Kategorier
Vardagstrams

// BRA TIPS!! // prenumerera på bloggar

Varför ska man prenumerera på bloggar?

 

1. För sin egen del. Man samlar alla bloggar man gillar att följa på ett och samma ställe. Man får där en lista av alla nya inlägg som skrivs och tycker man att något är intressant kan man klicka upp just det inlägget. På det här viset missar man inget och man slipper sitta och surfa runt till alla sina favoritsidor och ”leta” efter uppdateringar. 

2. För bloggarens skull. Även om man inte vill använda sig av Bloglovin så kan man ändå registrera sig och lägga till sina favoritbloggar för att visa dem sitt stöd. Ju fler prenumeranter desto högre hamnar bloggen i ranking tex och desto fler hittar till bloggen, en god cirkel så att säga.

 

Bloglovin är verkligen internets gåva till oss som gillar att läsa bloggar. Jag har varit medlem sen jag började blogga men fattade först för nåt år sedan sen just hur jävla bekvämt och BRA det är! Istället för att sitta och tramsa runt och klicka in på alla bloggar du läser en och en så går du bara in på Bloglovin’ och får alla nya inlägg presenterade på EN sida. HURRA!Och DÄRIFRÅN kan du sen klicka dig vidare till de inlägg du faktiskt vill läsa. (och så kan man gilla inläggen om man vill) 

 

Så jag tycker att alla ni bör skaffa ett eget bloglovinkonto , inte för min skull utan för att det är jävligt bekvämt, speciellt om man följer flera bloggar. Man håller lätt reda på vilka inlägg man har läst, vilka inlägg man vill läsa osv. AMEN NI FATTAR NU VA? Det är enkelt att skapa ett konto också, det tar ungefär 2 minuter sen är man klar. (ska finnas fler verktyg typ Bloggkeen eller google reader också om man hellre vill det. Jag har ej provat dessa dock)

 

Anyway, jag har gjort en liten guide här så att ni ska se hur enkelt det är.

 

Börja med att klicka här

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// BRA TIPS!! // prenumerera på bloggar”

Jag tänkte fråga dig om någon som inte alls har med bloglovin att göra, hoppas det är okej.

Om två månader får jag mitt första syskonbarn och jag vill gärna vara en genusmedveten faster. Barnets föräldrar tänker inte i de banorna och tycker att genus är lite tramsigt. Hur gör jag för att vara genusmedveten utan att trampa in på föräldrarnas område? Hoppas du förstår min undran 🙂 Trevlig helg!

Svar:
att vara genusmedveten kan aldrig trampa nån på tårna. Det du gör är att behandla barnet som en individ, vem kan motsätta sig det?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Och ytterligare ett tips: I google reader slipper man klicka upp inläggen för att läsa hela, i stället presenteras hela inlägget direkt i readern till skillnad från i Bloglovin’. Klicka sig in på bloggen gör man först om man vill kommentera. Otroligt smidigt! 🙂

Svar:
ah men hur påverkar detta statistiken? 😉
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har utgått från att ni ändå får visningar för det efter att inläggen markerats som lästa i reader, men kanske inte? fasen vad trist i sånt fall, då kanske jag måste tänka om, jag vill ju ge klick till er bloggare jag gillar! :/

Svar:
jag har faktiskt ingen aning alls
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har aldrig tänkt på att överhuvudtaget skaffa bloglovin, trots att jag flera gånger per dag läser över tjugo bloggar som jag lagt i bokmärkeslistan.

Nu däremot tog jag tummen ur röven och skaffade det, följde såklart din blogg på en gång! KRAM

Jag avskyr bloglovin, använder google reader istället, jag kan avfölja en blogg jag tycker är bra för att de bara kör previews på inlägg så skulle aldrig använda något som göt så med alla bloggar. Har ett konto där jag lagt till min blogg men på grund av rent hat mot sidan så kommer jag aldrig börja använda den.

Vad bra att du gör ett inlägg om det här, för jag brukar, både på Facebook och på bloglovin’ följa folk som jag av princip stödjer för att jag tycker de gör ett bra jobb, det tycker jag är en del i medmänskligheten och kärleken på nätet. Ni vet, den där som behövs för att ta bort trollen 😉

Men en fråga ang bloglovin har jag till er som kanske kan: Sedan jag började länka automatiskt från bloglovin till min facebooksida har jag fått mycket färre klick. När jag sedan delar "manuellt" till min privata facebook får jag genast klick och då har jag funderar på om det är så att bloglovininlägget inte kommer upp i folks feed på samma sätt som när man delar manuellt? Och: networkedblogs – vad är skillnaden mellan det och bloglovin?!

Svar:
för mig kommer bloglovin och networkedblogs upp i flödet. Kan det vara att du har nån inställning som gör att de inte syns i flödet? (vet ej om man kan ändra detta?)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åååh! Jag älskar Bloglovin! Sjukt bekvämt för såna virrpannor som jag! Väldigt bra om man följer bloggare som inte skriver inlägg varje dag (lätt att de tappas bort då annars).

Har alla mina bloggar där men den som har flest följare är hundens blogg, som skrivs i ytterst sällan numer. Oh well…

(Parentes bara; trots att jag klickar i Kom ihåg mig?-boxen så glömmer din blogg bort att komma ihåg mig. Skumt)

Jag använde länge Google Reader men har nyligen bytt till Bloglovin. Har blivit bättre där än när jag första gången prövade det för nåt år sedan. Och det går smidigt att läsa inlägg med appen till iPhonen, bättre än med Reader. Och att man kan kommentera direkt till bloggen via Bloglovin gillar jag också, i Reader måste man klicka upp inläggen skilt.

Hur blev du så grym på bloggdesigner och sånt? Helt självlärd? *avis*

Svar:
övning övning övning. Ja, självlärd. Studera andras koder är en bra start.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har läst bloggar länge och många varje dag. I flera år har jag tänkt att skaffa bloglovin, men aldrig kommit mig för. Men allt som krävdes var en uppmaning från dig, och nu förstår jag inte hur jag har kunnat vara utan detta så länge. Det är ju fantastiskt! Tänk vilken makt du har, och möjlighet att påverka. Fortsätt med det!

Jag skaffade bloglovin, men jag tyckte att de var så jääävla långsamma på att uppdatera, så jag kör på rssgrej via firefox istället. Det kunde ta flera dagar ibland för vissa av mina att visa att inlägg hade kommit.

Jag använder också Google Reader, som andra kommentarorer här. Det är klart det räknas visningar och prenumeranter där också, men sen beror det på hur din förmedlare (Allt för Föräldrar) väljer att räkna dina läsar och prenumeranter. För jag antar att det är är relevant i och med reklamintäkter osv. Om Allt För Föräldrar eller deras leverantörer bara räknar Bloglovin är de lite konstiga och borde nog skaffa sig lite bättre koll.

Just det, en sak till. Såg just att du räknar följare bara på bloglovin.

Enligt Google reader har du 396 prenumeranter där (alltså via Reader, iGoogle eller Orkut). Du publicerar 16.6 inlägg i veckan. Du publicerar mest på fredagar och minst på söndagar.

Om du skaffar ett konto på t.ex. Feedburner kan du ha koll på statistik och trafik från fler ställen än bara bloglovin. Men du får du en annan RSS-adress.

Svar:
asså, jag räknar följare i mitt statistikverktyg. Prenumeranterna säger inte så mkt om hur många läsare jag faktiskt har.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Föredrar också att följa bloggar men använder google reader istället för bloglovin. Det finns flera fördelar, bland annat att en kan se hela inlägget i flödet (för det mesta), att mobilappen är mycket bättre och att det inte är det där störiga när en trycker på länken att bloglovin fortfarande har kvar sin "ram" och en liksom får någon konstig bloglovinlänk istället för länken direkt till inlägget.

Bloglovin har verkligen lyckats marknadsföra sig bland bloggare, men tycker inte det är det bästa verktyget.

Svar:
Fast jag vill absolut inte se hela inlägg i mitt flöde. Jag prenumererar på bloggar som uppdaterar en massa skit mellan guldkornen och de vill jag slippa se. Föredrar att klicka in manuelt på de inlägg som verkar intressanta. :-)Bloglovins ram kan man välja bort och då försvinner bloglovinadressen också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är förvisso sant att det kanske inte syns i besöksstatistiken när folk läser via google reader, och framförallt så ser en inte reklam. Detta tycker jag som läsare såklart är en bra grej, och då jag själv inte har reklam på min blogg så har jag inga problem med att mina läsare inte ser den. Kan dock förstå att du har ett intresse av att folk är inne på själva sidan.

Jag är verkligen galen i bloglovin. Har haft det fyra-fem år, och jag tänker inte på hur bra det är längre för jag är så van, men ibland kommer jag på det. Hade aldrig orkat följa alla bloggar jag gör om jag skulle vara tvungen att gå in på dem en och en. Det har revolutionerat mitt liv!

Äsch, det är egentligen skitsamma vilket verktyg man använder. Jag har reader och har ofta inställt på att inte se hela inlägg om jag inte klickar på dem.

Det som är viktigast är att den som publicerar veta om hur många som läser och prenumererar och så länge det funkar är det smak som avgör. Jag kan inte få reda på hur många som läser inlägg av LD på reader för att jag inte är LD. Hoppas hon får reda på icke-bloglovintrafik, annars är det jobbigt.

En annan intressant sak att veta är hur folk hittar till ens sajt, vilka sökord som fört dem hit. Det kan verkligen förvåna en och var sjukt underhållande.

Jag har använt Bloglovin i säkert sex år, sedan de var helsvenska och hette Bloggkoll. Tycker att det är jättesmidigt, kan följa 100 bloggar utan att det blir jobbigt alls. Jag gillar också att man ger klick till bloggen, jämfört med många andra läsare.

Jag tänkte inte skaffa det där först för att jag i ärlighetens namn bara läser din blogg regelbundet och andra då och då. Men nu har jag samlat några fler och det verkar praktiskt faktiskt! Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *