Kategorier
Vardagstrams

Dagens Genusklädtips

 
Här står barnen och njuter av solen i sina nya Mol…. Nä, det där är ju inte Molo det är ju Coop!
 
KOLLA HÄR!
 
 
179 spänn ba. Jämför det med Molo på typ 700+. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Dagens Genusklädtips”

Den gula är ju underbar!! Synd bara att de drar åt sig barr, pinnar, och allt annat skit som råkar finnas där barnet kryper/ålar. Jag har ett barn som gillar ovanligt mycket att vara i markläge. Kolla in myror och diverse annat skräp. 😉

Åh vilken härlig bild, såg så vårigt ut, är det realtid? Här har vi just nu -25 så idag är det typ sju lager kläder och overaller som gäller.

Svar:
Det är kallt här, men när solen ligger på så smälter snön. Ungarna hade jackorna på vägen hem från förskolan bara.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Härliga bilder!

För den som bor inom Stockholmsregionen kan jag inte nog varmt rekommendera Barnkammaren på Valhallavägen. Hur mycket barnkläder som helst för nästan inga pengar. Nästan bara kvalitetsgrejer som varit svindyra för den första köparen och nu kostar en bråkdel av ursprungspriset.

M a o, ännu mer ekonomiskt, och fr a mkt miljövänligare, än att köpa nytt från Coop m fl.

Vist är det fina, dock var det inte så lätt hos oss eftersom min 4 åring bestämt vill ha en "tass fleece" och den där hade ju ingen tass utan en eld. Så den detaljen gick inte att förbise 😉

du som är så noga med att inte använda kemikalier i schampo, varför köper du nya kläder fulla med miljögifter till dina barn? varför köper du inte ekologiskt eller begagnat?

Svar:
Jag köper begagnat ibland och ekologiskt ibland. Och ibland köper jag nytt. Anledning? Jag hittar inte det jag vill ha bland de begagnade plaggen. Jag har varken ork eller tid att hänga på tradera och övervaka auktioner.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Underbara färger! Ska kolla om Coop här har dem.

Såg du om de fanns upp till strl. 128?

Svar:
största jag såg var 122
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har aldrig nånsin kommenterat anonymt, men den här bloggen går det inte annars. Man får bara stå ut med massa personangrepp o det orkar jag inte med.

Jag undrar varför dessa tröjor är genuskläder ? Jag ser bara tröjor. Fina o färgglada som många andra tröjor. Vad gör de till genuskläder ? Och vad är genuskläder över huvud taget ?

Sen undrar jag ju som någon annan frågade. Om du inte har deodorant mm för de innehåller kemikalier, men du tar på nya kläder till dina barn(dig själv ?). Nya kläder innehåller ju enorma mängder kemikalier

Svar:
genuskläder är kläder som inte är könade. Jag köper nya kläder till mina barn för att det är svårt att hitta bra kläder som är begagnade, såvida man inte vill ha stereotypa sådana. Kläder går att tvätta. Kemikalier i jackor är inte ett problem på samma sätt som i en tröja eftersom att de ej sitter nära kroppen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Underbart! Vilka färger 😀 Vilken Coop är det som har dem? Kollade Coop nära här och de hade det inte…

Svar:
jag handlade på stora coop västberga. så de coop som har kläder?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: Jag tror att med genuskläder menar LD kläder som inte är uppenbart könade. Många (jag bl.a.) tvättar ju kläderna innan de bär dem, tar inte detta bort diverse kemikalier? Vore intressant att få reda på, om någon vet.

Vissa av er är helt fantastiska som ALLTID hittar NÅGOT att gnälla på. Åh nej, barnen får nya kläder från Coop!

Jag (precis som LD gjort i tidigare inlägg) uppmuntrar också second hand, men det funkar inte alltid.

Så bedrövligt är det inte. Chilla.

Svar till frågan precis ovan. Kemikalier tvättas ur och hamnar i våra vattendrag istället. Fleece släpper plast när man tvättar det har jag nyligen förstått, det är himla synd för jag gillar verkligen fleece.

Jag funderar mkt på dyrt vs billigt. När det gäller mat köper jag alltid ekologiskt, fair trade o dyl. Så dyrt som möjligt för någonstans tror jag att man måste betala för kvalitet. Visa att man är beredd att göra just det. Att arla inte förlorar mig som. Kund om de betalar sina bönder bättre. Make à statement liksom.

Jag tänker samma runt kläder. Allt går inte att få tag på begagnat, jag försöker köpa det jag köper nytt så dyrt jag har råd, för att jag tror att billiga kläder inte finns. Är det billigt för mig, är det dyrt någon annanstans i kedjan – för de som jobbar, för miljön. Dessutom – kläder jag betalat dyrt för är jag rädd om. Ser till att det används eller säljs vidare. Vet att mina barn har förhållande vis lite kläder, men mycket dyrare än snittet. Kanske dumt, men lättar mitt samvete lite i alla fall.

En annan grej, om det är giftiga kemikalier i ett plagg så är det ju inte främst vi konsumenter och vår miljö som drabbas, utan människorna som gör plaggen samt deras närmiljö. Att handla plagg redan i omlopp är ju bättre, eller att köpa bättre producerade plagg. Men visst är det en kostnadsfråga med. Jag tror som Johanna här ovan att ett plagg kostar lika hur som, om inte vi betalar för det så gör någon annan det.

LD: Så hur är kläder könade då ? Får man då bara ha kläder utan bilder på eller hur är det ? Är en Hello Kitty tröja könad då ? Då är det ingen genusplagg då ?

Svar:
Hello kitty är inte speciellt genus nej, men det beror på hur man kombinerar och vem det sitter på. Normbrytande klädsel är genus också. Unisex = genus. (Unisex = för båda könen)
Könade kläder är kläder som signalerar kön. T.ex kläder med volanger, puffärmar, figursytt osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Så en blommig tröja med puffärmar är genus på en pojke men inte på en tjej ? Vad ska tjejer ha på sig då så det blir genus ? Bara enfärgat o randigt(unisex ?)

Svar:
Hur bryter flickor normer? Hur klär man flickor så att kläderna inte signalerar kön? En blommig tröja på pojkar är normbrytande. Alltså ett verktyg att använda för att motverka könsroller. Fundera på vad motsvarigheten kan vara för flickor? Flickor har tillgång till fler kläder än pojkar så att bryta normer med kläder har inte samma nödvändighet med flickorna som med pojkarna. Men att inte klä dem som söta dockor är en bra start.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

bra sagt Johanna.

Ska man snacka genus och partiarktiska problem blir det lätt sekundärt om man kollar på den globala ekonomin och hur vi utnyttjar fattiga länder för att tillverka mer eller mindre gratis åt oss.

Underbart att även "billigare" barnkläder är "bara" färgglada och inte pojk/flick! Min erfarenhet är annars att ju billigare kläder, jusstörre "könsskillnad"…

Johanna som frivilligt vill köpa mat så dyrt som möjligt (?) Keep upp the good work för att stödja ekologiskt, fair trade osv. Själva betalar vi 16-29 kr/liter "mjölk" pga matallergier, 5 pers i familjen (samtliga med ofrivillig specialkost). När liknande kostnader smyger sig på inom allt livsmedel som är "ersättningsprodukter", betalar man rätt ogärna extra för de "fina stämplarna" på maten (om man inte har möjlighet att lägga enorma summor på mat)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *