAG är inget monster, jag är en nice guy". Samtidigt så vill ingen göra något åt systemet eftersom BINGO!! det ger dem fördelar. Det är bra för män att vi kvinnor fruktar dem. Vi får lägre löner, "ställer upp" på att agera sexobjekt.. allt på deras villkor. Ja, det kan låta extremt för vissa men det är så det ÄR.

Det gynnar oss inte att blunda för problemet och försvara alla "snälla" killar. Min sambo är ingen kvinnomisshandlare eller våldtäktsman. Det var inte min förra snubbe heller. Men det är skit samma! Vi måste KROSSA patriarkatet NUUUU. Såg ni Fridolin på TV igår när han pratade om löneskillnaderna mellan män och kvinnor som ökar lavinartat hos de under 24 år? Ingenting händer ju och det är just pga att vi hela tiden måste försvara männen, täcka upp, inte skuldbelägga.. vaknaaa!!! Det är kamp som gäller om vi vill få ändring. Det betyder inte att vi ska hata enskilda män, absolut INTE. Men vi ska inte skräda orden när det gäller hur patriarkatet ser ut. Sluta försvara män!!

@Dahmer: Gör som män, sluta oroa er så mycket. Som sagt innan löper män större risk att råka illa ut, men vi går inte runt och är rädda hela tiden.

Släpp offerrollen.

Svar:
Det funkar inte riktigt så eftersom att det grundar sig djupare än individers eventuella rädsla. Och att ”sluta vara rädd” löser inte problemet att kvinnor 1. utsätts samt 2. hålls ansvariga.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Dahmer: Ni måste arbeta bort offerrollen. Problemet antar jag är att offerrollen ger er privilegier, så det är ett val ni får göra. Är rädslan värd dom privilegier ni får av att ses som offer för dom stora stygga männen?

Svar:
Vilka privilegier är det? Offerroll? Att vara offer är inte en attityd, det är något man blir när man utsätts för brott. Utan offer, inga förövare. Ditt resonemang gagnar bara de som utför dessa övergrepp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

May: Du påstår att kvinnor tar på sig en offerroll om de är rädda för att män ska våldta eller misshandla dem. Som argument till det använder du att män rent statistiskt råkar ur för mer våld. Vad är logiken i det?

För det första blir väl inte kvinnor mindre utsatta bara för att män utsätts lika mycket eller mer för våld?

För det andra; kvinnor utsätts för våldtäkt av män. Bara senaste veckorna har det skett flera brutala gruppvåldtäkter där flera män har gått på en kvinna. De som blir utsatta för något så brutalt kan ha fått sina liv förstörda för alltid och med tanke på att man kan råka ut för något sådant är det ett hån att du och andra anser att man inte ska vara rädd.

För det tredje: När män utsätts för våld av andra män är de mer eller mindre fysiskt jämnstarka. En man kan försvara sig från en annan man på ett helt annat sätt än en kvinna kan.

Jag har själv exempelvis blivit utsatt för våld av en tjej i min egen ålder. Anledningen till att jag klarade mig med hälsan och min handväska i behåll (det rörde sig om ett rånförsök och ringa misshandel) var att jag kunde försvara mig fysiskt. Jag var större, men hon missbedömde väl situationen eller vad vet jag. Om en man hade valt att göra samma sak hade jag varit åtskilligt mer skadad och förlorat mina ägodelar. Är det svårt för dig att se den skilladen? Är det svårt för dig att förstå att man kan bli rädd om man hör talas om en tjej som blir påhoppad av 5 män? Det är verklighet och det händer hur mycket du än försöker skylla kvinnors rädsla på "skräckpropaganda".

Feministhyckleriet i sin renaste form. Generalisera ut HALVA jordens befolkning som eventuella våldsförbrytare. Hör du själv hur absurt det låter?

Vad är poängen med allt detta skuldbeläggande? Vad ska normala, fredliga, ickevåldsamma män göra annorlunda? Våldsbrott är straffbara (även om jag tycker straffen kan höjas en hel del i Sverige), vad mer kan man göra?

Att uppmuntra människor att inte gå genom ruffiga kvarter ensamma mitt i natten är väl common sense när världen ser ut som den gör. Vi lever inte i Disneyworld där alla är snälla eller har potential att vara goda. Kvinnor kan bli våldtagna, misshandlade, mördade och rånade. Män likaså även om det är ovanligare att en man våldtas (om man bortser från amerikanska fängelser). Dock är det mycket vanligare att han utsätts för andra våldsbrott.

Här är lite annat smått o gott som du kan läsa. Snälla sluta hata män så mycket.

http://www.phac-aspc.gc.ca/ncfv-cnivf/publications/mlintima-eng.php

http://www.guardian.co.uk/society/2010/sep/05/men-victims-domestic-violence

Men herregud, ta av dig offerkoftan för fan Lady, du passar bra i gruppen "vita kränkta kvinnor" din pajas.

Luktar som att någon inte fått sig ett rejält skjut på länge.

Sen en fråga, varför ser 99% av alla kvinnliga feminister så fula ut? och varför ser 99% av alla manliga feminister så icke-maskulina ut som möjligt?

Svar:
Varför är 100% av alla antifeminister så förbannat korkade och analyslösa?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag var aldrig radd for man nar jag var yngre.

Min oppenhet och vilja att tro att alla man ar schyssta ledde till att jag fick en 30-arig stalker nar jag var 16. Jag pratade med honom over internet en dag och sedan lat han mig inte vara. Han tog reda pa min address och mordhotade mig, for att jag inte var intresserad av honom.

Nagra manader senare blev jag valdtagen av en av mina basta vanner. Snallaste killen i varlden, verkligen.

Numera ar jag radd. Jag forsoker ge man "the benefit of the doubt", men jag kan inte hjalpa det. Man skrammer mig.

IroniskaBertil: Du äger inte förmågan att argumentera. Du läser något och reagerar instinktivt med att slänga ur dig personangrepp. Tror du att det får dig att framstå som intelligent? Nej, men det har du inte ens reflekterat över. Du vill bara vara elak (och skydda dig själv med att "du ju bara var ironisk").

Dessutom avslöjar män som du (för du är inte ensam om att tala om för kvinnor att de egentligen bara behöver lite kuk) att det är DU som har ett ostillat sexbebov och att DU inte känner att du fungerar som människa om du inte får sex. Det är du och bara du som gör bort dig genom att kalla feminister fula.

Hahaha Kent, du gjør jo PRESIS det Lisa sier, leste du ens det som sto?

For i helvete, ingen har bedt deg eller alle andre menn som grupp å ta på dere SKULDEN for menns vold, bare at dere tar deres del av ANSVARET. Som medborgere i et samhälle vi alle lever i!

Men neh, vi lever ikke i disneyworld, så det er visst like bra å bare legge ner og ge opp å forsøke å skape en bedre verden? Hva går du på egentlig?

Om du tror at menn som grupp ikke kan endre seg i just denne frågan, når vi vet at det finnes så mange menn som faktisk IKKE slår eller voldtar, når vi vet at alle burde være kapable til det, da er det nok du som hater menn.

Svar till lady: Det är just det jag gjort, grävt i – och analyserat dagens "feminism" rätt fint på djupet. Vad har jag funnit? Motsägelser, paradoxer, bitterhet, kränkthet, i regel sexuellt oattraktiva kvinnor och män.

Kvinnorna blir feminister i brist på uppmärksamhet av det motsatta könet, män blir feminister för att dom aldrig tillhörde den där "populära skaran killar" i skolan vilket gjorde att dom fick det svårt på köttmarknaden – därav den undermedvetna driften att söka sig till feminism i hopp om att få fler liggmöjligheter.

Titta igenom olika feministgrupper på facebook, kolla den lokala feministkören i valfri stad/by – Vad har dom gemensamt? I regel sexuellt oattraktiva. Det är ingen slump

Som svar på "atmospheregirl" – Det du gör nu är just något jag märkt av mycket inom denna "feministrörelse" – När man möter motstånd så bemöter man personen i fråga med att han tydligen "inte får ligga" alternativt "är bitter" – Det är förskoleexemplar av debatt-teknik som tyvärr inte fungerar särskilt bra utanför de kränkta feministernas samt högstadiets murar.

Om du förövrigt verkligen vill veta något angående mitt sexliv så kan jag informera damen (eller Orcen) om att jag låg senast i förrgårnatt där jag och min väldigt heta flicka hade ett hett dominant knull vilket avslutades med en rejäl sats i hennes ansikte, något hon säger sig gilla då hon är av oerhörd feminin natur och därmed drar till maskulinitet och dominans.

Detta kan du troligtvis inte relatera till då du med största sannorlikhet är en ful ragata med uppstoppad bomull i anus och innehavare av en man-jaw, hur som helst, försök att förstå andra människor – det är en bra egenskap, lärde jag mig på dagis (vilket inte var ett genusdagis, thank god!)

Svar:
du är fantastiskt ynklig. Med läsare som dig så får man helt enkelt bara tacka. Du gör det enkelt för mig. lol
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Det du gör nu är just något jag märkt av mycket inom denna "feministrörelse" – När man möter motstånd så bemöter man personen i fråga med att han tydligen "inte får ligga" alternativt "är bitter" – Det är förskoleexemplar av debatt-teknik som tyvärr inte fungerar särskilt bra utanför de kränkta feministernas samt högstadiets murar."

Säger själv i inlägget innan till en annan person: "Luktar som att någon inte fått sig ett rejält skjut på länge."

Jadu, Bertil..

Bertil: Jag kan lova dig att jag var populär i skolan. Jag fick ligga senast i morse med min sjukt manlige och dominanta pojkvän. Jag har aldrig haft problem att få ligg. Jag är feminist för att jag vill ha samma rättigheter som män.

Och, snyggt kast i glashuset förresten 🙂

Jag tror inte att de personer som svarar att "jag gör inte så" svarar så för att de tar åt sig personligen – utan just för att visa på att det finns vettiga personer som inte slåss och våldtar.

De personer som faktiskt gör sådant är en överrepresenterad minoritet och bör inte ses som någonting allmängiltigt.

Och nej, jag är inte rädd för män. (Inte kvinnor heller för den delen.) Varken under dag- eller nattid eller när jag är själv med någon. Varför skulle jag? Alla människor är potentiella mördare (under rätt (eller fel?) omständigheter), men inte stänger jag mig inne hela dagarna i rädslan för att bli mördad. Det känns bara irrationellt.

IroniskaBertil: Nu förstår jag inte ens vad du menar. Påstår du att det är feminister som bemöter "motstånd" från män med att män inte har fått ligga tillräckligt? Det tror du väl inte ens själv på? Det är i princip bara män som skriver så till feminister. Vilket du ju själv alldeles nyss gjorde, utan att någon skrivit så till dig och utan att komma med ett enda vettigt sakargument.

Jag vände på steken och skrev att det med största sannolikhet är du som bygger upp ditt liv kring och känner att du inte fungerar utan sex. Enligt mig är det uppenbart att den som tror att andra mår dåligt av att sakna något är de som själva lägger väldigt stor vikt vid just den saken. Det du sa var inget "motstånd" till något och det var du som började. Dessutom är jag inte det minsta intresserad av ditt sexliv.

Mitt eller ditt eller någon annans utseende har ingen betydelse. Den dagen du förstår att det inte spelar någon roll huruvida jag ser ut som Scarlett Johansson eller är en "ful ragata" är samma dag du kommer förstå att det krävs ganska mycket mer tankeverksamhet än att påstå att någon är ful för att bli tagen seriöst. Kanske lär du dig också att se världen ur ett helt nytt perspektiv när du inser att det finns ganska många kvinnor som inte bryr sig om du tycker att de är fula.

Så, Bertil, har du inget mer att komma med nu när du fått berätta om ditt sexliv och hävt ur dig oförskämdheter? Vad vill du argumentera för och vad är dina argument?

Sedan ser åtminstone jag det som en självklarhet att bra personer inte skall behöva ta något slags kollektivt ansvar för vad de dåliga personerna gör.

Svar:
Vad är en dålig person? Vad är en bra person? Är det så svartvitt? Kan man dela upp människor på det viset? Är våldsförövare och våldtäktsmän helt dåliga? Kan inte en schysst kille som många gillar våldta eller slå? Din svartvita syn är farlig och osynliggör en stor del offer och förövare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Susanne – ursäkta, du kanske inte förstod ironin i mitt inlägg? Du kanske inte förstod att jag härmade er?

Ellen – Jag är fullt seriös, vad som dock skrämmer mig är galna extremfeministers våta fantasier om "genusdagis".

LI – Om du talar sanning är du snarare undantaget som bekräftar regeln, sen är det stor skillnad på feminister och feminister. Vissa är "normala" i skallen, sen har vi sådana som Lady som gnäller över tammefan allt pga uselt med uppmärksamhet från det motsatta könet under sitt liv, och det lyser igenom sååå väl.

Förövrigt är dagens feminism knappast någon "kamp om jämställdhet", finns väldigt få numera som tar feminister särskilt seriöst då svensk feminism bara är en fin liten täckmantel för ett underliggande manshat.

Sluta gnälla så jävligt för i helvete, det är tack vare män ni feminister ens kan sitta här och skriva, använda elektricitet, dricka vatten från kran, ta tåget eller bilen på morgonen, leva i ett fredligt land, ha sjukvård, kan handla mat på ica – Ja, i stort sett allt i denna värld har män byggt.

"This is a mans world, but it would be nothing with a woman or a girl" vetni.

Jag kan garantera att majoriteten av män inte hatar er, dock tror jag ni bara skjuter er lite själva i foten när ni gnäller över massa jävla trams – jesus christ, kolla ut i världen, om sverige inte passar sig så finns det många andra fina länder där ni säkert skulle få en mycket bättre behandling, kanske afghanistan eller saudiarabien? 🙂

Svar:
Att avfärda mig som ”gnällig pga inte fått tillräckligt mycket uppmärksamhet av män” visar på vilken nivå din analys är. Vill du diskutera dessa frågor så är det en bra början att inte använda patriarkala härskartekniker på dina motståndare för de bevisar snarare vår poäng än tillför något motargument.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

helvete vilka tragiska och trångsynta människor det finns.

försvara männen eller ej, är det dessa två sidor som endast finns?

självklart finns det män som slår kvinnor, våldtar och hejar på när deras kompisar våldtar.

men tänk på en sak, hur ni än tycker och tänker när det kommer till dessa män, odjuren som ni kallar dom.

ni vet väl ändå om att tjejer kan och GÖR exakt samma saker? dock inte lika många.. men det finns kvinnor som misshandlar sina män OCH våldtar karlar!

Svar:
klart det finns kvinnor som slår och våldtar och det ÄR ett problem att det fortfarande är så tabu för män att våga tala om det.
MEN. Det är inte i närheten av samma utsträckning som männens våld mot både män och kvinnor. Män står för 98% av alla sexualbrott och drygt 80% av alla våldsbrott. Det är ganska höga siffor.

Jag skulle förövrigt aldrig kalla män som våldtar och slår för odjur. De är nämligen inga odjur alls. De är vanliga män. Våra bröder, vänner, makar, söner. De har goda sidor och egenskaper, de har vänner, de har jobb och familjer och människor som tycker om dem och som de tycker om.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Var förövrigt jag som stod för det längre inlägget ovan, buggade ur tydligen.

Atmosphere girl: Självklart har utseendet betydelse när det kommer till lust detta då feminism i de flesta fall är något folk söker sig till för att man känner sig otillräcklig och vill ha någon form av "hämnd", MAO ett underliggande manshat (Alternativt om man är karl, en omedveten drift för att få ligga AKA white-knight behaviour där man sätter kvinnan på en pedistal för att få lite av kakan).

Hur ser man detta? Återigen, kolla runt bland feminister, i regel handlar det om relativt fysiskt oattraktiva människor.

Högst troligt är du själv inte heller särskilt attraktiv och därav varför du sökt dig till feminism – ett manshat just för att du aldrig fått lika mycket uppmärksamhet som dina snyggare "systrar".

Detta är såklart kontroversiellt, ack så sant. Det finns väldigt få riktigt fysiskt attraktiva feminister, anledningen är ovan.

Now, med det sagt så är jag för jämställdhet – Men jag är starkt emot feminism då dagens feminism inte handlar om just jämställdhet.

Jag är heller ingen sexist – även fast jag erkänner och accepterar de enorma biologiska skillnader mellan könen vilket resulterat i att män är bättre på vissa saker, och kvinnor på andra.

Detta är varken bra eller dåligt, det bara är – det är så människan är utvecklad och det är bara att acceptera.

Börja älska män istället så garanterar jag att era liv kommer bli bättre, sluta vara så oerhört jävla bitter. Fixa till erat utseende och bege er ut på marknaden, jag lovar, det finns någon man som finner er attraktiva och som ni kan bygga ett bra liv med.

Ni kommer ingenstans över att sitta och gnälla över "kvinniförtrycket" och "det hemska patriakatet", herrejösses, life is short, be happy.

Svar:
Älska män? Män som du menar du? Som uttrycker sig föraktfullt och kvinnohatiskt? Nej tack. Jag är för övrigt gift. Jag behöve rinte ”fixa till mig och ge mig ut på marknaden”.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Dahmer m.fl.

Jag har gett er analys och lösning. Vill ni strunta i detta och gå runt och vara rädda så drabbar det endast er kvinnor.

Vill ni förtrycka er själva så kommer jag–den stora stygga mannen–att glatt titta på.

Svar:
Så du menar att män kommer sluta våldta, slå och förtrycka oss om vi slutar vara rädda? Förklara gärna hur detta funkar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men vad är er plan? Tänker ni springa runt och vara rädda tills dess att alla män slutat våldta och misshandla kvinnor?

glhf

Svar:
det är inte så att vi planerat att vara rädda för att på så sätt få slut på våldet. herregud. Vad är vår plan? Att förändra strukturerna. Att vara genusmedveten är till exempel ett verktyg för att upplösa mansnormer som är skadliga. Vad är DIN plan för att få män att sluta våldta?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Aha så du härmade "oss" i förväg alltså.

Lurigt Bertil. Visste inte att jag hade en vana att öppna med "du har fått för lite kuk" i diskussioner men nu vet jag.

Så då menar du att åsikten att kvinnor är feminister "pga uselt med uppmärksamhet från det motsatta könet" egentligen inte är din egen åsikt?

För som sagt det är ju sånt som du själv tycker är hemska debatt-tekniker. När folk påstår att motståndare tycker som de gör pga "inte får ligga". "Det är förskoleexemplar av debatt-teknik som tyvärr inte fungerar särskilt bra utanför de kränkta feministernas samt högstadiets murar." Ändå så använder du dom själv.

Även intressant att du tror dig veta så mycket om feministers sexliv också. Tell me more! Jag vill veta, hur har du fått reda på detta?

Ni bör sluta vara rädda för ert eget välbefinnandes skull.

Hur man stoppar det våld som män och kvinnor utövar är givetvis en svår fråga. Varför funkar inte din teori som exempel? Kvinnor uppfostras enligt feminister till att vara omhändertagande osv och är inte i de "strukturer som gör män våldsamma". Trots detta står kvinnor för drygt 50% av allt våld i nära relationer.

Att kvinnor inte våldtar i samma utsträckning beror sannolikt på att dom redan har gratis och fri tillgång till sex. Det är ungefär som att miljardärer sällan rånar banker.

Det grundläggande problemet är att en minoritet av befolkningen har väldigt dålig impulskontroll. Samhället har idag ingen bra lösning på hur dessa skall hanteras.

Alltså, vad som definierar en "bra" kontra "dålig" person är inte så subjektivt som det låter. För att vara mer precis kan jag väl säga att jag menade "bra" och "dåliga" handlingar. (Naturligtvis går det inte att förminska en person till enbart en, eller ett par, handlingar.) Vad som är bra och dåligt bestäms av filosofiska/juridiska/retoriska lagar.

Måste ju säga att det är väldigt bra att det pratas mer och mer om det här, om även i långsam takt. Mycket dokumentärer nu i just det här ämnet, böcker och annat. Jag hoppas verkligen att fler får upp ögonen för allt detta och att man vågar se verkligheten hur vidrig den än är, istället för att blunda sig igenom livet.

Blir mörkrädd av kommentarer á la May och IroniskaBertil.

Läser om våldtäkt efter våldtäkt i tidningarna. Klart man är rädd när man går ut sent på kvällen. Det är som att läsa om kometer som regelbundet slår ner i huvudet på män som är ute kvällstid. Skulle de sluta trilla ner i huvudet på män bara för att de slutar titta upp oroligt?

Bertil: Se dig omkring så ska du hitta miljontals olika problem som behöver lösas. Jag tycker inte det svåra är att utkristallisera att det finns problem och vad de är, utan att hitta lösningen på dem. Därför frågade jag VEM som ska lösa dem? Jag vet i alla fall att en lösning inte är att säga "men jag har ju inte gjort något".

Krista: Män som resonerar så här bryr sig egentligen inte om vare sig våldtäkter eller huruvida kvinnor går runt rädda (även om de påstår sig vilja komma med lösningar "för vår egen skull"). De vill att kvinnor ska älska män och att vi inte ska göra annat än oroa sig över om vi är tillräckligt snygga. Gäsp!

Jag inser att jag som vit har privilegier och att vissa från den grupp jag tillhör utnyttjar sin priviligerade position för att förtrycka de som inte är vita. Jag tar inte illa upp när någon påpekar att vissa vita behandlar folk med en annan hudfärg illa. När det talas om apartheid försöker jag inte förminska problemet genom att säga att jag aldrig skulle ha betett mig så som de vita i Sydafrika gjorde. Jag är även heterosexuell och tillhör även där en grupp som ofta förtrycker människor med en annan läggning. Jag försöker inte förminska det problemet heller. Så varför ska det vara så jävla svårt för män att tala om mäns våld mot kvinnor bara för att de själva inte slår och våldtar kvinnor?

LD: jag skulle vilja påstå att de flesta män fortfarande är emot våld mot kvinnor tills "bästa kompisen ger frun vad hon förtjänar" samt emot sexualbrott när även "en slampa" blir våldtagen. Lisa: det är naturligt att en intar en försvarsposition när man som medlem i en grupp som en ej valt att ingå i (män)genom begreppet "mäns våld mot kvinnor" upplever sig inkluderad i ett beteende som en som individ tar avstånd ifrån. Jämför med begrepp som "arbetarklassens bristande moral och hygien" eller "vita människors förtryck av

svarta". Håller med er i sak och har själv egentligen inte problem med dessa begrepp och "generaliseringar", men kommentatorsfältet visar tydligt det som jag tidigare påpekat om risken att använda begrepp som stöter bort presumtiva personer som skulle kunnat engagerats i kampen för jämställdhet om förhållningssättet från och begreppsapparaten hos de redan övertygade varit annorlunda. Nu tror jag att de faktiskt på riktigt schyssta killarna istället upplever detta som elitistiskt och kollektivt skuldbeläggande.

May

Det stämmer inte att kvinnor står för 50% av våldet i nära relationer. Om en till exempel ser på dödligt våld i nära (heterosexuella) relationer så dödas statistiskt sett 17 kvinnor per år i Sverige. Att jämföra med 3 stycken män.

Sedan är det absolut tvärtom när det gäller impulskontroll. Misshandel är ofta systematisk och beräknande. Det vill säga slagen görs där det inte kommer att synas, sker i hemmet och inte ute på gatan.

Våld är ju dessutom så mycket mer än bara slag, den psykiska misshandeln som ofta både föregår och fortgår slagen är minst lika destruktiva och nedbrytande för den som blir drabbad. Män som inte slår kanske ändå ska rannsaka vad det är som gör att de blir upprörda när våldet förs på tal? Vad är det som blir så hotande med att våga prata om att en alltför stor del av män faktiskt använder sig av våld i dagens samhälle, mot kvinnor som de lever med, som de ofta har barn med och som de istället borde älska och respektera?

May – "Att kvinnor inte våldtar i samma utsträckning beror sannolikt på att dom redan har gratis och fri tillgång till sex."

Snälla, förklara detta för mig? Jag förstår nämligen verkligen inte hur du resonerar här. Själv tänker jag som så att om vi utgår från den heterosexuella normen här (och inte räknar in onani som ändå kan räknas som sex) så bör ju en man få ligga varje gång en kvinna får ligga? Män och kvinnor utgör ju grovt räknat 50% var av jordens befolkning? Är uppriktigt intresserad av att höra din teori kring detta?

Förövrigt handlar våldtäkt väldigt lite om sexuell tillfredsställelse och väldigt mycket om makt.

@Sandra:

Du tittar på fall som utgör en extremt liten andel av den totala mängden. I stort så stämmer siffran 50% bra. Detta pekar på att den feministiska strukturförklaringen är falsk.

Det som provocerar är att man utmålar män till bovar på ett partiskt sätt. Man hade lika gärna kunnat tala om kvinnors våld mot barn och/istället, men hur ofta ser du det?

Det enda man lyckats uppnå är att skrämma kvinnor samt skapa en vi mot dom situation gällande kvinnor och män.

Bryr jag mig personligen? Nej. Det drabbar inte mig som man. Jag går inte runt och är rädd och jag ser inte kvinnor som fiender. Det enda förlorarna i scenariot är kvinnor. Ni är offer för er egna propaganda.

Hejsan, mitt i all minst sagt hetsig (och nödvändig) diskussion!

Jag prövar nu på det här med No Poo då mitt hårbotten är ganska känsligt. Satt här och funderade lite, och kom då att undra om dessa volymschampon (med silicon) är riktiga bovar förr torr hårbotten? Du råkar inte ha någon aning om den här saken? För jag har upplevt att mitt hårbotten mer eller mindre avlider utav volymschampo.

Puss på rumpan! Eller var du nu vill ha pussen.

Tråkigt att de sk good guys väldigt lätt slår ifrån sig allt bara för att de själv inte gör sådana saker. Det känns som om deras reaktion nästan förminskar det kvinnor går igenom vilket inte är okej. Jag vill inte behöva vara rädd för att gå ute själv på kvällarna och möta okända män. Den rädslan är något som många män aldrig upplever (visst finns det, men långt ifrån lika utbrett som hos kvinnor). Män ffa måste börja se problemen på allvar och faktiskt ändra på sina beteenden och sin syn på kvinnor.

Är ni tokiga på riktigt eller vad är det frågan om? Hur kan ni sitta och säga att ni är rädda för män eller att män inte ska få lov att slå ifrån sig våldtäkt osv? Jag håller med personen som skrev kommentar nr 2. Byt ut ordet "män" mot "neger" eller "invandrare". Ni har ju ett tankesätt som är precis som rasisterna och det är så skrämmande! Det finns underbara och alldeles enastående män som aldrig skulle våldta eller slå en kvinna, som tar god hand om sina barn och är hur bra som helst. Så kommer ni här inne och skriver en massa skit som ett slag rakt i ansiktet på dom! Vad är det för män som ni har träffat genom livet undrar jag då? Och vad är det för skillnad mot att diskriminera mot en hudfärg och ett kön, i detta fallet det manliga könet? Tycker ni inte längre att kön inte ska spela roll? Har ni ändrat uppfattning nu eller? TRAMS OCH SÅ TOTALT ONÖDIGT SAMT SKITNÖDIGT!

Svar:
att peka ut strukturer är inte att diskriminera. Män begår flest våldsbrott och nästan alla sexualbrott. Detta är ett problem. Att slå ifrån sig detta är en märklig reaktion. Jag tar aldrig illa upp när vitas privilegier ifrågasätts, tvärtom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast jag kan ändå förstå männens reaktion till det hela. Jag skulle nog häva ur mig något liknande om män började generalisera kvinnors beteende. I övrigt har jag varit tillsammans med en man som slår, under fyra år, och han var ett JÄVLA svin. Jag är arg på män som honom, men inte på de andra. Det gäller att lägga sin ilska på rätt plats.

Laddy du skrev såhär:

"att peka ut strukturer är inte att diskriminera. Män begår flest våldsbrott och nästan alla sexualbrott. Detta är ett problem. Att slå ifrån sig detta är en märklig reaktion. Jag tar aldrig illa upp när vitas privilegier ifrågasätts, tvärtom."

gud vad du tramsar! visste du inte att överrepresentationen för våld när det kommer till svarta män vs vita män är högre än vita män mot vita kvinnor? Dvs svarta män är MER våldsam än vita män, än vad vita män är än vita kvinnor.

Men om någon skulle ta upp det så blir personen kallad "rasist", men här sitter du alltså och säger att det är HELT OKEJ att ta upp sånt alltså, när överrepresentationen är så stor? Ja, då har du ju precis justifierat rasism.

Det är sånt här skit ni feminister håller på mig som fått mig och mina vänner att helt ta avstånd från denna skumma rörelse, ni har motsägelser överallt och allt handlar om att ni egentligen inte fått bekräftelse.

Någon ovan sa att feminism ofta var ett resultat av utstötthet och bitterhet och när jag kollar runt i min egna krets så kan jag bara hålla med. Dom som mår bra och har mycket vänner blir aldrig feminister, men dom bittra utstötta kvinnorna och männen blir det ofta.

Sluta vara så kränkt för fan och var tacksam över allt som västländska män givit er, vi lever i ett av världens bästa länder just tack vare den västländska mannen.

Jösses, hitta något mindre att gnälla för, patetiskt.

Svar:
Har du nåt belägg på det? Att svarta skulle vara mer våldsamma? Nån källa eller studie? Jag har inga problem med att se att vissa kulturer är mer våldsamma, men det här är nåt nytt för mig. Sen så är det ju vita som skövlat och koloniserat och ägt slavar och det är vi som idag sitter högst upp i hierarkin. Vi som har all makt. Vi som missbrukar makten. Vi som diskriminerar minoriteter. osv
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag undrar också varför en del män blir så defensiva och använder "jag slår minsann inte" på ett vis som tyder på att de anser det vara ett hållbart argument.

Svar:
Jag tror det ofta handlar om att de kan känna sig träffade till viss del. För det finns gråskalor. Det är inte antingen eller. Många män kanske har tjatat sig till sex eller på annat sätt ”tvingat sig till”. Andra kanske har ursäktat en kompis som knuffat och kränkt sin flickvän, fast precis inom gränsen. osv. Gråskalorna inkluderar många många fler, och ofta män som egentligen ser sig själv som snälla killar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har just tagit mej ur ett förhållande med en misshandlande man. "jag skulle aaaldrig" är hans ståndpunkt om ämnet kommer på tal.

Svar:
När jag var tillsammans med mitt ex som konstant kränkte mig så var omgivningens reaktion: ”Han skulle ALDRIG”.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

May: Jag kan förstå din logik i att kvinnor ska sluta vara rädda för sin egen skull. Men hur ska det gå till när vi utsättes för så mycket skit?

Jag är inte rädd när jag går till tunnelbanan kl 8 på morgonen, däremot är jag på min vakt kl 12 på natten. Inte nödvändigtvis rädd (då jag bor i ett, som det känns, tryggt område och aldrig utsatt för överfall) men jag är alltid på min vakt. Är man inte det, ja, då får man nästan skylla sig själv. Folk i min närvaro skulle nog inte säga "du får skylla dig själv", men jag skulle känna mig som en idiot om jag inte gjorde allt jag kunde för att förhindra det som faktiskt kan inträffa. Och därför är jag alltid på min vakt.

Detta är nog de flesta kvinnor/tjejer programmerade med. Programmerade med att du inte ska gå själv, ring alltid någon, ha nycklarna i din hand utifall osv.

Och det är INTE feministernas fel. Det är samhällets fel. Hur kan du inte förstå det?

Det börjar när man är ung och då är det föräldrarna som intalar dig detta. För vad ska de göra, de vill ju endast beskydda dig? Till och med i skolan fick man gå på självförsvar. Det har INGET med feminism att göra!

Att feminister ofta är bittra (som någon skrev) kan jag ändå, på något sätt, förstå. Jag kallar det dock inte bitterhet utan medvetenhet. Jag önskar att jag kunde fungera som ni som tar allt med en klackspark, inte ser någon skillnad i att åka tunnelbana kl 12 på dagen eller kl 12 på natten, som enligt mig, helt enkelt väljer att blunda för det hemska som finns därute. Jag önskar att jag skulle få leva i er bubbla för det skulle vara så mycket enklare.

Svar:
precis, jag tror alla kvinnor kan berätta om hur deras mammor och pappor lärt oss att vara försiktiga, inte följa med okända killar, inte vara för full, inte ha för korta kjolar osv. Detta hejas på och förstärks sedan av andra vuxna runt omkring oss samt en kultur som konstant tvångsmatar oss med berättelser och nyhetsinslag om våldtäkter och kvinnovåld och rättsskandaler. osv osv osv. Att skylla på kvinnorna och säga åt oss att bara sluta vara rädda är fruktansvärt naivt och visar att man helt saknar analys. Men det är ju det som är problemet med många män. Sitter man högst upp på stegen är det svårare att vara empatiskt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alla tjejer/kvinnor som ALDRIG blivit tafsade på,råkat ut för blottare,blivit sexuellt trakasserade eller våldtagna räck upp en hand. Är det konstigt att vissa känner en viss reservation för okända män?

Svar:
*cricket sound*
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@May: "Bryr jag mig personligen? Nej. Det drabbar inte mig som man."

Där sammanfattade du ganska bra vad som är felet med de som resonerar som dig. Att du som man saknar förståelse för något som är en övervägande kvinnlig rädsla för något som till övervägande del drabbar kvinnor är en sak. Att du inte tycker problem som inte drabbar dig själv (men väl en stor del av de kvinnor du eventuellt har omkring dig) är något att bry sig om visar mest på vilken sorts person du själv är. Inte något om kvinnor i allmänhet.

Tycker dessutom att i det här kommentarsfältet har det framkommit osedvanligt mycket plumpa uttalanden från de som har en annan åsikt. Vill ni ha en vettig diskussion så är det dags att höja nivån på argumentationen.

LD: Jo, DET fattar jag också. Men det har ju knappast inte med det biologiska könet att göra. Att våldta är ju knappast inget som sitter i mannens DNA.

Svar:
Det är det ingen som har påstått heller. Eller ja, ingen som är genusmedveten alltså. Däremot så lever vi i en kultur som upprätthåller just den föreställningen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har diskuterat detta med min flickvän ett antal gånger och det vi kunnat lista ut har ju inte så mycket med biologi att göra direkt som jag själv funderade på om det kunde vara.

Tror de flesta mäns "problem" bottnar i just att de ska vara "tuffa" och tränga undan känslor som sedan bubblar över så "mannen" blir helt okontrollerbar och som får Fysiska yttringar. Enligt mig så kan du uppfostra till detta, även så en dotter. Därför är det så jäkla viktigt att se till att alla ens barn har en hälsosam del av känslor och inte är rädda för att uttrycka dem, även de mindre "coola" så som sorg, empati osv.

Får mig att tänka på ditt inlägg om "Halva människor" vilket stämmer in på detta.

Jag förstår inte de kommentarer som påstår att kvinnor skulle hata män eller att vi diskriminerar dem. Jag är 100% säker på att alla kvinnor i det här forumet har en uppsjö av män som de älskar och anser är riktigt riktigt bra killar.

Trots det måste man få tala om strukturer och problem som finns. Att pulsen höjs något för en kvinna som går ensam på natten och möter en man som är halv maskerad (så som flera är nu när det är så in i helvete kallt) betyder inte att hon hatar honom, diskriminerar honom eller anser till 100 % att det här är en man som kommer göra henne illa. Däremot har hon fått lära sig av ALLT (samhälle, rättsväsende, media, sociala strukturer osv) att det är stor sannolikhet att hon någon gång i livet kommer råka ut för ett överfall, att om hon inte är försiktig kommer hon få försvara sitt helt normala beteende trots att det inte är hon som är boven och att om något händer henne nu kommer hon att få en stämpel som trasig (Även detta ett problem: Livet är inte slut pga en våldtäkt men samhället framställer det gärna så (kvinnans ärbarhet måste bevaras?))

Så att sitta här på ett forum och ge kvinnor skit för att de känner på ett visst sätt eller upplever en rädsla som någon annan tvingat dem till är fan patetiskt. Skämmes för fan!

Sanna: Du måste ju vara puckad, ärligt talat! Det är mycket möjligt att det finns fler svarta män som våldtar – det är ingenting jag har statistik på, men är du så enfaldig att du faktiskt inbillar dig att det beror på att de är svarta? Du tror inte i stället att det kanske har att göra med den kvinnosyn som lärs ut genom religionerna i Afrikanska länder(och då kanske främst islam) att göra?

Sanna: Att färgade män är mer våldsbenägna har med socioekonomisk status att göra och inte hudfärg. Färgade utsätts som grupp för rasism, vilken i sin tur leder till att de ej får högstatusjobb etc. Generellt är det mer våldsbenägenhet inom grupper med låg socioekonomisk status, även bland vita.

Som du påpekar däremot är det just män som står för det grova våldet för det mesta, mot andra män och mot kvinnor.

Att använda uttrycket "mäns våld mot kvinnor" tycker jag är ett bra sätt att påvisa att det är just det vi pratar om i det här sammanhanget, mäns våld mot kvinnor handlar om att kvinnor är en utsatt grupp i förhållande till gruppen män när det gäller våldsbrott men framförallt sexualiserat våld. Det är ju självfallet inte så att alla män slår och våldtar kvinnor men det är ändå en kultur i samhället och globalt som legitimerar sådant våld och som skyller på kvinnan, att hon inte aktat sig tillräckligt etc. Det männen gör när de säger "jag är inte sån, sluta anklaga män för er rädsla" är att skuldbelägga kvinnor för en rädsla som egentligen är legitimerad. Den är legitimerad för att det går inte veta vem som kan bli våldsam och våldta dig. Samt att den våldtäcktskultur vi har i samhället är manshatande och säger till kvinnor i stort sätt "akta dig för män, de är monster som inte kan hantera sin lust och våldtar dig om de får se lite kött". Vi feminister hatar inte män, vi tror inte att män är monster som inte kan kontrollera sig, vi tror att män är presis som kvinnor och att det är strukturer, normer och kulturer i samhället som gör att fler män våldtar och slår, samt att strukturer, normer etc, också gör att de(de som gör sådana brott) inte tycker det är fel.

Visst är jag tacksam över vad "den västerländska mannen" har gjort för samhället, tekniska landvinningar etc. men det är inte "den västerländska mannen" som har skapat ett såpass jämställt samhälle vi har idag där kvinnor ändå har så mycket frihet och möjligheter, det är feminismen som gjort det och att kvinnor identifierat orättvisor, kämpat politiskt för att ändra dessa orättvisor och faktiskt gjort politiska landvinningar trots ett oerhört motstånd från de "västerländska männen". Jag är oerhört tacksam för feminismen, vad som har förändrats på grund av rörelser som den samt de feminister som fortfarande kämpar för att jämna ut orättvisor.

Jag undrar hur många som har problem med att jag säger detta:

# Med påståendet barnomsorgen i Sverige är ett kvinnodominerat yrke åsyftas

# de flesta som arbetar inom barnomsorgen i Sverige är kvinnor, men

# alla kvinnor i Sverige arbetar inte inom barnomsorgen.

Räck upp en hand om det kändes kränkande, generaliserande, om du i egenskap av kvinna kände ansvar för barnomsorgen eller om du kände ett starkt behov av att berättade att du som kvinna FAKTISKT inte arbetar inom barnomsorgen. Hur skiljer det sig från om jag istället skriver såhär?:

# Med uttrycket "mäns våld mot kvinnor" i Sverige åsyftas att

# de flesta som begår våldsbrott i Sverige där offret är en kvinna är män, men

# alla män i Sverige begår inte våldsbrott där offret är en kvinna.

Jag tror de allra flesta kan gå med på att prata om barnomsorgen som ett kvinnodominerat yrke utan att mena att alla kvinnor arbetar inom barnomsorgen. Kan vi då enas om att tala om mäns våld mot kvinnor? Det betyder ju inte att alla män slår, eller att alla män är skyldiga.

(Och ja, jag skriver Sverige för att jag är helt säker på statistiken där, även om jag är väldigt säker på att det stämmer om vi ser på problemet globalt sett också.)

@HJ & A: Problemet är att det är ingen som tvingar er att ha en irrationell rädsla. Enligt artikelns logik borde män vara mer rädda än tvingar eftersom dom löper större risk att råka fysiskt illa ut än kvinnor gör. Så som sagt innan: släpp offerrollen för er egen skull.

@Emelie: Jag har sympati för rationell rädsla. Feminismen har starkt bidragit till att överdriva omfattning och konsekvenser av våldtäkt och således skapat en irrationell rädsla hos kvinnor. Det är något ni själva har skapat och något ni själva får lösa.

Svar:
Än en gång: det är INTE feminismen som lärt kvinnor att vara rädda. Det är vår kultur. Kvinnor var precis lika rädda (om inte räddare) innan feminismen tog sitt intåg.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Dahmer: Våldtäkt har ju varit en av, eller kanske till och med den största frågan för feminister under långa perioder. Sexuella övergrepp mot kvinnor och barn har gett feministerna mycket politisk framgång. Ta bara dom s.k. satanistiska ritualövergreppen på 80, 90-talet som feminismen bidrog starkt till. Det var en del av just denna "kamp".

Feminismen brukar dock göra så att man tar på sig bra saker men vägrar erkänna misstag.

Är det så svårt att erkänna att ni gjort bort er och att detta har skadat kvinnor? Och varför inte omedelbart börja sätta våldtäkt i ett mer rimligt perspektiv, att det faktiskt är relativt liten risk att råka ut för det samt att konsekvenserna inte är så allvarliga som feministerna brukar säga? Varför fortsätta propagera denna irrationella rädsla som många kvinnor bär på?

Svar:
menar du att kvinnor aldrig våldtogs innan feministerna dök upp? Eller hur menar du nu? Eller menar du att det, innan feministerna kom, ansågs vara helt ok och ej våldtäkt att knulla kvinnor mot deras vilja och att feministerna ”sabbade” detta?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

May: Vad är det du inte förstår? Ingen tvingar oss att vara rädda, de berättar bara för oss dagligen och stundligen att vi nog bör vara det ändå. Det sker våldtäkter hela tiden, en kvinna är generellt värnlös om hon blir anfallen av en man, och sedan ska det dessutom utredas hur skyldig kvinnan varit till att bli våldtagen då hon ju t ex kan har frestat mannen med en för kort kjol. Det är mycket att hålla reda på som kvinna. Alla dessa signaler om hur vi ska klä oss, bete oss, se ut. Inte konstigt att det tar en massa energi och gör oss osäkra.

Dessutom: Om två män rykig ihop i ett regelrätt slagsmål – vilket jag förmodar statistiskt sett händer betydligt oftare än att två kvinnor gör det, då kan de båda anmäla sin motståndare för misshandel, eller hur? Tänk efter vad det gör för statistiken. Två halvfulla män som blir osams registreras som dubbelt så många misshandlingar som en kvinna som blir överfallen och våldtagen (och sedan ska redogöra för sin klädsel och sina sexvanor eftersom det ju underförstått kan vara hennes fel alltihop då mannen ju inte kan kontrollera sig om hon är för mycket slampa).

May : Hur menar du med att konsekvenserna av en våldtäkt inte är så allvarliga som vi feminister brukar säga? Först av allt, menar du konsekvenserna av brottet för förövaren eller för offret? För du har ju helt rätt i att straffskalan för våldtäkt i Sverige är alldeles för låg, så på så vis lider inte förövaren särskilt stora konsekvenser, särskilt inte eftersom få våldtäktsmän ens blir dömda.

Däremot är det enligt mig förkastligt att ta sig rätten att hävda att konsekvenserna för ett våldtäktsoffer inte är "så allvarliga". Att du tar dig det tolkningsföreträdet tycker jag är riktigt äckligt faktiskt. Alla kvinnor upplever en våldtäkt olika och påverkas av den på olika sätt, det finns (eller bör inte finnas) ingen "mall" för hur ALLA kvinnor som blivit utsatta för en våldtäkt känner. Vissa går vidare från våldtäkten relativt snabbt (och dessa är det oerhört viktigt att vi inte skuldbelägger – men det är en annan diskussion)medan vissa upplever det som att livet fullkomligt slås i spillror. Vissa återhämtar sig aldrig psykiskt från de men som en våldtäkt kan ge.

Däremot är en våldtäkt, oavsett hur offret upplever, hanterar och senare bearbetar den, ALLTID en oerhörd kränkning mot människan som blir våldtagen. Motsätter du dig det blir jag uppriktigt förskräckt.

Fred: Varför tror du att kvinnor är rädda? För att samhället säger att män är djur som inte kan kontrollera sig själva och att kvinnor får skylla sig själva för att de klätt sig eller betett sig på ett visst sätt eller för att feminister vill kämpa för att ta få folk att inse att detta är ett problem?

@Lea m.fl.

"Däremot är en våldtäkt, oavsett hur offret upplever, hanterar och senare bearbetar den, ALLTID en oerhörd kränkning mot människan som blir våldtagen. Motsätter du dig det blir jag uppriktigt förskräckt."

Är detta ideologi eller fakta?

Här ser vi ett av problem, och även mycket det som skrivits av andra. Det finns en stor rädsla bland feminister att om man inte faktiskt får våldtäkt till något superhemskt per automatik så bidrar detta till en legitimering av våldtäkt. Det är därför du tvingade dig själv att slänga in detta i slutet på din text för att gardera dig. ~’Även om det inte är hemskt för alla så är det ändå jättehemskt för alla.’

Ideologi över verklighet.

Detta innebär att alla försök att ge en mer realistisk bild av omfattning och konsekvenser av våldtäkt motarbetas av feminister. Du skriver att du blir förskräckt om jag är av en viss åsikt, ungefär som att jag vore en dålig person om jag hade åsikten. Moraliserande.

Men om FAKTA skapar en sådan reaktion så ligger problemet hos dig. Fakta skall aldrig behöva frammana en sådan reaktion, för det betyder att din ideologi inte är kompatibel med fakta. Och då har DU ett problem.

@Fred:

Låt oss begrunda relevansen i en rättssituation att prata om kvinnors kläder och beteende. Är detta något negativt? Jag vågar påstå att det är ytterst nödvändigt för offrens skull. Skälet är att våldtäktsfall allt som oftast är ord mot ord situationer. Det betyder att om vi bara gick på deras historier hamnar du i ett bevisläge där du så gott som alltid skall fria. Därför är det viktigt att kunna ta in annan information, som exempelvis kvinnans beteende och eventuellt ibland även klädsel.

May: Ja, om det är så att du inte tycker att våldtäkt är en kränkande handling så är du, enligt mina värderingar och min uppfattning om etik och människovärde, inte en särskilt sympatisk människa. Det har jag all rätt att tycka, precis som jag antar att du inte finner alla människor sympatiska. Jag är öppen för andra åsikter och perspektiv, men när vi talar sexuellt våld och övrigt våld tycker jag det börjar handla om mänskliga rättigheter och det tycker jag är märkligt att man motsätter sig.

Sedan ÄR det en aktiv diskussion inom feminismen att det finns en syn på att kvinnor ska bli helt ’förstörda’ och ’trasiga’ av en våldtäkt och att detta är i linje med en syn på kvinnans sexualitet som helig och synen på kvinnan, och hennes kropp, som en förbrukningsvara. Jag tycker det är hemskt att det ser ut på det viset, eftersom det skuldbelägger kvinnor som INTE mår väldigt psykiskt dålig efter att ha blivit våldtagna, för de kvinnorna finns också och förtjänar respekt och sympati.

Förövrigt skrev jag att våldtäkt är en kränkning. Detta anser jag är helt odiskutabelt då en våldtäkt innebär en kränkning av en annans människas kroppsliga integritet. På samma sätt är misshandel utan inslag av sexuellt våld en kränkning av precis samma skäl. Tror det är mycket få människor som inte är beredda att skriva under på detta, men om du är en av dem så är jag intresserad av att höra dina argument.

May: Angående huruvida det är fakta eller ideologi att anse att en våldtäkt är en stor kränkning så anser jag att det är varken eller, egentligen. Att hävda att det är väldigt kränkande att göra våld på en annan människa är enligt mig inte möjligt att infoga i en särskild ideologi (som feminism, socialism, etc) utan någonting som finns djupt rotat i vår värdegrund och någonting som de allra flesta ideologiska strömningar i samhället enas om. Moral och frågor kring vad som är gott och ont, vad som är goda och onda handlingar, är ju någonting vi människor skapar tillsammans, inte en absolut vetenskaplig sanning. Men anser man att misshandel, tortyr och liknande är djupt kränkande är det enligt mig mycket märkligt om man inte anser detsamma om våldtäkt.

Sedan är jag personligen starkt emot när människor talar om våldtäkter som "värre än mord" för det är enligt mig kränkande mot människor som blivit mördade. För den största kränkningen av alla torde ändå vara att bli bestulen på sitt liv, tänker jag.

Som vanligt när man talar om trakasserier och våldtäkt så är en del väldigt snabba att hoppa på de utsatta.

Om kvinnor är rädda är det självförvållat, då är du en offerkofta och din rädsla beror på vanföreställningar (vad du upplever räknas inte). Våldtäkt som övergrepp förringas (Christian: jag är hellre en Sugar Mama än blir våldtagen, any day) och skylls på kvinnorna själva och kvinnorörelsen. Den som problematiserar våldtäkt blir kallad ful och fet (vad är det för fel med att vara ful och fet, förresten?), eller har inte fått nog med kuk (vad är det för fel med att inte vara i regelbunden kontakt med en kuk, förresten?).

Ta frågan på allvar istället! Varför är majoriteten av offren kvinnor? Varför är majoriteten av förövarna män? Varför ser siffrorna ut så här? Vad kan vi göra åt det? Hur kan vi hjälpa offren (och förövarna)? Hur kan vi få kvinnor att känna sig trygga? Hur ska vi få män som inte våldtar att känna sig bekväma är de går bakom en ensam kvinna en mörk kväll?

Det handlar inte om golddiggers vs. våldtäktsmän, våldtäkt berör oss alla. Våra kompisar, mammor, systrar, flickvänner, pappor, bröder, pojkvänner.

En fråga till dig. Tänker du att det är majoriteten män som våldtar/slåss osv? Bara undrar vilken % ungefär som du ser som "bra män". Är det kanske 10 % som är bra fina män som aldrig slåss, däribland din egen man som är ett undantag då från alla våldsamma cirka ? Eller hur ser du på det? Vill inte sätta siffror i din mun, men det verkar så på dig att bra hederliga män är en minoritet enligt dig?

Svar:
jag tror att ett problem är alla de gråzoner som finns, där sk ”schyssta” killar kan passa in emellanåt. En skev syn på kvinnor och sex osv är ganska vanlig, bland både män och kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack för ditt svar. Men jag blev inte så himla mycket klokare på det. Snarare att den procentuella siffran över bra män minskade. Men om du ändå måste ha ett fack som heter "bra män" (din man borde ju va i det facket?) – tror du dem är i minoritet eller majoritet?

Svar:
Problemet är att man inte KAN sätta etiketter på det sättet: ”bra man” eller ”dålig man” för majoriteten faller mellan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast det är ju tvärtom. Alla studier som jämför partnervåld mellan könen visar ju att kvinnor oftare slår män än tvärtom. Partnervåldet som kvinnor står för varierar mellan 55-75% i de studier som även räknar med kvinnors våld. Tar man med barn så är övervikten den samma där, barn som blir slagna av vuxna utsätts i 2/3 av fallen av en kvinna.

Men reaktionen från kvinnor blir alltid att dra upp mäns våld.

Svar:
Huruvida kvinnor slår MER vet jag inte, men att vi slår ofta är sant. Dock har kvinnors våld inte samma karaktär och framförallt INTE samma konsekvenser. Mäns våld är grövre och våldsammare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det stämmer att en majoritet av det grova våldet och det dödliga våldet i relationer drabbar kvinnor och utförs av män.

Men är mindre grovt våld inget problem då? Då är det väl bara kvinnor som utsätts för det grova våldet som man ska prata om också? Hur grovt våld ska det vara innan det räknas? (Jag trodde nämligen att det stora problemet var osäkerheten och underordningen som drabbade personer som lever under hot om våld i vardagen)

Vad gäller våld mot barn så är det däremot inte så. Kvinnor står även för en majoritet av det grova våldet mot barn och en majoritet av det dödliga våldet mot barn.

Svar:
det är väl klart att kvinnors våld mot män också är problematiskt. Problemet ligger främst i synen på könen: att män förväntas kunna ta stryk och att kvinnor inte anses kunna göra skada osv. Men att börja jämföra kvinnors våld med männens är ett hån.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför är det ett hån?

Synen på könen gör ju precis som du skriver att män som utsätts för våld av kvinnor är mer utsatta och fler.

Kvinnors våld mot barn ska man inte glömma. Synen på könet gör ju även där att barn som utsätts för våld (vilket oftast är pojkar) av kvinnor blir mer utsatta.

Man blir lite mörkrädd. Männens reaktion här är PRECIS densamma som på bilden. Inte för att jag är förvånad, det är ju alltid så man bemöts när man talar om mäns våld mot kvinnor. ELLER så möts man av "kan vi inte prata om något roligare nu?".

Vill även tillägga att min rädsla inte bygger på nån statistik eller feministisk hjärntvätt (hahahahaha). Den bygger på ERFARENHET.

Sara:

Ja att folk reagerar med att påpeka fel är ju inte så konstigt.

Det är ju precis som om jag börjar diskutera judarnas makt över västvärlden. Då kommer ju judarna reagera med att förneka det.

Att jag i förväg påpekat att judarna kommer förneka det innebär inte att jag har rätt.

Sara:

Eller för att ta lite bättre exempel:

När man pratar om kvinnors våld mot barn så brukar det ofta påpekas att de flesta kvinnor inte slår barn. Men det är en förödande majoritet av de som slår barn som är kvinnor.

Eller när man pratar om kvinnors våld mot män så brukar det alltid invändas att inte alla kvinnor är våldsamma i nära relationer eller att män också slår kvinnor. Men det är ju en majoritet av de som använder våld i relationer som är kvinnor. Det är något man måste se för att kunna göra något åt partnervåldet.

Svar:
alla som vet nånting om barnmisshandel brukar knappast påstå detta. Dock ser det ut så att det våldsamma våldet mot barn (alltså inte ”smisk”) är olika beroende på ålder. Pappor slår och dödar oftare äldre barn medan mammors våld riktas mot bebisar. Att kvinnor oftare slår sina barn är inte konstigt alls, med tanke på att kvinnor i en övervägande majoritet tar allt ansvar för barnen samt är hemma mer.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu kan jag inte hålla med om att man tar ansvar för barn genom att slå dem.

Sen kan det självfallet vara så att kvinnor oftare slår barn därför att de har större tillgång till barnen. Det borde såklart misshandlande mödrar inte ha, och de har det antagligen på grund av synen på könen.

Om pappor och mammor hade samma tillgång till barnen så borde förhållandet se ut precis som med partnervåldet, att kvinnor står för ca 55% av våldet (den lägsta uppmätta siffran är 52% men 55-60% är vanligast, den högsta är 75% vilket är större del än kvinnor redan har för våldet mot barn).

Sen tycker jag inte heller att man kan förminska mammors våld mot små barn till smisk. Det är ju faktiskt en större andel grovt våld här än det är i partnervåldet. Kvinnors överrepresentation av att använda tillhyggen vid våldet återkommer dessutom vid våldet mot barn.

Även om kvinnors våld mot barn avtar mot pojkarna runt puberteten (men ökar mot flickorna) så är det fortfarande en majoritet av de slagna pojkarna i den åldern som slås av kvinnor.

Kvinnors våld mot barn är det största problemet med våld i nära relationer.

Hanna:

Nu diskuterade jag kvinnors våld mot barn och du vill såklart tysta den diskussionen.

Det är det kvinnor gör så fort kvinnors våld mot barn kommer på tal. Antingen ska det förminskas och kallas "lite smisk" eller så ska man byta samtalsämne.

MJ: Är du verkligen så pinsam att du startar en diskussion om våld mot barn eftersom du inte kan komma på något motargument?

OM du nu vill bevisa att alla män inte är bad guys bör du nog ändra din attityd, uppenbarligen fungerar inte dina tafatta försök.

Sara:

Är du verkligen så pinsam att du startar en diskussion om våld mot kvinnor eftersom du inte kan komma på något motargument?

OM du nu vill bevisa att alla kvinnor inte är grymma så bör du nog ändra din attityd, uppenbarligen fungerar inte dina tafatta försök.

Kommer ni med gruppanklagelser kommer ni i framtiden få smaka på samma medicin och eftersom era synder som grupp är större så kommer ni ha det ganska svårt argumentationsmässigt. Men det grundläggande problemet är att den typen av generaliseringar inte hjälper oss komma åt problemen utan leder bara till en splittring mellan den anklagade gruppen och de som anklagar.

När ni är dom som blir anklagade så är uppenbarligen inte roligt längre. Att ni inte har några problem att ta på er att vita som grupp är överordnade svarta är givet eftersom det får er att framstå som ädla anti-rasister och vem vill inte vara det? Men barnmisshandlare är lite mindre smickrande och då kommer ilskan fram istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *