Kategorier
Vardagstrams

// LYSSNA! // Podcast med Lady Dahmer och två filmentusiaster

Nu har podcasten jag spelade in med en polare kommit och den tycker jag att ni ska lyssna på. Vacancy.se heter programmet och är en genrefilmspodcast som drivs av två norrlänningar; Magnus och Erik.
 
Jag lyssnar själv på den regelbundet för av nån anledning, trots bristande filmanalysintresse, så tycker jag att den är mysig att lyssna på. Den har ett lugnt tempo och skön småpratskänsla och jag brukar dra på ett avsnitt när jag sitter vid datorn.
 
I det här avsnittet så pratar vi om Dahmer såklart. SÅKLART. Vi har sett filmen ”The secret life of Jeffrey Dahmer” och jag berättar vad jag tycker. 
 
Lyssna här (Finns MP3 samt iTunes)
 
(Rösta gärna upp podcasten! I kommentarsfältet kan ni lämna konstruktiv kritik och feedback)
 
 
För er som vill veta mer om Jeffrey Dahmer så rekommenderar jag Crime Library’s kortversion. (nåja, kort och kort. Kortare än en bok iallafall, men fortfarande väldans intressant!)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// LYSSNA! // Podcast med Lady Dahmer och två filmentusiaster”

Jag är självklart inte ens hälften så påläst om Dahmer som du är, men jag är rätt fascinerad av karln, så jag måste fråga: Vad tycker du om filmen Dahmer med Renner som Jeffrey?

Svar:
Nah, det var trist. Jag fattar vad de ville säga men det kunde ha gjorts bättre.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Intressant lyssning! Men..finns det någon annan film om Dahmer eller möjligtvis dokumentär som du kan rekommendera?

Svar:
nä. Dokumentärer är givetvis bättre, det ska finnas på youtube. Men annars rekommenderar jag böcker. Brian Masters ’the shrine of jeffrey dahmer” är bra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså, antar att du fått denna fråga till leda (Jag antar eftersom jag själv inte följt din blogg tillräckligt länge eller frekvent för att veta – och har därför inte heller tagit del av svar om du redan publicerat det)

Men varför har du tagit namn efter "Dahmer, som anses som en av USA:s värsta seriemördare genom tiderna då han våldtagit, mördat, skändat och/eller ätit av minst 17 personer, samtliga män, under en period på cirka 13 år." ????

Whats your point lixom… En härlig förebild måntro?!

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tänker på det du säger vid något tillfälle, om att killen som spelade Jeff i den filmen ni pratar om, inte hade "DET"… varpå du sen säger "det är väl skitlöjligt egentligen, det är väl ingen som bryr sig om hur Jeff ser ut". Jag tycker inte alls det är skitlöjligt. Ska man göra en film om någon måste skådisen som gestaltar antingen vara LIK den personen eller kunna anamma personens DET, punch, aura, ande, eller vad vi nu ska säga och där håller jag med, den här killen som spelade Dahmer, höll INTE måttet. 🙂

Också alltid intresserats av seriemördare, tror det är en mänsklig fascination som delas av många: hur blev de så störda? Har jag och folk runt omkring mig kapacitet att utveckla samma beteende, har vi det mörker inom oss? Finns det de som föds sådana osv. Har du börjat tittat på The Following? Helt ok serie tycker jag.

Guu vad kul! Jag älskar poddar men det finns alldeles för få som är bra och hörvärda så det ska bli jätteroligt att höra den!

Ska inte du och Apan eller du och cissi starta en podcast om lite genus, lite mammaliv, samliv och annat intressant och kul? Det tycker jag är dagens absolut bästa idé om jag får skryta upp mig själv här 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *