Kategorier
Vardagstrams

Rensa lite bland gamla bekanta

 
Igår var jag en sån där jobbig facebook-kompis som liksom inkluderade ALLA mina ”vänner” i lite internetdrama. (själv roas jag fantastiskt mycket när liknande draman dyker upp i mitt flöde men jag fattar att många tycker det är lite eh awkward)
 
Jag fick ett sånt enormt behov av att bara kräkas ur mig efter att fått ett unket svar från en gammal bekant på en statusuppdatering. Och bara insett att herregud, jag har aldrig gillat den här kvinnohataren så varför i hela friden har jag hen i mitt flöde? VARFÖR? 
 
Det började med att jag, i vanlig ordning, länkade nåt smart och normkritiskt:
 
 
Varpå en bekant ”fick nog av mitt manshat” och bestämde sig för att ge sig in i debatten:
 
 
Att hen inte tillhör begåvningsreserven är ju tydligt men jag kände bara att NEEEEJ jag vill inte se dessa människor (folk från mitt förflutna som redan då uttryckte kvinnohat och hederstänk)  nåt mer. Jag vill inte jag vill inte jag vill inte! Och så svarade jag, i sammanhanget väldigt trevligt och sakligt (jo, ni skulle bara veta vad jag egentligen ville skriva):
 
 
(Obs! Jag blockade hen från att kommentera efter att jag postat min kommentar. HAHA snap osv. DÄR FICK DU. Jättemogen.)
 
Sen var jag sné en ganska lång stund. Liksom kokade inombords och tänkte på allt den här människan sagt och gjort när vi kände varandra och alla andra jävla patriarkatvurmare jag kände från den tiden så…. 
 
 
Men sen kollade jag igenom och kunde pusta ut. 
 
 
En stund senare såg jag detta från en annan (gemensam) gammal kompis som jag inte träffat på många år: 
 
 
Och blev glad. Sen pratade vi i telefon en stund och på onsdag ska vi ut och ta en öl tillsammans. TJINGELING!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Rensa lite bland gamla bekanta”

Haha, vad underbart! Eller, att det finns så många puckon är inte underbart, men inlägget var rätt underbart. Själv tycks jag bara ha riktigt vettiga i människor i mitt facebookflöde, som gillar mina länkade blogginlägg och håller med mig om allt jag säger. Måste vara för att jag är så pedagogisk och behaglig och snäll jämt – även när jag säger något genusaktigt/normkritiskt/asförbannat. (vet ej om det är bra eller dåligt dock, haha)

Jag unfriendade en person förrförra veckan, av liknande grunder (Han delade en del bilder där det utlovades att man skulle få se tjejer topless). Igår var pojkvännen däröver och åt middag, och hans pappa frågade varför min pojkvän inte var med i den där gruppen de hade delat bilder ifrån (Vi som älskar tuttar). Och ex-kompisen svarade: "Det är förståeligt att han inte gör det, då att dela sådanna bilder sätter upp målet för kvinnor att de skall få mäns uppmärksamhet genom att behandla sig själva som objekt för betraktelse."

Jag tror min unfriendning fick honom att tänka till, skall träffa honom igen i helgen och hoppas på att vi kan hamna på någon common ground där han skärper sig.

Jag har många vänner på FB meningen är korkad men ibland funderar jag varför jag är vän med dem det är ungeför samma som att att du av någon anledning skulle bli min Fb vän. Nog för att det skulle vara häftigt förstås om jag är ärlig som jag är. Ha en bra dag..

Så kvinnor som våldtar är..? Eftersom våldtäktsmännens gemensamma nämnare är att de är män?

Varför inte skriva som det är: de allra flesta är män. Inte att alla är män.

Det är verkligen skönt att rensa bland sina "vänner" på fejjan ibland. Hälften som man är vän med skulle man nog inte ens säga hej till på stan. Och alla dessa grupper som folk är med i och delar bilder som man inte vet om man ska skratta, gråta eller spy åt.

Riktigt bra inlägg förresten!

Hmm Hur menar du med att alla våldtäktsmän är män?

Finns det ett annat ord för kvinnor som våldtar?

Vill inte misstolka dig i onödan så lika bra att fråga 🙂

Svar:
det finns väl inget ord för kvinnor som våldtar. Antagligen pga att det är så pass sällsynt med kvinnor som begår den typen av brott.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till "S" som skrev

"Så kvinnor som våldtar är..? Eftersom våldtäktsmännens gemensamma nämnare är att de är män?

Varför inte skriva som det är: de allra flesta är män. Inte att alla är män."

Nu skrev ju LD "det alla våldtäktsmän har gemensamt är att de är män" Inte "alla som våldtar är män".

Putsa skärmen? Ta en kopp kaffe?

Jag kan tycka att det känns lite konstigt att du blockar personen från att svara på de frågorna som du använder i ditt svar. Om man inte orkar eller kan ta en diskussion känns det väldigt konstigt att starta en från början.

Svar:
Jag var inte intresserad av att diskutera med hen. Däremot att säga vad jag tycker.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man har lite väl många fbvänner, men jag bara lägger upp en hel himla massa länkar och sådant, så kanske de som inte vet eller förstår sig på feminism, miljö, kemikalier osv ta till sig av det i alla fall. Men en kille som jag skrev om i min blogg (utan namn osv) kunde inte hantera eller svara på det jag skrev och frågade om, så han blockerade mig. Hm, lika bra då kanske. Men känns som att det var lite synd att han då fortfarande lever i sin kvinnoförnedrande värld.

Jag har rensat min FB-vänslista ett par gånger också just för den här typen av anledningar. Jag har dock ett "as" kvar, hen är väldigt debattsugen för det mesta och på något sätt ger hen mig mer och mer bloggmaterial ju fler diskussioner vi hamnar i och det kan jag ju tacka för. Eller nåt….därför har just hen inte åkt från min lista.

Vad jag blir rädd för dock är mina kvinnliga vänner på FB som är så extremt genusomedvetna som förfasar sig över mina feministiska åsikter och som tycker jag är så radikal att jag kommer göra män impotenta med mina håriga ben och jobbiga åsikter. Vad gör man åt dem liksom? Att bara radera dem känns så väldigt "osysterligt"

RockPaperScissorLizardSpock

Var inte det jag påstod heller. Jag ifrågasatte att säga att alla som våldtar är män eftersom kvinnor också har våldtagit.

Eller får du något helt annat ur meningen "Alla våldtäktsmän har en sak gemensamt: De är män"?

Fö "Nu skrev ju LD "det alla våldtäktsmän har gemensamt är att de är män" Inte "alla som våldtar är män". " Precis samma sak med olika formulering.

Men jag förstod att du menar att ingen påstått att alla män våldtar. Eller har jag missuppfattat igen?

Fattar inte..

Hen blev arg och tog bort dig som vän och du blev glad pga det och nu ska ni ut och dricka öl tillsammans?

Fattar inte. Vad har jag missat?

Svar:
mn kompis som unfrienda är inte samma person som snackade om lesbiska klitorisar
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gud så skönt det är att kunna säga att "jag känner inte för att ta den diskussionen". Nej, man måste inte alltid ta alla diskussioner med alla puckon där ute. Man får säga nej. GUD SÅ SKÖNT DET ÄR!

För det första, du är grym! Grym som i grymt bra det vill säga. För det andra funderar jag lite kring detta inlägget. Det är ju egentligen mansgrisarna, eller de du inte vill vara vän meds åsikter eller synsätt en vill förändra. Lösningen på problemet är väl då inte att unfrienda eller blockera. Fast tänker att detta kanske är diskussioner du vill ta på annan plats, då du inte ser dem som dina vänner. Okej jag är med.

Jag tycker att detta är en viktig debatt att ha. Vad för kriterier har man egentligen på sina vänner hur tillåtande ska man vara osv. Jag har i mitt FB flöde tyvärr ganska mycket vardagsrasim av nära släktingar och jag vet inte hur jag ska tackla det, ska man påpeka deras statusar/bildlänkningar stup i kvarten eller ska man se mellan fingrarna? Otroligt knepig situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *