Kategorier
Vardagstrams

Buffy by day, Twin Peaks by night (nåja, kväll då)

Vi är en riktig seriefamilj. Vi ser nästan aldrig på film nuförtiden utan alltid är det en serie på gång. Med netflix så har vi fått tillgång till en massa gammalt och göttigt och häromdagen lyckades jag äntligen övertala maken att se på Twin Peaks. Han är lite yngre än mig och minns liksom ingenting och var jävligt skeptisk. Men den håller ju än idag även om det innebär gråtfest för människor som mig som levde och andades med serien när den begav sig. 
 
Varje kväll efter nattning. DÅ. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Buffy by day, Twin Peaks by night (nåja, kväll då)”

ÅH! Har preciiiiis avslutat hela Twin peaks-boxen, jag har inte sett hela förut, så visste inte att det sista avsnittet var sista, så blev helt paff när sista skivan visade sig vara extramatriel, och bah:

Men vad hände med Cooper?

Dog hon?

Dog Han?

Vem var egentligen The log lady?

Kommer James tillbaka?

Vem var egentligen Donnas pappa?

-gaaah-

I extramatrielat berättar dock författarna att det var tänkt att det skulle göras en tredje säsong, men den andra säsongen gick så dåligt så de fick inte tittare nog…

Jag känner bah: Lite make up på samtliga skådisar, in o Köööör!

ÄLSKAR Twin Peaks.

Min Siberian Husky-kennel heter tom "Fire Walk With Me" haha

Svar:
donnas pappa är ju ben horne. se om det går att köpa lauras dagbok fortfarande!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

För min del behövs alltid en riktigt attraktiv kvinna att titta på (för ja, som lesbisk får jag objektifiera andra kvinnor, särskilt om de är hetero, för då är jag ändå underordnade dem i samhällstrukturen så att säga va…) och jag har för tillfället, och sedan rätt länge, en hang up på Mariska Hargitay i Law & Order SVU. Sicken kvinna!

L Word slår jag också ett slag för. Och vad sägs om Aspiranterna? Den gamla svenska hederliga polisserien med Regina Lund 😀

(nu gick jag igång på detta lite, sorry. Twin Peaks gillar jag sådär.. Men jag gillar Lynchfilmen Mulholland Drive däremot!)

Jävla Bob. Han har gett mig mardrömmar ända sen jag såg Twin Peaks första gången och vad var jag då 13, och är nu 36. Vågar fortfarande knappt kolla mig i spegeln efter jag tvättat av ansiktet på kvällen för jag är rädd att han dyker upp. Hur sjukt är inte det?!

Åh! Jag har aldrig sett Twin Peaks, jag har alltid blandat ihop den serien med Dawson’s creek, Dallas och sådana där serier som inte direkt är något för mig. Men så plötsligt fick jag för mig att läsa om den och insåg att det verkar vara något i precis min stil – MÅSTE se så fort vi är klara med Sopranos. Men Dexter alltså, det slår ju allt. Har du sett?

Buffy däremot, njaaa…. 🙂

Åh. Twin Peaks for ever in my heart. Som den komplett morbida människa jag är får jag bara helt underbara tonårsminnen till detta, när jag satt med mina goth-polare och tittade på det här.

Sen var jag löjligt kär i Agent Cooper också.

JoLu du är inte ensam,det händer mig med ibland,hu!

Han i rullstol va också så där läbbig,vad han nu hette.

Konstigt man hade ju nästan ångest när man skulle se det men ändå skulle man kolla varje vecka,kanske inte så lämpligt för en då 11-12 åring…

Bob sabbade mitt liv från 10-årsåldern tills att jag såg om serien när jag var ca 25. Har sedan pratat med mina föräldrar om det inte så lämpliga i att låta barn se serien.

Men vad bra den är!!

Jag minns bara fragment av denna, tror inte mina föräldrar riktigt såg på det där, vissa saker följde de nog, som Dallas, Falcon Crest osv… hmm är det värt att köpa boxen? "Fattig" hemma mamma som man är. Är nog lite sugen då alla verkar jubla om dess "spännande läskighet".

älskade Twin peaks när jag var yngre, tyckte Kyle M var underbar…mmm

Att karln din missat något så bra kan jag inte förstå 😉 tack och lov att jag har en äldre bror som gett mig härliga serieupplevelser!

Det var jättelänge jag var skeptisk till Twin Peaks av någon anledning, men så bestämde jag att se den för ett år sen, och WOW! Jag blev tagen direkt! Tyckte dock också att slutet var sjukt frustrerande haha.

Älskar också Cooper, en mer sympatisk människa/karaktär får man leta efter. Kunde inte låta bli att hoppas lite på att han skulle hooka up med Audrey eftersom hon var en annan av mina favoritkaraktärer (trots åldersskillnaden).

När jag var höggravid tittade vi på Twin peaks. Vi hade då fortfarande inte kommit överens om namn till bebisen. Sen när vinjetten rullade och Mädchen Amicks namn kom så utbrast båda "MÄDCHEEEEEEN" japp, så nu har vi en treårig liten Mädchen.

Jag var för ung för Twin Peaks i tiderna men maraton tittade den för några år sedan för den var så bra. Men det var nog trist att den slutade så mitt i. Fast filmen gav ju svar på några frågor som blev öppna.

Älskar Twin Peaks så innerligt! Gillar nog nästan allt Kyle Maclachlan är med i, mums! Fick boxen något år i julklapp och har sedan dess en tradition att titta igenom hela serien varje jul och äta bananpaj till det.

Gaaaah vad bra Twin Peaks är, Pia vill se det jämt och jag funderar på om vi ska se det baklänges kanske som omväxling. Jag skrämde Pia en gång och kröp över golvet och lät som Bob men när Pia skrek så blev jag lika skraj.

Du driver en viktig blogg!

Jag och min pojkvän har börjat kolla igenom den nu.

Jag trodde verkligen att du av alla skulle påpeka att kvinnorna i serien antingen är servitriser, prostituerade eller jobbar inte alls, förutom hon assistenten då, som är korkad och egentligen inte lämplig för jobbet.

Dessutom klarar den inte bechdel testet, knappt i alla fall, dem pratar lite andra känslor också, men gör inte så mycket.

Nu har ju serien några år på nacken och har väl sin charm, men som filmstudent kan jag inte få det ur skallen när jag kollar på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *