Kategorier
Vardagstrams

Genus Schmenus och annat viktigt

 
Tänkte börja dagen med ett bloggtips eftersom att jag antagligen kommer ha fullt upp med annat.
 
Schmenus som jag, när jag i Fredags gjorde hennes design lite behagligare, tog mig friheten att döpa om till ”genus SCHMENUS” bloggar om sexualfrågor, normer, genus (såklart), feminism, pattar och annat viktigt på ett lättillgängligt och intressant sätt. Många av oss efterlyser enklare feministbloggar (ju fler vi har i flödet desto bättre liksom) och här är en blogg som passar bra!
 
Börja prenumerera direkt eller klicka in hos Schmenus och läs

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Genus Schmenus och annat viktigt”

Råkar jag få ungar någon dag, då hoppas jag att jag kan uppfostra dem på samma kloka sätt som du gör. Så mycket lättare samhället hade blivit om fler fick en vettig grund att stå på.

God dag :p

Är man lite "lady dahmer" skadad om man står på jobbet vilket jag gör nu och tänker för varje bebis som kommer in – får inte säga att bebisen är söt , inte ge någon utseende komplimang ! Av två skäl 1 de kanske nyss läst bloggen och är extra på hugget=pinsamt 2 att jag äntligen verkligen börjar förstå hur "elakt " det är !!!!

Men det roliga är haha hur mycket du påverkat mig!

Kram /v

Måste bara berätta något för dig som gjorde mig stolt..

Jag uppfostrar mina barn till barn. Jag tänker inte så mycket på de här med kön och grejer.. De är ingen stor grej för mig åt något håll.. Mina barn får lära sig att alla är lika värda. Vi pratar inte så mycket om pojkar och flickor utan mer om personer. Iaf så va min son inne på rummet och lekte med några kompisar, jag hör honom säga "om pojkar stoppar in sin snopp mellan benen så blir dom tjejer"… Haha så stor skillnad tycker han att de är;) mycket enkelt!

Svar:
hahaha!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tjänare Lady D! Har inte kommit så långt ännu, men har startat en blogg för att både våga vara mig själv fullt ut och för att försöka nå ut till fler folk med mina åsikter. Jag har ett lite annat perspektiv än de flesta; jag är inte förälder som uppfostrar utan kön, jag är istället barnet som växte upp så och nu är en "färdig produkt". Ett levande exempel på att man mår riktigt jävla gött av att slippa bli påtvingad klänningar och Barbies om man inte vill. Har skrivit ett inlägg om det här: http://gorgavonh.wordpress.com/2013/05/12/jag-ett-lysande-exempel/

Hoppas att någon förälder kanske läser det och kan bli lite mer övertygad om att de gör det rätta.

Fridens!

Kan du inte ge något tips på "svårare" (som alternativ till de "enklare" alltså) feministbloggar också?! Tycker det är svårt att hitta bra bloggar som skriver om genus/feminism på ett lite mer…intellektuellt utmanande vis. Det är mycket hands-on, leksaker och barnkläder i bloggarna men inte så mycket större perspektiv och abstrakta diskussioner tycker jag. Båda delarna behövs.

Svar:
Fanny (http://www.arsinoe.se/) och Zettermark (http://zettermark.blogg.se/) är brilljanta!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *