Kategorier
Vardagstrams

När man tror att man fattar

Nationella provet i matte gick SKITBRA igår. Alltså på riktigt. Fick titta mig omkring för att försäkra att jag inte snubblat in på mellanstadiet. Jag ba bläddra och löste uppgifter och chilla lite och undrade när de riktigt svåra talen skulle komma.
Så därför är jag jävligt nojjig. Antagligen är det så att jag bara inbillat mig att det var lätt, trott att jag fattat preciiiiis men i själva verket sitter min lärare i detta nu och skrattar jättehögt.
e3dfa4bedcc211e2a5bc22000a9e2899_7

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”När man tror att man fattar”

Jag minns själv chocken när jag läste matte A. Fick MVG på flertalet matteprov i högstadiet, sen började jag gymnasiet och trodde att matten skulle ligga bara lite högre i nivån och så fick jag underkänt på första provet… (men lyckades till slut klämma till med ett VG efter många om och men) Dock har jag läst ända till matte E och den lättaste kursen för min del av gymnasiemattekurserna var helt klart D-kursen.

Förstår känslan, särskilt om det är ett ämne man inte har något självförtroende kring. Men när det väl är gjort kan man inte påverka det så varför oroa sig? (Lättare sagt än gjort)
Om det inte gick: Bryt ihop och kom igen.
Om det gick vägen: Sug åt dig att du var kompetentare än du först trodde.
Hur det än gick: Du har lärt dig något om dig själv. WIN!

Haha åh som när jag gjorde högskoleprovet första gången… Gick ut därifrån och trodde jag hade fått full pott på diagrammen. Sedan visade det sig att jag hade fått nästan inga alls! Det var lite surt. Men kommer nog gå galant för dig, eftersom du faktiskt pluggat på de grejerna.

Jag fick MVG på det nationella provet när jag läste matte på Komvux. Det visade sig att min lärare hade hållt extremt hög nivå på undervisningen vilket gjorde att de flesta klarade provet. Jag hade pluggat ihjäl mig för att klara läxorna innan så jag satt också som du och ba ”Kan det vara såhär lätt?!” Inte som i gymnasiet där man så ut som ett frågetecken på varje nationellt prov. En del komvuxlärare är grymma på det sättet.

Haha, vet precis vad du menar! Pluggar på högskola och känner sådär efter varje inlämnad hemtenta eller skriven salstenta! Men än så länge har jag klarat mig, så håller tummarna för att det bara är en känsla och inte verklighet 😉 Ha en bra dag!

Matte 1A (eller matte A)-provet ÄR löjligt lätt! Mindes själv att jag tyckte det var oroväckande lätt! Så det är nog ingen fara, det provet är lättare än man tror.

Håller tummarna för att det gick bra!! Gjorde slutprovet i min Matte 4-kurs idag och DET gick åt skogen! Satt och skrattade åt mig själv tillslut för att jag kände mig så trög i skallen. Nåja, nu ska jag fira att provet är avklarat med en daim – det är jag värd 😉

Håller tummarna för att det gick bra!
Det får mig att minnas när jag gjorde nationella i matte B. När jag hämtade miniräknare för den matte-delen och gick tillbaka var det mer än en person som satt med halvglansig förvirrad blick och stirrade, någon hade till och med ritat (väldigt snyggt med skuggning och allt – ja jag kikade) en person hängande i rep. Det gjorde mig ypperligt nervös om jag skulle klara provet alls, men det gick riktigt bra.

Jag skrev tenta för några veckor sen, det kändes asbra och jag skrev så jävla mycket och tänkte ”lätt att jag kan få VG på de här!”. Förra veckan kom resultatet, jag fick 30,5, gränsen för G va 30…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *