Kategorier
Vardagstrams

Vill man vara fin får man lida… Osv

Om vi tillåter oss att vara lite fåfänga en stund så skulle jag vilja prata om kemisk peeling. Har ni erfarenhet av dessa? Värt? Ovärt? Ont? Dyrt? Effektivt?
Jag börjar midsommardagsmorgonen med en enklare variant: BHA-syror i formen av aspirin och gräddfil. Finfina grejer!

20130622-114342.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vill man vara fin får man lida… Osv”

Värt, inte särskilt ont alls och effektivt. Dock beror det på varför man vill göra det? Om det är för att typ bli av med akneärr och dylikt så krävs det 2-3 besök iallafall. Dyrt vet jag inte för jag har bara gjort det i Storbritannien.

Hej dahmer! Jag älskar din blogg och tycker du skriver om genus på ett enkelt sätt som får ”vanligt” folk att hajja. Feminism ska vara tillgängligt och genusfrågor ska inte bara vara till för akademiker.

Usch, minns fortfarande med fasa den gången jag skulle peela ansiktet inför en fest och råkade ha i peelingkräm i ögat. Det peelade bort ca 8% av min näthinna kändes det som. Icke provat kemisk peeling, men aspirinpeelingen är ju trevlig, har dock endast använt vatten och honing.

Odd intervjuas i senaste Veckorevyn (hittade bild på svenskabloggares.se) och på frågan ”Tror du att killar har svårare att visa känslor än tjejer?” svarar han:
”Nej, jag tror inte man kan göra det så svart eller vitt att killar har svårare för det än tjejer. Men jag tror att man under hela uppväxten oftare frågar en tjej hur det känns och hur de mår. Tjejer lär sig resonera kring sina känslor tidigare. Det kanske bara är en förutfattad mening, men jag tror att tjejer pratar mer om just känslor”.
Det är ju precis det som är grunden till genussnacket: skillnader mellan könen skapas av en könsnormativ uppfostran. Trodde inte att Odd höll på med såna hen-fasoner! 😉

Jag har provat aspirinmasken och älskade det! Men sen kom jag få att det är ju jättedåligt att hälla ut läkemedel i vattenlederna. Jag skrev det på nopoo hemsidan, men ingen svarade med något alternativ 🙁 Hur gör du?
Kram!

Hej!
Kemiska scrubs har inte funkat för mig. Min hy är som finast när jag bara tvättar med mild tvål och smörjer den med lite lotion från LUSH.
Fråga: Jo, det är såhära att min sambo är en himla fin kille och han står för jämställdhet och är väldigt bra när det kommer till feministiska frågor. Men sen så har vi den där lilla grejen som petar oss alla i ryggen… Han vägrar kalla sig själv för feminist. Varför? Han tycker att ordet bör bytas ut, då min kära sambo påstår att det är uråldrat och inte står för rätt sak längre. Han menar då att feminism betyder att höja kvinnan i samhället (vilket det ursprungligen gör) och på så sätt åstadkomma jämställdhet. Jag har själv sagt att det har blivit så mycket mer än en kvinnofråga nu och att det inte alls står för fel sak.
Och till sist så säger han att ”Men varför kan man inte bara se till att byta ut ordet då? Hur svårt kan det vara?”
Så han är extremt provocerad av det ordet.
Min fråga är; Vad ska jag säga till honom? Hur ska jag få honom att förstå?
Jag är ganska dålig på att välja ord när jag diskuterar, medan han är mästare på att diskutera och sänka folk, vilket får mig att känna mig dum.

Hej! Nu är jag fel person att svara, men ska ge mitt standardtänk iaf som kanske ger dig nån idé!
Jag gissar att du gett de grundläggande grejerna, och när det inte fungerar brukar jag tänka:
Folk vägrar kalla sig feminist, även om de står för jämställdhet – för de tycker det är ett negativt laddat ord på grund av några extremister, att det anspelar för mycket på kvinnlighet. De vill hellre kalla sig något i stil med humanister.
Varför vägrar ni inte kalla er människor? Människor är den enda orsaken till krig, våldtäkter, våld och alla sorters extremism, vilket om något borde vara negativt. Och ordet börjar på ordet män.
Det är för mycket manligt för mig.

Jag har gått på kemisk peeling en gång. Det var så skönt efteråt. Just när man hade peelingen i ansiktet så sved det lite, ungefär som när man får salt eller citron i ett sår. Jag hade starkare syra på överläppen då jag har fått melasma och normalstark i övriga ansiktet.
Huden kändes så jäkla fräsch efteråt. Det kostade 790 kr och så fort jag kan ska jag fortsätta gå regelbundet. Gick på Laser & Estetik i Västerås men dom finns även i Sthlm.

Jag hade en Green Peel forra aret. Den kostade ca $ 400. Jag tycker att min hud ser likandan ut nu some den gjorde innan bahandlingen. Sa det var nog inte vart det hela. En kemisk peel skiljer sig fran en Green Peel tror jag, en Green Peel inehaller naturliga och organiska produkter. Jag hade inga arr eller djupa rynkor som jag ville bli av med, jag ville att min hud skulle se frasch ut helt enkelt. En kemisk peel kanske hjalper mot acne arr?
Min peel gjorde ganska sa ont i slutet, i ca tva minuter kandes det jobbigt.
Las och se bilder pa det hela….
http://fargosisters.com/serendipity/archives/1027-Back-Home.html

$400! Oj! För mig känns det som väldigt mycket pengar för en ansiktsbehandling, men det beror förstås på vad resultatet blir. Men nästan 3000:- för något som du inte tyckte gav resultat känns ganska värdelöst. Jag skulle blivit arg!

Jag tog till det för all acne och det var mycket effektivt! Gjorde fyra behandlingar på salong och sedan har jag underhållit det själv med bra produkter. Peeling någon gång ibland samt bra rengöring och åerfuktning. Mene & Moy hette det märke som jag använde.

Jag har använt både shampoo kakorna och juicy något (den som luktar exotisk) samt veganese och american cream balsam. Tycker att shampoot tvättar ”för rent”. Håret blir torrt och hårbotten stram och sen fort fet. Balsamet är jaginte förtjust i. Kan iof vara för attman är så van vid silicon och diverse trams. Synd iaf.. Jag vill verkligen tycka om produkterna. Man kanske borde maila lush och be dem ta bort alla sls och trams för jag tror att det är boven. Känns lite förlegat att använda kemikalier som knappt används i shampoo längre eftersom de inte är bra och bland annat torkar ut och tvättarbort hårfärg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *