Kategorier
Vardagstrams

Genomtänkt!

 
 
 
(Tack för bilden Andreas och Ap-gruppen på facebook)
 
(diskussionen här)
(Kommentarerna under slår alla rekord i idioti.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Genomtänkt!”

Man kunde ju önska att någon annan representant för Lidl:s hemsida vaknade till liv snart och såg vilket förhållningssätt den "ställföreträdande butikschefen" håller sig med.

Det ska öppna en Lidl-butik i min lilla stad snart. Tänker inte sätta min fot där!

Hur ställer sig Lidl’s ledning till att en av deras representanter bemöter en potentiell kund på detta vis? Jag har av principskäl alltid vägrat Lidl och det är jag rätt glad för nu 🙂

Har nu läst tråden och hur klantigt Kristoffer än uttryckte sig så är han knappast officiell talesman för företaget utan det var du som sökte upp informationen om var han arbetade och skrev det rakt i tråden, eller hur? Och nu får du dra till med en fet chockrubrik. Grattis till det. Rewind to näthatdebatten för ett par veckor sedan. Lärde du dig ingenting?

Du formulerade din fråga på ett sarkastiskt och barnsligt sätt och kunde i förlängningen hänga ut en anställd på Lidl. Kristoffer var med största sannolikhet inte i tjänst när han skrev svaret utan svarade som privatpersonen Kristoffer. Skall han fortfarande hängas?

Du kanske t.o.m riskerar Kristoffers anställning och gör en tvåbarnsfar (av Kristoffers facebookprofil att döma) arbetslös. Var det din avsikt så gratulerar till väl utfört arbete.

Svar:
som anställd på lidl ska man ändå vara proffessionell oavsett om kunden är sarkastisk eller ej. Näthat? På vilket sätt är detta näthat? Skärp dig för fan! Skulle Kristoffer förlora jobbet så beror det INTE på att jag skrev ett inlägg på lidl’s hemsida utan på att lidl inte är nöjd med honom. Jag kan inte ansvara för andra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är det inte dessutom lidl (bland andra) företagskedjor som giftbesprutar sina slängda sopor (mat med utgående datum, osv) för att folk inte ska dumpstra/plocka gammal mat därifrån?

Jag är en av dedär fega, svaga orkeslösa som aldrig orkar. Men jag önskar jag gjorde!! Känner mig hemsk för jag vet att vara passiv påverkar den dåliga sidan mest. Men jag vill bara tacka dig för att du orkar när inte jag gör och jag lovar, en dag ska jag komma ur detta och bidra till en rättvisare värld! Du är bäst.

Andy: När det kommer till jämställdhetsmotarbetare så är det väl bara bra om färre sådana sitter på samhällsmäktigare positioner, eller? (Om det nu vore så att han mot all sannolikhet skulle bli kickad av en så MEDVETET jämställdhetsförtryckande företagskedja)

"Du kanske t.o.m riskerar Kristoffers anställning"

Nu hänger jag inte med här? På vilket sätt skulle LD orsaka att Kristoffer får kicken från sitt jobb? Om Kristoffer får kicken pga att han, som anställd, inte har förmåga att representera Lidl på ett föredömligt sätt, så kan jag inte se annat än att det är Kristoffers eget fel? Eller hur tänker Andy där, liksom?

Jag tycker att du var ganska taskig mot Kristoffer faktiskt. Du gick på han ganska hårt när du istället borde rikta ditt hat mot företagets VD eller liknande.

Hoppas inte stackarn förlorar sitt jobb nu. Inte snällt alls Lady Dahmer! Det finns bättre metoder att ta till än så. Ganska lågt av dig kan jag tycka…

Svar:
På vilket sätt var jag elak och hård mot kristoffer? Citera gärna det du tycker var olämpligt för jag tycker tvärtom att jag var ganska saklig och schysst.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Orkar inte läsa alla kommentarer i diskussionen men FYI så har varje butik en eller två STF chef och en butikschef. De är alltså bara aktuella som chefer i den egna butiken och har inget med reklamutskicken att göra. Att den STF chef velat svara i diskussionen är ett ytterst frivilligt och jag tror inte han har med koncernen att göra. Och ni som nu vägrar handla på Lidl för att en person yttrat sig kan jag nämna att min sambo är butikschef och här hemma är han och jag genusmedvetna. Men vad hans chefer gör högre upp och kanske även i ett annat land kan inte han stå som ansvarig för.

Hur de framställer barnen på bilderna är jäkligt tråkigt och Kristers bemötande är otrevligt. Om han representerar ett företag så är det dessutom väldigt osmart. Vad jag blir helt matt av är ju alla kommentarer av vanliga personer. Det är ju de vuxna min son kommer stöta på när han har ett par rosa brallor på sig. Matt.

Svar: som anställd på lidl ska man ändå vara proffessionell oavsett om kunden är sarkastisk eller ej. Näthat? På vilket sätt är detta näthat? Skärp dig för fan! Skulle Kristoffer förlora jobbet så beror det INTE på att jag skrev ett inlägg på lidl’s hemsida utan på att lidl inte är nöjd med honom. Jag kan inte ansvara för andra.

Fast är du kund efter butiken har stängt? Är Kristoffer representant för Lidl efter när han gått hem? Jag tror inte Kristoffer har några skyldigheter gentemot Lidl efter att hans arbetspass är slut. Tog du reda på om någon i fb-tråden var anställd av en konkurrerande kedja och kanske såg sin chans att tvåla dit Lidl? Hon som skrev i tråden och var anställd på Nacka bibliotek – för hon Nacka kommuns talan?? Precis som Billströmrubrikerna förra veckan tas fokus omgående bort från sakfrågan så fort något snaskigt dyker upp, och det är du i detta fall skyldig till. Genus försvann och "Genomtänkt bemötande av Lidl" blev rubriken.

Med näthat menar jag att du hänger ut honom på din blogg, där en femåring kan hitta till hans personliga sida. Tänkte du efter vad konsekvenserna kunde bli?

Vänligen svär inte i dina svar. Det är oprofessionellt (stavas f.ö med ett f)

/A

Svar:
jag vågar nog säga att kristoffer är en representant när han kommenterar på sin arbetsplats facebooksida. Och han hänger ut sig själv genom att delta i en offentlig diskussion.
Jag jobbar inte på lidl så jag får svära hur jävla mycket jag vill.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kommentarerna under får det att koka och vibrera inom mig igen. Jag orkar INTE MED all denna dumhet i denna värld. Och jag orkar därmed i läsa fler än ca sex kommentarer i tråden innan jag går under helt och hållet, jag lägger ner helt enkelt. Men bra att du påpekade det för dem – varje gång någon orkar vara obekväm så händer det något liiitet i rätt riktning, tror jag (även om väldigt många slår bakut).

Andy:

"Jag tror inte Kristoffer har några skyldigheter gentemot Lidl efter att hans arbetspass är slut."

Om du tror detta så förstår jag inte hur du resonerar när du i tidigare kommentar påstod att han riskerar att bli arbetslös?

Lidl tycker inte att han är representant för företaget på sin fritid, enligt dig, så hur menar du då att det finns risk för att han får sparken pga uttalandet han gjorde?

Män, män och….män är det som skriver! Dessa människor som bara spyr ur sig saker som dom inte ens skulle våga säga i verkligheten och bara det att dom inte inser att det finns ett problem, gör att dom stoppar början/utveckligen för förändring och en lösning! Vill du begränsa dig själv som individ och samhället? Ja men låtsas om som att allt är perfekt och undvik dom jobbiga frågorna.

Du e grym!

Hittade till din blogg för inte så länge sedan och jag blir så glad och stärkt av (typ) allt du skriver. Genom att läsa bloggar som din känner jag mig mindre ensam i mina åsikter och samlar argument och kraft för diskussioner med mindre begåvade och bakåtsträvare. Tack för att du pallar! Och tack för att du gör mig smartare!

Andy, du vet att du representerar ditt företag när du kommenterar på dess facebooksida om du är anställd. Eller snarare så här, du får säga vad du vill, men du får också vara medveten att din arbetsgivare kanske inte godkänner allt du säger. Han är ansiktet utåt för Lidl – det är alla som arbetar på Lidl. Hade han kommenterat på en vanlig tråd som inte återfinns på Lidl, då representerar han sig själv endast.

Och vilket märkligt resonemang du för. LD riskerar hans anställning, men han är ju inte i tjänst säger du? Hur kan han då riskera den om han inte representerar företaget även på fritiden?

Så grym du är som orkar förklara. Bra gjort att du skippar att svara de som går över gränsen med sina jävla dumheter också. Själv skulle jag nog tappa humöret fullständigt. Du gör helt rätt som fokuserar på att förklara, förr eller senare kommer polletten att trilla ner. Keep up the good work!!

Andy: jag arbetar inom en offentlig verksamhet. Som anställd kan jag aldrig skriva saker som på något sätt kan slå tillbaka på den verksamhet oavsett om jag agerar som privatperson eller inte. Att föra in ett subjektivt resonemang i sitt företags debatt är ALDRIG ok, om inte företaget säger att det är ok att göra så. Lidl kanske är ok med att butikschefen svarar på det sätt han gör och ställer sig bakom honom. Annars är det bara för Kristoffer att rätta sig in i ledet, ställa sig bakom sin "arbetsplats" och vad de representerar.

Samma sak skulle ju gälla om LD var anställd på Lidl och de gick ut med denna annons, något som hon motsätter sig. Skulle hon välja att gå ut med sina subjektiva åsikter som motstrider företagets, så kan hon nog räkna med att bli uppsagd. Eller så får hon säga upp sig själv om hon inte står bakom företagets mål och visioner. Med det sagt, blir Kristoffer uppsagd, så är det nog för att han gått emot företagets policys och agerat på eget bevåg = eget fel!

Och att LD kommer jobba på Lidl ser jag nog som en "once in a blue moon"-osannolikhet.

Tack å häj!

Andy: Jag jobbar på ett företag där det står i policyn att vi representerar företaget alltid och att vi ska tänka på hur vi uttrycker oss i till exempel sociala medier på vår fritid. Det för att inte företaget ska förlora trovärdigheten om någon skriver något ogenomtänkt någonstans. Det skulle inte förvåna mig om Lidl har en liknande policy.

Orkade inte läsa hela tråden. Jag blir matt av alla idioter. Jag är glad att jag inte har Facebook.

Jag måste säga att även om jag inte håller med Kristoffer så tycker jag att det är lite läskigt att man skall vara en representant för företaget 24/7. Okej, i det här fallet så var det i en Lidlgrupp, men jag tycker verkligen att det är skrämmande att företag kan censurera våra åsikter och hålla oss till svars för våra tankar utanför jobbet. I det här fallet är det ju inte Lidl som kommer att bli lidandes, det är Kristoffer som kommer att få sparken och tillbringa månader med att försöka skaffa ett nytt jobb, vilket antagligen kommer att bli svårt eftersom hans namn nu för alltid är länkat till den här historien. Det är inte vi som konsumenter som blir befriade i den här bevakningen av anställda, det är företagen.

Håller med om att det kanske är lite missvisande att skriva i rubriken att det var ett bemötande från Lidl, det var ju inte officiellt från dem utan från en av deras anställda. De kan ju trots allt inte kontrollera vad deras anställda gör på facebook 24 h om dygnet. Men jag fattar inte varför det skulle vara synd om honom eller som någon skriver att det skulle vara LDs fel om han blir avskedad. Man får faktiskt ta ansvar för det man själv skriver! Blir han av med jobbet så blir han det pga vad HAN SJÄLV har sagt och inte vad någon annan sagt.

Man blir ju mörkrädd när man läser kommentarerna om alla som tycker att detta är en icke-fråga, man kan ju hoppas att de vaknar upp så småningom…

Är förresten nyfiken på om Lidl svarat officiellt?

Fråga: Om man sätter den här diskussionen utanför just Lidls facebookgrupp – om man sätter den i en genusgrupp på facebook och Kristoffer svarat på så sätt…. hade det varit okej att driva det som en fråga till Lidl och se till att Kristoffer blev sparkad? Om det varit tvärtom, att en anställd betedde sig illa men på "vår" sida och fick sparken som resultat, hade det varit annorlunda då? Nyfiken på hur alla resonerar.

Den här tråden förstörde min dag.

Varför?

Jo, min mans brors flickvän som jag ännu aldrig träffat är med i tråden och skriver väldigt antigenus.

Bådar gott inför familjemiddagarna.

Åh, jag blir så jävla less! Jag pratar mycket om genus med alla i min omgivning, eftersom jag inte vill att dom könar mina barn jämt. Både min och sambons familj driver alltid med mig. Jag har två döttrar, har dom kjol eller klänning nån dag så hugger dom direkt med "men vad hände med genus då? Dom kan ju inte se ut som tjejer!" Och har dom en bil eller liknande på tröjan så kommer samma kommentar, fast även att "det är inte genus att klä ut dom till killar". Så sjukt jävla tröttsamt! Dom fattar verkligen inte vad det handlar om och när dom säger sånt framför mina barn så hör dom ju det och dom förstår mer och mer vad det handlar om. Små dagisbarnen liksom.

Lisa – Mondo Cane: det är inte fråga om att företag kan censurera oss, men det blir en lojalitetskonflikt med din arbetsgivare om du går emot helt vad de står för i det offentliga rummet. Ex. säg att du på din arbetsplats skall driva utvecklingsfrågor något som du själv absolut inte tror på. Om du då driver frågor som motarbetar ditt eget arbete, så blir det ett lojalitetsproblem. Förhoppningsvis slipper man arbeta med något man absolut inte tror på, men du kanske förstår hur jag menar.

Jag tror att Lidl har pressfolk, kommunikatörer och informatörer som borde svarat konstruktivt på LD:s inlägg istället för att gå in att debattera – jag tror nämligen inte att annonsen hade för avsikt att skapa debatt – även om den otvetydigt gör det.

Om jag förstod dig rätt så menade du att Kristoffer måste få driva genusfrågan någon annan stans än på Lidl-sidan. Självklart! Jag tror inte Kristoffers inställning till genus har med hans arbete på Lidl att göra, det är väl inte deras främsta fråga, inte heller miljöfrågor, men han valde att göra det på sitt företags sida och där kanske han inte var rätt representant och inte heller kanske har han kompetensen att svara så som man gör för ett företags räkning – det är därför man har fôlk till det 🙂

M- förstår dig!

Händer ganska ofta tyvärr att man genom facebook ser att vissa vänner och bekanta har extrema åsikter som man själv absolut inte skriver under på. Jag hade blivit bekant med en tjej på nätet som verkade jätteschysst och vi hade en massa gemensamt, vi klickade och det kändes som om vi kunde bli vänner irl. Sen visade det sig att hon är en sån som gillar "måste få säga negerboll"-sidor. Man blir så sjukt besviken..

Orka beskylla LD för om Kristoffer skulle förlora jobbet. Vad jag förstår så skrev hon inte inlägget till Kristoffer utan till Lidl. Kristoffer hade inte behövt kommentera och därmed riskerat att någon förstått att han på sätt och vis representerar Lidl.

Fattar inte folk att vi lever på facebook också idag? Jobbar man på Migrationsverket och skriver nedlåtande om flyktingar får man räkna med att någon ser det och kanske för det vidare. Tycker det är skitbra att vi kan avslöja samhällets avskum på detta vis.

"Jo, min mans brors flickvän som jag ännu aldrig träffat är med i tråden och skriver väldigt antigenus.

Bådar gott inför familjemiddagarna."

M, så om någon är kritisk till genus blir det dålig stämmning på familjemiddagarna? Tror din/er attityd är den främsta orsaken faktiskt till att fler inte kallar sig feminister.

"När ska inavlade rednecks förstå att feminister inte klipper bort kuken på sina medmänniskor. Jag måste gå och säga fula ord någonstans."

Ursäkta nedlåtande ton: Du menar alltså att det är ett inavlad beteende att vara kritisk till feminismen? Vad hade du tänkt om du var man och läste detta påväg till jobbet? http://www.metro.se/metro-teknik/kalla-inte-mig-for-din-gumma-pa-facebook/Objjbk!77101/

Lycka till med din tourettes btw. Säkert att inte dina föräldrar är släkt på något vis?

Och till er andra! Ska vi inte samlas ett gäng och vandra gemensamt mot Kristoffers bostad med brinnande kors och ett rep? Ligger inte det lite i tiden??

Men S, nu tycker jag att du går alldeles för långt i din jämförelse. Att inte tycka att det är något problem med "pojkpyjamas" och "flickpyjamas" som Lidlanställd är en sak, att hata flyktingar och jobba på migrationsverket är en annan. Där har man nämligen en maktposition, bland annat. Jag må vara genusglad, men jag skulle aldrig sätta den typen av ifrågasättande på samma nivå som jag skulle sätta uttalad rasism från en anställd på Migrationsverket. Herregud.

"Tycker det är skitbra att vi kan avslöja samhällets avskum på detta vis."

S, samhällets avskum? Nu tror jag du får lägga ifrån dig Mein Kampf en stund och andas lite. Jävla idiot!

Lisa: det är bra att ta sig en vända och faktiskt se hur man skall förhålla sig till sådana saker.

Och pratar man om någon som jobbar på migrationsverket och hatar flyktingar så pratar man nog inte lojalitetskonflikt, då pratar man nog någon form av omvänd jäv. :/

Jämställdhet och feminism: Ja tack! Men jag tror inte på att bemöta intolerans med intolerans.

Bara för att man själv har läst på och är väldigt insatt i genusfrågor så kan man inte förutsätta att alla andra har gjort det också, och bli arg och förbannad och börja hänga ut folk bara för att de är outbildade och inte förstår.

Jag tror betydligt mer på att sprida information och fakta, verkligen synliggöra problemen, utan att addera personlig frustration, ilska, hat, och generaliseringar. Vi ska såklart inte vara tysta, vi ska inte hålla käften och vi ska inte låta oss bli överkörda! Men vi ska heller inte trycka ner och köra över andra. Som feminist och förespråkare för jämställdhet tycker jag att man ska vara ett föredöme, inte återgå till barndom och rättfärdiga intolerant och hatiskt beteende med argumentet "Men de var ju dom(männen) som började!"

Utan att ens ha läst kommentarerna (och hitkommen från bloggkommentatorerna) så måste jag bara påpeka att det kändes så….Ja, jag tror svaret var påtvingat. Jag tror inte "tvånget " var påtvingat… Vad är det som är det som är påtvingat i mitt tänk och inte. Måste man alltid göra EN GREJ av allt som man finner inte inom ens ramar, eller är ramarna redan bestämda? För som jag som väldigt gärna skulle vilja se mig som en feminist men inte riktigt vet hur för att vara det på rätt sätt ( FÖR TRO MIG; DET FINNS UPPENBARLIGEN RÄTT OCH FEL ÄVEN HÄR!)så behöver jag uppenbarligen hjälp!

Så farliga var väl inte hans svar? Att döma av reaktionerna här trodde jag att han hotat att döda någon.

Jag personligen ser inget problem med uppdelade avdelningar varken för barn eller vuxna. Vill jag handla från vuxen herr går jag dit helt enkelt. Samma med barnavdelningen, skulle bara bli väldigt rörigt för de som faktiskt vill klä sina barn könsstereotypiskt och eftersom Sverige är demokratiskt så FÅR man klä sina barn så om man önskar det. Fantastiskt det är.

Jag lägger ingen värdering i hur folk väljer att klä sina barn ur den synvinkeln men blir lite bedrövad när barn har så fiiiina kläder att de hindras att leka. På med galonisar och oömma kläder så de kan leka och härja!

Glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *