Kategorier
Vardagstrams

Hängpattar så långt ögat kunde se och tofsar under varje arm!

Nu är jag så mätt att jag inte kan sitta ordentligt. Efter sexismdemon drog jag och Anja // Glammuttan till Fridays (WHERE ELSE LIKSOM?) och beställde in massvis med mat och milkshakes och när vi ätit oss stinna och liksom vält åt sidan av mätthet så gick en servitris förbi, stannade till och sa ”Men vad händer ger ni upp redan?” och ja det gjorde vi. Men gott var det. Och nu kan jag alltså inte sitta bekvämt. 
 
Men dagen har varit trevlig. Så många av er kom fram och sa hej och massa annat peppigt och bekräftande och jag ÄLSKAR det samtidigt som jag känner att jag måste spexa, vara rolig, intressant… ska jag skriva ett brandtal och memorera som jag ska dra passionerat och argt varje gång nån kommer fram och säger hej? Måste jag vara rolig? Säga nåt jättesmart och feministiskt? Nä, det tror jag ju inte men jag känner nog lite prestationsångest ändå. 
 
Men det är ju så jävla kul. Speciellt när ni säger att jag förändrat er, ert sätt att tänka och se på saker, er självkänsla och liv. Och nej, det är inte för att jag är så jävla speciell eller exceptionell (även om jag gärna underhåller den tanken) men det räcker med att man säger rätt sak på rätt sätt till rätt person och man förändrar allt. Ibland räcker det med en mening, ett ord och världen öppnas upp. Tänk på det alla ni som tror att ni inte betyder nåt, har nåt att komma med eller kan påverka. För det kan ni. Ni påverkar mig. Alla de som kommer fram och berättar vad jag betyder påverkar mig. 
 
Amen ni hajjar. 
 
Här kommer en massa bilder från dagen. Jag tog tyvärr inga bilder på de av er som sa hej först, men jag glömmer alltid det. 
 
 
Hängpattar och tofsar under varje arm! Närå. Eller…?
 
 
Jag och Anja ”spexar”. Jag är ju så himla rolig. Tihi. 
 
 
Cissi. Vi, eller ja jag, hade roligast åt dig som kom fram och sa att du älskade mig och totalt nonchade Cissi. (Du såg inte henne). Jag skrattade länge åt detta. (Samt bröstade upp mig)
 
 
Sånt här gör mig tårögd.
 
 
Vilka fantastiska fittor!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hängpattar så långt ögat kunde se och tofsar under varje arm!”

Jag känner mig manad att berätta att du har haft ENORM betydelse för min feminism och mitt genusvetande.. jag har alltid kallat mig feminist, men det var först efter att ha provocerats av dig ett tag 😉 som jag fattade vad ordet innebar. Är dig evigt tacksam för att du fick in mig på den här banan, jag har lärt mig och vunnit så himla mycket. Så. Tacksamhet och kärlek till dig <3

Hade jag träffat dig på stan och (vågat?) gått fram och hälsat hade jag nog bara hoppats på ett glatt "Vad kul att du läser!". Inga spex eller brandtal (det får vi ju på bloggen!) utan det coola skulle ju vara att få träffa DIG lixom. Som att träffa en popstjänrna, man (eller ja, de som har popidoler dårå) förväntar sig ju inte att de ska dansa och sjunga hela mötet, utan man vill få träffa personen, och att denne verkar vara genuint glad över att man supportar och kanske även (lagom) intresserad av vad man är för person. Så ingen prestationsångest needed!

Hej LD!

Tack för en bra blogg! Jag blir alltid så glad när jag tittar in här, du verkar vara en sån härlig person!

Jag håller inte med dig i alla frågor men du har påverkat mig också, jag brukade förut, rent automatiskt, börja leta fel på mig själv när jag tittade mig i spegeln. För någonting var alltid fel. Men du har peppat mig att försöka se bortom det yttre hos mig själv och andra människor, för det spelar verkligen inte så stor roll alls. Tack LD för att jag slipper ha ångest över att jag inte orkar sminka mig på morgonen och för den där chokladen på vardagarna.

Fortsätt så!

Svar:
HURRA!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag lär mig mer och mer varje dag av att läsa dina inlägg. Min syn på saker och ting börjar klarna sakta men säkert. Jag har alltid varit stark i mina åsikter om vad jag tycker och tänker, men jag blir väldigt inspirerad av det du skriver. Får mig att tänka lite extra och lite mer utanför lådan 🙂 Feminism intresserar mig mer och mer och jag visste nog inte riktigt vad det innebar tidigare. Har alltid haft samma ståndpunkt om jämlikhet mellan män och kvinnor men har inte kopplat ihop saker förrän jag hittade hit. Nu blev det rörigt, hoppas du fattar vad jag menar 🙂

En sån härlig dag. Men fan så besviken jag blir. Hade jag vetat att min feminist idol var på plats hade jag ju hälsat och TACKAT dig för allt du har lärt mig och styrkan du givit mig och många andra.

Ser du skillnad på kvinnor som vill visa bröst och andra kroppsdelar för att make a point att de inte är emot sexism och kvinnor som täcker sig för de är emot sexism. Menar tex unga tjejer, som jag, som bär slöja och täcker det mesta eller hur ser du på saken kring det?

Din blogg, dina texter, dina tankar, du som person har öppnat upp så otroligt mycket i min värld. Du har haft så stor betydelse i mitt liv och jag har alltid tänkt att om jag blir känd och någon frågar om jag har en förebil så kommer jag säga Natashja Blomberg 🙂 Jag började läsa din blogg för flera år sen, när den va rätt liten och jag har sett den växa och det gör mig så glad 😀 Tack tack tack för allt!

Åh! Jag blir glad av sista bilden. För att de två till höger går topless.

Men jag känner att jag måste fråga nu: Är det lagligt för kvinnor att gå topless i Sverige? (Nu menar jag överallt utom.. hemma, typ.)

Jag har alltid undvikit att göra det även fast jag skulle vilja, eftersom jag trott att man typ får böta eller blir arresterad/anmäld om man gör det.

Så, om du eller någon som läser här har svar på frågan är jag er evigt tacksam! <3 🙂

Önskar jag fick tillfälle att träffa dig någon dag och stjäla någon minut för att berätta just hur jag känner för en så varm och klok människa som dig : ) Du har öppnat upp min värld! Trots att den innebär mkt arghet och upprördhet (på idioter i vår värld) så ger den samtidigt mig frihet och redskapen för att älska mig själv och de runt på mig ett nytt, fräscht och äkta sätt. Låter asflummigt haha. Men ja, hoppas jag får turen att träffa dig någon dag, om bara för en kort stund i väntan på en buss eller på stan..KRAM :* (läser vaaarje daaag och klickar in flera gånger)

Hejsan!

Jag såg dig på demon och blev lite starstruck, tänkte gå fram efteråt men då hittade jag dig inte så jag säger det nu istället: Jag är så glad över att du alltid orkar, att du är saklig och bemötande i ditt sätt att argumentera utan att förminska dem som inte kommit lika långt i sina feministiska tankegångar som du. Jag har länge varit feminist men inte riktigt kunnat sätta ord på sådant jag känt varit fel i min omgivning och därför tvekat och hållit med tankegångar jag egentligen inte känslomässigt kunnat stötta. Men nu får jag ständigt nya verktyg.

Tack, du är awesome!

Jag hade mest dåligt samvete efteråt för att jag inte hälsade på Anja också, värsta oartiga människan liksom. Men ville å andra sidan inte störa för mycket i ert demosamkväm 🙂

Klart du inte kan ställa dig upp och skandera coola feministiska manifest så fort någon hängiven bloggläsare kommer fram och hälsar, haha. Detta har du ju redan gjort genom bloggen, som sagt!

hejhej!

ville bara säga att anledningen till att jag inte kände igen cissi var för att jag är ansiktsblind. dig kände jag igen på bullen på huvudet och tröjan 🙂 hade cissi däremot pratat så hade jag känt igen henne på rösten. men fan vad kul att jag kunde göra dig glad!

kramar och kärlek, Hanna

Svar:
ahhh ok. Då fattar jag! Men kul var det iallafall. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ÅÅÅH vad fint. Vill också träffa modiga och tuffa feminister!

Du har haft en väldigt stor betydelse för min syn på femism osv. Du öppnade upp ögonen för mig och nu är jag en tuff brud som inte tar skit från någon och är stolt feminist. Allt detta tack vare dig (och lite mig). PUSS OCH KRAM :)))

Det är vid såna här tillfällen det verkligen är skittråkigt att bo så långt från Stockholm!

Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen, jag är så fruktansvärt GLAD att jag hittade dig. Tack vare det fann jag feminismen och har blivit en bättre människa och förälder och strävar efter att bli ännu bättre. Du är fantastiskt!

För några dagar sedan såg jag dig och dina barn vid södra på ett café(tror att det var du iaf)! Ville gå fram och tacka dig för du och din blogg var en av andledningarna att jag och min underbara flickvän nu är tillsammans!

Vi började diskutera det mesta som står här inne och förstod att vi har väldigt lika syn och värderingar på livet som både dig och varandra. Du var alltså inkörsporten till vårt förhållande.

Tack igen från S&M

Jag skulle också vilja berätta att det är tack vare din blogg som mitt feministiska intresse började frodas. Jag är uppvuxen i en socialistisk familj och min syster studerar just nu genusvetenskap, så det här med feministiska tankar har inte varit främmande för mig, det har däremot kunskapen varit. Tack vare dig har jag vågat anammat feministen i mig och idag är jag inte längre rädd för att stå upp för vad jag tycker 🙂

Sedan håller jag med ovanstående, hade man fått turen att träffa dig hade en inte velat ha något brandtal. Det hade räckt med ett leende!

Ejja: Är du nudist? I sådana fall förstår jag din ståndpunkt, om inte, kan inte du utveckla ditt resonemang? Varför ska vi inte skyla brösten? Är det samma för fittan? Är det för att killar inte behöver skyla sina vårtor?

Svar:
fitta och bröst är två skilda saker. det ena ä’r ett könsorgan. Det är inte brösten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu förstår jag inte. Nej man måste inte men det skrev jag inte heller. Frågan är vad är syftet?

Svar:
Brukar du fråga män vad de har för syfte när de är topless?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tror att tjejerna som är topless vill göra ett statement, som att visa att bröst inte enbart finns till för att sexualiseras, eller vad man ska säga. Eller jag kanske helt är ute och cyklar?

Själv går jag sällan utan BH (bara hemma). Minns en incident när jag var 15 och hade en lite genomskinlig tröja med ett linne under, jag hade glömt att ta på BH. Min så kallade kompis glodde på mig storögt och sa "har du inte BH på dig??" Jag var plattbröstad så hon drog bara den slutsatsen för att man inte såg något bhband. Av någon anledning spreds det i hela klassen och alla tyckte jag var ett fullfjädrat nut case (?).

Jag tycker om din blogg förresten, även om jag inte håller med dig i allt du skriver. Men det är så roligt att läsa en blogg om någon som är så passionerat bestämd och envis! Vad tycker du om denna reklambild? Jag tror att det är något av det mest nedvärderande jag sett på länge..

http://cdn01.cdnwp.thefrisky.com/wp-content/uploads/2008/12/12/duncan_quinn_ad_c-390×500.jpg

Nej jag brukar inte fråga män fast om en man går tröjlös på stan så gör jag det för det passar sig inte. Sen är det en skillnad, män är platta med två vårtor medan kvinnors bröst är så gott som likställda med könet, många blir låtar av plattar än fitta? Men du har fortfarande inte svarat på vad syftet är att gå toppless när man vill protestera?

Svar:
att folk blir kåta av pattar är inte ett argument för att dölja dem. Det är kulturellt. I vissa kulturer menar man att man ska dölja håret för att inte ”kåta upp män”. Det ansvaret ska liksom inte ligga på kvinnan. Om män blir kåta av pattar så är detta deras problem, inte mitt. Min frihet och mina rättigheter ska inte begränsas. Många kvinnor är dessutom platta medan många män har bröst.
Syfte? Att lyfta denna orättvisa och hycklande. Att normalisera. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jo men om det är argumenten till att näcka tuttarna på stan så vad är skillnaden, du skrev att fittan är könsorgan. Så varför gäller inte samma sak där som med pattar?

Svar:
det kan man också diskutera, men det är ett annat ämne. Just nu diskuterar vi bröst och där gör vi skillnad: män får gå barnbröstade men vi får det inte. Det är varken rättvist eller jämställt. Lika för alla ska det vara.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om man vänder på frågan…vad är syftet med att skyla brösten? Enligt ditt resonemang är det alltså för att hindra alla tuttgalna män från att bli kåta? För att…ja vad händer då?

Jag tänder på näsor…kanske alla borde ha en liten snokstrumpa på sig…så jag slipper bli HELT KÅTGALEN OCH INTE KUNNA BEHÄRSKA MIG…?!

Ja, alltså… någonstans går gränsen i ett samhälle. Vi visar inte våra rumpor och inte våra fittor/kukar när vi kliver runt på stan. Det har "samhället" bestämt, och det är helt fine med mig. I övrigt visar män precis hela sina kroppar (och vissa män har faktiskt hängbröst – utan att behöva använda BH eller skyla överkroppen), medan kvinnor ska skyla sina bröstkorgar. Tycker att det är rätt uppenbart att en fitta och ett par bröst inte är samma sak.

…sen kan ju den som vill argumentera för att vi borde gå spritt språngande nakna om den vill. Den bollen tänker dock inte jag ta 😉

självklart ska alla få gå utan tröja på en varm sommardag! olika kroppsdelar är sexualiserade i olika delar av världen men det ska inte begränsa någons rättigheter. bara för att någon tänder på bröst betyder det inte att kvinnors rättigheter ska begränsas. sexualiseringen av kvinnors kroppar har gått så himla långt att ammning kan uppröra människor! vad säger det egentligen? det mest naturliga i världen, DET BRÖST ÄR TILL FÖR.

Sen vissa människor som påstår att bröst är samma sak som könsorgan? URSÄKTA? Jag vet inte vad du gör med dina bröst men jag pissar o skiter inte ur dom i alla fall. Dom är inte mindre hygieniska än killars bröstvårtor? Biologiskt så är mäns och kvinnors bröst exakt likadana bara med mer eller mindre fett. Finns kvinnor som är plattbröstade och killar med stora bröst.

Visst har du påverkat mig och här beskriver jag lite hur:

http://mariajohanssons.blogg.se/2013/may/sjalvfortroende-och-lady-dahmer.html

Till Link: Lite småmuskulösa överarmar på män kan ge mig kåtslag. Ska vi förbjuda män att visa sina överarmar för att vissa kan bli kåta? Är det kriteriet för vilka kroppsdelar som ska skylas så kan listan bli ganska lång. Och nej, jag ser helst inga bröst alls visas på offentliga platser. Varken mansbröst eller kvinnobröst. Men lika ska vara lika och i en park under en demonstration kunde jag inte bry mig mindre. Däremot är det ganska vanligt att se nakna överkroppar på män bland grönsaksdiskarna i butikerna men då är det tydligen inte så noga att ropa och hojta förbud…

Världens Bästa Maria: Jag har inte talat om förbud. Min diskussionsståndpunkt har du tyvärr missförstått för det finns inte. Jag har ställt frågor och undrat över saker inte varit för något förbud.

Till er som kommenterar kring tuttar; hur vet ni huruvida syftet var att visa tuttarna? Personerna i fråga kanske bara ville gå utan tröja. Även fast resultatet blir detsamma är det ändå olika anledning som fört dem dit. Dessutom har ni (antagligen) ingen aning om deras mentala kön, vilket också bör tas i beräkning.

Lady.. Jag önskar att jag hade ditt självförtroende. Jag ska åka utomlands om ett par dagar och jag har sån ångest för att ha så lite som bara en bikini på mig. I sällskapet jag åker med så är alla kvinnor smala och så kommer jag.. den yngsta med de största och TYNGSTA brösten ( alla vet vi ju vad det resulterar i. Gravitationen gör sitt) Och den tjockaste magen, låren etc. Hur ska jag tänka för att bli bekväm i min kropp och inte jämföra mig med andra? Jag vill som du kunna fokusera på vad kroppen gör och hur bra den fungerar istället för hur jag ser eller snarare hur fel jag ser ut. Har du några tips du underbara kvinna och min främsta förebild? 🙂

Lika viktigt som jag tycker det är att Link ställer frågorna kring ämnet, lika viktigt är det att LD och Ejja ger vettiga svar på tal! Älskar dessutom din (Ejjas) parallell till det där med att dölja näsan 😉 haha.. Ni är ljuvliga och jag älskar att få mig en liten tankedusch varenda gång man är inne här! Även om jag retat galla på dig nån gång LD för att jag uttryckt mig klumpigt och otydligt i någon diskussion så är det alltid med samma glada och nyfikna sinne som man är inne här för att se vad det är för något nytt som dykt upp i dessa intressanta diskussioner! 😀 /Josse

Nu är jag avundsjuk, alla mina döttrar har mött dig, på Coopet, å på manifestationen, där ni står på den fina fina bilden-

jag får väl fortsätta hänga på Coopet och hoppas att även våra vägar korsas.

Vad tror du? en date bland grönsakerna kanske? 🙂

Svar:
Hahah en dag kanske!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grejen är att du är så himla fantastisk! Första gången jag kommenterar men nu tyckte jag att det var dags. Du har öppnat upp mina ögon för så mycket och verkligen fått mig att inse både det ena och det andra. Är så glad för din blogg och det du skriver betyder otroligt mycket för mig. Just nu håller jag på med en ny kampanj- att öppna upp ögonen även för min blivande man. Dagligen får han läsa din fantastiska blogg och nu är vi på riktigt god väg. Tack för att du finns.

men å näe hur kunde jag missa ett sånt event eller vad man nu säger! verkar vara asballt! skulle du kunna tipsa om mer sånt i din blogg och liknande?! jag kollar alltid på fejjan men hittar sällan event som är riktigt grymma/där du är.

kram lanja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *