Kategorier
Vardagstrams

Vips så har man bränt en massa pengar

Igår lunchade vi lite på stan, jag, Anna // Apan Satt i Granen och Emma Pettersson. Det var trevligt men fy fan vad det kostar att luncha på stan. För det blir ju inte bara lunch. Det blir ju latte också. Och kanske nåt snask. Och några nagellack. Och sen på väg hem ska man bara ”plocka upp lite grejer på affärn” och vips så har man handlat nåt man absolut inte behöver typ en burk mandelsmör för 50 spänn och sen sitter man där och bölar för att man inte ”har råd” att tatuera armen. 
 
Men jag tänkte att jag kanske ska dra ner på de där grejerna och kanske lägga undan samma summa pengar och så kanske inom tid få ihop till den där armen ändå? (Mitt förslag att starta en tatueringsfond ratades av maken. Han påstod nåt om ”alla kommer hata dig” och ja, jag erkänner att förslaget kanske inte var så genomtänkt men ÄNDÅ liksom.)
 
Fast när man väl sitter där med en liten tatueringspott så kommer man antagligen hitta fler mer akuta saker på den där tråkiga prioriteringslistan som man har som förälder, blivande husägare och ja… ni hajar. 
 
 
Nämen OJ vad BUSIGA vi är då. Tihi.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vips så har man bränt en massa pengar”

Men ååå pengar är så jävla jobbigt.

Har min lite behöver man mer.

Har man mycket behöver man ännu mer.

Typ.

Fast det här är faktiskt något som jag själv har LOVAT mig att aldrig göra. Jag SKA fan inte öka mina utgifter i takt med att inkomsterna ökar. Aldrig.

Fy fan så idiotiskt.

Men annars. Köpa onödiga saker. Ofta i form av ät eller drickbart, är jag duktig på.

Jag måste jobba på det nu.

Om man har nordea kan man fixa nåt som heter Xtraspar, då dras det en summa (tex 5-10 kr) från kortet varje gång man drar sitt kort. Dessa pengar hamnar på ens sparkonto. Smart tycker jag, har bara haft det i några dagar och redan sparat 100 kr.

Svar:
SMART!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det finns ALLTID något som behövs fixas och inhandlas osv oavsett hur man bor. Nu har jag ingen tatuering jag vill spara till utan en resa. Men först ska vi tapetsera och måla klart lägenheten, sedan har vi en hemmagjord sänggavel som står halvfärdig som behöver lister och sängbord. Därefter behöver vi antingen fixa en massa på bilarna eller köpa en ny bil (lyx med fler än en bil, jag vet men vi prioriterar det då sambon jobbar i annan ort). Jag skulle hemskt gärna vilja ha en joggingvagn eller en cykelvagn (eller en som kan vara både ock). Sedan behöver doteras rum göras iordning men det känns inte högprioriterat eftersom hon fortfarande sover i våran säng. Men göra fint så att hon kan leka där känns ganska akut. Visserligen vill hon ändå vara där vi är, men ändå. Och listan kan göras låååång. Så den där resan…tja.

Jo, tråkiga prioriteringslistor må man behöva lägga pengar på.

MEN; inte på godis, snacks osv. Varje gång man blir sugen på att köpa godis för 20-50 spänn, tänk "tatuering!" och vips är det lättare att spara!

det blir nog betingning till slut 😉

Du kan ju alltid göra en garderobsrensning och börja sälja på tradera. Och sätta in på ditt tatueringskonto.

Det är så vi kunnat sparat överhuvudtaget, genom att sälja felköp, urväxta barnkläder, oönskade presenter och annat skräp.

En femtilapp här, några hundra här blir faktiskt mycket pengar om man sparar undan.

Och så slipper man släpa med sig lika mycket när man flyttar också.

Och

Jag tattuerade mig senast igår. Dock blev det en liten en den här gången. Men vad kan en arm kosta? 8000 spänn kanske. Det borde inte vara helt omöjligt att spara ihop. Sen kom ju Xantippa med en bra idé, ha en bloppis. Folk har en tendens att betala helt sjukt överpriser när det är en bloggare som ägt något, så på det kan du säkerligen få ihop en redig slant så du kan börja. Att börja på en tattuering är nog den bästa motivationen för då är det så fult så att man känner att man bara måste göra klart den så fort som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *