Kategorier
Vardagstrams

Barna pysslar lite

 
Tamlin har egentligen saxförbud nu förti’n sen han klippte ett stycke ur våra gardiner samt snaggade en mylittlepony.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Barna pysslar lite”

Jag snaggade alla mina hårbeprydda leksaker som liten, om jag inte minns fel. Även mina ögonfransar. Djuren fick vara som de var (jag grät strida tårar i sorgen över hur fula de blev varenda gång), men tror att jag fick saxförbud flera år efter ögonfransarna. Än idag minns jag min tanke – jag ville ha lååååånga ögonfransar, och mamma sa att om man toppade håret så växte det snabbare.

Härlig bild! På tal om det här med barnkläder. Var på H&M igår och skulle köpa nåt klädesplagg i påskpresent till en släktings dotter. Letade och letade på tjejavdelningen (så murriga tråkiga färger på pojkavd tycker jag) efter nåt i glada färger som varken skrek pojke eller flicka. Hittade tillslut en t-shirt i limegrönt med kaniner som käkade tårta på i massa härliga färger och blev nöjd med mitt val. Kom sedan hem och upptäcker att den har tight resår uppe vid armarna, så det blir en liten "puffärm".. Suck.. Plagget var i strl 80, ungen är inte ens ett år!! Och ändå måste det vara nån liten detalj som singnalerar flicka.. Sorry om OT men blir så tröööött på detta!!

Barn förstår ju inte alltid orsak och verkan. Jag var äldre än Tamlin när jag såg en sax hos moster, och klippte ett hål på strumpbyxan. Jag visste ju att det blir hål när man klipper, men samtidigt så förstod jag det inte riktigt. Jag blev besviken och sprang till mamma som var så upptagen av att prata med släktingarna att hon bara tog mig i knäet utan att bli arg.

Jag snaggade mitt och min systers hår med en sax. I olika längd på varje sida, och sen gömde jag håret under en kudde. Mitt straff var att föräldrarna skrattade åt mig under resten av dagen. Förstod inte varför dom gjorde det. FÖR JAG HADE JU INTE GJORT NÅGOT. Jag hade inte klippt håret och jag hade inte gömt håret under kudden. Allt var ju som det skulle vara 😉

Jag klippte det mesta. Minns när jag snaggade den av mina barbies med längst hår. Åh vilken ånger efter det. Men det bästa måste ändå vara kompisens lillasyster, som klippte av sin lugg med en sax med vågmönster för att den var ivägen när hon spelade spel. Så himla cool och beslutsam unge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *