Kategorier
Vardagstrams

Jag kan väl ändå inte vara ensam om detta?

Rose-Marie // Bambi postade en bild på en lakrits-cupcake. Ja jag vet. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. 
 
 
Jag kunde inte hålla inne med mina känslor och…..
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag kan väl ändå inte vara ensam om detta?”

Lakrits är det värsta jag vet i smakväg. Jag begriper bara inte hur man kan njuta av lakritssmaken och tycka att det är gott. Dessvärre omges jag av folk som älskar lakrits (och ost, som jag aldrig har ätit frivilligt, med undantag för mozzarella) och tycker jag är helknäpp. Det vidrigaste jag någonsin smakat är Salmiakki (lakritslikör) som mina föräldrar köte i Finland och tvingade mig att smaka. USCH!

Har inget med inlägget att göra. Men ni missar väl inte Kobra imorn på svt1 kl 2130! "Behövs mannen?" http://www.svt.se/kobra/behovs-mannen

Saxat från programbeskrivningen: På många håll i världen är kvinnor nu dessutom mer framgångsrika än män vad gäller både utbildning och arbete. I USA har yngre kvinnor på flera sätt redan sprungit om männen, enligt den ansedda amerikanska journalisten Hanna Rosin. Hennes bok "The End of men" har väckt internationell debatt – hur kommer det här att påverka våra liv? Och hur påverkar det Hannas man och två söner? Boken kommer på svenska i augusti med titeln ”Mannens undergång – i kvinnans tidsålder”.

haha, så olika det kan vara! Jag kan inte få nog av lakrits! Det kan vara det bästa jag vet, tillsammans med kaffe eller ett glas rött…Allt som smakar lakrits är gott. Speciellt saltlakrits. Mmm! 🙂

Jag är precis likadan, fast tvärtom då. Blir sjukt provocerad av folk som INTE gillar lakrits?! Det är den bästa smaken som finns. Detta inlägg gör mig heligt jävla förbannad och jag kan bara bli glad igen om jag får äta dendär lakritscupcaken.

Nä lakrits är då inte gott. Det är den enda godissort som jag inte äter.

När jag var liten älskade jag och min bror Gott och Blandat, förutom lakritsen dåra. Men vi skulle ha den, speciellt på långresor. Men vår mor vart glad för hon fick all lakrits, min bror och jag fick i slutändan en halv påse godis var och vår mor en hel. Men vi älskade att ge henne lakritsen för hon tackade och var glad varje gång hon fick en godisbit. 😛

Nej, fy! Laktrits är nog det enda som jag faktiskt inte kan med att äta. Jag menar, det finns mycket som jag inte tycker om, men om jag blev illa tvungen så skulle jag äta det ändå. Men lakrits, nej det går faktiskt inte.

Gott gott med lakrits, men cupcakes! YUK! Lakritsglass är däremot fantastiskt. Blev plötsligt sugen på lakritspuck…

Körsbärssmak däremot. VIDRIGT! Varför smakar artificiell körsbärssmak mandel?!

Lakrits är typ det enda godiset som går att äta ju, men det ska vara äkta lakrits! Saltlakrits såklart, ingen jävla sötlakrits.

Några smaker som jag hatar är vinbärssmak och sötsura saker som filidutter, blääää!

Jag tycker att lakrits är sjukt äckligt, men glass med lakritssmak kan vara okej så länge det är ganska liten lakritshalt. Kan vara pga att jag är glassmonstret numero uno, är inte så kräsen på den punkten liksom.

Håller med dig till 100%!! Något mer äckligare än lakrits i alla dess former finns inte, och då är jag inte ens speciellt kräsen av mig på godisfronten. Hur kan folk tycka om det, samma sak med vin i alla format?!?

Tycker lakrits är jättegott! Speciellt saltlakrits! Men har för mig att det finns en studie gjord på smaksinnet som visar att människor inte känner samma smak även om de äter precis samma grej. Så lakrits smakar gott på vissa tungor men uppenbarligen inte på andra. Själv blir jag provocerad av folk som gillar oliver, äckligaste äckelpäckel jag vet!

RASIST!!!! SVENSKFIENTLIG!! Alla vet att lakrits är den svenskaste smaken som finns efter Surströmming! Gillar man inte lakrits då gillar man inte Sverige och då är det bara att DRA!

HEJDÅ. >:C

(OBS skämt)

Åh vad gott. Fick ett oerhört starkt sug efter lakrits. Och glass.

Ska nog ta ut glass ut frysen och doppa i hockeypulvret här hemma nu.

Det måste vara saltlakrits. Sötlakrits får jag kväljningar av.

Måste vara salt utav bara helveta.

Mmmmm, älskar lakrits.

Är ju finne, och i Finland finns det mycket i lakritsväg. På vissa restauranger kan man få lakritsglass, biff med lakritssås… Och så finns det ju lakritslikör (Salmiakki, som någon redan nämnt). När jag var liten fanns det lakrits på finska apotek i små, små, fina papperspåsar.

När jag var gravid hade jag lakritsbegär… Mmmm

Jag har alltid hatat lakrits, det är som att hemska barndomsminnen från när en blev itvingad hostmedicin som liten väcks till liv, bara en känner lukten av detta svarta djävulsgodiset. Men så en dag när jag hade något märkligt godissug så låg det en kvarglömd påse med djungelvrål hemma hos mig. Påsen var öppnad och jag tänkte; "hur hemskt kan det egentligen vara, jag tycker ju om sur godisar"… Sen den dagen blev mitt liv aldrig sig likt. Jag är omvänd.

Jag är rätt så säker på att hemligheten ligger i att det är lite smått obehagligt först iom det supersalta, och sedan blir det söta som en belöning när en utstått det hemska. Lite som med tequila (vilket ju också tas med salt). Först det hemska saltet, sedan den starka jobbiga spriten, och så citronen, som nu är den godaste citronen en någonsin har smakat…

Kontentan är att djungelvrål helt enkelt mindfuckat mig till att gilla lakrits. Till en början bara djungelvrål, men numera all annan lakrits som jag vågat prova och lukten får mig inte att må illa längre. Och en kan ju inte låta bli att klura på i vad för andra sammanhang denna lilla teknik kan göra sig duglig.

MUMS !

Och det är inte bara på Island de stoppar lakrits i choklad. Marabou BLACK finns ju (tror det är Marabou ialf) Finns ju flera choklader med lakrits i. Uppenbarligen är det nån, tack och lov, som gillar lakrits så jag får njuta lite ibland 😉

Brukade göra egna turkisk pepparshots innan kidsen kom.

En flaska renat el vad som helst samt en el två påsar turk peppar, ploppa i dem i flaskan dagen innan du ha partaj och vips så har du din egen salmiakki (annars kan man ju shoppa det på Alko också när man har vägarna förbi 😉 )

En sak som provocerar mig är sötsliskig choklad, som plopp med geléhallonfyllning. Varför förstöra choklad och blanda in en massa godissmak?!

Och choklad med "jordgubbsmousse"-fyllning som smakar kemisk supersöt-supersur jordgubbe! Hatar när man ska ta en chokladbit och tror att det är någon god fyllning som t ex mint eller toffee och så är det någon äckelgodisfyllning 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *