Kategorier
Vardagstrams

Svenska sommarn asså

Nu är det inte lång tid kvar tills flytt men jag räääääknar verkligen varje dag. Olidligt nästan. Sommaren kommer bli tusen gånger längre i huset när man bara kan öppna dörren och släppa ut barn eller bara sitta på tomten tills man blir less. Och grilla varje middag.
Till midsommar åker vi till Delsbo som resten av familjen. Inte kan vi låta dem ha kul utan oss! Nä men det ska bli skönt att få lite tid där också.
Vad ska ni göra över midsommar?

20130618-170709.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Svenska sommarn asså”

Midsommar spenderas med några av mina närmsta vänner och god mat hos min pojkvän, efter en knytis med familjen hos några släktingar med småbarn att leka med och knyta kransar åt, mycket trevligt och avslappnat!

Ska hem till min farbror och hans fru på midsommar tillsammans med min mamma och pappa. Grilla lite och så.
just det, jag är 19 år gammal. #misslyckadunge
Får se det positivt. Ingen baksmälla här inte!

Åh midsommar!
Eftersom jag är (långtids)sjuk så blir det lugna puckar här.
Såvida inte kroppen protesterar allt för mycket ska jag nog äta sill och titta på när de andra dricker snaps hemma hos min farbror:)
En gång i tiden firade vi ute på landet, på ett ställe som förr i tiden var beryktat för sin magi. Där gick vi tjejer alltid ut på midsommarnatten och klättrade över nio gärdesgårdar, och plockade nio sorters blommor. Allt under total tystnad. Sedan band vi hela kalaset till en bukett, som vi lade under kudden för att vi skulle drömma om männen vi skulle gifta oss med.
Leken förlorade dock sin charm när jag just en sådan natt drömde en ganska besvärande dröm om Luke Skywalker.
Det var tider det…

Först åker vi till en fondgård var barnen kan dansa runt stången och ta lott o mannen kan träffa alla gamla bekanta för han är född här och träffar då på massa folk han inte har set i evigheter. Vi brukar vara där en 2-3 timmar och sen åker vi hem till en kompis till deras midsommarfirande. Mer firande än så blir det inte.

Hej! Jag har två frågor till dig:)
1. Vad tror du (eller någon annan med för den delen) det beror på att ensamkommande flyktingbarn under 18 år, som till större del är av manligt kön (http://www.migrationsverket.se/info/90.html?query=ensamkommande+flyktingbarn&submit=S%C3%B6k)kallas för barn när mördade 17-åriga flickor heter kvinnor? (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16952948.ab)
2. Hur får du till den där frisyren du brukar ha? Den med en stor bulle liksom mitt uppe på huvudet?
Varma sommarhälsningar från Anna

människor under 18 räknas som barn. Att unga tjejer benämns som kvinnor i ANDRA slags sammanhang (t.ex tidningsartiklar) är en helt annan sak. I samma slags sammanhang benämner man även unga killar som män.
håret gör jag med en avklippt socka som jag rullat ihop.

Midsommar firas i mina föräldrars sommarstuga, det blir lite dans runt midsommarstången, lite lotter, lite fiskdamm, en massa mat. Längtar redan till efterrätten jag ska göra: chokladpavlova med grädde och jordgubbar. Nomnomnom.

Åh gud va jag hatar midsommar. Alltid gjort. Pressen och t.o.m hysterin kring att en måste hitta på nåt. Gärna dra ihop stora kompisgäng och leva ut hela bilden med sprit och sill. Blir vresig bara jag tänker på det. Inte blir det bättre av att maken köpt skiten heller och tjatar om att vi måste hitta pååå nååt!! Nej tack. Jag stannar gärna hemma. Äter chips och ser på film så kan resten av Sverige va social med hela röva full av midsommaridyll.

Delsbo, vad mysigt! Jag har en nära vän som är därifrån.
Imorgon (midsommarafton) blir det Järbo för min/vår del, och fira etc med min familj och snubbens dito som åkt in från olika delar av landet. Mot kvällningen åker vi ut till Åmotsbruk (utanför Ockelbo) och har lite wedding-rehersal – för på lördag e.m är det BRÖLLOP! Jag gifter mig och blir Fru – helt surrealistiskt. Vi hoppas på fint väder hela helgen (på alla håll såklart) och ett fint och lyckat storkalas (ca 95 gäster). =)
Ha en fin midsommarhelg!!

I år kommer jag för en gångs skull inte ställa upp på vad ANDRA vill att jag ska göra på midsommarafton, utan jag kommer att göra precis det jag själv vill. Gå en sväng till glasskiosken och sedan gå hem och äta jordgubbar och kolla på film i lugn och ro. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte ställer upp på den hysteriska cirkus som kallas ”släktträff”, men mest av allt känns det skönt. Befriande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *