Kategorier
Vardagstrams

Vad jobbar du med?

Jonas ställde en fråga:
Skärmavbild 2013-07-27 kl. 17.34.26
Så jag tänkte att ni som läser kanske kan berätta lite om var i jobbar och vad ni gör under dagarna!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad jobbar du med?”

Elingenjör. Låter vansinnigt trist men har många ljusa stunder. Jobbar som konstruktör och ”ritar”upp ställverk i ett dataprogram som försörjer el av olika former.. Hehe nu när jag ser det i skrift så känns det lite torrt 😉 Men kul då jag jag jobbar ordentligt med hjärncellerna!

Jag jobbar som doula. En doula är en stödperson som föräldrar kan välja att träffa under graviditeten och sedan ha med sig på förlossningen. Då får dom kontinuerligt stöd av en person som dom själva valt och som känner till deras eventuella rädslor och önskemål och kan vara med dom under heöa födseln och jobba för att dom ska få en positiv förlossningsupplevelse.
Jag jobbar också på konditori där jag slavar med matlagning och städning med mera. Men det är inte lika roligt att prata om! 😛

Jag jobbar som resurspedagog på gymnasieskolan. Innan jag utbildade mig gjoede jag många, långa, hårda pass som lokalvårdare, tvätterska, hotellstäderska, frukostvärdinna,servitris, barnskötare, affärsbiträde och egen företagare. Typ de flesta jobb som inte krävde någon formell utbildning..

Kan tillägga att jag är utbildad geograf med miljöprofil och söker jobb i Stockholmsområdet. Någon som söker en arbetsmyra med stor miljökompetens hör gärna av dig!
Om du misstycker att jag söker jobb på din blogg LD är det bara att ta bort!

Jag jobbar åt ett uthyrningsföretag och är för tillfället uthyrd som lagerarbetare, först stationerad på inleverans för att sedan byta över till utleverans då trycket lättade och inleverans kom i fas.

Jag provar på och har praktik som vaktmästare/alltiallo/trädgårds&växthus skötare på ett naturbruksgymnasium. Ett mycket varierande, socialt, trevligt och stimulerande sysselsättning! 🙂

Jobbar som projektör/beredare inom elkraft. Projekterar och bereder ny/ombyggnationer utav elnätet 🙂 jobbade förr som ställverks-tekniker och hade hand om de större ställverken. Jätteskoj arbeten båda två och kan rekommenderas!

Jag är Fritidsforskare, och jävligt bra på det!
Neee men jag är arbetslös, hemmafru, ”mellan jobb”, arbetsökande, hemmavarande, what ever
jag gör inte ett skit helt enkelt
är bara hemma med hunden, umgås med syskon, vänner och sambon, städar, lagar mat, surfar på nätet, kollar på film, går promenader och just nu bakar jag en bebis ^^ så lite nya arbetsuppgifter är just nu att må illa, kräkas, svimma, vila och gråta för allt och inget, även här briljerar jag med mina talanger! ^^
har förut jobbat som hundrastare, barnflicka och i en hotell restaurang som ”kvällsnisse” 🙂

Jag jobbar som guldvärderare.
Ett fruktansvärt roligt jobb!! Det innebär att jag sitter och värderar och köper in guld och silver i olika former. Tror att det är lätt det bästa jobb jag någonsin haft faktiskt. Jag får höra en hel del historier och berättelser som är förknippade med guldsmyckena jag värderar, och träffa mängder av intressanta människor.. =)

Har varit arbetslös sedan jag tog studenten i juni. Frilansar lite då och då, sover och umgås med familj och vänner då jag kan. Ska flytta till eget och fortsätta plugga, på Folkhögskola; film- och TV-produktion, i slutet av augusti vilket jag ser mycket fram emot! 🙂

Pluggar till Sadelmakare på Yrkeshögskola, har tidigare ströjobbat på entreprenadföretag med att klippa gräs, rensa ogräs, plantera, sopa gator mm samt i ett stall och på en fårgård.
Fördriver min tid med att sy och punsa läder, ta hand om min hund, oroa mig över min ekonomi, teckna och slösa tid på internet.
Drömmer om att driva eget företag som sadelmakare och/eller driva hästsportbutik.

Å! Jag visste inte ens att en kunde arbeta som det (vilket är konstigt då det är självklart att någon faktiskt tillverkar sadlar)
Tack för att jag fick lära mig något nytt och hoppas det går bra för dig! 🙂

Jag jobbar på bondgård, mjölkar kossor och sköter får. Eller ja, just nu är det väl mest att titta till fåren eftersom alla går ute på bete.
Tidigare har jag jobbat i fabrik i tio år inom metallindustrin. Hårt och tungt men lite halvcoolt och rätt bra betalt. Finns nog inget som slår kossorna dock, äntligen är jag på rätt plats!

Absolut! Jag är utbildad statsvetare i grunden och skulle vilja syssla med sådant egentligen (min programinriktning var internationella politiska relationer) men arbetar med något så gravt olikt från det som marknadsanalytiker på ett statligt ägt företag.
Att vara marknadsanalytiker är precis så tråkigt och enformigt som det låter. Det är årsrapporter, finansanalyser, exceltabeller osv.. Men jag klagar inte egentligen för jag är bara glad att jag ens har ett jobb och att det är någorlunda bra betalt. Det bästa är dock faktumet att jag jobbar med människor i min ålder (jag är snart 25) och att vi umgås även efter jobbet. Plus att jag fått lära mig sjukt mycket. Så det är det jag gör 🙂
PS. Det bör tilläggas att jag bor utomlands.

Vad roligt att läsa allas svar! Det var ett brett sortiment av yrken här inne må jag säga 🙂 Själv är jag biomedicinsk analytiker och obducent på en patologavdelning. Väldigt intressant jobb, om än svårt att tro haha!

som utbildad USK/MSK jobbar jag i hemtjänsten delvis (mest) för att det passar bra med barnens tider på Waldorfdagiset där dom går!! men oxå för att det är ett fritt, givande jobb där jag får så mycket tillbaks av brukarna!!!!

Är så glad att inte behöva svara att jag pluggar på högskola, då jag äääntligen tagit min examen! Jag jobbar nu inom den kommunala socialpsykiatrin. Är boendestödjare och jobbar med personer med psykisk ohälsa. Love it!

Har arbetat som kock, drivit egen cateringverksamhet, arbetat i livsmedelsbutik, servering, bartender osv och gick vidare och läste gastronomi på högskolan för att landa som yrkeslärare på gymnasiet och komvux för restaurang- och livsmedelsprogrammet. Har tidigare arbetat på arbetsmarknadsutbildning inom detsamma, men föredrar gymnasiet framför Arbetsförmedlingen.

Jag jobbar som undersköterska på ett demensboende, så sjukt roligt och givande jobb!
På dagarna efter jobbet gillar jag att baka, laga mat, pyssla i trädgården och ta hand om min son, d.v.s. njuta av livet! 🙂

Jag är sjukskriven sen början av året och lär nog vara sjukskriven till slutet på det här året. Lider av depression, ångest samt har en färsk ADHD-diagnos. Efter nyår lär jag nog gå tillbaka till universitetsstudierna som jag var tvungen att avbryta.

Jag jobbar på Naturskyddsföreningen som en jobbig jävla gatu-värvare.
Är dock inte alls jobbig, men det är tyvärr ett vanligt bemötande vi får.
Jag brukar alltid tänka på att försöka sprida glädje och positiv energi snarare än att värva kan man nästan säga. =)
Det är dock ett helt annat bemötande på NF än vad det var när jag jobbade på Greenpeace.

Just nu har jag sommarvik som brevbärare, sen i höst börjar jag plugga till förskollärare! 😀 Längtar enormt mycket, även fast det självklart är nervöst att börja ny skola, ny klass och allt det där.. 🙂

Jobbar i en stor secon hand butik där jag har huvudansvar för barnklädesavdelningen. Det är uppacking av inkomna varor från fok som har skänkt och sedan är det prismärkning, städning efter kunderna i butiken mm. Har även haft hand om caféet i butken nu i sommar i om semestertider. Väldigt varierande jobb med mycket folk omkring en. 🙂 Har lärt mig massor om barn och barnkäder i om detta så det är något jag tar med mig iaf.

Jag arbetar på Danderydssjukhus, avdelning hjärtmedicin. Detta är delvis en palliativ vårdavdelning (vård i livets slutskede). MEN pga. av alla överbeläggningar så får vi bl.a. in patienter från kirurgen….
Fick arbetet för ca 3 år sedan, då hade jag precis gått ut min vårdutbildning på gymnasiet. Arbetet är väldigt stressigt men givande. Jag får göra allt från att ta blodprover, EKG, p-glukos och agera psykolog. 🙂 Och skulle en patient få hjärtstillestånd så gäller det att snabbt som tusan hämta akutvagnen.

Jag pluggar till mekaniker. Har cirka en och en halv termin kvar och då är jag färdigutbildad. Har dock insett att jag inte vill bli det och den stora drömmen är att få gå hemma och leka med hundar.

Jobbar som operativ chef i ett större industri företag
Ligger inom områdena produktion/eftermarknad/service/projektledning, så förstår man lite bättre vad jag sysslar med

Jag är logoped. Logopeder arbetar med tal, röst och språk. Inte samma sak som talpedagog då en talpedagog är lärare i grunden och logopedutbildningen är en 4-årig paramedicinsk utbildning.

Jag har precis tagit ut min kandidatexamen i fysik och ska i höst börja läsa till en master i atmosfärsvetenskap. Jag jobbar på Arla under helger och sommaren som ”förpackningsoperatör” vilket innebär att jag sköter maskinerna som fyller mjölkpaketen.
Det är riktigt kul att se vilken brokig mix vi är som följer denna blogg! 🙂
Keep going strong Natasha!

Arbetar tillsammans med min man i eget litet företag där vi gör allt praktiskt som folk kan tänkas behöva hjälp med. Snickrar, målar, städar, trädgårdsarbete, stenläggning, putsa fönster och fixa avlopp är det som oftast. Efter att i hela mitt verksamma arbetsliv gjort exakt samma sak för en pinsamt usel sketlön så får jag äntligen betalt för nåt jag är jävligt bra på:)

Läser ekonomi på handelshögskola och på fritiden driver jag mitt eget företag som sysslar med försäljning av honung och andra bi-produkter. Nu i sommar jobbar jag som vårdbiträde på en avdelning för äldre med psykiska besvär och demens. Ett väldigt varierande jobb men väldigt roligt och intressant.

Har nästan (fattas några poäng) en kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap, studerar på en fotoutbildning (snart för andra året i rad) och har just nu ett sommarvikariat som vårdbiträde på ett demensboende – vilket jag älskar. Hoppas på extrajobb på samma arbetsplats och kanske en fast tjänst längre fram – vem vet?

Har nästan (fattas några poäng) en kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap, studerar på en fotoutbildning (snart för andra året i rad) och har just nu ett sommarvikariat som vårdbiträde på ett demensboende – vilket jag älskar. Hoppas på extrajobb på samma arbetsplats och kanske en fast tjänst längre fram – vem vet?

Just nu föräldraledig, i slutet av augusti börjar jag plugga till tandhygienist på distans. Känns skitläskigt, men samtidigt nödvändigt så att jag kan få ett ”riktigt” jobb någon gång och förändra mitt liv.

Just nu hemmafru (vantrivs något fruktansvärt) med två barn eftersom vi via min mans jobb flyttat till nytt land. Så fort barnomsorgen löst sig tänkte jag söka jobb inom mitt ”riktiga” yrke som är socionom.

Jag är för tillfället föräldraledig men jobbar annars som sjuksköterska inom geriatrisk rehab (avdelning med patienter som drabbats av cancer och/eller befinner sig i livets slutskede).

Jag pluggar till teckenspråkstolk och det är förhoppningsvis det jag jobbar med om ett år när jag tagit min examen! Annars jobbar jag extra i butik över lov och helger vilket jag gjort sedan jag tog studenten 2009 🙂

Gymnasielärare, undervisar i engelska och svenska. Jobbade med allt mellan himmel och jord tills jag utbildade mig 38 år gammal. Började med KomVux två år, sedan lärarhögskolan. Det bästa jag gjort, typ.

Jag ska precis börja plugga till sjuksköterska på Sophia hemmets Högskola! Innan det har jag jobbat på Sös som patienttransportör, alltså den som kör sängarna till olika avdelningar eller mottagningar på sjukhuset 🙂

Spännande att läsa om vad folk jobbar med. Jag har pluggat idrottsvetenskap med inriktning idrottsmedicin i 4 år (ångrar mig lite nu att jag inte valde nåt annat)… Har ett sommarjobb på en camping som aktivitetsledare (leker med barn och säljer glass i en kiosk), och har precis fått erbjudande om tillsvidareanställning i kundtjänst hos ett bredbands-/TV-/telefoniföretag… Tyvärr är man ju tvungen att tacka ja till jobbet eftersom att det är bättre än att gå arbetslös. På måndag ska jag dock gå runt till olika arbetsplatser och söka bättre jobb… Hoppas det går bra!

Pluggar till sociolog men jobbar som undersköterska på ett äldreboende under sommaren. Härlig mix mellan manliga gamla filosofer, argsinta åldringar och trycket i ett kvinnodominerat yrke som få valt med hjärtat…

Hejsan Jonas! 🙂
Jag heter Sunna, är en tjej med samisk ursprung som är en liten bit över 20 år. Jag är renskötare och lever mitt liv med renarna. Vid lugna perioder i renskötsellivet så jobbar jag även som undersköterska på en sjukstuga. Utöver det åker jag periodvis till Tibet och jobbar vid ett sjukhus där.
För att återgå till mitt samiska liv så är jag även sekreterare i min sameby och har vissa uppdrag inom den samiska barnomsorgen i den kommun (samisk förvaltningskommun) jag tillhör.
Just nu är jag i en fas där jag funderar på att låta ta in en dräng som kan ta hand om mina renar. Det för att jag vill fortsätta utbilda mig. Jag har en vän, som även hon läser den här bloggen, och hon är civ. ingenjör och har en chefsbefattning på LKAB. Jag har viljan att följa hennes väg och då utbilda mig åt samma håll som henne. 🙂
Jag har två samiska vänner till som läser bloggen. En av dem är avdelningschef på Tele2 och den andra bor under halvårsperioder i Japan där hon är med och utvecklar någrasortershögteknologiska prylar. Det halvår hon är hemma arbetar även hon med renskötsel. Det är väldiga kontraster i hennes liv! 🙂

Bilskrotningsbranschen.
Möter i princip dagligen sexism, ofta kommentarer riktade direkt mot mig pga mitt kön, ”skämt” på min bekostnad som jag förväntas bimbofnissa gulligt åt.

Jag jobbar som skolassistent på sveriges enda distansgymnasium! Hur länge till dock är oklart då skolan hotas av nedläggning trots ett oerhört behov av denna sortens undervisning.

Jag är arbetslös, men kan istället gotta mig åt att jag kom in på Kungliga Tekniska Högskolan och ska till hösten börja utbilda mig till Civilingenjör inom teknisk kemi. Utöver bristen på egen bostad känns det rätt jävla bra.

Fastighetsmäklare. Det bästa med yrket är alla intressanta människomöten och varierande arbetsuppgifter. Det sämsta är att vi (gäller de flesta iaf) trots högskoleutbildning, personligt ansvar och obekväma arbetstider har en helt och hållet provisionsbaserad lön (som inte är spec hög). Hur som helst kan jag inte tänka mig jobba med något annat!

Jobbar i delikatessdisk i en stor livsmedelsbutik, har tidigare jobbat som tågvärd, stationsvärd, massageterapeut och i inredningsbutik i väntan på att komma på vad jag vill bli ”när jag blir stor”.
Tror mig nu ha kommit på det och börjar plugga till förskollärare. 🙂

Oj, jag verkar ganska ensam i min industri – finans.
Jag handlar derivatinstrument på värdepappersmarkanden för en hedge fund i London. Otroligt långa dagar, extrem press, men fantastiskt roligt (och välbetalt!). Speciellt om man är tävlingsinriktad och matte/finans-intresserad!

Jag jobbar i en tygbutik och klipper och säljer tyger. Trivs med det men älskar att skriva och ska plugga matte b i höst så jag kan söka in på utbildningar sen så ja kan få jobba med att skriva, tänka och kommunicera på något sätt. Kommer bli författare till slut.

Transportplanerare på stort företag, planerar tunga och breda transporter kors och tvärs i landet.
Kul, varierat och lagom stressigt 🙂
Dock är branschen i sig en eftersläntrare vad gäller jämställdhet och kvinnosyn.
Men det blir bättre…
Har även jobbat på förskola, på nattklubb, som truckförare och i bygghandeln.

Oj vad häftigt att läsa allas olika yrkesval och riktningar! Jag själv gick nyss ut mitt 4åriga gymnasieprogram och ska läsa svenska kyrkans grundkurs på folkhögskolan i höst, sedan studera teologi med inriktning att bli prästvigd i svenska kyrkan. Troooor nog att jag är den första i kommentarsfältet? 😀

Studerar till förskollärare, termin 6 startar efter sommaren! 😀
Jobbar extra inom hemtjänsten,i ett demensteam! Man kan inte bli annat än ödmjuk inför livet när man träffar dem som är i början/slutet av det. Ung som gammal har såååå mycket att dela med sig – jag älskar både förskolans och de dementas verksamhet! 😀 <3

Hjälpt till mycket hos olika tränare inom travet, amatörer och proffs, samt jobbat på sekretariatet vid jämtlands stora pris innan jag flyttade 70 mil för att plugga till drömmen. Gick ut gymnasiet i juni som undersköterska, diplomerad spa-terapeut och massör. Började jobba på vildmarkshotellets spaavdelning andra året i ettan och är jävligt duktig inom området med stor känsla för yrket! (Ja jag skiter i jante) tyvärr har jag eksem och en hel del över händerna som tyvärr satte stopp för fortsatta studier inom spa. Jobbade en sväng inom telemarketing och var rätt duktig på det med, men det var ingenting för mig.
Fick komma tillbaka till vildmarkshotellet igen, nu som ”spavärd” (lite badvaktssysslor, koll på läget och endel produktförsäljning. finnas behjälplig för gästerna) och så stod jag i poolbaren där det är försäljning.
För stunden är jag dock på ett mindre företag som håller i endel bröllop och event i sitt säteri och kör sommarcafé över sommaren för att nu på slutet kombinera med en anställning hos hemtjänsten som förhoppningsvis varar under vintern och hösten också.
Lite blandat helt enkelt!

Jag jobbar som personlig assistent i sverige under sommaren. Resten av året pluggar jag på universitet i Bangkok samtidigt som jag pendlar till min pojkvän i Kambodja. Mycket härliga kontraster! 🙂

Språkvetare (översättare, redaktör etc) som är mitt i uppstarten av sitt eget företag 🙂 Nu är klockan 04:32 och jag har just kommit hem från mitt nattpass på Max, där jag jobbar tills firman blir mer lönsam – brukar ofta bli att jag läser bloggar vid den här tiden 😛

Au pair i New York!! grymt kul att bo i USA, men börjar bli lite trött på själva au pairandet efter ett och ett halvt år.. Och så saknar jag falukorv så mycket så jag tror jag dör snart

Måste tillägga att jag också tycker det är himla intressant att se vad människor jobbar med, du har verkligen nått ut till många olika yrkesgrupper LD! I grunden har jag kandidatexamen inom turism och har bla. drivit ett hostel.

Jag jobbar som fritidspedagog/ Levande Verkstadspedagog. När man är LV-pedagog arbetar man med skapande på ett annorlunda sätt än en bildpedagog där arbetet/skapandet och lusten står i fokus, inte resultatet. Världens bästa jobb!

Sjuksköterska inom ortopedi, jobbar på avdelning där vi främst tar in äldre och/eller patienter med minst en svår sjukdom eller sviktande organ. Med patienter som inte kan röra sig så mycket på egen hand (nyligen skadade eller nyligen opererade) känner jag att jag sliter på knän och ländrygg mer än jag borde.
Fick tjänstledigt från september för att prova annan tjänst, så då går jag till onkologen för att arbeta med cancerpatienter. Ser fram emot det!
Mina jobb innan och under studierna har också varit av det vårdande slaget: hemtjänst, omvårdnadsboende för äldre och två år som ”barnflicka” åt en familj med två barn.

Just nu föräldraledig med vårt andra barn från mitt jobb som lagerchef på en av de större elektronikkedjorna.
Börjar min utbildning till byggproduktionsledare nu i augusti!
Ska bli otroligt spännande! 🙂

Är precis färdigutbildad förskollärare, men är hemma med Bus nr2.
Har jobbat på Max hela utbildningen och det är som mitt andra hem, min andra familj så jag stannar nog där ett tag innan jag börjar inom förskolan!

Jag arbetar inom kundservice på ett flygmuseum, vid sidan om mina universitetsstudier inom historia. Har ingen aning om vad jag vill göra när jag är klar, men vill iaf inte jobba på museum 😀

jag har en master i molekylärbiologi som jag blev klar med i juni förra året. efter det var jag arbetslös och letade doktorandplats samt annan anställning på forskningslabb under ett års tid. i början av juli fick jag äntligen en doktorandplats vid Göteborgs universitet där jag kommer att hålla på med Alzheimersforskning under 4-5 år. börjar någon gång i nästnästa vecka

Pluggar och skriver just nu masteruppsats, hoppas på att komma in på doktorandutbildningen till hösten. Däremot finns ingen motsättning mellan att plugga eller jobba som städerska vilket frågeställaren verkar anta. Jag har haft ungefär en miljon jobb både innan och under studietiden, städerska, croupier, föräldraledig, ekonomiassistent, matdemonstratör, tvättmedelsförsäljare etc.

Jag föreläser inom psykologi och neurovetenskap. Har högskoleexamen i ämnena. Utöver det håller jag nu på att skriva en bok. I bloggen får man följa min väg till färdig bok! Så snart kan jag väl titulera mig som författare också 😉
Kul att läsa om alla spännande yrken!

Jag timvikar som behandlingsassistent på ett boende för psykiskt funktionshindrade (alltså i stil med typ, schizofreni).
Och sen skriver jag masteruppsats i filosofi med sikte på fil.dr. Har en kandidatexamen i litteraturvetenskap också. Som ska bli minst master den också.
Yey.

Pluggar till socionom, är snart färdig men har innan dess jobbat som kassörska i matbutik, i butik och som vikarie inom barnomsorgen.
Så sjukt roligt att läsa om alla yrken folk har!

Jag är en lärarstudent, 23 år, klar om ett år som hankat mig igenom min utbildning. Vet fortfarande inte om jag vill jobba som lärare men det känns waste att hoppa av nu. Bättre att ta sin examen så har man något i alla fall. Jobbet innebär ju så mycket mer än att undervisa ungdomar och den biten, pappersbiten lockar inte jättemycket.
Byggnadsvårdare i själ och hjärta. Älskar allt som har med byggnadsvård att göra. Drömmen just nu är att köpa ett ödehus som ligger i krokarna där jag bor och rusta upp det. Lär ju hända. Inte. Knarkar hemnet som andra knarkar kaffe. Gillar katter och några av mina idoler är Lady Dahmer (ofc), Kawa Zolfagary och Katarina Wennstam (LÄS ALLT SOM WENNSTAM HAR SKRIVIT! Särskilt Flickan och Skulden).
Något rädd för små barn men läser gärna bloggar om föräldrarskap. Mycket åsikter. Feminist, vänstervriden, antirasist etc etc.

Jag jobbar som au pair i England sen 6 månader, blir 12 månader till.
Spenderar dagarna med en treåring och en femåring. Städar, lagar mat, tar hand om huset, tar hand om barnen osv. Börjar plugga pedagogik på distans i höst..

Är arbetslös, sökt över 200 jobb i januari men har inte fått något. Sommarjobbade dock 2 veckor nu i sommar som lokalvårdare på en förskola, vilket är ett jobb jag fick tack vare kontakter. Har även sökt in till universitetet där jag fick avslag, nu håller jag tummarna för en reservplats.

Hallåj! 31 år gammal apotekare är jag. Just nu hemma med mitt andra barn som nu är 2 månader. Känns inte som jag gör så mycket annat än försöka få amningen att funka. Läser din blogg med stor glädje! Kram

Jag tog studenten i juni där jag gick naturvetenskapliga programmet med hästinriktning. I sommar har jag feriearbetat inom kommunen och i höst flyttar jag till huvudstaden för att plugga retorik. Tidigare har jag arbetat på café, veterinärklinik och matbutik.
(Är det någon som vet ledig bostad runt om i Flemingsberg med omnejd blir jag jätteglad om ni hör av er.)

Utbildad journalist som inte passar som kvällstidningsreporter i vart fall.
Arbetar nu med och ansvarig för sociala medier samt ett par hemsidor (för ett större ”turism och mötesföretag”. Apkul och stressigt.)
Har författardrömmar. Dock talanglös inom det området

Jag har en kandidatexamen i grafisk design och jobbar som marknadskoordinator.
Vid sidan om min anställning håller jag på att starta upp ett eget företag där jag ska sälja mina egendesignade grejer, sådant jag gör för mitt eget nöjes skull, helt enkelt.

Polis i yttre tjänst på trafikenheten. Försöker se till att folk inte skadar sig själva eller andra i trafiken. Trivs kanonbra men finge jag drömma lite skulle jag spela saxofon i nåt skitbra band 🙂 (övar för fullt)

Nyexaminerad legitimerad apotekare som sommarjobbar på apotek. Jag har dock fått jobb som tillverkningsfarmaceut vilket jag är jätteglad över! Då får jag blanda salvor och injektionsvätskor istället för att diskutera med missbrukare om varför läkaren bara skrev ett uttag på hens favoritknark. Dessutom kommer man ifrån den säljhets som numera genomsyrar alla apoteksaktörer, vissa mer än andra. Man läser inte 5 år på universitet för att man tycker det är roligt att kränga ett paket extra näsdukar liksom. Kvalitet ska alltid gå före kvantitet när det handlar om potenta läkemedel!

Jag känner mig som om jag är allt och inget.
Kan lite om mycket men inte mycket om nått.
Jobbat endast inom serviceyrken dock.
Är utbildad inom hotell och restaurang.
Har jobbat som servitris/bartender/frukostvärdinna.
Även lite som receptionist och hotellstädare.
Är nu anställd i butik men är föräldraledig just nu.
Först och främst arbetar jag som kock/kallskänka men även i delikatessen/charken.
Har jobbat en del i kassan också.
Önskar att jag hade några drömmar/ambitioner om yrke och arbete.
Men just nu är jag nöjd om jag kan arbeta för att leva och inte tvärt om.

Blir varm i hjärtat att se vilken salig blandning folk det är som läser din blogg 🙂
Själv är jag utbildad jurist men arbetare som sektionschef på en stor statlig myndighet. Vi är flera inom ledningsgruppen som är trogna läsare här!

Arbetslös. Varit det i några år nu.
Sökte en utbildning som jag ej kom in på så nu i höst ska jag fokusera på ordentlig hård träning (mitt mål är att bli stark och normalviktig/slank). Ska också möblera om huset väldigt fint och resa.
Min pojkvän har det väldigt bra ställt och tjänar väldigt mycket så därför jag kan göra detta. Och slipper dessutom gå till soc.

Labbtekniker inom Metalliska Material. Mycket gubbar inom min avdelning, men med en kvinnlig personalchef och ekonomichef är alla mycket inpiskade att vara trevliga.

Åh vad kul det var att läsa igenom kommentarerna!
Jag är en pilot som just nu jobbar på marken i ett flygbolag. Trivs jättebra, men börjar känna att jag vill göra något mer av mitt liv än att bara spaka en maskin (även om jag inte flyger själv just nu så ser jag hur piloterna har det). Så jag funderar på att byta inriktning helt och hoppa på juristprogrammet i Lund nästa vår!

Vilket kul inlägg att läsa kommentarer till!
Jag är utbildad undersköterska/skötare med lite tilläggsutbildning i form av diverse kurser inom omsorg, psykologi, handkiappvetenskap och autism. Jobbar idag med personer med asperger och autism i en daglig verksamhet där målet är att komma ut i praktik på en arbetsplats du själv är intresserad av med det långsiktiga målet att det ska leda till en fast tjänst, inte nödvändigtvis heltid men någon-några dagar i veckan för att känna att man bidrar till samhället, får en meningsfull vardag, tränar samspel mellan människor och bryter isoleringen.

Gått kombiexamen – hästskötare o student. Jobbat som hästskötare, tävlingsryttare, beridare, utbildat/skolat assistenthundar (för rörelseförhindrade) på jordbruk med får och kor, som sångare och nalle (Ti-Ti Nalle), som journalist och för tillfället inom mediabranschen som fotograf/media assistent och i kundtjänsten. På måndagen börjar jag som mediaförsäljare. 🙂 Bor i Finland. Är 19 år.

Utbildad socionom sen januari, skriver på magisteruppsats och jobbar heltid som socialsekreterare på försörjningsstöd. Ska dock flytta hemhem och ihop med pv snart och börjar då som socialsekreterare på barn och ungdom 🙂

Jobbade tidigare som undersköterska inom äldrevården och har även stått i butik och sålt klockor. Pluggade vidare och är numera ansvarig för den digitala marknadsföringen på ett av Sveriges största företag.

Jag är egen företagare, jobbar med grafisk formgivning. Har kontoret hemma och varvar jobbet med att ta hand om mina djur (höns, hund, katter, kanin) och skapande som att bygga saker, tova, skriva m.m.

På vintern jobbar jag som heliskiguide (helikopterskidåkning) i fjällen. På sommaren är jag säsongsanställd som kvalitetssäkrare åt Sveaskog. Det innebär att jag letar efter skog som ska sparas för att den har höga värden av något slag…

Ska börja min sista termin på Sjuksköterskeprogrammet på Luleå Tekniska Universitet – jag läser dock på distans och bor sisådär 25 mil norr om Luleå. Denna sommar jobbar jag på ett korttidsboende och väntar spänt på att det ska bli januari 2014 då jag förhoppningsvis får min SSK-legitimation och min filosofie kandidat i omvårdnad.
När jag inte jobbar eller pluggar så sysslar jag gärna med fotografering, konst och författande. Träningen har jag även kommit igång med igen efter en tid med sjukdom. Dessutom försöker jag och sambon skaffa barn, men det går tyvärr tungt – tre missfall inom ett halvår och MF-utredningen visade inte på någon avvikelse.
Japp, det är mitt liv. Kort och koncist! 🙂
P.S. Hade kunnat skriva en bra mycket längre beskrivning om mig själv, men det lämnar vi till en annan gång.

Få se nu. Religionsvetare och Bildlärare (gymnasienivå) i grunden, även utbildad inom glas & metalldesign och teater. Jobbar sedan några år som förskollärare på en privat förskola med stark estetisk/kulturell profil, och är där även vik. rektor i perioder. Trivs väldigt bra. Diskuterar mycket genus och förhållningssätt med kollegorna.
Jag bor inte i Sverige.
Är 34 år, men är ganska rastlös. Drömmer om att jobba som akvarist någonstans i Europa. Resa ett år. Eller flytta hem, köpa hus och skaffa alla mina djur! Efter att ha läst allt spännande här vill jag nu även bli sadelmakare, obducent, jobba med ensamkommande flyktingbarn och flytta till skottland… 😉 Haha!
Keep it up, Lady D!

Jobbar som personlig assistent, vilket jag gjort i snart 2 år (dock på tre olika företag). Just nu jobbar jag ca 80% hos en och samma kund, på ett stort företag inom omsorg. Trivs som fisken i vattnet. Det blir knappast sämre av att jag har min sambo och hans bror som kollegor. 🙂

Jag pluggar till läkare. Jobbar på transplantationsavdelning under sommaren. Jobbat inom både hemtjänst, på äldreboenden och som vak vid människors sista tid innan. Har växt som feminist och människa efter alla samtal med kloka äldre tanter.

Jag är en sporadisk läsare, inte så intresserad av ämnet i sig (genus är viktigt, men det finns många viktiga frågor i världen och jag nöjer mig gott med att göra nytta på annat. man kan inte göra allt!).
Är iaf student på handelshögskolan i Sthlm till vardags, jobbar extra på en larmcentral som är ett riktigt arbetarjobb så kul kontrast. Har tidigare pluggat arabiska i Jordanien och jobbat som flygvärdinna i Abu Dhabi.

Jag har ett 6-månaders jobbkontrakt inom resturation på Disneyland Paris, som jag kombinerar med franskastudier samt studier inom resturation (Disney står för alla mina studier, då dom ingår i mitt kontrakt.) Varit en fantastiskt rolig och lärorik tid att jobba och leva här, men längtar nu hem till verkligheten, som kommer bestå av att plugga klart mina sista gymnasiepoäng som fattas för högskolebehörighet.

Kul att se vad folk pysslar med! 🙂
Jag jobbar som receptionist och växeltelefonist. Jag gillar mitt jobb! Socialt, massor av snack och mys.
Jag har tidigare även jobbat som säljare, undersköterska, teknisk support, brevbärare, städare, och som receptionist på andra ställen.

Jag är managementkonsult.
Det slår mig hur många av läsarna som är socionomer/har annan beteendevetenskaplig bakgrund precis som jag. Nu gissar jag att man har ett rätt stort jämställdhets/rättvisetänk redan från början om man väljer att bli socionom MEN vågar ändå tro att detta stödjer min tes om att beteendevetenskapliga studier (sociologi etc)är HELT SJUKT viktigt för att förstå strukturer och därigenom (något förenklat) världen.
VARFÖR läser man inte sociologi på grundskolenivå? Då hade jag kanske sluppit lägga tre år på att förklara sociala strukturer för min naturvetare där hemma. Igår kallade han sig för feminist för första gången, det var skönt – men det känns ju som att lite grundläggande bildning hade sparat mig några timmar, och oss båda en hel del frustration.

Åh jag försöker välja yrke och vet inte alls vad jag vill/klarar 🙁 fyfan vilken ångest jag har… när jag läser kommentarerna vill jag bara fråga vissa 1000 frågor, synd man inte ser mejladressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *