Kategorier
Vardagstrams

Vad kallar ni dem?

20130711-101423.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad kallar ni dem?”

Jag har alltid tänkt dem som små spindlar som kommer växa upp att bli större. Master-spindeln skickar de små röda att krypa in i barns näsor, lägga ägg och sedan försvinna osedda likt ninjor. Sen har jag haft svårt för spindlar sedan jag var liten.
”lyckospindlar” är ändå ett positivt och fint smeknamn. avdramatiserande! Jag har ett bonusbarn som börjar visa tendenser till att vara rädd för spindlar, så jag ska börja använda din benämning istället. Tack för tipset! Vet du var smeknamnet kommer ifrån/varför man kallar dem lyckospindlar?

Lyckospindel! De och Långben-speindlar är de enda jag kan se utan att bryta ihop i panikattack typ. Men min spindelfobi är lite konstig, jag kan känna lite obehag om jag ser en spindel ute i naturen men går det en på vardagsrumsgolvet får jag fullständig panik…

Haha min svärmor blev biten av en häromdagen! Hon sa att det gjorde svinont, och hon är ingen vekling.
En sådan där ettrig liten röd en, kallade hon den. Men jag adopterar gärna lyckospindel, eller sammetskvalster.

Jag vet att det här inte ens har med inlägget att göra, MEN jag är en 19-årig tjej som helt seriöst nästan gråter av frustration.
Har du sett bilden som cirkulerar på fb? Ett plock av olika tweets från killar som kommenterat fotbollen igår (sverige-danmark).
Så jävla absurt. Blir livrädd av tanken på att dom där någon gång kommer bli någons make.

rent ut sagt förjävligt. hade de inte missat straffarna hade man inte ens blinkat. men nu är så klart MÄN direkt på med sina äckliga kommentarer. ”Feminism behövs inte i länder som Sverige”, jaså nehe. Äckliga vidriga män som dessa borde fan kastreras eller låsas in. dessutom vinner ju tjejerna i alla fall, de är GRYMMA verkligen. männen vinner aldrig något och ligger och gråter 90% av tiden på plan. nej usch fy och fan för de där killarna. som du säger, det värsta är att hela bunten har eller kommer få tjejer i framtiden.

Inte insektsäckelkryp i alla fall, det är ju ett spindeldjur och inte en insekt. *besserwisser-utlopp* Jag har nog oftast bara sagt ”en sån där liten röd spindel”. Dålig fantasi. 🙁

De enda gångerna jag har sett såna har jag fått panik över att det kanske skulle kunna vara vägglöss och krossat dem på en millisekund.
Såatteh, ”kanskevägglöss” brukar jag kalla dem.

Jag har alltid undrat vad jag ska kalla dem… Men min mamma sa att när man ser en sån så ska man säga ”filipin” och den som säger först får lycka… Så lyckospindel kanske är ett bra namn 🙂

E 120 var definitivt det bästa namnet hittills!
Haha. Det ska jag börja kalla dom.
Och nu tänker jag vara den som är den…
4 dagar!!?? (ja jag vet att klockan bara är en timme in på den 14e men…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *