Kategorier
Vardagstrams

Bitter morgon

Redan när jag jobbade inom förskolan kände jag att mina öron började bli mer känsliga. Morsan som jobbat med barn i flera år har en hörsel som en döv gammal räv och jag oroade mig för att gå samma väg. Detta var innan barnen. Mina egna alltså. 
 
Jag kan lyssna på hög musik utan problem, men andra ljud skär rakt in som knivar. När barnen skriker, i den där frekvensen som egentligen får en att vilja börja vifta med knytnävarna, så känns det som inget annat. Ibland skallrar det liksom. Ibland känns det som ett bomullslock. Och på kvällen blir tinnitusen tusen gånger värre. Fast den blir å andra sidan värre av all treo. Ju mer desto högre tjuter den. Men tack barn för den bestående hörselskadan liksom. 
 
Jaja. Idag ska vi på födelsedagsfika hemma hos Cissi och svågern. Cissi fyller år. Fasar att ta den tågresan in till stan med flocken, trött och jävlig. 
 
Nä vars är treon?
 
 
Go’morron då.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Bitter morgon”

Vet inte om du tror på sånt, men jag blev mycket hjälpt av akupunktur mot migränen när jag väntade andra barnet. Är precis som du i vanliga fall en Treo-junkie, men de är ju tyvärr förbjudna när man är preggo.

Kanske vore värt ett försök? Jag fick akupunktur i fötterna en gång i veckan under ca två månaders tid, och efter det hade jag inte ett migränanfall på 9 månader. UNDERBART!

Bisarrt nog har jag mindre huvudvärk sen vi skrotade sängen och började sova på tunn madrass på golvet. Detta gjordes pga makens ryggont, men har alltså haft fördelar för mig med.

Jag har hört om (och själv träffat) barn som gallskriker så tyst att man kan föra konversationer samtidigt. Tänk att ha en sån unge! Det har då inte jag, är också på väg att bli halvdöv efter bara 1,5 år som mamma, trots att han skriker väldigt korta stunder i stöten. Korta men naggande goda, om man säger.

Om jag får ett kolikbarn nästa gång blir det definitivt öronproppar OCH hörselskydd.

Har du sökt vård för det?

En vän har nyss genomgått en sån undersökning (det finns massvis av olika tinnitus, alla med olika "smärtgränser" vid olika ljud). Själv ska han minska på kaffe och kolhydrater efter 16:00 på dagen och undvika paracetamol!

Treo hjälper mot ALLT, och ingenting annat hjälper. Så enkelt är det.

Ibland har man ju ont nånstans när man är på jobbet. (kirurgavdelning) Vad finns att tillgå? ALVEDON kan nån välmenande ssk bjuda på. Haha :/

Svar:
HAHAHAHAHAHAHA är mitt svar också
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fy, lider med dig! Jag har också fått känsligare hörsel av och tinnitus mitt jobb. Så sjukt irriterande! Kan dock kanske trösta lite med att mitt verkar ha läkt (?) av sig själv. Är mycket bättre nu än för typ ett år sen. Enl läkaren jag var hos är det tydligen rätt vanligt 🙂

Ingen tinnitus men klarar inte av höga ljud ändå, ibland undrar jag om jag är på väg att bli knäpp när jag hör höga eller/och jobbiga ljud…vill springa i väg och gömma mig, slå någon. Musik funkar dock, om det är vad jag definierar som bra musik.

Tyvärr ÄR det ju faktiskt så att Treo är ett jäkla rävgift, rent ut sagt. Men ja , ofta är det det enda som hjälper! Och så är det så förbannat gott med en Treo också…

Personal på förskola har problem med ljudnivårna, vissa får skador, byter jobb. Tänk på barnen i de stora grupperna i förskola och fritids, de är fast där. Hela generationer med tinnitus.

*Jennie*

Ja, det är hemskt hur min hjärna reagerar. Jag är gravid nu och får således inte ta Treo, men har ett rör Treo citrus stående i kryddskåpet och var gång jag öppnar och ser röret och den gula korken tar hjärtat ett skutt och jag bara VILL HA VILL HA VILL HA! Haha, galet men sant!

Detta har inget med inlägget att göra, men kan inte du ta upp frågan om hur man hanterar dålig vänskap?

Jag har under flera år mått dåligt i en vänskapsrelation men aldrig vågat "göra slut" förrän nu .. Men det blev ett helvete det med då den här människan är oerhört negativ och aldrig ger sig utan går in med att alltid vinna oavsett .. Allt för att bryta ner en!

Skulle uppskattas att få dina synpunkter och tankesätt i hur du anser att en riktig och trogen vän ska vara!

Tack för en grym blogg 🙂

Hyperackusi heter det som sagt. Och man kan köpa specialgjorda pluppar som sorterar ut vissa ljud och som man har i örera heeele dan. Men det kostar några tusingar, eftersom de specialgörs efter dig. men i längden kanske det är värt et

Alltså du fattar de säkert redan själv, men du får ju skallevärk när du inte tar treo för du VANT dig vid det. koffeinskiten o allt annat skit som är i. Bit i det sura skitäckliga äpplet o härda ut så kan jag (nästan) lova att du inte behöver de sen. Been there done that.

Det e som värsta avgiftningskuren me abstitensbesvär o huvudvärken suger men sen… ditt huvud o kropp blir mkt mkt glad.

Om du redan testat o det inte funkat alls… ah vette fan då.

Svar:
jag får säkert treorelaterad huvudvärk OCKSÅ, men jag har haft migrän och andra sorters huvudvärk (relaterat till käkar och axlar) sen jag var 12 bast. Treo har jag kanske ätit sen fem år tillbaka.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tinnitus är ju en bieffekt av treo som står i förpackningen! Eller öronsus. Om inget hjälper köp engelska ibuprofen, kostar typ 30 p och man blir så skön efteråt att man bara sitter och ler (haha frågan är om det kanske är något annat i också)

Har du varit hos tandläkaren? Jag har oxå haft huvudvärk, migrän osv och samtidigt påpekade min pojkvän att jag gnisslade tänder väääldigt extremt på nätterna. Var tvungen att säga till min tandläkare att jag gnisslade tänderna och då sa hon "Ja, det syns ju på dina tänder..". Hon hade alltså sett det, men inte gjort något åt det. Fick en bettskena att sova med på nätterna och insåg ganska snabbt att jag spände mig i käkarna utan att jag visste om det, märker fortfarande under dagarna att jag spänner mig. Det kommer automatiskt och det är en sorts spänning som man inte kan framkalla själv om du förstår vad jag menar. Det hjälpte för mig i alla fall!

Sedan har jag huvudvärk på grund av axlar och skuldror men det beror på att jag inte har tillräckligt med muskler där!

Åh jag vill tvinga dig till en neurolog eller liknande så du kan få hjälp med huvudvärken. Var faktiskt på en föreläsning igår om kronisk migrän och då var det en läkare från Usa som pratade om de bra resultaten han fått med botoxinjektioner. Kanske kan vara nåt att testa? Jag har själv kronisk spänningshuvudvärk och skulle vilja testa det. Han sa också att man max ska äta läkemedel 2 dagar i veckan. Annars är det stor risk att man får läkemedelsutlöst huvudvärk. Men fan vad jag gillar den där treon. Hjälper inte helt men ändå. Men nu ska jag begränsa det till 2 dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *