Kategorier
Vardagstrams

Svennevita väggar ser iallafall bra ut på bild. Det får jag medge

Det är nästan slut på januari och i sommar flyttar vi till huset. Massvis med tid tänker både ni och jag men vettni, att när man ska lägga ut en bostadsrätt till försäljning och inte målat alla väggar svennevita (för att matcha marknaden)  än så blir det lite panik i brallan kan jag säga. 
 
Så idag ska jag släääääpa mig till färghandeln och köpa hundra miljoner tunga liter stockholmsvitt (för att slippa tejpa alla lister, så smart är jag) spackel och rollrar och sen ska jag rulla vidare till claes ohlsons och köpa bubbelplast och wellpapp för jag håller på att packa ner hemmet i lådor. 
 
Vi hoppas på att få ut lägenheten på hemnet i slutet av nästa månad. Herrejösses. 
 
 
Idag är vi sena till förskolan. Men det gör inte så mycket. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Svennevita väggar ser iallafall bra ut på bild. Det får jag medge”

Jag är så trött på vita väggar, och då är jag inte ens en sån färgklick som du.

Här måste man måla om sina väggar i vitt när man flyttar ut ur sin hyresrätt (avsett hur länge man bott), och eftersom det är nymålat när man flyttar in så målar de flesta inte om och vips så har alla vita hem!

Undrar om det finns några danskar alls som har tapeter?

En gång i tiden så älskade jag att hänga på Hemnet. Det var fan min porr, men sen började den här homestyling trenden med att allt ska vara vitt, vitt, vitt och avskalat och perfekt. Det dödade all lust för mig.

Usch för det.

Du har mitt djupa medlidande som behöver ta tag i att måla och fixa och dona för att få allt visnings-snyggt. :/

Jag tycker att vita väggar är rätt snyggt. Men då ska det vara mycket färg och mönster i inredningen i övrigt. Gillar mina grönblåa gardiner, orientaliska mattor och kuddar och lyktor från indiska.

Omaka strumpor <3

Göra klart bostaden för att nån snoffsig mäklare ska tycka att den duger, för man vill ju trots allt suga ut varenda krona man kan, sög all vår energi förra våren. FY! Säger jag bara vad vi slet, ner med överflödiga saker, möblera om, måla, piffa städa…. brrr. Men när budgivningen kom igång så kändes det värt varenda sekund.

Vadå svennevita? Tråkigt uttryckt, själv är jag inte svenne men tycker att det absolut vackraste som finns är vita väggar och sen färger i övrigt på kuddar och tyg, det är inte mkt svennigt över det inte!

När vi säljer ska jag först försöka sälja med våra färger på väggarna. Lägenheten vi lämnade efter oss, med mörklila väggar med ett målat silverträd över hela väggen, en lila vägg i köket, och alla garderobsdörrar inslagna i grön eller lila tapet, ÄLSKADE hon som tog lägenheten efter oss. "Lämna allt!!" sa hon, haha. Så ibland kan under ske 😉

Maja: Fria tider är inget annat ör högerextremt skvaller/förtal. Där har du svaret på din fråga.

För övrigt, vira väggar är fint, känns rent men alla har olika smak man behöver inte klanka ner på varandras smak och förlöjliga. Trist rubrik LD.

Svar:
men nu förstår jag inte? På vilket sätt klankar jag ner på andras smak? För att jag inte tycker vitt är fint? Rubriken var inte elak eller konstig alls.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hahaha, kom att tänka på diskussionen LD drog igång förra gången när hon tog upp det där med vita väggar och konformistisk heminredning. Snyltade lite på det blogginlägget, för jag tycker det är så fascinerande.

Undrar om inte de vita väggarna snarare har med lättja än estetik att göra? 🙂

Svar:
Vita väggar blir väldigt bra på bild, rummen ser större och öppnare ut och detaljer framhävs. PÅ BILD alltså.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför i hela fridens namn behövs bubbelplast? Och wellpapp? Kör ni som biltjuvar när ni flyttar? 😛

Svar:
haha, vi har mycket ömtåliga saker som måste förpackas bra. Ska anlita flytthjälp och de är ju inte kända för att vara försiktiga.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu kanske ni är skitvana och vet allt redan men om ni inte gör det så har jag världens bästa tips…. Målarsoda. Tvätta tak, lister… jag allt som är målat som ni inte orkar måla om. Som nytt. Ta-daaa.

//Från "hatar att renovera och framför allt måla för det kommer fan överallt hur försiktig man än är"

Svar:
INTRESSANT. tack för tipset.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har fixat mitt kök med en salig mix av marockanskt kakel längs väggarna. Jag älskar det! Ett betonglapptäcke med alla mönster å olika färger.

Så har jag hem en mäklare å han säger ’det går ju att måla över vitt vid försäljning’

Måla över 1,5 cm tjocka handmålade betongplattor??!

Nä det får blir att bo kvar tills ’allt ska vara vitt’ trenden lägger sig.

MEN! gör inte som min farmor! Tvätta ordentligt! Hon tvättade överdelen på min sovrumsdörr (på eget initiativ) för det var en blå kritfläck lr nåt…. har nu randig sovrumsdörr i kritvitt/skitbeige-vit. Det går inte bort med mer målarsoda.

Fast du måste "spara" även om du målar vitt. Både vid golv och tak. Ingen människa tejpar väl lister? Köp en pensel och spara istället?

Det är med största sannolikhet inte samma glans i de olika färgerna (den du köpt och den du har på listen). Alltså behöver du inte bara tänka på olika vita nyanser utan också olika glans. Du kan inte bara kladda på med den vita färgen för det kommer att synas på listerna om det är olika lager och olika glans. Och då blir det inte snyggt.

Svar:
spara?? självklart kommer jag inte kladda på, utan försöka måla snyggt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *