Kategorier
Vardagstrams

Ny vecka, nya saker att skjuta upp

Ojsan hoppsan, här har det varit trollfest i helgen. Det innebär ju blockfest för min del för nä, jag upplåter ingen plats för antifeministisk propaganda i den här bloggen lika lite som rasistisk eller nazistisk eller annat världsfrånvänt skit. Schas med dem ba!
 
Idag så ska jag och Cissi fotas. Föreställningen är på gång liksom och innan veckan är slut så vill vi ha lite färdiga pressbilder. 
 
 
Bild från helgens aktiviteter. Vad har ni gjort?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ny vecka, nya saker att skjuta upp”

Jag var helt inne på att flera av de som yttrade sig bara var ute efter att trolla. Sedan insåg jag att samma argument dök upp från (ytligt)bekanta i kommentarer av ofredandeinlägget på FB. Jag blev helt ställd. Folk tycker faktiskt sådär. På sant! Jag är förbryllad, förbluffad och inte så lite nedslagen. Och mer feminist än någonsin.

Jag känner att ju mer jag vistas i feministiska sammanhang på nätet, desto sämre börjar jag tycka om män. Inte då som alla anti-feminister tänker för att feministerna sitter och göder sitt manshat (för jag har faktiskt aldrig träffat på en feminist som propagerar manshat), utan pga de män som kommer dit och kommenterar. De blockerar debatten med hatiska kommentarer, rent ointelligenta analyser och visar fullständig brist på både empati och självinsikt. Och alltid i ett sånt där självgott, mästrande tonfall, att man fattar att de själva tycker de är grymt intelligenta, fast de i själva verket framstår som tröga och helt utan förmåga att se något annat perspektiv än sitt eget. Och de är så många och poppar upp i de mest orimliga sammanhang. Det håller verkligen på att nöta ner min tilltro till män generellt.

En gymnasietjej skrev detta blogginlägg om att det är viktigare att vara hälsosam än smal och berättade om hur hon själv kämpat sig ur ätstörningar och dålig självkänsla.

http://febepiano.blogg.se/2013/june/jakten-pa-perfektion-dodar-kreativiteten.html#comment

Genast fick hon massa kritik och påhopp både på sin blogg och på fb om att hon kränker smala och sprider osunda ideal. Kan inte några av er läsa hennes blogg och ge henne lite pepp och uppmuntran?

Jag har tagit mig lite Hanna-tid på fritiden och ägnat mig åt en sysselsättning som jag gillar och tidigare (läs innan barnen) lagt mycket tid på. Det innebar också att jag också fick umgås med en kompis i 5 timmar.

Sen har jag ägnat mig åt det tveksamma nöjet att rensa i barnens garderober. Visst är det roligt att de växer, men mina barn växer plötsligt ur alla sina t-shirts (eller byxor eller nåt annat) och då är det bara att gå igenom och rensa ut och fylla på med nytt. Som tur är har jag även denna gången varit förutseende så jag hade kläder i passande storlek även till 1:an. Det hade varit döden att behöva springa ut och köpa kläderna också.

Jag har haft en väldigt bra helg och är full av energi och ser fram emot att jobba 2,5 dag den här veckan innan det är dags för helg igen.

Men fy vad irriterande med dessa troll som dyker upp och förstör. Och det värsta är ju, som någon säger ovan, att folk faktiskt menar allvar… de vill helt enkelt inte förstå. Trist!!

Vår helg har varit intensiv. Naturhistoriska, 30-årsfest, jobb, uteaktiviteter inklusive grillpicknick utanför huset (och ett barn ständigt på rymmen).

Kul att det går framåt med showen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *