Kategorier
Vardagstrams

Jag ser ut så här.

Asså, de som kritiserar mig för att jag ”alltid gör mig ful på bild”. Öh, nej det gör jag inte. Jag ser ut så här. Ja, ibland gör jag nån grimas, (grimaser är ju skitroliga so sue me för att jag har annan humor!) men majoriteten av mina bilder är vanliga vardagsbilder där jag tittar in i kameran helt normalt. Ibland  ler jag. ibland inte. Dubbelhakan sitter där den sitter (ej låtsas eller tillgjord) och jag strävar inte efter att ”förfula” mig.
Så när vissa (feminister t.o.m) säger att jag bara postar bilder där jag är ful (och detta är dåligt eftersom att man som feminist … äh jag vet inte) så tar jag fan illa upp. JAG SER UT SÅ HÄR. Håll käften era jävla as.
Det här är min instagram. Av de första 24 bilderna av mig är TRE av dessa ”tillgjort fula”. TRE. Resten helt vanliga. (eller var det fyra? Skitsamma, you get the point.)
Här är mitt offentliga facebook-album. Nästan BARA bilder på mig där jag är skitsnygg. IN OCH VÄLTRA ER. Jag vet liksom att jag är SÅ. JÄVLA. brutalsnygg redan. Jag behöver inte bevisa det genom att ta glossiga bilder i rätt poser som framhäver mina bästa vinklar. (Nej, jag menar inte malegaze-bilder nu) Jag behöver inte vara sexig heller. Jag tycker det är skönt att jag kunnat släppa ångesten kring min kropp och mitt utseende. Jag. Hon som alltid varit så osunt utseendefixerad. Som alltid känt så orimlig skam. Som sovit med bh i hela sitt vuxna liv och aldrig haft sex utan kläder på. Och varför finns det bara ett sätt att vara sexig och snygg på? Jag tycker att jag är sexigast och snyggast när jag inte bryr mig. Jag tycker jag är sexigast och snyggast när jag inte behagar och när jag har självdistans.
Ja ni får. Ni får säga att jag är snygg. Men bara här och bara idag.
Ser ut så här.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag ser ut så här.”

Jag skulle verkligen vilja vara mindre skönhetsfixerad problemet är det att jag är en kvinna och det känns verkligen otaktiskt att inte bry sig om utseendet med tanke på att det bland annat ökar jobbchanser. Ett test till er som inte tror mig: gå runt osminkad och sliten och sök jobb. Sedan prövar ni med att fixa upp er till tänderna (tänk ""naturlig skönhet"""" *spyr*) och pröva igen.

Jepp, snygg är du och det e jag med 😀

Jag trodde att jag var lost ett tag där när jag misslyckades med att göra kroppen till en icke-fråga och var tillbaka i "göra-det bästa-av-det-jag-har"-träsket men så kom det där breaket med hela rump-debatten och fan vad bra jag mår just nu. Upptäckte för någon dag sedan att jag utan att jag märkt det inte sminkat mig på över en månad – bara sådär liksom.

Nu vågar jag inte ropa hej riktigt än – kanske kommer det ett till bakslag till vintern när min sommarfräkniga hy är grå och dassig igen men just nu tänker jag bara njuta av att vara FRI!! Fuckin fri och det är mycket tack vare dig och fan vad tacksam jag är! <3

Det är inget fel på dig. Du är en vacker, intelligent kvinna som inte behöver ta åt dig ett skit av vad elaka, avundsjuka (för det är ren och skär avundsjuka som ligger bakom) människor säger om eller till dig! Så är det!

Svar:
Nä det handlar inte om avundsjuka. Bara att få trycka till.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mood: Att vara osminkad betyder inte att vara "sliten". Sedan är ju frågan: Vill du verkligen ha ett jobb där utseende är en avgörande faktor för att få vara där? Det innebär ju att du kommer ingå i en grupp där ALLA är fixerade vid utseende och att inte bryta mot skönhetsnormen, vilket kommer göra det ÄNNU svårare för dig att fokusera på din egen lycka och upplevelse istället för på ditt eget utseende.

Ta kontakt med en kurator på närmaste hälsocentral istället och ta hjälp av henom för att lära känna dig själv och hitta modet att gå en väg som är genuint bra för dig istället! 🙂

Förresten, du är bara 18 år? Hur stor erfarenhet kan du möjligtvis ha av att gå på anställningsintervjuer sminkad och osminkad? 😉

Shit då måste jag nog ta chansen att vräka ur mig lite kärlek och beröm nu när man får frikort: Du är en så stor förebild för mig Nataschja! Jag är byggd ungefär som du och ofta när jag blir så där självkritisk tänker jag på hur du skulle sett ut och burit upp nåt särskilt plagg eller nån outfit(ta), det hjälper mig nåt enormt! "Bläh vad fet och ful jag ser ut i det här. Skam. Så här kan jag inte gå ut. Vänta nu: Hur skulle LD ha sett ut i samma kläder? Fab? Då är jag det med!"

Tack för allt underbara, vackra, starka, modiga Natasja!

Nu har jag varit inne och vältrar mig bland dina bilder. Mest för att jag tycker om att se dig, inte för att bedöma. Men blir helt överraskad! Är du kort? Du ser så putteliten ut medan jag har fått bild av dig som lång och stor och ståtlig.

(Och ja man vara ståtlig som kortis med, det vet jag och mina 160 cm, men jag blev så förvånad bara)

Svar:
jag är 160
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är skitsnygg!

Och jag kan bara hålla med, jag känner mig som snyggast när jag bara har en bra dag och inte bryr mig ett dugg om hur jag ser ut. Jag kanske slänger på mig min bekvämaste klänning som får mig glad (den är lång och färgglad som bara den), och sen är jag klar. Mår man bra blir man automatiskt lite snyggare liksom!

Och hade det inte varit för din blogg hade jag nu varit bara en av alla de utseendefixerade tjejerna i min klass, som inte har någon insikt i VARFÖR de tycker om de där sakerna. Jag som aldrig gillade sånt insåg att jaha, det är också okej, och det är tack vare dig och din blogg. Du uträttar stordåd LD!

Håller med Bea. Man känner sig som snyggast när man har en bra dag. När min kropp känns stark och jag går upprätt med ryggen. När jag inte bryr mig ett skit om mina håriga ben i mina shorts.

Men ja jo visst blir jag påverkad av hur jag bl.a. är klädd… Jag blir glad av att ha på mig en färgglad tröja och det bidrar till att jag känner mig snygg 🙂

Jag älskar dina foton! Älskar att du antingen bara är naturlig (ej posar) eller gör grimaser. Att vi tjejer/kvinnor alltid ska posa och göra oss till skapar samma problem som med smink, löshår etc etc: ouppnåeliga ideal. För inte ens de där snygga tjejerna med smink och som efter år av posande lärt sig vilken vinkel som är bäst och tagit 10 bilder för att få den där perfekta bilden, inte ens de ser ju ut så i verkligheten. Och det skapar dessutom en ångest kring foton. Jag vill ha foton av mig själv och mina nära, upplevelser osv, som minnen. Men när man alltid måste vara så jäkla SNYGG på varje foto, när det är det viktigaste, då får jag ångest och tycker inte att det är kul att vara med på foto längre. Ps. Du är förjävla snygg & sexig. Ds.

"Mood: Att vara osminkad betyder inte att vara "sliten". Sedan är ju frågan: Vill du verkligen ha ett jobb där utseende är en avgörande faktor för att få vara där?" Nä men alltså… jag blev nästan hemskickad från jobbet en gång för att chefen var helt övertygad om att jag var sjuk. Lätt pinsamt för oss båda när jag sa, "nej, XXX, jag är bara osminkad". Observera att jag är 40+ och byråkrat på ett statligt verk, nä, jag brukar inte partysminka mig till vardags och nepp, chefen var ingen snuskhummer, han var en trevlig 50+ homosexuell herre (för den som tror att han var en slemhelge som flörtar på jobbet). It’s everywhere. Är man inte ung och naturtjusig är det tydligen bäst att slabba på sig lite så man inte blir betraktad som lodis eller alkis (jodå, det har hänt). Hel och ren kommer man inte långt med.

Förutom det rätt låga i att överhuvudtaget känna behovet av att kommentera ditt utseende, blir jag så förvånad över att folk säger att du "gör dig ful". Nu tycker ju du inte att du är ful, men oavsett vad du själv tycker om ditt utseende är det inte direkt snällt att säga till någon att hen är ful, vilket man ju faktiskt gör när man säger så. För som du säger, det är så du ser ut, oavsett om du gör en grimas eller inte.

Även om jag själv har svårt att släppa utseendefixeringen har jag insett att jag känner mig som snyggast när jag går omkring i arbetsbyxor och jobbar i trädgården eller liknande. Det kan ju också ha att göra med att det är ett av de tillfällen då jag mår som bäst 🙂

Jag passar på: du är snygg, vacker, söt och gullig! Slänger även in lite annat som jag kan komma på: smart, skärpt, rolig, konstnärlig, integritet och har självdistans och integritet.

För min del är du inte snygg, du är en klassisk skönhet. Lite som en ung, lite mer hardcore, Isabella Rossellini. Att du kombinerar detta med intelligens och kvickhet är förstås bara positivt. Så, nu är det sagt!

Hej Natasja,

Jag har ett problem som jag gärna skulle veta din åsikt på. Det gäller kvinnans rättighet till sin kropp och kulturmix mellan nord och sydeuropa. Min partner är italiensk och jag svenne. Han med väldigt civiliserade åsikter om inte faktiskt ganska progressiva i feminism.

Igår pratade vi om bus streck och varpå han nöjt berättade om när han och fem vänner hade ’lekfullt bestraffat’ en tjej som kaxigt avspisat en annan killes uppvaktningar. Tjejen hade däckat och killarna hade ställt sej, 5 på led för att i hennes öppna mun snabbt, var och en, föra in sin penis.

Min killw bwskrev det som ett ungdoms prank då de bara var 16 år vid tillfället och sa nöjt att tjejens min var obetalbar när hon vaknade.

Gissa min reaktion? Jag kan inte se honom i ögonen. Jag kan ta att han gjort misstag om han erkänner detta som ett sådant (om än väldigt grovt) men jag kan inte acceptera att han inte ens idag inser att detta var fel.

Snälla Natasja, jag hoppas att jag inte överreagerat, men jag mår illa vid tanken av detta. Vad är din åsikt?

Gina

Svar:
Men herregud jag får ont i magen! Vilket övergrepp! Det där räknas som våldtäkt o om han inte fattar det så vet jag inte vad jag ska säga. Det här måste du reda ut ordentligt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gina: Jag håller med dig, jag hade haft svårt att se min partner i ögonen om han berättade något sådant utan att skämmas idag. Prata med honom och förklara varför det inte är ok att inte tycka det är fel.

Du är jättevacker men det är liksom en så liten del av det jag gillar med dig, du är smart, rolig, verkar vara en bra förälder till dina barn och massa andra bra egenskaper men du vet ju allt det där redan. 🙂

Hej bästa lady Dahmer! Jag har ett litet problem. Jag tycker att "kravet" på att tjejer ska ha rakade ben är helt orimligt. Dock så har jag rätt håriga(mörkt hår) ben och jag orkar bara inte gå ut i shorts med håriga ben. Orkar liksom inte få konstiga blickar och kommentarer. Det är ju bara hår, att det ska vara så jävla uppseendeväckande! Hur ska man göra för att våga/orka?

Svar:
kan du prova att trimma ner det lite? Så känns och ser det inte lika lurvigt ut? Prova så! Ett steg i taget räcker. det är ju jobbigt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker detta är så spännande, och jag känner igen problemet! Jag råkade hamna i en diskussion med en kille på FB som klankade ner på tjejer som gör ett så kallat "duck-face" på bilder och att det enda rätta är ett naturligt leende. Jag menade att tjejer kanske kan få välja själva hur de vill se ut på bild och att alla miner är okej, men direkt fick jag mothugg om att "detta inte är en diktatur", "han har rätt att säga vad man vill", och att jag "bara startade diskussion för att han är man och jag hatar män". På tal om onödiga frågor att slåss för i feminismens namn… Det gick alltså inte ens att prata om det. och HUR ska man göra för att ha "rätt sorts min" på en bild och varför måste det finnas en "rätt min"? Det är fel att göra sig snygg, ful, fet, smal… Det går lixom inte att vinna!

Japp, du är verkligen naturligt vacker! Och japp, det är din självklara rättighet att se ut precis hur du vill utan att någon ska ha synpunkter på det eller döma dig utifrån dina val.

Eftersom vi har fått frikort idag skulle jag dock vilja komma med två önskemål eller tankar eller vad man ska kalla det. Det ena är att jag gärna skulle se dig oftar med håret nere eftersom jag tycker du klär så fantastiskt bra i det. Och det andra är att det skulle vara väldigt, väldigt spännande att någon gång få se en bild på dig där du är makead och stylad. (Oops, hoppas jag inte blir blockad nu…) Jag vet, jag vet! Det skulle bara vara så himla kul att få se glam-versionen av dig. 😉

/Charlotta

Jag tycker du är vacker!

Och jag gillar dina "grimas-bilder", jag älskar att knöla ihop ansiktet på bild. Min mamma ba’ "Mååååste du alltid hålla på och göra miner på varje bild?"

Euhm… jepp. Det är kul!

De enda bilderna jag kan ha problem med, rent generellt, är folk som (visserligen på skoj) petar in ett finger i näsan (Jocke Brodén i Sabaton bland annat)… hä tyck ja ä äckligt haha!

"Jag tycker att jag är sexigast och snyggast när jag inte bryr mig. Jag tycker jag är sexigast och snyggast när jag inte behagar och när jag har självdistans."

Så klokt. Övriga kommentarer är överflödigt

Herre gud! Vad är det för människor som har åsikter om ditt utseende!? Vad har de med det att göra!? Fortsätt att göra din grej och sprid lite ljus i den mörka patriarkata vardagen.

Kvinnor som inte ler på bild är alltid ett hot. Det väcker nåt omedvetet obehag skulle jag tro, hos folk som är vana att kvinnor alltid ler i väna sommarklänningar och med släta ben, alltid rör sig i köket och serverar och lyssnar och ler och uppmuntrar och berömmer utan att kräva något tillbaka. PLÖTSLIGT, som en blixt från klar himmel, kommer den elaka häxan in: hon som är tjock, hårig och inte ler. Och det är väl typ allt, men ändå går folk i taket och börjar elda på bålet. Alltså denna värld. Röva.

Och slutligen: snygging där. Du är INTE ful. Och framförallt är du smart och modig. "Skönhet kommer inifrån" kanske är en klyscha, men visst blir folk snyggare när man vet att de är asgrymma, medan folk som är korkade och otrevliga inte har mycket för sina snygga looks när man sett deras fula inre trynen böka fram.

Svar:
Ah… du har en mycket bra poäng.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag gillar att bära bh, rakar mig ibland, sminkar mig ibland, (även fast jag tycker att ser bra ut utan också), alla är vi olika, även som feminister, men om du trivs med tvärtom, så gört! Du är skitbra som du är. Och stå på dig.

Menade förstås att folk som ser slitna ut när dom är osminkade borde testa att "fixa sig". Jag är medveten om att det finns folk som är oförskämt vackra utan smink, men majoriteten är ej det.

IMA: Klart att sådant händer i ett samhälle där vi alla är vana vid att se kvinnor sminkade. Jag ser inget pinsamt i det, det är klart att det blir så! Jag har också fått liknande reaktioner när jag själv gick osminkad ibland, när jag var yngre och nästan alltid sminkad. Ingen fara på taket. Det betyder inte att chefen tycker att du ser ofräsch ut eller funderar på att ge ditt jobb till en sminkad och "mindre sliten" person, det betyder bara just det han sa: Att något i ditt utseende fick honom att undra om du var sjuk. Det var du inte, du var osminkad. Så nu vet han det, att nästa gång han ser dig eller någon som ser ut på ett liknande sätt så är personen mest troligt inte sjuk utan osminkad. Det är ju så folk gör, det är ju så som världsbilder uppdateras.

Ja, bara för att man får idag: Du är sjukt snygg och jag avgudar/avundas ditt hår! Vacker hela du, din underbara attityd och intelligens framförallt, men man måste vara blind för att inte se hur snygg du är!

Men va fan, LD. Vem bryr sig om vad de säger? OM de är allvarliga i det de säger är jag fan inte hundra på att de är feminister och vem fan behöver du bevisa dig för? Ingen!

Det är så jääävla intressant att så fort en kvinna ska diskuteras/komma med kritik mot så innefattar det nästan alltid henne utseende också. Kunde de inte hitta på något bättre? På allvar???

Svar:
jag tänker att det egentligen inte handlar om VAD de säger utan att kvinnor ständigt ska bestraffas/dubbelbestraffas. Vi kan aldrig göra rätt och vi kan aldrig bara få vara.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Inte illa att vara både smart och sjuukt snygg 🙂

(Allvarligt talat så fick jag lite ont i magen över kommentarerna som du fick igår hos BK. Det är bara, verkligen BARA vidrigt att attackera någon på det sättet.)

Jag gillar dig skarpt -keep up the good work!

Hej alla som vill svara och särskilt du Natasja! Jag hoppas jag kan fråga trots att detta delvis avviker från ämnet.

Jag har verkligen ansträngt mig för att inte berömma barns kläder eller säga att de är söta. Om barnet säger "titta vilken fin tröja" tex brukar jag säga något om materialet, att det ser mjukt och skönt ut eller liknande. Nu till problemet;

Istället har jag kommit på att jag börjat berömma barnet för vad det gör och det tycker jag är än värre. Jag vill ju inte att barn ska behöva prestera för att bli omtyckta. Och hur brukar ni hantera situationer där barnet vill ha beröm?

Jag brukar (i sammanhang där det är applicerbart) säga att barnet är en bra kompis tex.

Jag tycker du är så jävla bra! Dina blogginlägg om utseende och komplimanger kring utseende har satt igång funderingar hos mig och jag har vänt och vridit på min egen syn på allt det här med utseendefokus/fixering. Och idag mår jag mycket bättre och har en helt annan syn på min egen kropp – jag fokuserar mer på hur den känns och att den faktiskt är ett verktyg jag ska använda för att göra allting kul i livet. Den är inte något konstobjekt som finns till för att förgylla tillvaron för andra.

Min utseendeångest är ju såklart inte helt borta. Ibland slår den till och jag känner mig ful och fel och mår dåligt av att gå osminkad eller av att magen bullar över byxkanten. Men! Den är i alla fall MINDRE och jag är påväg åt helt rätt håll. Och det har dina blogginlägg bidragit till (jag har även slutat läsa tjejtidningar helt och hållet, och shit vad det har hjälpt! Vilken hjärntvätt dessa tidningar är egentligen).

Tack för en sjukt bra blogg. Du är grym!

Men åh vad jag känner igen det! Blir skit förbannad när folk ska kommentera på det viset varje gång man väljer att gå osminkad. Nej jag är inte fucking sjuk eller konstig jag ser ut såhär!!Ibland undrar man hur folk tänker, det är väl uppenbart att jag bara inte sminkat mig no need för kommentar. Sjukt onödigt bara.

Då passar jag på; Du är så grymt attraktiv, både till utseende och som person. Detta är den enda blogg som jag aldrig har slutat följa, som jag aldrig har ledsnat på, genom alla år jag rört mig i bloggvärlden. Det går nog inte en vecka utan att jag nämner dig minst en gång i alla möjliga konversationer om genus, feminism och föräldraskap. Jag tipsar alla mina vänner om dig. Du är fantastisk!

Åh Lady dahmer, du är så svår att sätta fingret på. Ibland tycker jag totalt motsatt som du gör och ibland så håller jag med till 110 procent! Ibland när jag läser din blogg vill jag bara skrika rakt ut och ibland skulle jag vilja skicka dig en bunt rosor. Haha så olika det kan vara. Nu den senaste tiden håller jag med dig till 110 procent och kanske mer. Väl talat!

Hoppas att eran teater går bra också. Tyvärr har jag inte möjlighet att se den men den låter väldigt spännande! Du gör mycket bra för kvinnor men även för samhället i stort 🙂 Ha en bra dag!

Måste ju passa på nu när man får: Du är så jävla snygg!!! Och jag är så glad att du själv vet om det även utan att behöva få massa bekräftelse utifrån. Alldeles för många som inte kan se sin egen skönhet. Heja dig! 🙂

Jag tycker det är trist att det är så mycket fokus på utseende. Har "hela mitt liv" försökt vara söt, men nu har jag fått nog och lagt av det. Sminkar mig inte längre och tycker jag ser toppen ut i spegeln, för jag ser glad och pigg ut.

Jag ska aldrig mer le sött med sänkt haka på bilder, utan titta rakt in.

Har liksom fått nog 😉

Nu är det JAG som är herre över mig själv och mitt liv, inte andras uppfattning om mig.

Som kvinna verkar det vara omöjligt att göra rätt. UnderbaraClara fick kritik för att hon var för snygg på bild, du får kritik för att du ibland gör dig rolig på bild, massor av tjejer får kritik för att de inte är tillräckligt snygga… Hur ska folk ha det? Kan inte vi och våra olika utseenden bara få existera utan att folk ska tro att det ligger något sorts statement bakom det hela?

Varför denna enormt dryga utseendefixering jämt och ständigt? Vill bara spy på skiten. Jag är en 2 barns mamma och mina busfrön är överaktiva av dess like inte fan orkar jag då stå framför spegeln i flera timmar för att sminka mig etc. Okej att man kanske sminkar sig ibland och fixar håret men det gör jag på 30 min MAX sen är jag nöjd och duger det inte för andra nej men skit i att tilltala mig då jag är nöjd med den jag är… Och du ska vara nöjd med den du är för du är fan inte ful du är jäkligt fin så ta inte åt dig. 🙂 Okej det verkar som om du inte gör det men endå…

Kram

Jag kommer inte klicka på länkarna, känns onödigt, och det viktigaste att veta är att du är en människa, inte hur du ser ut. Du är fantastisk och bra för att du är du!

jag tycker du ser bra ut, attraktiv men det hänger nog mest ihop med din personlighet. Att du skulle vara en av "de där som fått rätt proportioner och passar i snygghetsmallen" förstår jag inte. Du skrev något liknande en gång och jag funderade länge på vad du menade. Betyder det att de flesta andra är fulare än dig?

Alltså, du är typ bäst.

Jag har alltid hatat att vara med på bild, jag har ett sjukt stort överbett och konstig näsa (egen uppfattning) och tycker jag ser ut som en häst ur vissa vinklar. Har alltid fulat mig på bild, medvetet för att slippa. Alltid haft ångest över att vara med på bild och tog bort alla bilder på t.ex. fb där jag inte är "snygg" enligt norm.

Sen började jag läsa din blogg, tack, för att du är dig själv på alla bilder och inte gör dig till! Jag tänker alltid på dig när jag är med på fotografier och är inte alls lika obekväm längre, (fortfarande obekväm men inte så att jag springer och gömmer mig längre, för nu vill jag vara med och komma ihåg hur kul jag hade det!) det är ju bara jag och jag ser ut som jag gör helt enkelt. Mycket tack vare dig och att du ändrat mitt sett att se på saker och ting!

Åh, då ska jag passa på! Jag är 100 % straight, men du får mig att tänka på en perfekt mogen persika, fjunigt gyllene på utsidan, sprängfylld med sötma i det fylliga köttet med en stenhård kärna innerst inne som inget kan krossa. Obs, jag raggar inte, hoppade bara över lunchen idag pga tidsbrist, ska nu leta reda på något att äta innan jag svimmar..! ^_^

Du ser bra ut! De som säger elaka/dumma/idiotiska kommentarer har bara lite att göra. Och visst om du gör till dig på nån bild vad gör det? Du vågar ju ändå bjuda på dig själv och det är ju jättebra! Är väl bra att visa hur man ser ut istället för dem som försöker efterlikna barbie.

Du är fin, du är ful, du är rolig- vartefter humör och bild- du är Mänsklig-och DET gör dig Vacker!

(men om en får tycke så WOW när du har Leia-frippan!)

<3

Alltså, jag bryr mig inte ett jävla skit om hur du ser ut. Det som gör mig ledsen är att det tydligen är ganska få som känner det samma som jag. Utseende är föränderligt och definierar inte oss som personer. Det begränsar till och med våra möjligheter.

Jag vill aldrig i hela mitt liv bli reducerad till mitt utseende, ha ett personvärderande som definieras i huruvida mitt utseende behagar min omgivning.

Jag kommer att skita i hur folk ser ut. Jag hoppas att omgivningen någon gång gör det samma för mig.

Alltså… varför blir en del (fortfarande) förvånade över att kloka människor också kan vara vackra? Då speciellt kvinnor… många lever i tron att vackra kvinnor är blåsta och fula kvinnor är smarta. Hallå. Snacka om fördomar.

och helt sjukt att om man är så naturlig som möjlig och "inte gör sig till", så GÖR MAN SIG FUL.

Baaah. Ibland vill jag kräkas på världen.

Lite OT;

Sitter atm på en skolavslutning, det har regnat hela dagen men nu skiner solen. Vi sitter på en gräsmatta med leksaker för barnen, bredvid mig är en klätterställning med klättrande, uppklädda, barn. En tjej ramlar ner i leran varpå en random tant utbrister "men det där var väl synd! Du som är så söt!"….barnet bredvid ropar "men jag är också söt!?".

Barnets pappa kommer och flickan säger "jag råkade, förlåt" helt gråtfärdig, då säger pappan "äh, det är sånt som händer".

För ett par år sedan hade jag inte reagerat, det är tack vare dig jag börjat tänka om och insett hur påverkade barn blir av dessa kommentarer och "komplimanger". Tack.

Du har inspirerat mig till att kunna släppa min tidigare fixering på mitt utseende. Nuförtiden varken rakar eller sminkar jag mig. Jag har flyttat mitt fokus från hur jag ser ut till hur jag är. Jag är en gladare, nöjdare och smartare person nu, tack vare dig!

Äntligen! Har många gånger velat säga att du är vacker men vill egentligen inte kommentera folks utseenden, oavsett om det är positivt eller negativt.

Du är SKITSNYGG!

Som tonåring var jag aldrig riktigt inne i någon idoldyrkar-fas, men jag antar att jag är sen i utvecklingen på något sätt, för jag skulle fan lätt kunna skapa mitt egna lilla Lady Dahmer-shrine och tapetsera väggarna med ditt portsätt! *skratt* Du är vacker och toppen! Tack för en fantastisk blogg, jag har läst i många år! /Sinner

Känns så bra att gå in här och läsa när man precis blivit utsatt för förminskande näthat helt oprovocerat. Och hur dessa två personer har skrivit skit om en i deras loggar, som jag inte ens känner. Skulle aldrig vänja mig, blir helt skakis.

Förstår inte hur du och ni andra stora feministbloggare (och andra också som ständigt blir utsatta) står ut. Men tack för att ni finns iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *