Kategorier
Vardagstrams

Ser det ut så här på skithuset för er också?

20130708-104714.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ser det ut så här på skithuset för er också?”

Något liknande, ja >.< Fattar inte, har ungarna nån toalettradar? Min kan vara helt absorberad av egen lek men sätter jag mig på dass är hen helt plötsligt klar och så kommer hen farandes och antingen skriker utanför en låst dörr eller ska "hjälpa" mig med toapapper och tamponger alternativt smälla mygg med en brödkniv.

Det var ungefär vad jag också tänkte skriva, två katter som står under en och helst vill hoppa upp i knät när man sitter där. Låser man dörren står de utanför och skriker/jamar som om man övergett dem för alltid…

Haha ja så ser det ut hos oss också även om jag bara har en.
Jag försöker få henne att sitta på pottan istället samtidigt som jag sitter på toa, men hon har nog gått med pappa för mycket för när jag säger att hon ska gå och kissa i pottan så ställer hon sig mot pottan, spänner ut magen och håller sig i snippan…

Oh ja! Det är dock bara en som är stor nog än så länge. Han brukar envisas med att ställa sig i mina trosor också, medan jag fortfarande har på mig dem: ”Jag provar mammas badbyxor!” Sedan vägrar han kliva ur när jag är klar, så det blir rätt svårt att dra upp byxorna igen.

Jajamensan, de har verkligen en toaradar. Så fort jag går på toaletten så hör jag två som går och ropar på mig. Men den där toaradarn går bara igång när jag går på toaletten inte när maken är där.
Men är maken hemma så är jag benhård, då låser jag och låtsas som att jag inte hör, det räcker att jag blir störd när jag är ensam med barnen.

Ja det gör det. Nu för tiden brukar jag oftast låsa in mig, men jag vet inte vad som är värst för då står det ett barn och sliter i /svingar sig i dörrhandtaget, samt skriker ”mammamamammamammamammmmmmmaaaaaaaaaaa” i inget särskilt ärende alls (brukar det visa sig). Jag har också fått be sambon att ge fan i att prata med mig när jag sitter på toaletten. Jag vill inte bestämma vilken tid vi ska åka till stranden/vem som ska köra barnen till farmor/vad vi ska ha för tillbehör till köttet, när jag sitter och bajsar!

Hahaha, jag kommer ihåg den tiden. Nu när ungarna vuxit upp o flugit ut har jag en lite annorlunda toasituation; minst en katt som stryker sig kring benen när jag är därinne. Har inte hjärta att stänga dörren för katterna. 🙂

Därför att man oftast får välja mellan att bajsa i lugn och ro (nåja) med barnen inne på toaletten, eller stress-bajsa med en hysterisk unge som sliter i dörrhandtaget och vrålar efter mamma. Att gräla på dem fungerar naturligtvis inte alls, och efter ett tag tar man det med jämnmod och väljer det minst konfliktfyllda alternativet.

Jag har det så och har inte ens barn. Min lilla syster brukar göra detsamma och skulle jag råka låsa dörren så står hon utanför skrikandes: ”Ika ta det lugnt, oroa dig inte! FÅ inte panik, jag ska rädda dig!”
Så springer hon till köket och hämtar en matkniv och ska låsa upp dörren.

Vänta tills dom är beväpnade med mobiler med kamerafunktion. Särskilt när jag bodde i kollektiv hade alla där som en outtalad sport att vrida upp låset utanför & kamerablixtbusta den skitande personen in action, eller spela in när man sjöng nån töntig låt i duschen.
Saknar faktiskt det nu när jag bor själv, märker jag…

Är inte mamma, men storasyster. Det brukar vara ett troll som ska med överallt ibland. Speciellt om ingen annan är hemma. Ofta kommentarer som ”du har blåa trosor” eller ”varför har du inga strumpor på dig?”, om hon inte rotar igenom badrumslådorna och frågar ”vad är det häääääääääär?” om allt möjligt.

Nej. Därinne sitter antingen en fyraårig eller en sexåring på långtidsparkering med rumpan så långt nersjunken i toastolen att det är konstigt att de inte blir blöta. Nedanför detta en kulle med blandade bamsetidningar o legokataloger. Ibland kommer de o grinar för att fötterna somnat på dem.

Verkligen inte. Har alltid velat ha mina toalettbestyr för mig själv och oftast brukar det inte vara några problem. Försöker lyssna efter vad de håller på med och blir det för tyst där utanför bör man nog skynda på sig, man vet aldrig vad de får för sig att hitta på.

Ja. Fast badrummet är mycket mindre så det är ganska trångt. Måste ibland mota bort ett barn eller två för att komma åt att göra sådana aktiviteter som att, tja, torka mig. Men hellre det än att undra vad de hittar på för tokigheter i rummet intill.

Åh alltså igenkänning. Var lungt så länge jag bodde med barnets pappa. men nu när vi är själva….en 2-åring som tittar, väntar, undrar -mamma, kommer det blod? -kommer det lite bajs? -Kommer det kiss? – Ska jag hjälpa dig? – Mamma du har inte snopp. – Du har en snippa osv osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *