Kategorier
Vardagstrams

Helgen fortsätter….

Tänk sen när vi bor här i Segersäng och kan typ göra sånt här varje dag? Hänga med familjen Lanne/Öqvist låta ungarna leka av sig, sova över (barnvakt!), grilla åh vi måste ju grilla varje kväll från april till septermber och så kommer vi kunna ta tysta kvällspromenader och ha filmkvällar och idyll och grannar med massa barn som barnen kan leka med och sen när de blir tonåringar så kan de smygsupa folköl uppe på den lilla lekplatsen i skogen. 
Tre veckor kvar alltså. Helt sjukt. Och igår sålde vi äntligen vår lägenhet. Jag har känns så himla mycket stress och oro kring det och nej, vi fick inte så mycket vi ville ha (kass jävla mäklare) men vi har sparade pengar så vi slipper höja lånet. Nu kan vi bara flytta in UTAN ångest. 
Men nu är det helg och vi har inte fått flytta in än så vi bor hemma hos Anja // GlamMuttan med familj. Jag delar säng med fyra barn och maken sover på en stor uppblåsbarn madrass och barnen leker ute från morgon till kväll.
Eller på verandan. Där kan man ha tebjudning. 
 
 
Sen kan man springa lite.
 
 
Eller ha jättemysig grillmiddag i den eventuella bersån.
 
 
Mmmm jättegott!
 
 
Hoppsan! Åt för snabbt och satte i halsen. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Helgen fortsätter….”

Vad skönt att lägenheten blev såld, grattis!

Och FY vad avis jag är på läget, vackert ställe + att ni får bo nära era vänner. Det ser verkligen ut som att ni har det härligt 🙂

så mycket grattis till försäljningen (även om det var trist med att inte få ut riktigt det ni ville). men hus är ljuvligt; livet blir enklare för barnen – kan roa sig själv och så skönt att bara kunna öppna dörren och vips vara ute! sergersäng verkar rena idyllen!

Ser underbart ut! Gillar Segersäng och har släktingar som bor där. Enda negativa är väl att det inte finns skola och barnen måste bussas. Lycka till!! Vill oxå bo där 😉

Hej! Jag tänkte bara fråga dig om ni hade bestämt er för att döpa Ninja till just Ninja innan hon föddes? Hade det blivit Ninja somnamn även om det blivit en liten pojke? 🙂

Svar:
Ninja skulle egentligen hetat Tamlin, men det kändes inte rätt när hon kom ut. Så det blev Ninja istället. I efterhand så ångrade vi det och så fick nästa barn heta Tamlin istället. Tamlin hade Tamlin hetat oavsett kön.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför är ett pojkbarn bedårande i prinsessklänning men inte en flicka? jag tycker båda är det! om nu barnet väljer själv att bära prinsess klänning.

Svar:
de flesta barn är söta i fina kläder, men att pojkar är lite extra gulligare är för att det inte förväntas samt att de är normbrytare. Det är ju inte flickor. Min dotter vet t.ex att flickor ska vara prinsessor. Min son däremot har inte fattat grejen utan vågar vara prinsessa utan att bry sig om vad andra pojkar tycker om det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det regnar ibland också, då får man städa inomhus…. Annars köpte jag som 40+ åring mitt första hus förra året, lite mer lantligt än segersäng, samtidigt lite närmare t-banan… Och i ett helt år har vi undrat varför vi inte gjorde detta tidigare. Värsta landisarna har vi blivit, med två par gummistövlar. Ett par att dra runt i hemma och ett par fin-stövlar att ha på lekplatser i stan…

Skönt att stressen över försäljningen är över. Vi sålde vår lägenhet förra sommaren och hela juni var bara stress; skulle vi få sålt den, skulle vi behöva betala dubbla hyror i all oändlighet, skulle vi kunna lösa in lånet på den, osv osv. Det var verkligen jättejobbigt. Förstår att ni längtar efter att få flytta 🙂

Undrar om Ninja har uttryckt något om att Tamlin har prinsessklänning på sig med tanke på att du skrev att hon vet att flickor brukar vara prinsessor? Och hur har du isåfall bemött det?

Svar:
Nej det har hon inte. Jag tror inte hon vet att pojkar inte kan eller får eller vill vara prinsessor, bara att hennes flickvänner gärna vill vara det. och hon.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

varför valde ni den där kassa mäklaren? kollade ni upp mäklaren innan?

Svar:
hur skulle vi kunna veta? Mäklarfirman vi valde har bra rykte.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skönt att det ordnade sig med lägenheten trots den kassa mäklaren. Jag fattar inte att de ska vara så svårt att hitta bra människor som man kan lita på att de verkligen gör sitt jobb.

Vi har den där idyllen på landet och det är skönt, men vi märker också att barnen tröttnar lite efter ett par veckor. Men visst skulle det vara skönt att kunna släppa ut barnen på gräsmattan istället för att behöva gå till en park.

Men vi har valt att ha smidigheten med logistiken att ta oss till förskola/skola och inte minst våra jobb. Jag vägrar sätta mig i bilköer eller åka en timme kommunalt igen, nu cyklar jag 10 min och den friheten är värd så mycket.

HEJ! Jag är femton år och sökte för ett tag sedan jobb via kommunen. Nu visar det sig att jag ska jobba på ett lågstadie, och inser nu att jag inte kan någonting om hur en hanterar små människor. Har du tips? Har fått för mig att du jobbat på ett dagis förrut, och därför är erfaren. Du är dessutom drottning av genus och skulle kanske kunna hjälpa även där? Förlåt om jag ber om för mycket, men skulle bli jätteglad för svar!

Fy så trist när mäklare inte levererar. Vi står mitt upp i försäljning för flytt till landet. De små barnen ska få växa upp fritt och föräldrarna vill vara nära barnen och naturen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *