Kategorier
Vardagstrams

Hurra! Lidl bemöter kritiken bra och insiktsfullt

 
Det blir extrapoäng för användandet av ”hen” också!
 
 
Och hörrni, självklart vill jag inte att nån ska förlora jobbet. Att vara klumpig är inget brott och jag skulle inte ens påstå att killen betedde sig illa. Bara uttryckte sig dumt och impulsivt. Det gör vi alla. Jag har redigerat det tidigare inlägget så att fokus ligger på diskussionen snarare än Lidl’s eventuella bemötande.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hurra! Lidl bemöter kritiken bra och insiktsfullt”

Ok, så för att du ändrade lite i inlägget så kommer Lidl att släppa incidenten med Kristoffer? Han var ju trots allt en av frontpersonerna till allt det här. Bra att du påvisade att det inte var han som var problemet, tror ändå att han får sparken alt en fet jävla varning! I sverige är vi inte genuskritiska, för då jävlar!

Kanon att Lidl Sverige bemötte kritiken så bra! Frågan är om de vågade något annat? De vill ju inte att en arg feministmobb ska knacka på dörren!

Svar:
Jag har svårt att tänka mig att man får sparken för att man uttrycker sig dumt. Det är ganska svårt att som arbetsgivare sparka folk som det är och det där är inte ett godtagbart skäl. Att jag redigerar mitt inlägg kanske inte hjälper, men jag kan ju inte styra vad killen gjorde. Min mening var inte att få folk avskedade (igen, detta vet vi inget om) utan att uppmärksamma könandet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Jag har svårt att tänka mig att man får sparken för att man uttrycker sig dumt. Det är ganska svårt att som arbetsgivare sparka folk som det är och det där är inte ett godtagbart skäl. Att jag redigerar mitt inlägg kanske inte hjälper, men jag kan ju inte styra vad killen gjorde. Min mening var inte att få folk avskedade (igen, detta vet vi inget om) utan att uppmärksamma könandet."

Nej jag förstår att det inte var din avsikt! Problemet så som jag ser det är att idag kan vem som helst göra i princip vad som helst, så länge det görs i feminismens tecken. Är du är och feminist är det helt ok att göra saker som egentligen hade varit helt oacceptabelt. Det är obehagligt.

Om du inte tror att han kommer att få sparken. Kolla då upp Lidls personalomsättning. Finns mängder av trådar i ämnet. Han såg till att kommentarerna på en av Sveriges största feministiska bloggar, alltså din, löd "jag kommer aldrig mer handla på lidl" osv osv osv osv. Kristoffer sitter nog på platsbanken just nu.

Svar:
Fast jag sa aldrig att jag inte skulle handla på lidl igen och de som sa att de inte skulle det syftade på könandet, knappast på hans kommentar. Och vad gjorde jag som var oacceptabelt tycker du? Vad har jag gjort fel?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Fast jag sa aldrig att jag inte skulle handla på lidl igen och de som sa att de inte skulle det syftade på könandet, knappast på hans kommentar. Och vad gjorde jag som var oacceptabelt tycker du? Vad har jag gjort fel?"

Jaha! So what om kommentarerna kom från folk som var arga på könandet. Självklart var det så, jag har inte sagt något annat. Faktum kvarstår att han var frontman i ditt kommentatorsfält och kommentarerna var arga på både honom och Lidl Sverige. Punkt.

Du satte igång en helt missvisande debatt som såååå många gånger förut. Och i detta fall ledde det till att en privatperson, som slant lite på tangenterna, förmodligen får sparken. Så fort någon är genuskritisk så känner drevet inga gränser! Och det är du som ägare av denna blogg i allra högsta grad delaktig till. Eller hur var det med pojk-asen som inte ens blev dömda under gothia-cup? Sen förstår jag att ditt jobb är att provocera, och det gör du jävligt bra! Du är en bloggare i världsklass! Det är egentligeninte ditt fel att majoriteten av dina läsare är känslostyrda 17-åringar eller bittra frånskilda morsor som ser sin chans att spy lite galla. Någon går in och ställer en välformulerad kritisk fråga och dina lakejer fullständigt bombarderar personen i fråga med hat vilket du gottar dig i med tanke på sättet du instämmer i drevet. Vad du än gör, skämta aldrig om ett kollektivt feministiskt självmord från Västerbron.. Det skulle ta ett par min innan snuten får dragga kroppar.

Prince: Varför ska Natashja eller kommentatorerna i tråden ta ansvar för vad den Lidl-anställde valde att svara? Är han inte vuxen nog att stå för konsekvenserna av sitt agerande? (Och jag hoppas att det inte är honom du refererar till när du menar att det ställs "välformulerade kritiska frågor", för "Att du orkar" är inte en fråga utan ett nonchalant avfärdande utan substans). På vilket sätt är debatten missvisande? Vad är så oacceptabelt i att ifrågasätta en butikskedjas säljsätt? Lägg ner överdrifterna och generaliseringarna och berätta, jag är på riktigt intresserad varför detta är så provocerande.

Fan va bra!!!

Har kollat på kommentarerna på facebook och seriöst hur fan klarar du av att möta idiotiska argument så jävla vettigt??? Shit jag kunde knappt läsa skiten för jag blev så jäävla frustrerad! Själv skulle jag bli jävligt provocerad och skrivit massa skit tillbaka.

Bra gjort!

Jag hörde själv av mig till ICA idag faktiskt, för jag blev så irriterad förra veckan när jag såg en rosa tjejcykel som det stod klart och tydligt "FLICKCYKEL" på.

De svarade mig med att jag självklart fick köpa den till min son ändå, men de skulle framföra klagomålet till butiken.

http://madamehoffa.se/2013/march/icas-konsdiskriminering.html

Tror jag blivit lite inspirerad av dig, så keep up the good work! 🙂

Svar:
bra jobbat!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vill bara säga att jag tycker att du är helt fantastisk. Sen tycker jag att du är jäkligt modig också, och det hatar jag att jag tycker. För det ska inte krävas nåt överdrivet mod att säga att man tycker att män och kvinnor är mer än vad de har mellan sina ben, att de först och främst är människor och bör behandlas lika som sådana. Men idag krävs det det. Så tack till dig Natashja, för att du är modig och står upp för den "andra halvan" av jordens befolkning. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *