Kategorier
Vardagstrams

Bilderna blir så bra!

Och snart får ni se dem. Jag bjuder på lite teasers tills dess. Vi var i Rockfoto-Emmas studio och tog bilder dels till kommande affish men också vanliga pressbilder. Kan vara bra att ha.
 
Jag var naknare än så här.
 
Kändes det som iallafall.
 
Notera att jag har en BH som passar. Jag gick mina första 33 år i BH’ar som aldrig satt bra eller skönt tills jag fick hjälp av ett proffs att hitta rätt och WOW vilken jävla skillnad. Dock så föredrar jag fortfarande att vara helt utan. 
 

 
Åsså lite rekvisita. Jag åt givetvis upp snickersen efteråt.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Bilderna blir så bra!”

Åh ALLA borde gå och få en bh proffsutformad, alltså storlekskollad av ngn som kan. För mig gjorde det HELA skillnaden. Jag trodde att jag var en 80 E tills jag fick höra att jag var, och testade, en 75G, då jävlar satt den som den skulle.

Men har du aldrig haft en BH som passar förrän nu?! Jag blir för fan helt gråtfärdig. Hur har du överlevt??!

Och så börjar jag nära en konspirationsteori om att alla kvinnor som säger att det är skönare att gå utan BH i själva verket aldrig har haft en som passar. BH är ju ungefär världens bästa plagg! 😀 Älskar Details *frälst* 😀

Helt of topic – min 7 åriga tjej gillar att klä sig i klänning. Men inte längre i skolan då "killarna bara lyfter på den". Så nu sitter hon i byxor i 23-gradig värme för att hon inte längre kan klä sig som hon vill. Jag skulle vilja säga "Slå dem hårt mellan benen om de försöker lyfta på din kjol. Skrik NEJ!" Och då skulle hon svara "Man får inte slåss mamma! Och skrika får vi inte i skolan"

Har tagit upp problemet med lärarna som inte tycker att det är nått problem. Snälla, ge mig lite tips på hur man kommer tillrätta med problemet.

Svar:
Man får slåss om man värjer sig. Lär henne det. Lär henne att slå tillbaka hårt. Hon får det! Men snacka också med lärarna för detta är oacceptabelt. Hota med polisanmälan om de inte tar det på allvar. Kontakta deras föräldrar. osv. Barn ska kunna känna sig säkra i skolan! BLIR SÅ JÄVLA ARG NU. Lär henne att slåss. På allvar. Man får det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Galna underbara du – raka vid ögonbrynen? Sluta med det! Gå till någon som trådar. GÅ TILL NÅGON SOM TRÅDAR.

Svar:
kostar pengar!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hahaha, bh:ar är ett gissel utan dess like! Jag har gått runt med 75C sedan 12-13 års ålder. (Tidig pubertet kallas det…) 80B ifall ryggbandet är på tok för snävt. Men bäst av alla jag någonsin provat är en Core Bra i storlek 70 D 🙂 Tråkigt att alla halvudda storlekar är svåra att hitta och oftast är dyra som fan. Kan mycket väl tänka mig att problemet blir värre ju större kroppshydda man har! Tänk den som kunde ha en 75B och det är ergonomiskt riktigt 🙂

@Titti. Lär henne feministiskt självförsvar, rollspela hemma så det känns bekvämt för henne att säga ifrån. Självklart får hon skrika med hög röst NEJ, DU FÅR INTE LYFTA PÅ MIN KJOL, SLUTA MED DET. Och om det inte respekteras får hon självklart fysiskt knuffa bort den som bråkar.

Linn: Det är när man noppar hår med sytråd(!). Det är otroligt coolt och blir jättebra resultat. Väldigt vanligt bland kvinnor från mellanöstern. Misstänker att både du och LD får fippla med hyveln på nästan daglig basis? Att det lätt blir infekterat? Och hemska tanke – ett litet feltag och hela brynet ryker med. Gå och tråda! Då behöver du bara gå en gång i månaden. Och om du gör det återkommande kommer håret till slut ge med sig. Ögonbrynen är enda håret på kroppen som kan "plockas slut". Det är därför så många kvinnor "plockat sönder" brynen i tonåren.

Svar:
nä jag är grym med hyveln. gör det ibland bara. om jag ska ha smink typ.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Titti: kontakta rektorn. Gå på hårt. Ring pojkarnas föräldrar. Jag jobbar som lärare (fast på gymnasiet) och det som du beskriver är en allvarlig situation (även om inte pojkarna förstår det). Hänvisa till läroplanen där det trycks på att skolan aktivt ska motverka sexuella trakasserier och jämställdhet. Skolan ska också värna individens frihet och din dotter har blivit fråntagen sin frihet.

Och som sagt, ring även pojkarnas föräldrar och be dem prata med sina barn.

@Titti

Lär henne slåss. Lär henne att endast slåss i självförsvar. Och lär henne att ingen, ingen,ingen NÅGONSIN ska göra något hon inte vill med hennes kropp. Lär henne att slå tillbaka. Hårt som fan. Nu blev jag vansinnigt upprörd. Vilka idioter till lärare. Usch, fy och blä!

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Skollag-2010800_sfs-2010-800/?bet=2010:800#K6

Om klänningslyft; ditt barn har rätt till studiero, ditt barn har rätt att inte bli kränkt, ditt barn har rätt att slippa diskriminering -skolan diskriminerar tjejer/*den person som bär kjol eller klänning såväl som grupp som individer- om de tillåter detta beteende – i och med att de tillåter at en grupp elever kränker en annan och på så vis försämrar studiemiljö, mental hälsa, trygghet, självutveckling etc. Det finns klara kopplingar här. Läs på och besök rektor/studierektor, de BÖR vara insatta i skollagen – och som förälder skadar det inte att ta sig igenom relevanta paragrafer heller. /skitarg lärare – det får absolut inte vara såhär! Kram!

Några axplock:

Arbetsmiljö

3 § Utbildningen ska utformas på ett sådant sätt att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero.

Ordningsregler

5 § Ordningsregler ska finnas för varje skolenhet. De ska utarbetas under medverkan av eleverna och följas upp på varje skolenhet.

Rektorn beslutar om ordningsregler (här har rektor MANDAT; förbjud beteendet!!!)

Disciplinära och andra särskilda åtgärder

Allmänna befogenheter för rektor och lärare

6 § Rektorn eller en lärare får vidta de omedelbara och tillfälliga åtgärder som är befogade för att tillförsäkra eleverna trygghet och studiero eller för att komma till rätta med en elevs ordningsstörande uppträdande.

Enligt de förutsättningar som följer av 7-23 §§ får det beslutas om utvisning, kvarsittning, tillfällig omplacering, tillfällig placering vid en annan skolenhet, avstängning och omhändertagande av föremål.

En åtgärd enligt första eller andra stycket får vidtas endast om den står i rimlig proportion till sitt syfte och övriga omständigheter.(här ingår många många led och instanser för att trygga var elevs studiegång. Men regler finns, och de KAN följas)

Diskriminering

2 § Bestämmelser om förbud m.m. mot diskriminering i samband med verksamhet enligt denna lag finns i diskrimineringslagen (2008:567). (Kan med fördel högläsas av kvinna i församlingen!)

ÄR DU 33?!?! JÄVLAR! vill veta vad du gör. Trodde inte du var över 25. På riktigt! Snyggo!

Svar:
nä, jag är 36 och har väl bra gener. hähäh.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

SNÄLLA Lady Dahmer, gå in och läs detta. Jag blev helt förkrossad när jag läste detta och kommmentarerna. Hur SJUKT är inte detta??? Dagens män vet inte ens hur en kvinna ser ut för de tror att reklambilderna är det "rätta utseendet av kvinnor" helt enkelt. Ge gärna ett svar på hur vi ska tackla detta, att få det såhär svart på vitt gjorde mig helt förkrossad.

För tre år sen gick jag till Gustaf Mellbin och fick en BH som passade. Har i alla år trott att omkretsen var hur fet man var så jag har pressat mig in i de "stora" BHarna på vanliga kedjor (95E typ). Visade sig att jag har 75H-I.

Varför är det inte common knowledge? Min mamma pressat fortfarande in sig i fel BH-storlek. Hon har ju minst lika stora kupor som jag men tror hon är DD-E (jag lyckas inte få henne att lära om).

Trist bara att man måste gå till svindyra specialaffärer så fort man inte passar in i mallen. Inte ens Twilfit som ju är en underklädesbutil har min size. :-/

Sara: nä det blir aldrig infekterat, jag använder propolis på efteråt och jag är också grym på att hantera den. Rakat "fel" en gång på typ 8 år så! men jag behöver göra det 1-2 gånger i veckan om ens det.

@Titti Skulle gärna vilja veta vad det är för skola? Och jag hoppas att du är inne och läser allt här, fantastiska bra tips och underbart stöd. Sitter här med otroligt ont i magen och vet inte vad jag ska göra. Känner mig så maktlös! Ibland vill en bara ge upp, fast det är underbart att det finns så många som deltar i kampen så en fortsätter ändå!

Fyfan vad jag känner igen mig i din beskrivning. När jag var liten (samma ålder som din dotter) bar jag också klänning, men jag slutade bära klänning när jag i lågstadiet fick uppleva killar som lyfte på kjolen. Först på skolavslutningen i nian (alltså när jag slutade grundskolan) vågade jag bära klänning igen.

Helt sjukt hur mycket det påverkade mig. Minns inte om jag sa till lärarna men att din dotter får sån respons från lärarna är bedrövligt. Jag är ett levande bevis på vilka konsekvenserna kan bli.

IDIOTER till lärare. Jag håller med LD, lär henne att slåss, säga NEJ eller ge igen. Jag var feg och det har genomsyrat hela min skolgång. Lätt mobboffer. Att förlita dig på att vuxna ska vara förebilder och hjälpa utsatta barn kan du skita i. Även de lärare som faktiskt bryr sig ser inte allt.

Läste att du skulle göra en bröstförminskning i ett tidigare inlägg! Jag gjorde det för två år sedan. Jag hade nog säkerligen fått operationen beviljad av landstinget (pga rygg och nackbekymmer) men jag hade inte ro i kroppen att vänta på remiss/utredningar, blablabla. Så jag tog helt sonika ett lån på 40k. Det är det absolut bästa beslut jag har tagit i mitt liv.

Kirurgen tog bort 600gram på varje bröst. Det kanske är svårt att föreställa sig hur mycket det är, men i matlagningstermer kan man ju jämföra det med 1,2 kg köttfärs. Han modifierade även vårtgårdarna så det skulle se hyfsat symmetriskt ut. Nu passar brösten min kropp utan att vara i vägen och släpa i backen. FRAMFÖRALLT så behöver jag inte ha bh längre. Bara en sån sak! Största nackdelen är att man aldrig vet huruvida man kommer kunna amma senare eller inte. 50/50 var oddsen enligt min läkare. Jag ansåg i alla fall att det var värt att chansa. Mamma och väninnor tyckte att jag skulle vänta tills jag fött "eventuella barn", som jag inte riktigt har i planeringen – än på några år. Men man vet aldrig hur livet blir, ska jag då skjuta på mitt välmående "i fall att" liksom?

Jag hade en DD kupa och väldigt mycket lös hud, nu har jag en stor C. På min kropp är det ändå proportionerligt och ingen som känner mig skulle någonsin se skillnad med kläder på. Jag har dock inte återfått samma känsel vid bröstvårtorna ännu, men det verkar komma tillbaka mer och mer. Om du vill se före och efter-bilder så mejlar jag gärna dem till dig.

Lycka till, Natashja!

Svar:
Åh ja vill du det? Maila alltså.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *