Kategorier
Vardagstrams

Hej jag tänkte hyra ut min själ men for a good cause

Hej. Nåt tråkigt har hänt och jag kommer antagligen behöva en stor summa pengar som jag ej kan trolla fram ur arslet.
Hur skulle ni ställa er till några sponsrade inlägg eller extra ful reklam i syfte att betala detta? OBS! Bara för detta, när jag löst problemet så kommer det aldrig någonsin skrivas nåt sponsrat eller annat skit.
Det är dock så värt det. Även om jag ej kan berätta varför just nu. (Blir det aktuellt så får ni veta)
Fy fan.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hej jag tänkte hyra ut min själ men for a good cause”

Har följt bloggen länge, aldrig kommenterat dock. Jag tänker såhär: när något krisar i tillvaron så kan man antingen bryta ihop eller (förhoppningsvis) lösa situationen. När det gäller pengar är det enklaste (som kan vara nog så svårt) att öka inkomsterna genom försäljning/extrajobb etc. Man gör vad man behöver göra helt enkelt och jag ställer inte högre krav på dig än på mig själv eller nån annan. Om eklam eller sponsrade inlägg kan hjälpa dig/er att lösa er situation så KÖÖÖÖÖR!! Jag utgår ifrån att du inte tänkte promota typ atombomber och barncancer. Din integritet som bloggare kommer fortsätta vara intakt IOM att du tydligt markerat varför du väljer detta just nu.
Hoppas att vad det än är löser sig!

Inte mig emot. Kör på! 🙂
Jag spenderade för övrigt precis lite pengar på biljetter till din och Cissis show i höst. Jaja, jag vet att det inte är till någon hjälp nu, men ändå!

Tänkte göra detsamma, med det verkar som att showen är slutsåld då den inte ens går att hitta på Ticnet.se… Hoppas ni släpper ytterligare biljetter till extraföreställningar.

Fast det är nog många med mig som läser bloggen då den än Sålänge varit ärlig. Ska Lady Dahmer plötsligt börja sälja sig för en akut skuld känns det inte ok. Tycker då att det är bättre att starta en insamling… 25.000kr är inte så förbannat mycket att samla in med tanke på antalet läsare.
Är hyfsat övertygad om att Natascha har en bra förklaring till varför hon behöver pengar och åtminstone jag är villig att skänka pengar till henne förutsatt att hon i framtiden inte lägger ut sponsrade inlägg eller gör reklam, såvida inte reklamen är vettig och relevant.

Det har ju blivit vardagsmat på dom flesta andra stora bloggarna. Så för själva faktumet att du frågar – fastän jag inte har någonting emot det – så tycker jag verkligen att du ska köra på!
Speciellt eftersom du verkar ha en tråkig orsak till varför du måste göra det.
Så YES, kör med lite spons och hoppas allt löser sig!

Personligen så tycker jag sådana inlägg är störande. Avskyr reklam och gillar verkligen att din blogg har varit fri från sådana inlägg.
Samtidigt fattar jag att familjen går först och krissituationer måste lösas. Du får helt enkelt ta och säga dra åt helvete åt reklamhatare i några inlägg om det blir akut.
Finner jag inläggen störande kommer inte välja att läsa bloggen på ett tag – men tittar in igen längre fram.

Det är väl inte fult eller på något sätt moraliskt avvikande att tjäna pengar på sin blogg? Klart du skall använda dig av din plattform, sedan behöver man kanske inte göra reklam för sådant man vanligtvis kritiserar men det finns vettiga produkter i världen också.

Om du inte gillar sponsrade inlägg och det känns trist har jag tre tips:
1. Utbilda dig
2. Skaffa ett jobb
3. Håva in pengarna
Ett tillvägagångssätt de flesta använder sig av och som fungerar, tusen gånger om! Prova, lovar att det är en grym känsla 😉

Du missar poängen att det är ett akut pengabehov Natascha har… Oavsett utbildning är det något som kan drabba vem som helst. Sen fattar varenda människa med någorlunda mänsklig hjärna att ett akut pengabehov inte blir löst genom att hoppa på en utbildning nu. Natascha lär dessutom vara tillräckligt utbildad för att kunna skaffa sig ett riktigt jobb.

Gör det! Vi alla behöver lite extra pengar ibland! Och så länge det är något du själv tycker är bra, vad spelar det för roll? Tycker man det är bra grejer gör man det ju oftast gratis.

Men snälla människa! Klart du ska göra det om det kan lösa ditt problem. Vi som följt din blogg vet var du står och hur du tänker. Du har ju nu även klargjort att det är nödläge och jag litar på dig. Go for it girl! Varma kramar och hoppas det löser sig!

Hållet med till 100%! Tydlig reklam är absolut att föredra än att Natascha ska börja smyga in reklam i det hon skriver, det skulle få mig att tappa respekten för henne helt och det vill jag såklart inte. Vettiga människor är det tyvärr inte överskott på.

Det finns ju topen bra grejer att hjälpa fram lite, så gör det bästa av situationen. Med ditt omdömme tror jag tom att det kan bli kul! Gillar din blogg, dina tankar och på det hela taget allt. Så vad kan gå fel?

Men Gud, kör på bara! Kriser hamnar vi alla i och det är inte alla förunnat att kunna lösa dem på det sätt du har möjlighet till, nu har du ju dessutom redan flaggat för det så det kommer inte vara något smyg och ”jag ääääälskar den här krämen/vadfansomhelst som jag aaaaaldrig nämnt förr NÅGONSIN, finns att köpa på DEN HÄR länken”. Hade du börjat smyga in den sortens inlägg hade det kanske sett illa ut, men inte nu, jag gillar ärligheten grymt mycket!
Jag röstar för att blaffa på med den största och dyraste reklamkampanj du kan ro i land jag.

Självklart ska du göra det! Alla hade väl gjort vad som krävs för att skramla ihop varenda möjliga slant om det krisar. Så länge det inte skadar eller sårar, vilket reklam eller spons inte gör. Hoppas det går bra och att det löser sig. Lycka till!

Till detta ställer jag mig positiv å det grövsta. Du har två ungar att försörja och har precis köpt hus…Har du nu en blogg som du själv arbetat fram och kan tjäna lite extra på så tveka inte. Att du dessutom berättar skälet för dina läsare och bara tänkt nyttja reklam en period gör ju inte saken sämre. Finns det någon som påstår att den inte tagit en genväg i livet så är det ren och skär lögn…Bara gört 🙂
Kram Annika

Ös på med reklam bara! För min del spelar det ingen roll om bloggen blinkar mer än ett disco av banners (hehe). Jag tycker även att sponsrade inlägg är helt ok (kanske ger detta rum för sponsrade tävlingar som t.o.m. kan komma att uppskattas av läsarna?). Hoppas att allt löser sig på ett bra sätt.

Det ar uppenbart att du inte kommer att valja helt galna produker/tjanster som du verkligen inte kan sta for. Folk hamnar i jobbiga situationer dar det kanns som man inte star for vad man gor egentligen (telefonforsaljning till exempel jag hatar att jag gjorde det) men man maste overleva. Man far inte skammas for det. Lycka till, det kommer att ordna sig <3

Det är väl klart. Tycker det är förvånande att du inte har reklam oavsett om det är kris eller inte. Du får gärna ha reklam på sidan för du vill åka på semester eller köpa roliga saker till huset också. Är det inte kris kan man ju vara mer selektiv med annonsörerna, men jag tror ju inte att vi kommer matas med riktigt sexistisk eller oetisk reklam ändå. Lycka till!

you go girl!
Din blogg- du bestämmer-
skit i alla dumma kommentarer om ” skaffa dig en utbildning”
behövs pengar NU- då gör du det du behöver göra,
va tusan- annonsfritt- finns det nånstans öht?
Och, som nån skrev, varför ska inte du kunna tjäna pengar på bloggen?

Man löser sina problem på enklaste sätt! Go for it! Vi vet ju varför och kan använda fingrar att scrolla förbi det vi inte vill läsa! I would have 🙂
Hoppas det löser sig!!

Jag Esterii skulle nog sälja minsjäl just nu för lite peningar eftersom de kan bli knapert men sjukskrivning, men denna tant vill ingen köpa:) Du är nog kvinna nog att bestämma det utan oss, för alla vi är nog av samma skrot och korn, pengarnas barn:) Lycka till..

Sponsrade inlägg måste ju inte nödvändidgtvis vara dåliga? Vi alla konsumerar saker, då kan väl du ta och tipsa om saker som faktiskt är bra och samtidigt tjäna pengar på det? Win win sitaution. Dock är det ju viktigt att det är tydligt att det är sponsrat!

Klart du ska ha sponsorer, tycker du ska få tjäna på din blogg även när det inte krisar. någon ovanför har redan nämnt underbara clara tycker också att hon lyckas hålla en fin balans i sin blogg men ändå försörja sig på den.
hoppas det ordnar sig!

Kör på! Jag uppskattar verkligen att du är öppen om det. Snälla inget som blinkar bara, det klarar jag och många andra inte av. Det är ju faktiskt en möjlighet du har att lösa ett problem. Ärlighet kommer man långt med. Lycka till!

Självklart är det okej! Särskilt nu när du redan i förhand förklarar din situation. Reklam kan ju faktiskt vara kul ibland när det är för bra eller intressanta saker! Hoppas allt löser sig för dig!

Bloggen är en del av ditt jobb och just nu behöver du öka intäkterna. Det går ganska enkelt att lösa med reklam. Givetvis ska du köra på det. En enkel lösning är då rakt aldrig fel. Säger som någon här ovanför.. Jag tänker klicka på allt om det kan hjälpa dig.

Usch får en klump i magen av ditt inlägg. Hoppas det är ett problem som pengar kan lösa och inget värre. Självklart får du tjäna på din blogg! Som vissa redan nämnt så hoppas jag du har möjlighet att välja sponsorer du kan stå för, men om inte – är det kris så är det! Kommer inte få mig att sluta läsa din blogg iaf, särskilt inte nu när du förklarat läget innan. Hoppas allt löser sig på bästa sätt!

Med tanke på hur mycket tid som du lägger på bloggen och alla viktiga debatter du både skapar och deltar i så säger jag kör på bara. Du är mer engagerad än de flesta politiker och många av dem sitter med en fet lön. LD fan nu och för evigt!

A girl’s gotta do what a girl’s gotta do! Känner din respekt för mig som läsare när du väljer att konsultera oss vilket gör att du här min välsignelse om du så ska skriva om hur fint gilettes rakhyvlar glider över benen.

Hej! Har följt din blogg nåt år nu men aldrig skrivit någon kommentar. Jag gillar dig, du får mig att tänka i vidare spår o du utmanar mig. Du känns trovärdig. En av anledningarna till det är att du inte ”är köpt”. Tror dock att du fixar det där på ett bra sätt. Ett steg i det är ju att du öppet går ut och berättar att du tänker göra reklam. Säger som någon skrev tidigare – underbaraclara har löst det bra! Smygreklam går bort! Tack för att du skriver! Ulrica

Kör på. Jag tycker att det är helt okej med denna slags inkomst. Du bloggar ju och då kan man behöva dessa slags inkomster. Jag ser egentligen inget fult eller fel med det. Särskilt inte om man kör sin egen grej och väljer annonsörer (á la Underbaraclara). Just nu när du behöver pengar omgående kanske du inte är lite petig (men iom att du förklarar det så förstår vi läsare). Fast jag har inget emot att du fortsätter med det efter den här situationen heller, om du väljer rätt annonsörer. Skriv gärna ett inlägg om varför du anser att det är att sälja sin själ att ha annonser etc.

Tänk på att följa Marknadsföringslagen och vara tydlig med att ett inlägg är köpt. Regleras i §9 av Marknadsföringslagen och kallas Reklamidentifiering.
https://lagen.nu/2008:486#P9S1
Bloggare har fällts för bristande reklamidentifiering, här finns en artikel som vidrör ämnet:
http://www.gp.se/konsument/konsumentratt/1.511797-kandisbloggar-anmalda
I övrigt har jag inget alls emot saken =)

Jag kommenterar i princip aldrig på bloggar men här måste jag bara poängtera att du delar med dig av ditt liv gratis! Klart du ska köra på om det är lönsamt för dig och värt det! Kram

ja mne herregud det är givet! KÖR PÅ! Klart vi kan! det handlar om ekonomi, om din framtid, om ja, ditt liv. Klart du ska ta chansen att dra in pengar så att du kan förverkliga en dröm. jag hade gjort det kan jag ärligt säga.

Jag har alltid reagerat på att du INTE skriver fler sponsrade inlägg. Faktiskt. Internet är en djungel och det är inte alltid lätt att dra in slantar. Så länge du följer marknadsföringslagen (dvs att du är tydlig med vilka inlägg som är sponsrade) och gör rätt för dig (din vän ”Bambi” har ju skrivit bra inlägg i frågan) – vad finns det att skämmas för?
Många går apeshit och ”slutar nu läsa den och den bloggen”. Men fuck ’em, det är din blogg och din ekonomi. Ska man ta illa vid sig av något så banalt som reklam så kan man lika gärna säga upp sig från jordelivet nu med ens.
Och också: om jag tjänar till exempel en tusenlapp i månaden på bloggen, så brukar jag slå ut den på antal timmar som jag sitter och svarar på kommentarer, svarar på mejl, uppdaterar med inlägg osv. Det blir en timlön på kanske… 5 spänn? 10 max. Och då sitter jag bra mycket, mycket, mycket mindre än dig.
Sponsrade inlägg är inget att väga fram och tillbaka, om det är rätt eller fel. Jag tycker det är en självklarhet för de som har möjligheten och så länge man gör det rätt! Jag tycker inte ens att man ska behöva överväga den ena sponsringen över den andra (så länge det inte är skambud, oetiska erbjudande osv). Ett sponsrat inlägg är ett sponsrat inlägg är ett sponsrat inlägg.
Mvh han som känner väldigt starkt om saken.

Numera är en blogg ett jobb. När tom Skattmasen definierar blogginkomster på samma vis som inkomst av tjänst så är det väl inget att snacka om. Nu är jag nästan lastgammal, och tillhör väl den sista generationen där alla fick fast anställning. Men nu är det ju nästan den anställningsform som är minst vanlig. Vilket förvisso inte 40- och 50-talisterna fattat ännu, men det kommer.
Har aldrig kommenterat innan, jag blev mest förvånad över att du valt att inte tjäna pengar på bloggen innan, med tanke på storleken. På bloggen alltså.
Din blogg, ditt jobb. Jag är imponerad över frågan. Och precis som med vilket jobb som helst så måste man ibland göra saker man kanske inte riktigt vill.
Med tanke på tiden du lägger på bloggen så tycker jag att det är solklart att du skall tjäna pengar på den. Jag ser större bloggar som en form av frilansjournalistik. Och har sjukt svårt att tro att frilansare jobbar gratis.

Det är verkligen fint att fråga dina läsare vad de tycker. Men i slutändan så är det din blogg och du väljer själv vad du gör med den. Behöver du pengar akut och har ett sätt som du kan få in dessa pengar på så har du all rätt att göra precis vad du känner att du vill göra! Kör hårt säger jag bara! Oavsett vad okänsliga puckon kommer med för ”hjälpsamma tips”.
Heja dig!

Aja, baja, INGA sponsrade inlägg. Någon stolthet bör man väl ha. Men klart OK för ”extra ful reklam” då det är tydligt att det är reklam. Så kör på reklamen!

Nu är jag far off när det gäller tidpunkt. Har inte märkt om du skaffat reklam. Men helt ärligt ta kontakt med gillette, om de var dem du hade en beef med tidigare. Allt rabalder runt omkring kommer att generera en stor buzz runt det företaget och dig. Billigaste reklaminköpet de någonsin har gjort och du kommer att ha 25kkr i ett nafs eller mer. Men bara om du vågar/vill sälja dig så hårt.
Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *