Kategorier
Vardagstrams

Jobba hemma vs jobba nån annanstans

Sista veckan med närhet till söder. Sen får jag bli eremit.
Positivt med att jobba hemifrån är att man slipper dra iväg hemifrån tidigt på morgonen samt passa tider. Man får bestämma själv över sin arbetstid och man kan skita i att jobba en dag.
Negativt med att jobba hemifrån är att man blir isolerad, är ensam och själv kan bestämma över sin arbetstid. Nej. Inga tider att passa men massvis med deadlines som man skjuter upp till sista dagen. Lättdistraherad. Motivationens emellanåt.

20130624-083523.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jobba hemma vs jobba nån annanstans”

Ja det gäller att ha bra psykisk viljehandling. Vilket allt för ofta är svårt enligt mig. Jag jobbar inte hemma, men däremot är jag väldigt självgående på jobbet och mycket är upp till mig själv när det kommer till upplägg av veckan. Väldigt svårt vissa gånger, men ack så ljuvligt på samma gång!!!

Under det gångna året med i snitt 12-13 timmars pendling i veckan har jag verkligen avundats alla som kan jobba hemma alternativt promenera till jobbet… Men visst finns nackdelar med hemmajobbet också. Kan du hooka upp med någon där ute i hooden och sitta tillsammans och skriva? Tänker på när jag skrev uppsats och stämde träff med annan uppsatsskrivare; vi satte oss på biblioteket, jobbade intensivt ett par timmar, sedan fika, jobbade ett par timmar, sedan lunch osv. Riktigt trevligt OCH effektivt.

Det verkar ha både fördelar och nackdelar att jobba hemifrån. Ibland önskar jag att jag hade ett arbete som kunde skötas från hemmet, så kanske jag skulle kunna jobba lite istället för att ha sjukersättning. Det hade kanske funkat…tänker jag ibland…kanske iaf.

Från och med idag har jag distansstudier i 8 veckor, det är skönt samtidigt som jag blir lite nervös för hur jag ska lyckas med det. Hela den här helgen har jag försökt starta och det har gått sådär, väldigt enkelt att hitta annat att göra! Jag måste bara komma in i det så blir det bättre, jag kommer gå in till skolan eller biblioteket ändå bara för att komma hemifrån och slippa barnens (o)ljud.
Sen ska vi åka minst 120 mil (enkel väg) med husvagn = många timmar att döda så jag får förhoppningsvis mycket gjort under bilåkningen.

Hej!
Undrar lite vad du har för planer för bloggen när du flyttat?
Mer ”åsikter” och tankar, snarare än foton på uteluncher osv?
Hade gärna sett ett foto på vad som göms i ditt kylskåp! 🙂
Keep up the good work!

Jag som egenföretagare som också jobbar hemma vet allt för väl vilka fördelar och nackdelar det finns. Det är ju hur skönt som helst att slippa pendlingen (det har jag liksom gjort i tio år) och jag bestämmer helt själv över min tid. Och det är nog tur att mitt jobb innebär i princip dagliga deadlines, så jag måste ha disciplin mest hela tiden. Det jag tycker är svårast är isoleringen, jag saknar att kunna snacka lite skit över lunchen eller att kunna träffa någon kompis lite smidigt på stan.

För mig med kronisk värk så är grejen att jobba hemifrån en riktig räddning. När jag kan lägga upp efter hur jag mår och orkar så funkar det jättebra! Dock bara 25%, men det är i alla fall jag glad för. Jag är glad för det jag orkar + att jag orkar leva lite emellanåt också 🙂

Det sämsta med att jobba hemifrån är att man aldrig är helt ledig. Aldrig. Det hjälper inte att ha en dörr man stänger om kontoret, jobbet ligger kvar i hjärnbarken ändå och så ska man bara ”kolla lite e-mail”…
Det bästa är att man kan sluta kl. 14 en solig och varm dag som denna, hämta dottern extra tidigt och sen åka och bada hela eftermiddagen 🙂

Nu jobbar jag ju med människor hela dagarna. Det är verkligen motsatsen till att sitta hemma och jobba (som jag gjort under många år när jag pluggade).
Ibland dagdrömmer jag om en helt ny karriär, skulle vilja sitta och skriva(alltså du har ju faktskt världens bästa jobb LD ;)). Jag är egentligen ganska osocial så det skulle passa mig perfekt.

En av anledningarna till att jag inte bara jobbar med företaget trots att jag med nöd och näppe nog skulle gå runt på det är just att få ha kollegor, passa lite tider, ha en matlåda eller uteluncha och ha lite mänsklig kontakt. Så jag jobbar 2 dagar i veckan på en kontor i stan och det är verkligen den perfekta balansen.

Jag är egenföretagare och jobbar hemifrån. För mig är det enda alternativet eftersom jag pga diverse saker inte är anställningsbar i den riktiga världen. Jag har inga problem att vara ensam eller att verkligen jobba (stänger helt av saker som behöver göras, tvätt som ska hängas, disk som ska diskas). Men eftersom jag sitter vid datorn och jobbar är det inte alltid lätt att hålla fokus – väldigt lätt att slinka iväg och läsa en blogg eller två och vips har det gått en timme…. Försöker låta bli, men lätt är det inte.
Annars är den stora nackdelen som någon annan skrev att det är svårt att vara 100% ledig när man alltid har jobbet hemma och jobbar med deadlines. Men där tror jag det är viktigt att man verkligen gör upp ett schema och har tider/dagar då man stänger av alla tankar på jobbet. Annars är det nog svårt att orka i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *