Kategorier
Vardagstrams

#hejdåsexism!

Idag ska jag, Cissi Wallin och Anja // Glammuttan på demonstration mot sexism i Tantolunden. Jag är nog en ganska bekväm feminist, som hellre sitter på rumpan i soffan med min ben&jerrys samtidigt som jag skriver om kvinnofrågorna. Inte så mycket upp på barrikaderna om man säger så. Men jag tror det kommer att bli trevligt med lite feministpepp och umgänge ute i solen idag. 
 
Vilka av er ska dit?
 
 
Apropå glammuttor. Ninja har gjort sin egna snippa. Hon hade den på sig hela dagen igår. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”#hejdåsexism!”

Drömde en helt sjuk dröm inatt där bland annat du var med. Var på någon slags djungelfest som du hade på en Robinsson-ö. Helt plötsligt skulle du och ett gäng andra testa mig, hur stark jag var. Så ni tryckte ner mig i sanden och vred min rygg så att det gjorde hemskt ont. Jag skrek och skrek och bönade om att ni skulle sluta men det gjorde ni inte. Tillslut släppte ni taget och jag lunkade iväg så fort jag kunde. Himla konstig dröm!

Jag mötte dig när du var på väg dit (lite starstruck blev jag minsann, men vågade inte hälsa). Sedan satt jag med sambo och killkompis uppe på en klippa i närheten och lyssnade på det som vinden bar med sig. Vi hamnade i riktigt intressanta diskussioner om feminism och sexism, så på sätt och vis deltog vi också. Ha det bra!

Trevligt att träffa dig! Kändes nästan som att mitt barn var utsänd att cirkla runt er filt, haha, men så var faktiskt inte fallet. Han är oftast överallt precis hela tiden, och så fanns det ju passande nog en hund i närheten. Hade känts mycket skumt att inte hälsa!

Måste dock säga att jag inte gick igång sådär värst mycket på denna demo. Kanske för att jag främst jagade barn, jag vet inte, men det var inte nog… power?! Intet nytt under solen? För ungt? Äsch, jag vet inte. Något jag dock störde mig på var att när den enda mannen tog micken så ökade volymen på jublet ENORMT. Stod i toakö då och såg inte vem denne man var (om det var en man? Kanske jag som är fördomsfull och tolkar röst som manlig…), men hörde publikens vilda hejarop. Nåväl. Som det brukar vara då. Kvinnor i all ära, men inget går upp mot en riktig man! Eller nåt.

Svar:
Det var jättetrevligt att träffas! Och nej, demot kunde ha varit bättre. Vi saknar passion tror jag. Eller ja, jag tror att de som höll tal var mer noga med att hålla ett BRA skrivet tal än ett passionerat sådant. Det hade varit peppigare om de bara vrålat ”fittan sticker fram” argt och engagerat. Men de hade tydligen inte haft så mkt tid att förbereda. Hoppas på fler och bättre!Jag och anja pratade lite om mansfenomenet efteråt, men tror det kan ha berott på att han var äldre. Han var kanske femtio bast och en bättre talare pga det helt enkelt. Det tror jag en kvinna i samma ålder också skulle ha varit. Eller?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej! Har följt din blogg under en lång tid nu och får ALLTID en tankeställare när jag tittar in här, härligt! Du får mig att se på världen med nya ögon och ifrågasätta mig själv. Du skriver verkligen bra och tänkvärda inlägg! Det jag undrar är, vem är mannen allra längst ner på din header? Ha de bra!

Svar:
Jeffrey Dahmer. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ja, jag var på en demo mot våldtäkter för några år sen (hmmm så ofta går jag på demo…) och där var talen riktigt bra, bl.a. en kvinna från Alla kvinnors hus med enorm erfarenhet och så var det Kajsa Grytt, Regina Lund och Tintin Anderzon tror jag. Rejäla kvinnor, liksom. Men det är också lite synd – varför lyssnar man inte lika engagerat på unga tjejer i blommig kjol? Tål också att tänkas på… Hur som helst, kändes fint att vara där och stötta.

Alltså, måste berätta en sak! Har träffat en kille ett tag – vi är inte tillsammans men vi ligger med varandra osv och det känns bra.

Igår hade han festat, inte jag, han kom hem till mig och som vanligt började vi hångla och så vidare. Men, han är full och inte jag och han får för sig att han är jobbig. Därför frågar han om jag verkligen vill (även om jag har velat en miljard gånger tidigare), och säger att jag ska säga till om han är jobbig, och säger att det är helt lugnt om jag inte vill ligga och att han förstår i så fall.

Det konstiga med den här berättelsen, är att min första reaktion är att han är en "fin kille". Jag tycker alltså att han är en fin kille eftersom han vill försäkra sig om att jag verkligen vill före vi ligger. Har kommit på såhär i efterhand, att det är helt sjukt att jag inte tar det som en självklarhet – jag blir istället förvånad över att en kille verkligen vill vara helt säker på att jag vill före han vill gå vidare. Att jag räknar det som borde vara en självklarhet till en "fin egenskap".

Det andra konstiga, är att jag nästan kände att han förtjänade att ligga eftersom han "var så snäll". Alltså, så jäkla sjukt. Fattade typ precis just igår att jag tidigare verkligen haft den här typiska "tjejer ska i första hand ge och inte ta"-synsättet när det kommer till min sexualitet. Det ska det bli ändring på i alla fall – tack för en bra och intressant blogg!!!

Och just det, tillägg: Något ännu läskigare är att det faktiskt gör honom "speciell" för mig – det får honom att sticka ut bland de andra killarna jag varit med förut. Att någon inte tar för givet att jag borde vilja och "ställa upp" bara för att jag har haft lust flera gånger tidigare.

Blir nästan arg på mig själv när jag inser att jag inte har insett det här (min tjejer-ska-tillfredsställa-syn) tidigare. Och ledsen när jag inser hur många personer det är som fortfarande inte har insett det/inte ser felet i det.

Hej!

Först och främst vill jag berömma din fantastiska blogg 🙂 du är så cool som vågar skriva vad du vill och ämnena som du berör är oroligt viktiga! Tack för en fin blogg 😀

Och sen vill jag säga att skulpturen av fittan var fantastisk!! Hehe.

Sen om du har lust nån gång får du gärna kika in på min blogg: misskaranika.devote.se

Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *