Kategorier
Vardagstrams

Nu fan får ni hjälpa mä, twitter är värdelöst

Jag ska ju flytta till wordpress. Jag behöver ett tema som ser ut ungefäääääär som mitt (jag bygger om själv såklart). Alltså menyrad under headern, raka linjer, separat bakgrund och inpackad wrapper liksom. Jag har inget emot att betala för en premium, för ofta har de roligare funktioner/widgets.
 
Inläggen måste visas hela, både på framsidan och i arkiven. (Alltså inga excerpts eller vad fasiken det heter)
 
Hjälp nu för fan!
 
Kommer ni inte på teman så ge exempel på wordpressbloggar som ser ut ungefär som min då. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu fan får ni hjälpa mä, twitter är värdelöst”

Men ellerhur kör du på egen hostad? Alltså wrodpress.com? Det är massa uberbra teman du kan välja där och sedan bygga om, prova Coraline. Jag köpte mitt tema på etsy. Love!

Svar:
egenhostad ja. wordpress.org. detta är en djungel och jag hittar inget. ska kolla etsy.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bra att du tänker flytta, det är banne mig jox och problem i din blogg hela tiden verkar det som. På min wordpress visas hela texter, och det går ju att betala extra för att göra om de flesta av inställningarna som man vill ha dem.

Finns flera att välja på där med dina önskemål. Med premium kan du dessutom göra en hel del ändringar. Lycka till! Alla mina bloggar är med wordpress fegpoeten.wordpress.com bokad.wordpress.com och honsomkallasissa.wordpress.com

Lycka till!

De wordpressteman som jag tycker liknar din mest: Pilcrow, Coraline, Twenty Ten, Tarski. Också Ambiru har menyrad under header och visar hela inlägg (men headerbilden är större och den har inte sidfot till höger som du har).

Lycka till med flytten 🙂

Som andra sagt, Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve! De följer alltid med om du själv hostar WordPress, uppdateras ofta, är gjorda för att funka med alla plugins och är lätta att ändra i. Välkända och lätta att googla problem på.

Åh. Jag har aldrig varit så nöjd som när jag bytte till WP. Den är guld.

Du borde kunna använda temat Titan.

Fördelen med WP är att det är väldigt, väldigt flexibelt i hur du vill att den ska se ut.

Jag har förstått att du är rätt haj på design, så å borde det gå att fixa väldigt bra 🙂

En grej bara: varför ska man byta till WP? På vilket sätt är det bättre. Folk säger det med jämna mellanrum, utan att komma med något konkret exempel. Själv är man ju inbiten blogg.se-are sedan 2005.

Svar:
åhhhh the possibilities liksom. Först så finns det så många plugins som man kan göra bloggen interaktiv med t.ex commentluv eller rate comments. trådade kommentarer, så folk kan svara på varandra också. Gravatars osv. Olika plugins som belönar läsaren, plugins som får dem att klicka runt osv. Designen ä’r lättare när man väl fattar. Man behöver inte fixa flera sidor utan sidomenyerna grejar man i widgetfältet. bättre på så många sätt. Problemet för mig är att hitta ett tema att jobba med, som funkar för det jag vill ha.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag skriver ibland på en blogg som är på word press och har liknande tema, vet inte vad det heter.

Det är ofta problem med sparning av utkast och konstiga tecken, jag tycker inte om att använda det utan föredrar typ blogger personligen.

Det här har inte med inlägget att göra.

Jag stör ihjäl mig på Vera & Johns tv-reklam!!! "Här kommer Leif, han ser nöjd ut, har han vunnit miljoner? Nej hans fru har och nu reser hon jorden runt med sina vänner." Och så filmar den en mkt nöjd man som spatserar på bryggan utan frun, helnöjd över att hon är på semester utan honom. Alltså jag dör.

Jag använder själv Weaver, som är en något bättre version av Twenty Ten som WordPress erbjuder. Den har lite fler funktioner och lite fler möjligheter, och funkar jättebra tycker jag.

Den har integrerad support för att se snygg ut på mobiler t ex. Massa Widgets, layouts etc. Definitivt en av de bästa tema jag hittat. Lätt att fixa allt till hur man själv vill ha det.

http://weavertheme.com

Min sida använder den ifall du vill se hur man kan ändra, men jag har väldigt lite Widgets och så. Man kan göra mycket mycket mer med den än vad jag har gjort 🙂

Elemin theme ligger rätt nära det temat du har nu, det har menyn under headern och en sidebar. Jag kör på temat twenty twelve vilket också är rätt likt ditt. Det ska gå att flytta ner menyraden under headern om man vill med premium tror jag (jag har behållit den ovanför)

Jag använder TwentyEleven, och sedan har jag gjort ett eget child theme till det, där jag lekt med css-koden ganska fritt (det är kul!). Det tror jag är bättre på längre sikt än att ta färdiga child themes (?) (typ Blaskan), om du ändå vill trixa och joxa med koden själv. Det finns ju typ miljarders plugins till de vanligaste wp-temana, twentyten, twentyeleven och twentytwelve – bara att ladda hem och installera. Men ska du använda ett av dessa teman så gör ett child theme först! Annars ändrar du ju i koden till själva huvudtemat, och det försvinner när du sedan uppdaterar det. Man ska skriva ändringar i koden till ens child theme. Lycka till!

Jag vet inte om jag är dålig på att leta, men jag skulle så gärna vilja hitta en av dina teckningar som du la ut i ett argt inlägg en gång i tiden. En bild där du ammar på en parkbänk med en a-lagare bredvid dig. Hysteriskt rolig och snygg, men jag hittar inte inlägget. Var hittar jag den?

Hej!

Brukar kika in på din blogg då och då och har märkt att när jag läst hela första sidan och scrollat ner till "tårna" (hihi) så finns det ingen "äldre inlägg"-knapp att trycka på.

Om det är möjligt och du har lust att lägga in en sådan skulle i alla fall jag uppskatta det – för då slipper jag läsa längre än första sidan igenom att öppna alla kategorier och se om det kommit något fräscht den vägen.

Det var allt jag ville säga – skriv på, din blogg är en fräsch fläkt!

Kram,

Fifi

Kan du inte göra så man akn gå till föregående inlägg? eller typ nummer längst ner så man kan bläddra?

Svar:
det finns i wordpress. så du får vänta lite.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *