Kategorier
Vardagstrams

En idyllkavalkad kommer nu

20130704-185137.jpg

Oskar planterar rosbusken svärmor tog med sig från gården i Delsbo. Hon har själv fått den av sin mormor.

20130704-185146.jpg

Oskar strör blomfrön på gräsmattan. ”Sommaräng”.

20130704-185203.jpg

Fina saker!

20130704-185221.jpg

Vi har påbörjat en vägg. Fina saker som legat på hög och som äntligen kan hängas upp.

20130704-185235.jpg

20130704-185300.jpg

20130704-185310.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En idyllkavalkad kommer nu”

SÅ mysigt och idylliskt! Och den där väggen sedan. För mig tar det flera år att få upp en tavelvägg. Jag beundrar verkligen människor som bara sätter spiken i väggen och vipps så har man en jättefint balanserad tavelvägg! Jag måste fundera, tveka, fega och hålla på och istället står jag där med en tom vägg. Jag har nästan inte en enda tavla på väggarna hemma om man bortser från en tavla i köket som hänger på en krok som redan fanns här när vi flyttade in samt några tavlor i sovrummet som jag var jättenervös över att sätta upp.
Förresten så måste jag säga att bostadsområdet ser jättemysigt ut ”trots” att det är nytt(?). Här där jag bor så har alla nya bostadsområden en tendens att se så himla sterila och tråkiga ut. Och då är jag ändå ett fan av ”ljust och fräscht” men alltså, det där gärdsgårdsstaketet ni har…och att det finns yta att springa runt på! Jag dör avunddöden här! Bygger man nytt här ska det knös in så många villor på så liten yta som möjligt att det där med mysig trädgård är bara att glömma…

Jag gillar det där att få växter som knyter tillbaka till tidigare generationer. Jag har fått massa saker från min mamma som hon har plockat på olika ställen bla rabarber som min pappas faster hade på sin kolonilott (goda och väldigt röda rabarber). Jag kommer i höst få en pion som kommer från min mormor och morfars hus, mamma har dessutom liljor som hon tog från stället där hennes mormor bodde (huset är rivet nu).
För mig knyter växter ihop generationer bättre än saker. Det är något som har blivit omhändertaget av någon för länge sedan och som fortsätter att leva även efter att de har dött och nu har jag förmånen att ta hand om samma växter som min släktingar tog hand om och vårdade.

Hej!
Jag har nyligen börjat intressera mig för feminism och det är ju en hel djungel! väldigt många olika inrikningar inom feminism vilket jag trodde inte fanns… Vilken inriktning har du?

Ååå!!! Det där med att låta växter/blommor osv gå i arv är verkligen nåt som jag tycker är så vackert!! Att sen hålla det i liv, och sen dela vidare till andra kära. Min sambos farmor & farfar har en jätte stor gård där jag ska ta med mig en hel del skott ifrån som ett kärt minne.<3

Så mysigt! Grattis 🙂
Kolla här, man kan ju undra vad Linköpings kommun och konstnären vill säga med denna staty: http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/med-blicken-mot-linkoping-6437240-artikel.aspx Läser man konstnärens svar så verkar hon ju inte vara den mest intelligenta människa på jorden direkt… suck.
Förresten har jag som sagt några småsaker som jag tycker hör hemma hos dig. Jag kommer till Stockholm om ett par dagar och kan antingen skicka dem till din nya adress eller lämna dem till dig. Du har min mail 🙂
/M

Ser supermysigt ut. Den sista bilden är ju otroligt vacker. Sötunge!
Schysst att samla allt religiöst sådär på ett ställe, som ett galet altare. Våra ikoner är mer utspridda. Gick bananas när vi var nere i Serbien för ett par år sedan och shoppade ikoner som en tok (bl.a den som du har längst ner till vänster). När vi var i Indien så var jag på jakt efter hanoman, ganesh och runda goa glada buddhan. Så nu samsas alla tillsammans med Bhagavad Gita, Koranen, gamla Biblar och virkade tavlor med plågad Jesus och ärkeänglarna… Men allt är så utspritt. Kanske skulle jag samla allt på samma ställe istället. Ser ju mycket härligare ut 😀 Sambon är religiös, men jag är mer intresserad av religion i sig och gillar estestiken. Något säkert många tycker jag borde brinna i helvete för 😛
… och ps: är grymt avundsjuk på gärdsgården! Vi håller på att spara till en.

Detta scenario utspelade sig igår på mitt jobb (bokhandel): Kvinna i ca 55-årsåldern kommer fram till kassan och lägger fram ett dop-kort på kassadisken som hon vill köpa. Hon säger ”Så, nu har jag äntligen hittat ett dop-kort som är tillräckligt ROSA. Det är nämligen en liten flicka som ska döpas och då ska det såklart vara ett ROSA kort!”. Japp, då har hon alltså stått och jävla LETAT och jämfört, inte vilket kort som är finast/passar bäst utan vilket som är mest ROSA. Jävla stolskott. (sa jag inte. tänkte en massa fula tankar men i arbetsrollen är det svårt att vara brutalt ärlig utan sa väl mest ”Hmm jaså det tycker du?”. Sen blev hon tyst.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *