Kategorier
Vardagstrams

Att mötas på en gemensam grund istället för att fokusera på olikheter

Idag klev jag upp FÖRE ungarna. Jag fattar ingenting. Eller jo ok, jag klev upp lite tidigare än vanligt för att hinna duscha innan det var dags att dra till söder för en podcastinspelning med ”Joller”, föräldrapodds-tjohejsanet som jag och flera andra föräldrabloggare ägnat oss åt den senaste tiden.
 

 
 
Dagens avsnitt spelades in tillsammans med Elaine Eksvärd och oj vad vi pratar. Vi pratar så mycket och har så mycket (klokt) att säga och reflektera kring att jag känner att vi nästan behöver en helt egen tvåtimmarspodd på veckobasis för att få allt vi vill säga sagt. Efteråt tog vi en fika och vi kunde inte sluta prata då heller. 
 
Jag tycker så jävla mycket om Elaine. Hon är varm och klok och öppen och passionerad. Det klickade direkt när vi träffades första gången och varje gång vi ses så är det lika avslappnat som det kan vara när man typ känt varandra i tio år. Vi tycker inte lika om allt, men vi har mer gemensamt än inte. Jag har aldrig fattat varför man ska haka upp sig på eventuella olikheter (kan inte ens komma på nån just nu) när man kan mötas på en gemensam grund istället. 
 

 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att mötas på en gemensam grund istället för att fokusera på olikheter”

Dessutom, vad "vinner" man på en vänskap/relation där man tycker lika om ALLT, det är väl inte jätteutvecklande va? Nä, jag vill gärna ha en bas av liknande värderingar men lätt olika åsikter så man inte bara sitter och nickar i samförstånd åt ALLT. Vad trist det skulle vara.

Detta har inget med inlägget att göra men jag undrar en sak: Vilken typ av skor brukar du använda? Och har du några tankar om att 60-70% av sko-utbudet för kvinnor är olika typer av klackskor? Använder själv aldrig skor med klack eftersom de är så satans obekväma (verktyg för förtryck om något!), men det finns så få klacklösa skor som är snygga, och ännu färre klacklösa som passar att ha på fest och liknande. Blir arg varje gång jag går in i en skoaffär. Hur känner du?

Svar:
jag använder doc martens, converse och näbbstövlar. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åhh, appropå ingenting, så satt jag och läste i ditt arkiv! Vet du om att du skrivit "please nigga" i ett inlägg från 2010? Haha, jag dör så roligt var det! Skulle du tex inte kunna välja ett/några av dina tidigare inlägg och reflektera kring idag, om du tycker annorlunda/håller med dig själv osv?

Svar:
haha. Nigga Please samt bitch please är ju specifika uttryck men kan vara svåra att använda i sverige pga misstolkningar osv. Jag umgås (online) med många amerikanare och detta är vanliga uttryck.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jaaaa! Gör det. En podd alltså. Ni skulle vara en perfekt kombi – inte för lika men ändå trevlig stämning. Skulle älska att höra er prata om religion/kristendom – med tanke på Elaines tro och din tidigare tro. Ett respektfullt samtal om hur ni ser på religionens roll, i vilket stadie i livet den sett ut på olika sett, när ni fann den/gav upp den och så vidare.

Håller med dig helt och hållet. Jag skrev det inne hos mig i morse med, olikheter berikar! Det är inte åsikterna man är vän med…

Jisses så lynchad jag blir, helt okej!

Tjosan vad rätt du har, som vanligt.

Jo ja undrar du poserar ofta "sexistisk" på ett ironiskt sätt på bilder, visar pattar (som på denna bild), gör"slicka mutti-tecknet med fingrarna osv osv. Du har ju alltid (nå väl nästan alltid) en tanke med vad du säger, skriver, gör. SÅ jag antar att det finns en även i detta fall, skulle vara spännande om du skrev ett inlägg om hur kvinnor framställs på kort. Jag vet att du tagit upp den typisk "kvinnan tar kort på sig själv ovanifrån" grejen men kanske kunde du utveckla detta och skriva lite kring varför du poserar som du gör. Om det inte är för mycket begärt, hehehe.

Puss och kram syns förhoppningsvis på stan. / Trogen läsare

Svar:
ofta skulle jag inte påstå att det är. men det händer. Jag driver med mig själv, med min sexighet osv. Finns inte så mycket baktanke faktiskt annat än att överraska.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag och en kompis tyckte olika om ALLT verkligen, men det funkade asbra eftersom att vi båda gillade att diskutera (blir ofta mer intressant när man tycker olika). Eller ja, det kanske inte funkade överdrivet bra eftersom att den vänskapen tog slut. Oh well.

Jag förstår inte riktigt hur du rättfärdigar användandet av uttryck som "nigga please" och "bitch please"? (de betyder väl om man analyserar uttrycken ungefär "men neger/bitch, nu var du dum i huvet")

Det är väl "förtryck på skämt" som många sexister använder sig av, men som även om det är skämtsamt menat gör det ju skada, tror du inte? Bara en liten fundering, vill höra vad du tycker om det! Använder själv liknande uttryck, så jag vill inte döma. Bör se över mitt eget ordförråd!

Svar:
inte riktigt samma sak nej eftersom att nigga please är ett uttryck som används bland afroamerikaner. (alltså ej ett uttryck använt av vita överheten om svarta i underläge). Bitch please har ett mer komplicerat ursprung, men har också till stor del övertagits av det svarta samhället i usa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *