Kategorier
Vardagstrams

YOU GO, GUY!

Jaja, jag erkänner att jag också skrattade rakt ut sådär lite hånfullt som man lätt gör när man tycker att nåt är löjeväckande när jag hörde talas om att Tommy Nilsson gone Madonna on us, men sen så funderade jag lite till och fan vad normativa och TRÅKIGA och oaccepterande vi är egentligen. Även när vi intalar oss själva att vi inte är det.
 
Så fort nån bryter mot normen så ska det hånas och skrattas och NÄ fan, more power to you Tommy! Varför inte liksom? Varför kan man inte återuppfinna sig själv om och om och om och om igen så många gånger man känner för det oavsett hur gammal man är eller vilken historia man har i ryggsäcken? Modigt som satan ju!  Och roligt framförallt!
 
Själv planerar jag att bli en sån där färggrann mylittepony-tant när jag blir gammal och grå. Om jag vågar dvs.
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”YOU GO, GUY!”

Förresten, är oteknisk som få. Men just nu är det reklam för "rakskolan" by RFSU på din sida. Med länk till denna http://www.alltforforaldrar.se/sida/5-steg-s%C3%A5-lyckas-du-med-rakningen

Känns inte som du vill vara pelare för den sortens reklam! Kram!

Svar:
Jag väljer mina strider. Ska jag granska samt ta bort all reklam som är unken så ryker det mesta. Och jag behöver tjäna pengar. :-/
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag förstår hur du tänker och ur den synvinkeln är det jättemodigt. Det som gör att jag får lite svårt att ta det hela på allvar är att han (hans stylist?) har valt en look som är så utstuderat "mörk" att den inte känns äkta. Men det är ju mycket möjligt att vi ser den äkta Tommy Nilsson nu, som har försvunnit under årtionden av ballader, och är det så lyfter jag på hatten för hans mod.

Min första reaktion var: "Oj." Rätt och slätt ^_^ Haha. Jag vet inte hur bra det kommer bli, och jag tänkte i början mest "Herregud. Är inte han lite för gammal för att bli emo? Kajal, really?". Men alltså… Jag gillar Tommy som artist. Och alla har väl nåt slags mörker i sig. Om han känner att det är en sida som han skulle vilja få ut genom sitt artistskap så är det väl för tusan fritt fram att få göra det, utan hånande glåpord. Det kan bli jättebra, eller så blir det jättedåligt. Men han måste ju få PROVA. Sjukt bra att han VÅGAR, för det ses ju som sagt inte med blida ögon när någon så skarpt byter spår och avviker från det förväntade.

Jag tror ärligt inte ens jag förstått grejen med det här, jag tror jag är född för sent eller nåt. Jag vet knappt vad Tommy gjort innan, så vad han gör är mest en axelryckning för mig.

Såg detta på twitter innan och tänkte mest "jaha, okej, ja men dåså" och så bläddrade jag vidare. Andra hade kommenterat och var helt "nej med gud, hahaha, kan man göra så?" och liknande…

Go Tommy om han vill göra det, men även nu när han gör det så känner jag mest Jaha.

Det här handlar väl knappast om något annat än en kommande pr-kupp från AIK…

Svar:
men spelar det någon roll? SAKFRÅGAN Eric.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast det här är väl ett skämt? Alltså på riktigt är det väl någon form av pr-kupp eller liknande?

Men jag håller med ditt resonemang fullständigt LD, även om du blev ägd 😉

Svar:
spelar det nån roll? Jag diskuterar sakfrågan, inte tommy egentligen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har du hört om våldtäkten i Ohio? Och hur CNN valde att uppmärksamma hur våldtäktsmännens (16-17 åriga pojkar) liv blev helt förstörda av domen de fick? http://www.youtube.com/watch?v=MvUdyNko8LQ

Här är en namninsamling där man kräver att CNN ska be om ursäkt – https://www.change.org/petitions/cnn-apologize-on-air-for-sympathizing-with-the-steubenville-rapists?utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

håller med, tyckte väl egentligen att han var lite pinsam först jag med men samtidigt, fan vad dömande och småsinta människor blir när någon kliver utanflr ramarna. tycker han att detta känns rätt, why not, oavsett pr-trick!

Jag tycker inte att han bryter någon norm. Det är inte helt ovanligt för artister att "rebranda" sig. Till exempel Carola har gjort "Nya fräscha och tuffa Carola".

Jag tycker inte att han bryter någon norm, snarare följer en norm för artister att ständigt förnya sig själv.

Men det som gör att många skrattar åt hans "going Black" är att det är hans fulltständiga brist på distans och självinsikt att kalla sig "Black".

Du, det här med att undvika att ge folk komplimanger om deras utseende.

Hur funkar det med mannen? brukar du aldrig säga att han är snygg och tvärtom?

Svar:
Nej det brukar jag inte. Han säger det dock till mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

När jag först läste om detta i tidningen tänkte jag "men wtf?!". Sedan tänkte jag "varför inte?".

Manic Street Preachers har genom årtiderna re-inventat dem själva om och om igen och det är något jag uppskattar hos dem. När de som 40-åringar började klä sig i de army-kläder som känntecknade dem som unga kände jag bara "yes wow way to go!" och lite så är det ju med Tommy "Black" Nilsson också. Han återgår ju tydligen bara till sin rötter. Kanske gör jag också det en dag och den dag jag åter börjar klistra silverstjärnor under ögonen som den pandapoppare jag en gång var, då vill jag inte att folk ska skratta åt mig.

Det här har inget med inlägget att göra, men jag funderar jättemycket på en sak. Jag är noga med att inte kommentera hur söta eller fina mina syskonbarn är. Det är riktigt nyttigt faktiskt, för trots att jag stör mig på fenomenet att uppmärksamma barns fina frisyr/söta klänning (osv) så är jag själv rysligt nära flera gånger! Men jag är medveten och jobbar på det. Så jag blev väldigt ledsen när min systerson på fyra år sa att han inte vill vara med på kort för att han "är så ful".

🙁

Hur svarar man där tycker du? Eller hur bemöter man barn som redan är så himla medvetna om sitt utseende och av olika anledningar känner att de inte duger och öppet kritiserar sig själva? Spontant gör det ju så ont i hjärtat på en att man bara vill dränka dem i ytliga komplimanger, men det blir ju fel! Och samtidigt känns det som att de inte vill höra om alla andra bra egenskaper som är mycket viktigare. Jag började liksom prata om att ingen människa är ful och fokuserade på hans goda sidor, som t.ex. att han är snäll mot sin bror och kompisarna på gården, osv osv osv. Men känner att det blev virrigt och jag vill vara bättre rustad för liknande situationer i framtiden…

Svar:
Jag tänker att ”gör det nåt om man är ful”? Vad betyder ful egentligen? Är det viktigt att inte vara ful? osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tänkte PRECIS samma som du! Först trodde jag att jag hört fel, men efter ett tag så vart det mer "JAMEN VA FAN! Varför inte? Good for you!"

Gick senare in på Twitter och såg att ALLA creddiga Twitter-människor hatade. Jävla Jantelags-Sverige.

Off topic men detta är det sjukaste jag läst på länge.

Två 17-åriga killar blev dömda för våldtäkt på en slocknad 16-årig tjej (de våldtog henne, kissade på henne och spred bilder till kompisarna, och skröt om det senare). En video har läckt ut som de filmat efteråt:

http://www.youtube.com/watch?v=KTF3UZnOU3E

Det värsta är hur nyhetsbyråerna tar upp fallet – de skiter i tjejen och tjatar om hur dessa pojkars framtider nu är förstörda. Kolla CNN till exemplel:

http://www.youtube.com/watch?v=MvUdyNko8LQ

Jag vill bara spy på detta. Fy fan alltså. Man kan ju även läsa denna sjuka jävels åsikter om fallet och om våldtäkt överlag (det finns inget som våldtäkt enligt honom, utan det är offrets fel att sätta sig i den situationen):

http://officialblog.michaelcrook.org/2013/03/travesty-of-justice-in-steubenville.html#more

Jag tyckte också att det var spontant pinsamt men sedan tänkte jag på rätten att växa och förändras. Jag är inte samma person idag som jag var som 15-åring eller 25-åring. Eller för några få år sedan för den delen.

Jag tror att det kan vara en av nackdelarna med IT-samhället, att det finns ett minne av vem var och en är, en historik som gör det svårt att förändras.

Det är också alltför tabu i vårt samhälle att ha fel eller ändra åsikt. Vad är de farliga med det egentligen? Att man lärt sig något och står för det liksom…

Tror vi får se den "riktiga" Tommy Nilsson nu. Tror han har halkat in på balad spåret av någon konstig anledning.

tidigare var han medlem i hårdrocks bandet EASY ACTION, vilket jag tror e mer han.

Hejja Tommy!

p.

Håller med till punkt & pricka, kunde inte sagt det bättre själv!

Tänker på hur jag själv var/är. Hur jag som liten blev tillåten att vara mig själv, hur jag sedan blev tvingad att anpassa mig in i flickmallen (lärare som fick ryck på mig när jag gjorde samma sak som killarna tilläts göra utan att få minsta ögonbrynshöj från samma lärare) hur jag sedan sket i allt & var den jag var, hur jag efter byte av skola (17-19) anpassade mig som satan, både hur jag klädde mig & låtsades vara intresserad av tex mode & smink & drinkar, för att passa in & var ständigt deprimerad bla pga fejket & hur lite olika händelser & omständigheter därkring påverkade mig negativt & andra positivt – vilka såklart båda gav mig nya perspektiv & förändrade min personlighet, evolvade hehe, & hur jag idag tillåter mig vara mig själv igen & kör mitt race, även om vissa finner detta repulsive.

Tänker &så på hur detta inte dokumenterats, mer än i psyk-arkivet & en blogg jag förde i ett par år samt i personliga fotoalbum (facebook är jag för paranoid för att sysselsätta mig med) – jämför detta med tex barnskådisar som vuxit upp & startat rockband T& får skit för det, att dom fejkar osv, för att folk bara antar att så som man var dom första 15 åren i sitt liv, så är man forever, där stannar utvecklingen liksom. Töttsamt, därför diggar jag denna snubben. För mig är det ovidkommande om han fejkar eller inte, detta kanske är hans fejkperiod i livet, det är &så en förändring som kommer finnas i hans bagage & som kommer påverka honom & hans personlighet i framtiden, kanske till det positiva & hans "riktiga" sida kommer fram igen. Som det var för mig. Eller så är det inte förrän NU han äntligen vågar vara sig själv.

Blev aningen luddigt, men hoppas min poäng gick fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *