Kategorier
Vardagstrams

Tänk om spindlar kunde flyga

Godmorgon i idyllen! Nu blir det en helg av intensivt familjemys med farmor och farfar och faster Linnea och farbröder Linus och Viktor och kusin Vincent och alla katter och kor och mygg och spindlar.
Huuuuu. Kan ni underhålla tanken av spindlar som kan flyga? Känner ni paniken? Jag skulle nog inte kunna leva om de fanns.
Cissi och hennes föräldrar är också här förresten.

20130621-090931.jpg

20130621-090946.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tänk om spindlar kunde flyga”

Om spindlar kunde flyga vet jag inte vad jag skulle göra. Är livrädd för dem! Igentligen kanske inte rädd, utan tycker mer de är äckliga. I mina ögon är alla spindlar stora som katter och är ute efter att hoppa på mig 😉
Trevlig midsommar!!

Med risk för att bli halshuggen kan jag berätta att det nästan finns spindlar som flyger. En del spindlar gör en tråd som de använder som ”fallskärm” för att kunna glidflyga en lite längre sträcka. Men det är åtminstone bara de riktigt små som kan göra så. Hoppas jag inte förstörde midsommaridyllen nu 😉

Tänkte precis säga samma sak! Man ser ibland lösa spindeltrådar glida förbi, då går man fort åt andra hållet. Jag har inte spindelfobi, men undviker dem ändå.
Glad midsommar, LD!

Om spindlar kunde flyga hade jag gått omkring i skyddsdräkt hela tiden.
Jag klickade mig in på en sak på Buzzfeed där de hade lagt upp massa gif.ar och bilder på såna där ohyggligt gigantiska monster till spindlar, jag ångrade mig rätt snabbt och låg i fosterställning och skakade under täcket efter det.
Min kompis berättade om när hon var i Thailand och det var en HOPPSPINDEL i handfatet, hon hade bara stängt dörren till toaletten och bett (grät) till städerskan att få bort den. Den hade hoppat omkring ett tag där inne innan hon fick död på den. Med en spadliknande sak. Huäck! *gråter*

Hoho, det flyger runt rätt många småspindlar faktiskt. De spinner en tråd som vinden tar tag i. Om man kollar vad fladdermöss och fåglar äter så är det ofta flygande spindlar. En rätt stor mängd alltså men inga bjässar direkt.
/M

Vad trodde du när du tittar in på LDs blogg?
Sälv satte jag morgonkaffet i halsen av din kommentar. Precis vad jag undrar, rakar du benen?
Min pojkvän gör inte det. Jag gör inte det. Han rakar sig på huvudet. Det gör inte jag.
Blää för såna kommentarer. Och för tanken att kvinnor ska vara hårlösa. På vissa ställen alltså. Tydligen.

Du är för skön…..mjuk och go om du frågar mig :-))
Spindlar däremot….hua! Hade stora som barnhänder i källaren i ett hus vi bodde i…..man HÖRDE när dom sprang på golvet….fy tusan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *